Dodaj do ulubionych

Meteo dalej na bani 🙄

28.07.26, 07:22
Wczoraj patrze na prognoze- upal, slonce plonie, armagedon goraca bedzie. Zmarzlam w drodze do pracy. Caly dzien zachmurzone, wiatr, padalo. Nie zimno (dla mnie fajnie), ale nijak do meteo. Teraz znow slonce swieci. Ma byc 32 stopnie. No swieci, s moim telefonie. Za oknem szaro, kropi, przyjemne -19 stopni. Niedlugo bede wrozyla z fusow a nie patrzyla na prognozy.
Obserwuj wątek
    • wpisujelogininic Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 07:24
      Nie minus 19, tylko, ze 19 stopni, wiem, ze sie ktoras dowali
    • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 07:48
      Cóż, u mnie zapowiadali upał i zanosi się na upał.. wolałabym twoją pogodę 😐 jest tak strasznie sucho, że aż strach.. przedwczoraj trochę popadało i to tyle, nie ma nawet sladu... nie pada od miesiąca 😐😐
      • wpisujelogininic Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 07:55
        Pogoda mi sie podoba. Mniej planowanie ubioru. Ostatnio prosilam u lekarza o… worek na smieci. 🙄 Mialam dokumenty )niby w plastikowej koszulce, no ale z otworem. I materialowa torbe. Pogode sprawdzalam ze 100 razy. Ani 1% szans na deszcz… No chyba to nagle oberwanie chmury nie uznali za deszcz…
        • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 08:01
          Będę się cieszyć z deszczu nawet nagłego i z błękitnego nieba! Ta susza jest przerażająca.
    • alpepe Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 07:54
      Ściągnij sobie inną aplikację pogodową, mój mąż ma dwie, drugą, bo mu potrzebna jest ilość godzin ze słońcem, i szczerze mówiąc, to ma sens.
      • wpisujelogininic Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 08:16
        Twoj maz poleca cos? Ta byla w miare ok, ale teraz normalnie trzeba sie nastawiac na odwrotnosc do tego, co pokazuje… 🤦‍♀️
        • alpepe Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:03
          wetter.de, na jabłko też powinna być. Ja jestem zadowolona z samsungowskiej weather.com, bo mają dobry radar i jak stoi, że będzie lało o 10.15, to 10.14 zaczyna padać, choć 10.11 jeszcze było słońce i ani jednej chmury.
          • tiffany_obolala Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:12
            Mam kilka apel pogodowych, każda pokazuje inną prognozę, żadna się nie sprawdza. Nie wiem, co się z pogodą porobiło, że wszystkim modelom się wymyka. Nie oczekuje dokładnej prognozy na za dwa tygodnie, ale na jutro chociaż chciałabym wiedzieć... A nie wiem.
            • alpepe Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:14
              Może mieszkasz na zadupiu i satelity nie przelatują, a stacji pogodowych w pobliżu też mało?
            • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:15
              Hmm, dziwne. Ja używam włoskiego Il meteo i sprawdza mi się dość nieźle.
            • alpepe Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:16
              Ja jak wchodzę na radar, a ze względu na poranne długie spacery z psem to ważne, to patrzę, ile mam okienka pogodowego bez deszczu i sprawdza się. Ale mam mapę o promieniu 5 km i patrzę uważnie, jak idzie fala.
          • wpisujelogininic Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:26
            Dzieki sprobuje. Na razie to co pisza jest zgodne z tym co widze za oknem 😊
    • wyprawa32768 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 08:16
      Tusk mówił że planeta płonie, trzeba mu wierzyć a nie tobie, wstydź się za kłamstwo klimatyczne, jest za ciepło. nawet jak nie jest !
      • mgr8 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 08:21
        wyprawa32768 napisał:

> Tusk mówił że planeta płonie, trzeba mu wierzyć a nie tobie, wstydź się za kłam
        > stwo klimatyczne, jest za ciepło. nawet jak nie jest !

Zastanawiałeś się nad wizytą u psychiatry? Teraz medycyna potrafi pomóc ludziom z natręctwami. Okulista też by się przydał, a na pewno optometra. Może byś przynajmniej trochę więcej widział. O zrozumieniu nie pisze.
      • iwles Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 08:24

A ty znowu na forum zamiast wygrzewac się na plaży?
        Krzyż pański ma z tobą twoja rodzina, żadnego z ciebie pożytku, nawet na urlopie.
      • hosta_73 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 08:26
        Aleś ty głupie
      • marianna1960 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 10:06
        Typowy wpis klimatycznego szura, kwestionowali epidemię teraz szury zaprzeczają ociepleniu
    • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:18
      A w ogóle to zmieniłabyś nick, bo z daleka mylisz mi się z tym jełopem klimatycznym od plaży nad Bałtykiem:p
      • alpepe Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:50
        no i cię posłuchała, ale wolałam andallthatjazz...
        • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:53
          Tak, ten był najlepszy ze wszystkich. Ale jak się nie ma, co się lubi, to lepiej nie być mylonym z klimatycznym odjebem, nie?
        • bowemniejest_6 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 09:58
          Ja tez, ale niby zajety a nie chce przy nim durnych cyferek, bo to cytat. Mialam do wyboru jeszcze:
          -morderczespodnie_z_zary
          -psi_serce
          -miedziana_mimoza
          -mojaosoba_wyjawia
          - me, my self & I
          - pan_tu_nie_stal
          i milion innych. Wpisal sie pierwszy z brzegu. Coz wola nieba 🤷
    • marianna1960 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 10:04
      Teraz jest super a ma być źle znów całą dobę włączona klimatyzacja zero aktywności fizycznej chyba że o 5 rano. Kiedyś 30 40 lat temperatur powyżej 30 stopni nie było. Najgorzej że coraz więcej szurów i foliarzy dla których norma to temperatura powyżej 30 stopni. Do tej pory mieliśmy szczęście że nie było u nas piekła jak w Europie Zachodniej
      • kamin Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 10:42
        W Polsce dni z upałem jest pomijalna ilość, max kilkanaście w roku, przy czym głównie są na zachodzie kraju. W pozostałych rejonach bywa, że jest kilka. A takie faktycznie uciążliwe upały, powyżej 33-35 stopni zdarzają się raz na kilka lat. Na ten rok wieszczono olbrzymie upały w Polsce, póki co, mamy lipiec temperaturowo poniżej normy wink Statystycznie oczywiście jest cieplej niż te 20-30 lat temu, wtedy w ogóle było trudno latem w Polsce wypoczywać w wakacje, bo na dwa tygodnie urlopu "plażowe" były trzy dni. Stąd jak się pojawiła możliwość podróżowania, to bardzo popularne stały się wyjazdy do Chorwacji, bo za cenę kilkunastu godzin podróży miało się gwarancję ładnej pogody.
    • szmytka1 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 10:25
      Ja muszę pójść dziś pieszo tak 3.5 km i tyleż wrócić, bo linia komunikacji w wakacje nie jedzi i się cykam, że przemokne do ostatniej nitki, bo pogoda jak u ciebie, tylko nie wiem czy aż 19 jest
    • alexis1121 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 10:45
      Jest cudownie, temperatura idealna ☺️
      • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 10:49
        Też mam dziś masełkowe spodnie 😁
    • szarmszejk123 Re: Meteo dalej na bani 🙄 28.07.26, 13:01
      Wyszłam na lunch i w sumie nie jest tak źle jak myślałam, jest trochę wiatru, nie czuć bardzo gorąca.
      Ale i tak wolałabym deszcz:p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka