Dodaj do ulubionych

Posłanka na rybach

20.07.26, 09:34
A takie zdjęcie i wpis zamieściła w social mediach posłanka Izabela Bodnar, obecnie w partii Centrum Hennig-Kloski:

Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 10:05
      No i?
    • memphis90 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 10:27
      OMG, kobieta w wieku średnim złapała aż dwa tłuste karpie. Riczard się zapłacze.
      • bywalec.hoteli Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 10:44
        nie szkoda Ci zabitych ryb Memfiska?
        • borsuczyca.klusek Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 10:47
          Jesteś weganinem bywalec?
        • memphis90 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 10:49
          No szkoda 🤷‍♀️
        • skorek Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:36

A tobie nie szkoda zabitych zwierzątek, z których wpierniczasz kotlety?

• nangaparbat3 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 10:57
      Ta pani chciała zostać prezydentka Wrocławia obiecując likwidację progów spowalniających i przystanków wiedeńskich. Jej występ na konwencji moja siostra wzięła za deep fake. Nie dziwi nic.
      • alpepe Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:33
        Co to są przystanki wiedeńskie?
        • nangaparbat3 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:38
          W miejscu przystanku jezdnia jest podniesiona do wysokości chodnika. Pasażerom o wiele wygodniej wsiadać i wysiadać z tramwaju, a inne pojazdy muszą zwolnić i zwiększyć ostrożność.
          • alpepe Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:20
            W Berlinie jest coś podobnego, w Szczecinie też mi się zdarza taka jeździć po tych garbach. Nie wiedziałam, że to się tak nazwya.
            • nangaparbat3 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 13:10
              U nas takich coraz więcej.
        • mak_z_figa Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:41
          Przystanek tramwajowy na którym jezdnia jest podniesiona i zrównana z chodnikiem dzięki czemu pasażerowi łatwiej wejść i wyjść z tramwaju. A dla auta to taka płaska górka na długości całego przystanku. Stosuje się gdy tory tramwajowe są oddzielone od chodnika pasem jezdni i nie ma miejsca na wydzielenie wysepki na przystanek
      • zanetka.x Re: Posłanka na rybach 21.07.26, 07:33
        A co takiego złego jest w tych przystankach, ze suweren ich nie chce i trzeba je likwidować?
        • nangaparbat3 Re: Posłanka na rybach 21.07.26, 07:39
          A skąd pomysł, że suweren ich nie chce?
    • mgr8 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:03
      Kolejny twój wątek z przesłaniem?

Przecież, tak naprawdę chodzi ci o to, że ktoś, kto prezentuje poglądy nie do końca zgodne z twoimi, bawi się w sposób, na który prawdopodobnie ciebie nie stać. No i do tego jest kobietą, pewnie z 'ptasim móżdżkiem', jak to kiedyś łaskawie wyraziłeś się o kobietach.
      • nangaparbat3 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:15
        Przecież te panią widzieliśmy i słyszeliśmy całkiem często, niestety. Nie trzeba być uprzedzonym, trzeba mieć uszy do słuchania i oczy do patrzenia.
      • bywalec.hoteli Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:20
        mgr8, co za bzdury wypisujesz. Btw nigdy w ten sposób sie nie wyraziłem o kobietach
        • mgr8 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 11:42
          bywalec.hoteli napisał:

> mgr8, co za bzdury wypisujesz. Btw nigdy w ten sposób sie nie wyraziłem o kobie
          > tach

Rozumiem, że to nie ty napisałeś...

"Wrzuciłem też ten temat na e-kwokach, ale dla ptasich móżdżków wyraźnie za trudny."

Jeżeli to nie ty, to zgłoś do admina forum, że ktoś przejął twoje konto.
          • bywalec.hoteli Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:08
            mgr8 napisała:

> Rozumiem, że to nie ty napisałeś...
            >
            > "Wrzuciłem też ten temat na e-kwokach, ale dla ptasich móżdżków wyraźnie za tru
            > dny."

Oczywiście, że nie ja big_grin
            Sprawdź sama XD
            forum.gazeta.pl/forum/w,20,179742342,179742342,Wodor_czy_baterie_Co_sadzicie_.html?p=179742342
      • nangaparbat3 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 15:46
        Chodzi o to, że ktoś fotografuje się między dwoma trupami.
    • bywalec.hoteli Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:12
      Pamiętajcie o tym podczas głosowania smile
      • primula.alpicola Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:15
        O czym konkretnie? Co ci się tam wykluło między uszami?
        • lajtova Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:50
          Sznurek mu się poluzował i uszy obwisły.
          Ale w sumie to osioł więc mu pasuje.
    • rita83rita Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:54
      Dla mnie to absolutnie chore uśmiechać się koło nieżywego zwierzęcia. Ps, jestem lewaczką, ale dla mnie w takich momentach liczy się zachowanie człowieka, a nie partia. Tak samo mdli mnie na widok pani Wielgus, która zachęcała do adpocji psów ze schroniska a swoje właśnie tam oddała.
      • at.attin Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:58
        W restauracji przy steku z tuńczyka albo eskalopkach cielęcych też nie wypada się uśmiechać?

rita83rita napisał(a):

> Dla mnie to absolutnie chore uśmiechać się koło nieżywego zwierzęcia.
        • rita83rita Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 12:59
          Wiedziałam trollu, że pierwszy tu będziesz. Skąd znasz moje menu? Na razie jadłam świeży groszek i pizze z serem i pieczarkami.
          • at.attin Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 13:07
            Nie interesuje mnie co jadłoś. Pytam się o uśmiech przy posiłku.
    • brzoza100 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 16:49
      Zdjęcie jak zdjęcie, nie wiem w czym gorsze od tych wszystkich wędkarzy wrzucających zdjęcia swoich trofeum. Chyba za daleko to wszystko idzie. Przecież ryby są łowione do zjedzenia. Jak nazwać tych co pracują przy uboju zwierząt? Faktycznie niektórzy pewnie myślą że parówki rosną na drzewach.
      • fortalesa Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 17:41
        Jednak jakoś nie widać aby ludzie wrzucali do sieci zdjęcia z ubitymi kurczakami, prosiakiem czy krową. Większość z nas je mięso, nikt nie twierdzi, że to mięso nie pochodzi od organizmów, które kiedyś żyły. Tu nie chodzi o to, że tuńczyki zostały złowione, tylko o zdjęcia z nimi.
        • homohominilupus Re: Posłanka na rybach 21.07.26, 09:15
          fortalesa napisał(a):

> Jednak jakoś nie widać aby ludzie wrzucali do sieci zdjęcia z ubitymi kurczakam
          > i, prosiakiem czy krową. Większość z nas je mięso, nikt nie twierdzi, że to mię
          > so nie pochodzi od organizmów, które kiedyś żyły. Tu nie chodzi o to, że tuńczy
          > ki zostały złowione, tylko o zdjęcia z nimi.

Jem ryby, innego.miesa nie. Komentarze oburzonych uwazam za hipokryzję. Tak, poudawajmy że mieso rośnie na drzewach, świnki sa uśmiechnięte i ciesza sie ze chcemy je zjesc I ze produkcja miesa nie jest okupiona strasznym cierpieniem. Jak juz w to uwierzymy to kanapka z szynką bedzie smakować lepiej.
          • nenia1 Re: Posłanka na rybach 21.07.26, 10:58
            homohominilupus napisała:

> Jem ryby, innego.miesa nie. Komentarze oburzonych uwazam za hipokryzję. Tak, po
            > udawajmy że mieso rośnie na drzewach, świnki sa uśmiechnięte i ciesza sie ze ch
            > cemy je zjesc I ze produkcja miesa nie jest okupiona strasznym cierpieniem. Jak
            > juz w to uwierzymy to kanapka z szynką bedzie smakować lepiej.
            >

Ja to odbieram inaczej, choć sama jem zarówno ryby, jak i mięso.
            To nie jest dla mnie zdjęcie pokazujące pracę rybaków czy efekt połowu.

To zdjęcie uśmiechniętej pańci w stroju kąpielowym, z nogami opartymi na martwych rybach i uniesioną ręką w geście triumfu. Sprawia wrażenie, jakby śmierć tych zwierząt była powodem do dobrej zabawy.

Gdyby ktoś zrobił sobie podobne zdjęcie z zabitą świnią albo martwymi kurami, opierając na nich nogi i szeroko się uśmiechając też bym to uznała za niesmaczne.
            Podobnie odbieram zdjęcia myśliwych pozujących z uśmiechami z pokotem jelenii czy trofeami z safari. Nie chodzi o to, że zwierzę będzie zjedzone, tylko o sposób jego prezentowania tej śmierci jak czegoś co sprawia satysfakcję i radość.
    • bywalec.hoteli Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 17:49
      Co sądzicie o takim zdjęciu i komentarzu wrzuconym przez posłanke?
      • moni_485 Re: Posłanka na rybach 20.07.26, 18:25
        bywalec.hoteli napisał:

> Co sądzicie o takim zdjęciu i komentarzu wrzuconym przez posłanke?

Każdy, kto wrzuca takie zdjęcie ma przestrzeń powietrzną między uszami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka