Dodaj do ulubionych

Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozrywkę

13.07.26, 21:28
i to rozrywkę pierwszorzędną.
W sumie nie spodziewałam się takich atrakcji w poniedziałek. No bo czego tam nie ma?! Wszystko jest, a chyba najbardziej podobają mi się delfiny i ośmiornice przejmujące kontrolę nad światem.
A osobiście waham się z zazdro między życiem Nastii a Misii, jedna została burżujką z własną służbą a druga komunistką.

A temat wbrew pozorom poważny, panie 50plus skarżą się na brak wnuków

Ewa, która mieszka z kotem, owczarkiem i labradorką mówi: "jak chcesz mamo mieć wnuki, niech się Antek postara". Antek to Ewy brat. Niestety jego dziewczyna ma anoreksję.

Trzy osoby z pokolenia urodzonego w latach 60. opowiedziały mi, dlaczego nie zostały babciami.

Joanna, tuż przed sześćdziesiątką: – W naszym pokoleniu było mnóstwo niechcianych ciąż wynikających z tego, że on i ona napili się winka, był seks bez zabezpieczeń i dalej… wiadomo. Ludzie musieli naginać życie do faktu, że pojawi się dziecko. A teraz jest dobra antykoncepcja i skończyły się wpadki.

Małgorzata, pięćdziesiąt plus: – Jedna z moich córek ma ciężką depresję, druga identyfikuje się jako osoba bezpłciowa, trzecia jest komunistką. A ja się zastanawiam: gdzie był błąd?

Najlepiej jakby ludzie przestali się rozmnażać i ustąpili miejsca zwierzętom. Może kolejną cywilizację zbudują ośmiornice albo delfiny i to będzie cywilizacja lepsza. Bo ten świat jest cały do dupy.
Też byłam buntowniczką, może bardziej do wewnątrz niż w realnych działaniach, ale my się buntowaliśmy przeciw obiektywnemu złu, jakim była peerelowska opresja. A Dominisia i jej wiecznie upaleni blantami znajomi… nie chce mi się już o tym gadać. Bywam u „Misi" przynajmniej raz w miesiącu. Mieszkanie, gdzie wszystkie trzy dziewczynki się wychowały, jest teraz biurem organizacji, trochę noclegownią dla znajomych spoza Warszawy, a trochę pracownią, bo Dominika wypala figurki, które sprzedaje przez internet. Są piękne, pokażę ci. Oczywiście pieniądze z tych figurek nie wystarczają nawet na światło i ogrzewanie Bemowa, mimo że część z nich schodzi za euro przez sklep Brygitty, obecnej żony Roberta, pani od pamiątek. Więc Dominika musi jeszcze dorabiać: sprzedaje truskawki pod Carrefourem, przez pewien czas była kasjerką w Biedronce.

– Jest cały czas singielką?

– Miała związki i z chłopakami, i z dziewczynami. Poliamoria… Takie, widzisz, klimaty. Ja jej niczego już narzucić nie mogę. Nigdy chyba nie mogłam. Martwię się tylko, że robi ze swoim ciałem jakieś dziwne rzeczy.

– W sensie erotycznym?

– To też, ale myślę o tatuażach, kolcach w różnych miejscach, skaryfikacjach, deformowaniu języka i uszu. Raz wdało się zakażenie, była w szpitalu. Lekarz kazał jej kategorycznie powyciągać te wszystkie szpile z ciała, ale się nie posłuchała. Tyle dobrego, że „Misia" i Klementyna mają świetny kontakt. Dominika była kilka razy u siostry w Oslo i wiem, że dziewczynki się kochają i obie kochają Darię, która mieszka ze mną i moją mamą w domu, który zbudował ojciec.

więcej tu:

wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,32902730,maja-po-troje-doroslych-dzieci-ale-wnukow-brak.html
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 21:39
      Dlaczego artykuł o paniach w wieku 50 - 60 lat ilustruje zdjęcie staruszek co najmniej 20 lat starszych? 🤨
      • majenkirr Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 21:48
        Haha, to zdjęcie jest najśmieszniejsze😂😂

Btw, ja - pani po 50-ce, też nie mam jeszcze wnukòw, chociaż bardzo bym chciała🤷🏼‍♀️
      • mocca26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:18
        zdjęcia są superbig_grin Czego się czepiasz?big_grin
      • skumbrie Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:35
        Bo tak wybiórcza postrzega kobiety 50+ 🤦‍♀️
        • call_me_loretta Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:42
          skumbrie napisała:

> Bo tak wybiórcza postrzega kobiety 50+ 🤦‍♀️

To zdjęcie nie jest żadną pomyłką - artykuł jest o 50-latkach, ale celem lewactwa jest likwidacja obyczajowości i zwyczajów, według których żyły ich matki. Tym artykułem obwieszczają triumf.
          • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:14
            Możesz to jakoś rozpisać, bo kompletnie nie kumam?
            • dramatika Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:06
              borsuczyca.klusek napisała:

> Możesz to jakoś rozpisać, bo kompletnie nie kumam?

Załamujesz mnie.
    • hailey_bieber2004 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 21:59
      Zastanawiam się jak to jest, że wątek demografii tłucze się od bardzo wielu lat, ale jednocześnie NIGDY - jako bezdzietna w wieku produkcyjnym - nie zostałam zapytana o przyczyny bezdzietności. Ani w ankiecie, ani w cenzusie, ani w sondzie telefonicznej czy ulicznej. Tzn. rozumiem pojęcie próby statystycznej, ale mimo wszystko zabawnie się czyta, gdy różne autorytety objaśniają mi świat i mówią dlaczego nie mam dzieci.
      • analoga_niet Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:25
        A o cokolwiek byłaś pytana? Ja nigdy
        • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:32
          Do mnie kiedyś zadzwonili z pytaniami czy jestem zadowolona z obecnych rządów i na kogo będą głosować w przyszłych wyborach
        • nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:52
          Mnie często pytają, czy mam fotowoltaikę i czy nie chcę banku zmienić 🙄
          • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:54
            Jesou właśnie mi się przypomniało, że ostatnio dzwonił facet i chciał mnie zaprosić na pokaz garnków 😭

Jeszcze mi zaczął tłumaczyć co to jest airfryer 🙄
            • homohominilupus Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 23:07
              borsuczyca.klusek napisała:

> Jesou właśnie mi się przypomniało, że ostatnio dzwonił facet i chciał mnie zapr
              > osić na pokaz garnków 😭

Ojoj, to juz ten wiek? 🤭

>
              > Jeszcze mi zaczął tłumaczyć co to jest airfryer 🙄
              >
              • alpepe Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 23:09
                Ja byłam zakwalifikowana do programu Zdrowe Stawy!
                • homohominilupus Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 06:54
                  Tez do mnie dzwonili 🙄
                • nieobiektywnie Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:23
                  alpepe napisała:

> Ja byłam zakwalifikowana do programu Zdrowe Stawy!
                  >

Rybne?
                  • hailey_bieber2004 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:31
                    A to jeszcze ludzie do was dzwonią, czy boty?
                    • alpepe Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:22
                      Do mnie ludzie, ale ci sami z różnych numerów. Jak przerywam, i mówię, gdzie mieszkam, to pewien facet mówi: rozumiem, bardzo mi się miło z Panią rozmawiało, czy coś takiego i kończy rozmowę.
        • hailey_bieber2004 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:49
          analoga_niet napisała:

> A o cokolwiek byłaś pytana? Ja nigdy
          >

Pewnie - o preferencje polityczne i konsumenckie, w referendach i spisie powszechnym, w ankietach dotyczących wynagrodzeń, jeszcze kojarzę różne ankiety studencko-magisterskie, głównie dotyczące zdrowia psychicznego.
          Po agresji rosyjskiej brałam też udział w dość dużym badaniu dot. uchodźców.
    • taki-sobie-nick Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:09
      To raczej przerażające. O ile prawdziwe, w co wątpię.
      • homohominilupus Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 23:07
        Dlaczego nieprawdziwe? Wszędzie wietrzysz podstęp. Piotr Głuchowski od lat pisze reportaże dla DF
        • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:49
          Głuchowski pisze taką prawdę, że aż jedną książkę "opartą na faktach" mu wycofali ze sprzedaży.
          • kanna Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 16:53
            Ja sobie myślę - myślałam, jak czytałem to dzieło - że gostek postanowił sobie z chatem poeksperymentować
    • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:09
      Ciekawe wywiady, ale nie powiem, żeby mnie rozśmieszyły. Raczej smutne, samo życie.
      • mo_cuishle_26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:31
        A co w tym smutnego? Dziewczyny i chłopaki mają fajne życie, po swojemu. Niejedna pozazdrości Anastazji czy Misii.
        • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:47
          Jest dziewczyna z anoreksją, chłopak ukrywający przed matką swoją orientację, dziewczyna, która chciałaby mieć dziecko, ale nie ma z kim i boi się, że już za późno, dziewczyna po dwóch próbach, z poważnymi zaburzeniami - pytasz, co w tym smutnego?
      • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:27
        Czytałam ten artykuł i zgadzam się: bardzo smutny tekst. Nie wiem z czego tu się śmiać? Z cudzych problemów życiowych?
        • tania.dorada Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:22
          Z perspektywy i ujęcia. Bo to nie byłoby śmieszne gdyby pokazywało życie współczesnych trzydziestolatków, ale jeśli to ma być czytane przez okular bezwnucznych pięćdziesiątek… Nosz kurde, jestem 50+ i sama mam własnego nastolatka na stanie, bynajmniej mi nie śpieszno do następnego dziecka na pokładzie. Zresztą nawet na razie nie chciałabym żeby się pojawiło, nie, kurde, na progu następnej wojny światowej czy innego ludobojstwa, przecież ten świat jest w rękach szaleńców.
          • homohominilupus Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:27
            tania.dorada napisał(a):

> Z 50+ i sama mam

przecież ten świat jest w rękach szaleńców

A kiedykolwiek byl przyjemnym i bezpiecznym miejscem?
            > .
            • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:34
              Nigdy. Ale też nie zawsze macierzyństwo było wyborem. Odkąd jest to widać, że niekoniecznie jest wyborem oczywistym
            • tania.dorada Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:42
              Nigdy nie był, ale szaleńcy nigdy nie mieli takich możliwości i zasięgów.
          • kamin Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:37
            W artykule w ogóle kobiety 50+ mają po troje dorosłych, samodzielnych życiowo już dzieci, zapewne urodziły trojaczki tuż po maturze. Nie dziwi więc, że same wyglądają na osiemdziesiąt.
            • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:42
              😀
            • pade Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 11:37
              kamin napisała:

> W artykule w ogóle kobiety 50+ mają po troje dorosłych, samodzielnych życiowo j
              > uż dzieci, zapewne urodziły trojaczki tuż po maturze. Nie dziwi więc, że same w
              > yglądają na osiemdziesiąt.

Ja mam 50+ i dwoje dorosłych, samodzielnych dzieci. Pierwsze urodziłam mając 25 lat, w tym wieku raczej kończy się studia, a nie pisze maturę.
              • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 14:28
                Ja mam 50 i pięcioro dorosłych dzieci.
                Pierwsze urodziłam po maturze, po dyplomie, po ślubie i po uzyskaniu stałej umowy o pracę.
              • kurt.wallander Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 15:01
                pade napisała:

> Ja mam 50+ i dwoje dorosłych, samodzielnych dzieci. Pierwsze urodziłam mając 25
                > lat, w tym wieku raczej kończy się studia, a nie pisze maturę.

A ja urodziłam trójkę po 30-tce, więc mam trójkę dorosłych (pełnoletnich), w tym jedno, powiedzmy, że potencjalnie samodzielne (pracuje, ale mieszka jeszcze z nami). W moim pokoleniu sporo osób, z różnych powodów, miało dzieci będąc 30+
                • pade Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:08
                  Odpowiadałam tylko na zdziwienie, że można w tym wieku mieć dorosłe dzieci, w domyśle nie będąc "patologią". No więc można. Ja byłam na porodówce określona przez położne jako stara pierwiastka, ciekawe co teraz mówią o położnicachbig_grin
                  • alpepe Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:25
                    No, ale czy to maturalne już jest na swoim? Bo i mojej studentce numer jeden, co mieszka w innym mieście, pomagam finansowo, i studentka numer dwa okupuje nadal swój pokój w moim mieszkaniu i co sobie zarobi, wydaje tylko na siebie, więc imho samodzielna nie jest.
                  • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:39
                    Na szczęście nie mówią chamskich komentarzy.
            • maly_fiolek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:18
              Ja mam 40+ i mam dwoje dorosłych dzieci. Jak będę miała 50+ będę miała trójkę dorosłych dzieci.
              • kamin Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:20
                Ja mam 50 i dwoje dzieci w szkole podstawowej. Moje koleżanki ze studiów podobnie; mało która miała dzieci przed trzydziestką.
                • hermenegilda_zenia_is_back Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:29
                  Się podpisze , dwoje dzieci w wieku podstawowkowym. Nie muszą mieć dzieci, nie uważam żeby rozmnażanie się było celem nadrzędnym w życiu
    • taki-sobie-nick Rzekomej komunistce 13.07.26, 22:12
      zalecam lekturę o życiu w byłym ZSRR. Ale nie artykuł autorstwa pewnej gazety, tylko realistyczną książkę. Przejdzie jej szybciutko.
      • marta.graca Re: Rzekomej komunistce 14.07.26, 06:50
        Może ty poczytaj? Od razu ci nerwica przejdzie. A osoby z zawałem niech poczytają o nowotworach.
    • taki-sobie-nick Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:43
      Cała ta opowieść to próbny balonik: gazeta sprawdza, czy czytelnicy zaakceptują świat przedstawiony.

Pokolenie 60+ nie opowiada dyrdymałów o świecie delfinów.
      • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:53
        Przecież ta pani nie wyraża własnych poglądów, tylko powtarza, co mówi jedna z jej córek, zapewne nienależąca do pokolenia 60 plus.
    • alpepe Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 22:44
      Ta z laską po prawej to ja. Tak właśnie wyglądam, 30. czerwca skończyłam 50 lat i no jakbym się w lustrze widziała!!!
    • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 13.07.26, 23:12
      Kiedyś miałam być bohaterką reportażu i potem widziałam, co się stało w artykule z tym, co mówiłam, i ogólnie z moją historią. Tu ewidentnie było podobnie: figurki zamiast prawdziwych ludzi.
    • alex.vause.is.back Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 06:13
      To jest przykre combo ludzkich nieszczęść j zaburzeń, nie ma się z czego śmiać i naprawdę nie wiem, co cię bawi w tym.
      • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 07:28
        To, że to wszystko wymyślone?
        • alex.vause.is.back Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 07:31
          Z czegoś muszą być te kliki...
        • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:28
          Uważasz, że Piotr Głuchowski to kłamca i opisane osoby nie istnieją?
          • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:33
            Bajkopisarz raczej.
            • analoga_niet Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:37
              A dowody?
              • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:51
                analoga_niet napisała:

> A dowody?
                >

Wycofana ze sprzedaży książka "Zatoka świń".
                • analoga_niet Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:53
                  To nie jest dowód dotyczący tego tekstu.
                  • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:59
                    analoga_niet napisała:

> To nie jest dowód dotyczący tego tekstu.
                    >

Owszem jest.
                    • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:02
                      moni_485 napisała:

> analoga_niet napisała:
                      >
                      > > To nie jest dowód dotyczący tego tekstu.
                      > >
                      >
                      >
                      > Owszem jest.

To jest robienie z kobiet 50+ demencyjnych staruszek, które plotą trzy po trzy. Ale oczywiście możesz sobie wierzyć w co chcesz, nawet w różowe jednorożce jeśli tylko napisze o nich Głuchowski.
          • tania.dorada Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:24
            No, ja tam uważam że bym się nieźle wku...la gdybym była córką tej pani i przeczytała co ona o mnie w gazetach opowiada.
            • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:29
              tania.dorada napisał(a):

> No, ja tam uważam że bym się nieźle wku...la gdybym była córką tej pani i przec
              > zytała co ona o mnie w gazetach opowiada.

Moja mama ma 75 lat i jedną bezdzietną córkę 50+ i w życiu by takich bzdur nie opowiadała obcemu facetowi, szczególnie takiemu który pisze artykuł do gazety. A co dopiero kobiety 50 i 60 plus.
              • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:59
                moni_485 napisała:

>
                > Moja mama ma 75 lat i jedną bezdzietną córkę 50+ i w życiu by takich bzdur nie
                > opowiadała obcemu facetowi

No właśnie: TWOJA mama. Nie wszystkie mamy są twoimi.

Istnieje, niezrozumiane dla mnie, zjawisko kobiet, które nadają pół obcym ludziom na swoje dzieci. Kilkakrotnie spotkałam się z takimi mamuśkami. Zdecydowanie to jest toksyczne zachowanie.
                • po_godzinach_1 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 11:14
                  lauren6 napisała:

> Istnieje, niezrozumiane dla mnie, zjawisko kobiet, które nadają pół obcym ludzi
                  > om na swoje dzieci. Kilkakrotnie spotkałam się z takimi mamuśkami. Zdecydowanie
                  > to jest toksyczne zachowanie.

skoro są kobiety nadające obcym ludziom na swoje mamy to mamy nadające na swoje dzieci nie sa niczym bardziej dziwnym
                  • 152kk Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 21:07
                    Owszem, jest to dziwne. Bo na to, jacy są nasi rodzice, nie mieliśmy wpływu. A na to, jakie są nasze dzieci i jakie mają życie, mieliśmy bardzo duży. I jeśli narzekam obcym ludziom na swoje dziecko to tak jakbym mówiła: spieprzyłam wychowawczo, bylam kijową matką. No takie wyznania to mogłabym czynić przyjaciółce, ewentualnie terapeucie, a nie obcemu pismakowi
                    • mocca26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:11
                      serio, spieprzyłam wychowawczo bo dziecko jest homoseksuaistą albo ma depresje po rozstaniu??
                      • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:27
                        mocca26 napisała:

> serio, spieprzyłam wychowawczo bo dziecko jest homoseksuaistą albo ma depresje
                        > po rozstaniu??
                        >

Bo się okalecza, mocca.
                        • mocca26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:49
                          I to jest błąd wychowawczy, moni?
                          • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 08:48
                            mocca26 napisała:

> I to jest błąd wychowawczy, moni?
                            >

Jak ty choco chcesz pracować do 65 roku życia jak ty już nie ogarniasz tekstu pisanego?
                            • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 08:50
                              I owszem mocca, jeśli dziecko się okalecza to w 95% świadczy o tym, że wychowało się w domu dysfuncyjnym.
                            • mocca26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 18:04
                              moni_485 napisała:

> mocca26 napisała:
                              >
                              > > I to jest błąd wychowawczy, moni?
                              > >
                              >
                              >
                              > Jak ty choco chcesz pracować do 65 roku życia jak ty już nie ogarniasz tekstu p
                              > isanego?

To ja w jakimś watku emerytalnym też ci podpadłam? big_grin
                • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:10
                  lauren6 napisała:

> moni_485 napisała:
                  >
                  > >
                  > > Moja mama ma 75 lat i jedną bezdzietną córkę 50+ i w życiu by takich bzdu
                  > r nie
                  > > opowiadała obcemu facetowi
                  >
                  > No właśnie: TWOJA mama. Nie wszystkie mamy są twoimi.
                  >
                  > Istnieje, niezrozumiane dla mnie, zjawisko kobiet, które nadają pół obcym ludzi
                  > om na swoje dzieci. Kilkakrotnie spotkałam się z takimi mamuśkami. Zdecydowanie
                  > to jest toksyczne zachowanie.

Jeśli nadają takie farmazony to nie są toksyczne tylko mają problemy z głową.
                • tania.dorada Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:44
                  No, ale profesjonalista jednak powinien się zastanowić zanim opublikuje zwiedzenia jakiejś pani na temat życia erotycznego jej córki, jeśli córka istnieje. Chyba, że zmyśla,, to kto mu zabroni.
        • ib_k Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:35
          angazetka napisała:

> To, że to wszystko wymyślone?
          >
          Uważasz, że ten artykuł jest wymyślony?

No ja w mojej bańce obserwuje podobne zjawiska. Dzieci mocno dorosłe, po 30 z ustabilizowaną sytuacją mieszkaniowo- zawodową a na wzmiankę o dzieciach jest jedna odpowiedź "nie" . Czasami z wyjaśnieniem że to nie jest świat na rodzenie dzieci. Kilkoro z nich żyje właśnie w jakimś zawieszeniu uczuciowym i nie potrafią się określić lub są wciąż poszukującymi. Tak więc treści z artykułu brzmią dla mnie znajomo i prawdziwie.
          • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:41
            Nie mówię, że zjawisko nie istnieje. Bohaterowie pewnie też istnieją, a raczej ich pierwowzory - ale zostały podkoloryzowane i uzupełnione o takie cechy, żeby "się klikało".
          • tania.dorada Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 20:59
            ib_k napisała:

> No ja w mojej bańce obserwuje podobne zjawiska.

Podobne do opowiadania w mediach ze ich dziecko to chyba gej? Fajna bańka.
        • analoga_niet Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:37
          A dlaczego tak uważasz? Kiedyś tu na foru mianowano artykuł i też pisały forumki że bohaterka wymyślona. A to była moja koleżanka i wszytko w tekście było prawdą.
          • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:44
            Dlaczego tak uważam? Z doświadczenia własnego i znajomych jako bohaterów takich tekstów. I z tego specyficznego stylu, upupiającego bohaterów, pokazujących wyższość autora. Z kreacji świata przedstawionego, takiej aż za dobrej, bo wrzucono tam wszystko, co może wzbudzić emocje.
            • homohominilupus Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:50
              To prawda, troche za duzo wszystkiego. Ale nazwisko autora i miejsce publikacji jednak...
              • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:56
                Widziałam powstawanie takich tekstów do równie prestiżowego miejsca...
              • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:10
                Mógł skomasować wiele przypadków do kilku niedoszłych babć. I wymienił te bardziej medialne powodu niż te powszechne - jeszcze nie mamy tyle kasy, jeszcze się nie wybawiłem.

Najwięcej to demografii szkodzi internet. Ja jestem odporna, ale jak ktoś poczyta co to dziecku trzeba zapewnić, od grającego nocnika po korepetycje ze wszystkiego, to się odechciewa.
                A dziecko tak naprawdę wiele nie kosztuje.

• nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:35
                  Jeśli chciał zrobić reportaż, to nie mógł. Jeśli chciał napisać dobry artykuł też nie - bo właśnie wychodzi to karykaturalnie.
                  • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:42
                    nick_z_desperacji2 napisała:

> Jeśli chciał zrobić reportaż, to nie mógł. Jeśli chciał napisać dobry artykuł t
                    > eż nie - bo właśnie wychodzi to karykaturalnie.

Dokładnie tak.
                    • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:59
                      No wychodzi. Ale kto się tam tym przejmuje.
                      GW chyba jakiś czas temu odeszła od rzetelnego dziennikarstwa do pisania pod tezę. Dla mnie to to samo co Nasz Dziennik, tylko z drugiej strony barykady.
              • po_godzinach_1 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:30
                homohominilupus napisała:

> To prawda, troche za duzo wszystkiego. Ale nazwisko autora i miejsce publikacji
                > jednak...
                >

miejsce publikacji już dawno straciło prestiż
            • analoga_niet Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:52
              Ale to są dwie różne rzeczy - styl pisania nie oznacza, że bohaterowie i ich historie są wymyślone. Dobór historii pod tezę to też coś innego, bo oczywiste, że autor wybrał rzeczy budzące emocje.
              • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:55
                Nie dobór - stworzenie czy uzupełnienie pod tezę.
        • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:01
          angazetka napisała:

> To, że to wszystko wymyślone?
          >

Znam osobiście osoby z problemami takimi jak przytoczone, a nawet poważniejszymi. Po co najmniej kilka na każdy typ. Dla mnie artykuł jest prawdziwy, bo pokazuje, z jakimi problemami ludzie się mierzą. Czy bohaterowie i bohaterki są zmyśleni, czy specjalnie dobrani, mało mnie obchodzi, bo to co przeczytałam to niemal moja zawodowa codzienność, chociaż mam do czynienia z ludźmi młodszymi, więc o dzieciach raczej nie ma mowy.
          • po_godzinach_1 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:21
            nangaparbat3 napisała:

> to co przeczytałam to niem
            > al moja zawodowa codzienność

Boże, gdzie ty pracujesz?
            • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:23
              W szkole sredniej
    • ada16 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 09:56
      To ja się pytam gdzie popełniłam bład?
      3 dzieci, 6 wnuków a jedno jeszcze bezdzietne
      Dzieci wykształcone , "waskie specjalisty"
      • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:23
        Miałaś szczęście.
        Ja mam koleżanki w pracy, te co mają 60+ mają po 1-2 wnuków, z reguły od jednego z kilkorga dzieci, te 50+ nie mają wcale.

• moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:26
          andaba napisała:

> Miałaś szczęście.
          > Ja mam koleżanki w pracy, te co mają 60+ mają po 1-2 wnuków, z reguły od jedneg
          > o z kilkorga dzieci, te 50+ nie mają wcale.
          >

Tragedia, tylko się pociąć.
        • alex.vause.is.back Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 11:37
          No tragiczne to jest, smuteczek.
          • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 11:46
            Tragiczne nie, ale przykre.
            Wy może nie rozumiecie, ale dla kobiet, które dzieci uważały za cel i największe szczęście - tak.

• beneficia Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:04
              andaba napisała:

> dla kobiet, które dzieci uważały za cel i największ
              > e szczęście

No to sobie urodziły ile chciały, inni niech też mają ile chcą.
              Ale nie, omojboze nieszczęście, mało wnuków.
              Wara od cudzego życia.
              • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:19
                Czemu jesteś taka agresywna?

Czy napisałam, że coś robią, namawiają, trują? A przykro może być, do tego uczucia chyba mają prawo?

• nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:37
                  Ale one ci mówią, że im przykro, czy to twoja projekcja? Bo jeśli mówią wszystkim koleżankom jak leci, to na bank trują też własnym dzieciom, a jeśli to twoje wyobrażenia o tym, że powinno być im przykro, to zachowaj je dla siebie.
            • alex.vause.is.back Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:12
              Aż mnie dreszcz przechodzi, jak sobie pomyślę, że mogłabym być taką panią ze Stepford, uważającą dzieci za swój główny życiowy cel i największe szczęście, brr.
              • po_godzinach_1 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:27
                alex.vause.is.back napisała:

> Aż mnie dreszcz przechodzi, jak sobie pomyślę, że mogłabym być taką panią ze St
                > epford, uważającą dzieci za swój główny życiowy cel i największe szczęście, brr
                > .

pewnie są kobiety, które przechodzi dreszcz na myśl, że mogłyby mieć takie zycie jak ty
                • alex.vause.is.back Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:59
                  Każdemu jego porno, jak to mówią, kotek.
      • ada16 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 11:50
        Ovzywiscie to zart z tym błędem. Dzieci usamodzielnione, pomocy niespecjalnie oczekują, chociaz my chetnie od czasu do czasu pomagamy, a latem wyjezdzamy z wnukami na wakacje bez rodzicow smile
        • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:36
          Super, gratuluję. twój najmłodszy zdaje się w wieku mojego najmłodszego, też już załozył rodzinę?
          Moj twierdzi, że ma czas (jego dziewczyna niekoniecznie podziela to zdanie).
          • ada16 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:18
            23 lata , jeszcze studiuje, narqzie nie mysli o żeniaczce smile
            • andaba Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:28
              No mówię, że rówieśnicy, dobrze pamiętałam.
              Tym lepiej się starsze dzieci spisały smile
    • nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:39
      Pytanie "co poszło nie tak?" jest bardzo zasadne, ale postawione nie w tym miejscu. Zamiast ubolewać nad brakiem wnucząt, pani mogłaby się zastanowić, co się działo w szczęśliwej rodzince, że młoda kobieta potrzebuje znaczących deformacji, skaryfikacji (zakładam, że nie jest to jej tradycja plemienna) do tego stopnia, że woli umrzeć niż wyjąć z siebie kolce.
      • call_me_loretta Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:10

> Zamiast ubolewać nad brakiem wnucząt, pani mogłaby się zastanowić, co się
        > działo w szczęśliwej rodzince, że młoda kobieta potrzebuje znaczących deformacj
        > i, skaryfikacji

Nic nie musiało się dziać, to efekt toksyny kulturowej i duraczenia. Wystarczyło chociaż, że obejrzała parę filmów w rodzaju "Dziewczyna z tatuażem".
        • nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:24
          No nie. Tatuaże można tłumaczyć modą. Silnej potrzeby samookaleczania się już nie. Zresztą, to widać po podejściu "uroczej, starszej pani", która buntowała się przeciw realnemu złu i tylko do wewnątrz, czyli w praktyce p**doli o buncie, bo to dobrze teraz wygląda. A dewastacja środowiska, przeciwko której buntują się jej córki jest "złem wydumanym". Swoją drogą, to wręcz niesamowite, taka dobra mamusia i troje dzieci takich nieudanych...
          • call_me_loretta [...] 14.07.26, 12:37
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:39
              Nie wiem, jakie tam macie w Muchosrańsku wyobrażenia zachodu, ale chodzę po ulicach, jeżdżę na wakacje i masowych skaryfikacji jakoś nie widzę.
          • moni_485 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:13

> No nie. Tatuaże można tłumaczyć modą. Silnej potrzeby samookaleczania się już n
            > ie.

100/100.
      • memphis90 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:04
        >woli umrzeć niż wyjąć z siebie kolce.
        A skąd ten przesadny dramatyzm? W jeden kolczyk wdalo się zakażenie; zakażenie skutecznie wyleczono. Do leczenia miejscowego stanu zapalnego nie trzeba usuwać wszyskich kolczyków z ciała 🤷‍♀️
    • po_godzinach_1 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 10:50
      mo_cuishle_26 napisała:

> Małgorzata, pięćdziesiąt plus: – Jedna z moich córek ma ciężką depresję, druga
      > identyfikuje się jako osoba bezpłciowa, trzecia jest komunistką. A ja się zasta
      > nawiam: gdzie był błąd?

ja mam 4 dzieci, wszystkie w parach i maja dzieci, czyli ja mam wnuki

pani pyta gdzie był błąd? chętnie powiem, ale to się nie będzie klikać
    • call_me_loretta Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:02
      Lewactwo ustami wyborczej zachwycone, że plan wymierania daje efekty.
    • maly_fiolek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:19
      Przecudaczone. Widać że historie wyssane z palca.
      • call_me_loretta Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 12:29
        maly_fiolek napisała:

> Przecudaczone. Widać że historie wyssane z palca.

Tak jakby ogłupione dziewczyny z tatuażami, piersingiem, fioletowymi włosami i sianem w głowie nie istniały.
        • memphis90 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:07
          I takie młodziutkie dziewczyny z sianem w głowie absolutnie powinny zachodzić w ciążę, najlepiej tak 5x pod rząd i brać odpowiedzialność za inne istoty, tak…?

Brzmi jak doskonaly plan, co się może nie udać…?
    • mocca26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 13:48
      a tak serio to te panie, prawdziwe czy wymyślone, powinny się zastanowić co jest ważniejsze: prawo ich dzieci do tak powaznej decyzji czy ich chęć "bo jak chcę mieć wnuki". IMHO wazniejsze jest prawo do samostanowienia.
    • kurt.wallander Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 14:57
      Nie rozumiem, z tych figurek miało starczyć na ogrzewanie całej dzielnicy? wink

"pieniądze z tych figurek nie wystarczają nawet na światło i ogrzewanie Bemowa"

• mo_cuishle_26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 15:06
        kurt.wallander napisała:

> Nie rozumiem, z tych figurek miało starczyć na ogrzewanie całej dzielnicy? wink
        >
        > "pieniądze z tych figurek nie wystarczają nawet na światło i ogrzewanie Bemo
        > wa
        "
        >

🤣🤣🤣
      • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 17:03
        To się nazywa „metonimia”. Figura retoryczna.
        • nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 18:33
          Nie dorabiaj d.pie uszu. To zwykły babol, bo tego wytworu nikt przed publikacją nie przeczytał.
          • mo_cuishle_26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 21:29
            Tam jest więcej takich kwiatków, ktoś w komentarzach policzył, że według autora tego dzieła, bohaterowie z pokolenia 50plus spotkali się w szkole pomaturalnej jako ... 15stolatkowie big_grin
            Bo komentatorzy umią w matematykę a obolały (ejaj) się na tym wyłożył. Bo widać, że u autora AI wjechało na pełnej. W ogóle komentarze, to złoto smile,
            • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:19
              Może umia w matematykę, ale za to nie umieją w polski.
          • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:13
            Nie trzeba znać terminu „proza”, by się nią posługiwać.
    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 19:03
      A temat wbrew pozorom poważny, panie 50plus skarżą się na brak wnuków

nie wiem, co cię tak śmieszy?
      sama jestem 50+, moimi koleżankami z pracy są też panie 50+ (może nawet bardziej 60-?) i ich ostatnio prawie jedyny temat, to jak przekonać córkę/syna do ogarnięcia chociaż jednego dziecka.

ja akurat chyba swoją robotę wykonałam dobrze, bo moje dzieci chcą mieć dzieci(na razie za młodzi i materiału do rozmnożenia nie szukają/brakuje?). już im zapowiedziałam, że surogację będziemy ogarniać jeśli będzie potrzeba. akurat mieszkamy w kraju, w którym jest to w pełni legalne, będzie to na pewno niewygodne i urzędniczo trudne, no ale do tego czasu też na pewno będzie jakiś postęp legislacyjny.

w sumie to tak nawet chyba lepiej, bo dziecko zostanie z rodzicem, a nie że któreś z dzieci posłuży za dawcę spermy i bankomat i jeszcze będzie doświadczał alienacji rodzicielskiej. całkiem sporo min dzięki surogacji można ominąć...

zaczynam lepiej rozumieć teścia, który jak mnei poznał, to już o tych wnukach bez hamulców rozmawiał (no ale to jego syn miał obawy,nie ja)

generalnie - problem jest.
      • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 21:42
        Koszmar. Naciskanie na wnuki w ogóle, a już twoje podszyte mizoginią pomysły na sugorację to szczyt szczytów.
        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:13
          jakie naciskanie, przecież piszę wyraźnie, że moje dzieci chcą mieć dzieci. do dziewczyn im niespieszno, więc surogacją ogarniemy jakoś...
          czy to nie ty maszerujesz, żeby geje mieli śluby i dzieci, czyli też ogarniali surogację? e, to nie ty...
          • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:51
            > jakie naciskanie

Takie: sama jestem 50+, moimi koleżankami z pracy są też panie 50+ (może nawet bardziej 60-?) i ich ostatnio prawie jedyny temat, to jak przekonać córkę/syna do ogarnięcia chociaż jednego dziecka.

> czy to nie ty maszerujesz, żeby geje mieli śluby i dzieci, czyli też ogarniali surogację?

A to twoi synowie są gejami? To nie wiedziałam, przepraszam. Myślałam, że zafiksowana mamusia chce im "ogarnąć" dzieci bez wysiłku wchodzenia w związek z ich strony.
            • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:40
              a to tylko gejom przysługuje surogacja?

mamusia chce im "ogarnąć" dzieci bez wysiłku wchodzenia w związek z ich strony.
              od tego są mamusie synusiów. a surogacja to opcja, i bardzo dobrze.
              • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:45
                Nie, mamusie są od tego, by nauczyć dzieci życia w społeczeństwie.
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:55
                  no moje są przygotowane do życia w społeczeństwie, nowoczesnym i progresywnym, liberalnym i otwartym. zamierzamy z tych dobrodziejstw korzystaćsmile
                  • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:58
                    Bardzo są przystosowane, skoro mamusia planuje za nie życie i woli zainwestować w surogację, byle złe kobiety synków nie tknęły.
                    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:03
                      czego nie rozumiesz w sformułowaniu, że niespieszno im do dziewczyn?

wybacz, ale jeśli mieliby trafić na kogoś twojego pokroju, to zdecydowanie lepiej będzie im pozostać solo.
                      • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:12
                        Do dziewczyn im niespieszno, ale będzie spieszno do opieki nad noworodkiem. Aha. Logiczne. Nie chcą wykonać pracy nad byciem w związku, ale zechcą wykonać o wiele cięższą pracę przy dziecku.
                        I nie próbuj mnie obrazić, nie możesz.
              • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:46
                volta2 napisała:

> a to tylko gejom przysługuje surogacja?
                >

Nikomu nie powinna przysługiwać. Wyjątkowo obrzydliwy proceder
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:51
                  oj, chyba nie gorszy od aborcji?
                  • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:53
                    a co aborcję też planujesz?
                    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:56
                      a masz z tym problem?
                      • borsuczyca.klusek Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:01
                        jak cudzą to tak
                        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:04
                          nic na to nie poradzę
              • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 09:19
                volta2 napisała:

> mamusia chce im "ogarnąć" dzieci bez wysiłku wchodzenia w związek z ich strony.
                > od tego są mamusie synusiów.

🤯

Myślę, że czegoś tak durnego długo nie przeczytam na tym forum.
      • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:21
        Volta, a jakiej płci są Twoje dzieci?
        • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 22:51
          Synowie, przecież widać.
          • nick_z_desperacji2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:20
            Ciekawe, czy dzieciątka w tę surogację tak chętnie pójdą. Bo "mieć dzieci", a "wychowywać samotnie dzieci" to dwie różne historie, zwłaszcza w wypadku mężczyzn.
            • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:00
              zwłaszcza w wypadku mężczyzn.
              przecież od dawna dowodzi się(również na forum), że różnicy między płciami nie ma, mężczyznom rączek nie upeier.. ło i mogą doskonale kobiety zastąpić w domu i w zagrodzie.

chyba na niańkę będzie ich stać?
              • memphis90 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:16
                >chyba na niańkę będzie ich stać?
                Ale to nas pytasz czy synusiów którym niespieszno do związków będzie stać na niańkę dla noworodka, którego kupila im mamcia?
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:26
                  figura retotryczna, wiem, za trudne...
              • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 09:23
                > chyba na niańkę będzie ich stać?

Do prawidłowego rozwoju dziecko potrzebuje rodzica, stałego opiekuna, a nie zmieniających się nianiek.

Myślałam, że pomożesz synom - samotnym rodzicom - wychować wnuki. A ty po prostu chcesz hodować dzieci, którym od małego zafundujesz zaburzenia emocjonalne.
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:24
                  gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń
                  czy mam już szukać chusteczki? chyba coś mi tu trysnęło przez ekran?
          • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:12
            angazetka napisała:

