kostruszka 01.12.04, 20:17 Mam jutro zrobić badania pracownicze (sprawa jest pilna). Czy mogę wykonać badania moczu w czasie okresu? Pytanie może troche niesmaczne, ale dla mnie istotne, więc proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.dzia Re: Okres a badanie moczu 01.12.04, 21:30 Oczywiscie,ze mozesz ale musisz sie dokladnie podmyc,tak aby nie zostalo mydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Okres a badanie moczu 01.12.04, 22:02 Ja też ostatnio byłam w takiej samej sytuacji. Lekarz poprostu mi te badanie odpuścił - mogą wyjść czerwone krwinki w moczu. Sądzę, ze jedynym wyjściem jest dokładnie się umyć, założyc tampon i jeszcze raz się umyć. Nie wiem, czy zadziała, bo jak juz mówiłam, ja nie musiałam tego badania robić. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: Okres a badanie moczu 02.12.04, 10:26 Nie polecam !!! Ja tak ostatnio zrobiłam i wychodzą straszne głupoty !!! Lekarka prosiła żebym nigdy więcej nie robiła badań jak mam okres, nawet krwi, bo OB wyszło wysokie, co też może być przyczyną okresu. Ale w moczu....to różne cuda były, chociaż starannie się umyłam Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Okres a badanie moczu 02.12.04, 10:58 Paskudna rada, ale czasem nie ma innego wyjscia. O ile to badania pracownicze, konieczne tylko dla "papierka" a nie dla Twego zdrowia, zanieś mocz kogo innego... Odpowiedz Link Zgłoś