> Synowie, przecież widać.
            >

Tak przypuszczałam.
            Gdybym nie widywała tu Volty od wielu lat, pomyślałabym, że nowy troll nadciągnął.
            • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:14
              o matko, jak zwykle proste tematy przerastają jematkę.
              • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:21
                Bo nie wyraziła (ta jematka) zachwytu twoim debilnym pomysłem? Ojoj.
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:31
                  wystarczy, że ja się tym pomysłem zachwycam. nie oczekuję aplauzu od kogoś, wybacz, twojego pokroju.
                  • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:38
                    No jednak oczekiwałaś, skoro się frustrujesz.
                    To piękne, że próbuje mnie obrazić ktoś, wybacz, twojego pokroju. To jak komplement.
                    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:44
                      nie projektuj z tą frustracją. jedyna sfrustrowana jestes ty, widać, że masz problem z surogacją i ze mną przy okazji, a może zresztą - odwrotnie.
        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:31
          a jakie to ma znaczenie? chyba wyraźnie piszę, że chcą mieć dzieci. po prostu surogacja jest dla nas opcją, taką samą jak każda inna.
          • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:36
            Chcą mieć dzieci w pojedynkę. Aha. Wspaniale.
            • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:40
              masz coś przeciwko samodzielnemu rodzicielstwu? od kiedy?
              • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:45
                Przeciwko traktowaniu dziecka jako egoistycznej zachcianki.
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:50
                  oj, a dla gejów nie jest to egoistyczna zachcianaka? nie maszerujesz już? ojej...
                  • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 14.07.26, 23:56
                    Maszerowałam kiedyś w sprawie surogacji? Przypomnij mi.
                    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:01
                      to nie popierasz gejowskiego rodzicielstwa? oni biorą dzieci z kapusty, tak?
                      • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:09
                        Słyszałaś o adopcji?
                        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:28
                          znaczy, maszerowałaś w sprawie adopcji dla gejów? brawo, ale to chyba surogacja jest jednak lepsza i bardziej dla dziecka bezpieczna.
                    • memphis90 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:18
                      Były jakieś marsze poparcia dla madek kupiących noworodki dla swoich homoseksualnych synusiów singli, co chcą być babciami? 🤔
                      • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:22
                        wysil się bardziej, chyba że to już twoje ostatnie osiągi?
              • violent_green Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:05
                Boże, ty nie możesz być prawdziwa! Chcesz ogarnąć synom dzieci bez związku? Przecież faceci "chcą mieć dzieci" tak samo jak małe dzieci chcą mieć pieska. Zero wysiłku, wszystko ogarnia żona/matka, a oni pochwalą się czasem zdjęciem w telefonie.
                • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:13
                  a od kiedy warunkiem posiadania dziecka jest związek?
                  moje dzieci od kilku lat mieszkaja samodzielnie, ogarniają wszystkie domowe czynności bez posiadania sprzątaczki( typowa jematka posiada swoją ukrainkę przecież, bo by nie wyrobiła na zakręcie), zatrudnić niańkę to raczej nie jest rocket science?
                  • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:20
                    > ( typowa jematka posiada swoją ukrainkę przecież, bo by nie wyrobiła na zakręcie)

<rzyg>
                    I po co mieć dziecko, skoro i się nie ma z kim go mieć, i się zakłada od razu, że zajmie się nim niańka?
                    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:26
                      ale wiesz, że niańka jest potrzebna na jakiś rok czy dwa, a dziecko daje radość przez całe życie?
                      a, nie nie wiesz, w sumie skąd?
                      • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:30
                        Twoim synom jest ewidentnie potrzebna całe życie.

> a, nie nie wiesz, w sumie skąd?

Z własnego rodzicielstwa. Obyło się bez nianiek.
                        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:34
                          Obyło się bez nianiek
                          a szkoda, jakaś emigrantka nie miała szans zarobić na chlebsmile

• kamin Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:37
                        A wiesz, że jak się wychowuje dziecko z drugim rodzicem, to często nie musisz mieć niańki.
                        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:16
                          wiem, można też mieć babcię, ciocię i kuzynkę do pomocy. coś jeszcze?
                  • mocca26 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 00:22
                    No i dzięki tobie biały polski naród nie wyginie. Radujmy się!big_grin
                  • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 09:27
                    > moje dzieci od kilku lat mieszkaja samodzielnie

Uważasz, że mieszkający osobno, samodzielni faceci nie mają życia osobistego?

big_grin

Po prostu ci o nim nie mówią. Równie dobrze mogą być gejami lub mają partnerki, ale im nie spieszno do zapoznania ich z walniętą mamuśką.
                    • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:19
                      mieszkający osobno, samodzielni
                      no oni akurat mieszkają razem, ostatnio dołączył do nich trzeci samiec, alfa, ich ojciec i potwierdza, że im do dziewczyn niespieszno. co go bardzo oburza, bo chciałby, by po domu kręciły się jakieś nielaty w za krótkich spódniczkach. co by se pooglądał, to jegosmile
                      • lauren6 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:23
                        Czyli mąż z synami wyprowadzili się od ciebie i nie mówią nic o życiu osobistym młodych.

Wymowne.
                        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:34
                          no nie przeceniaj moich dzieci, gdzie oni mieliby się wyprowadzić tak sami z siebie?

zostali w naszym mieszkaniu, na czas naszej emigracji. kumasz słowo "ostatnio" czy za trudne?
                      • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:30
                        Idź zakumpluj się z Rikim, taka sama patola.
                        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:34
                          wzmożenia dostałaś?
                          • angazetka Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:37
                            Śmiesznie się ciskasz.
                            • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 11:03
                              już ci pisałam, nie projetkuj. trudne, ale się da
                      • nangaparbat3 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:38
                        volta2 napisała:

> mieszkający osobno, samodzielni
                        > no oni akurat mieszkają razem, ostatnio dołączył do nich trzeci samiec, alfa, i
                        > ch ojciec i potwierdza, że im do dziewczyn niespieszno. co go bardzo oburza, bo
                        > chciałby, by po domu kręciły się jakieś nielaty w za krótkich spódniczkach. co
                        > by se pooglądał, to jegosmile

Powinnaś to jeszcze okrasić jakimś wybornym mizoginicznym dowcipasem.
      • memphis90 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 07:11
        >a akurat chyba swoją robotę wykonałam dobrze, >bo moje dzieci chcą mieć dzieci
        A dlaczego zakładasz, że pęd do rozmnażania stanowi jakieś oznakę „dobrego wychowania” 🤔 aktualna pani rezydentowa zrealizowała swój pęd będąc w szkole średniej - czy to znaczy, że jej rodzice odwalili aż tak świetną robotę…?
        • volta2 Re: Jak chcecie się pośmiać, to DF funduje rozryw 15.07.26, 10:21
          daj już spokój tej rezydentowej, urodziła, wychowała, nawet chyba nieźle jej to wyszło. po jej córce też chcesz pojeździć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka