Dodaj do ulubionych

PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy

08.12.04, 14:13
Wysłałam ich zas....ne kody i dziś po trzech tygodniach wróciły do mnie.
Przesyłka nieodebrana. Szlag mnie trafił na miejscu, od razu zadzwoniłam, a
gość o rzekomo miłym głosie tłumaczy się że poczta nie zostawiła mu awizo, a
bez awizo nie mógł odebrać. Mówi żebym wysłała jeszcze raz i kolejne 5 zł na
polecony, a jaką mam gwarancję, że tym razem poczta wystawi awizo, może będę
tak wysyłać do usranej śmierci? A co z obietnicą w ślicznej broszurce, "Ty
nie poniesiesz żadnych kosztów"??? Musiałam się wygadać. Wkurzeni za
pampersa, zapraszam do tego wątku.
Obserwuj wątek
    • beciulka1 Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 08.12.04, 14:43
      Ja też tracę szacunek.Wygrałam u nich w konkursie nowe pampersy tzn.
      próbke ,ale nic do tej pory niedostałam.Mineło już ponad 2 miesące i nicsad
    • koala500 Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 08.12.04, 15:15
      Dziewczyny, a ja miałam taka sytuację z pampersem: w paxdzierniku gdy Wycofali
      Total Care, kupiłam Active Baby, sporo bo tą paczkę Jumbo, czyli największe
      opakowanie, byłam z nich niezadowolona bo małej zdarzało się budzić rano z
      mokrą pizamką, co wcześniej się nie zdarzało. Po jakichś 2 tygodniach uzywania
      tych pieluch wróciłam z córką z godzinnego spaceru, patrzę a ona ma mokre
      rajstopy i spodnie. Pielucha zmieniona przed samym wyjściem, dziecko wypiło
      trochę herbaty i zeby było takie mokre? Myślałm ze szlag mnie trafi, w końcu te
      pieluchy są jednymi z drozszycg, więc oczekuje się jkakiejś jakości.
      Zadzwoniłam na ich infolinię (o-800-.......) i powiedziałam kobiecie z biura
      obsługi klienta co myślę o ich produkcie, aczkolwiek byłam grzeczna i spokojna,
      choć się we mnie az gotowało bo mała wróciła z kompletnie zimną pupką. Ta pani
      równiez była b. miła i poprosiła mnie o przysłanie pozostałych pieluch wraz z
      opakowaniem w celu zbadania tej serii(?). Powiedziała ze bardzo zalezy im na
      opinii klientów itp.itd. Powiedziała ze zrekomensują mi koszt wysłanych pieluch
      i wysłania paczki przysyłając mi nową paczkę. Tak więc napisałam pismo z
      reklamacją, wybrałam się na pocztę, wysłałam im około 1/3 paczki pieluch, i
      zapłaciłam za paczkę. Reklamacja miała byc rozpatrzona w ciągu 2 tygodni.
      Minęły 3 tygodnie i nic. Zadzwoniłam do nich ponownie, tylko po to by
      powiedzieć im co myślę o takim traktowaniu klientów, na których im rzekomo tak
      zalezy. Pani z infolini przeprosiła mnie, sprawdziła w komputerze ze moja
      reklamcja faktycznie nie została rozpatrzona i obiecała odpowiedx w ciągu 2-3
      dni. I wyobraźcie sobie ze w ciągu chyba 2 dni dostałam od nich pismo z
      przeprosinami, i 4 małymi paczkami Pampersów -chyba po 18 sztuk. Napisali mi w
      tym liści równiez ze wysyłają mi chusteczki do pupy ale tych chusteczek w
      paczce nie było. Trudno, nie wazne, Pampersy które przysłali przeciekały tak
      samo jak te ze sklepu. Tak więc i ja zraziłam się do tego producenta. A Total
      Care były takie dobre!
    • cesarus Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 08.12.04, 21:18
      a ja wygralam w konkursie probke i co z tego? napisalam wiek i ciezar dziecka w
      ankiecie, a oni wyslali zupelnie inne. Szkoda ze nie wieksze bo by dorosl, ale
      mniejsze. Napisalam od razu maila z informacja (byl bardzo grzeczny), ale do
      dzisiaj nie dostalam zadnej odpowiedzi. no coz. to potwierdza, ze do konca
      zostane przy huggiesach.....
      pozdrawiam
      ania
    • zuzankak pieluszki śmierdzą! 13.12.04, 22:35
      i też przeciekają, a ja myslałam, ze źle dopasowałam. Poza tym zawsze wydają mi
      sie za duże. Jakie pieluchy polecacie. Bo ja wypróbowałam tylko huggisy, ale
      też nie byłam zadowolona. Pozdrawaim
      • selin77 HAPPY :P))) 14.12.04, 17:07
        Ja uzywam od jakiegos czasu Happy i jestem z nich bardzo zodowolona.
        Grazyna
        • agunek1 Re: HAPPY :P))) 17.12.04, 18:58
          Mnie pampers dwa razy oszukał. Pierwszy - "wygrałam nagrodę" miałam ją dostać w
          ciągu 2 tyg. (wrzesień) do tej pory jej nie dostałam. Drugi - obiecali, że
          wyślą broszurkę na kody, dzwoniłam i okazało się że w ogóle nie mieli takiego
          zamiaru.
          Jestem wkurzona. Muszę się wylogować z ich strony.
    • mama007 proponuję LIDL, cena przystępna, a jakość 1 klasa 16.12.04, 21:54
      aktualnie w promocji 30zł niecałe, pampers się nie umywa moim zdaniem ...
      polecam smile
      • selin77 Re: proponuję LIDL, cena przystępna, a jakość 1 k 16.12.04, 22:20
        A gdzie te pieluszki kupujesz??? i ile jest w opakowaniu???
        Nieznam tej nazwy. A z chęcią bym ich spróbowała. Napisz jeszcze czy sa z
        ceratą czy z bawełny. i Czy na rzepy czy na klej.

Bo Happy płacę 35 zł za bardzo dużą paczkę, czyli ponad 60 szt.

Grazyna
        • mamamata1 Re: proponuję LIDL, cena przystępna, a jakość 1 k 17.12.04, 21:22
          Ja też od pewnego czasu nie mogę powiedzieć nic dobrego o nowych pampersach...
          A polecam happy-dla nas świetne.
    • agacz2905 Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 17.12.04, 22:37
      Ja polecam pieluchy Tesco (fioletowe paczki, cena 36,90 zł) oraz
      niedawno "odkryte" przeze mnie firmy Rossman, zakupione wczoraj - za 33.90 zł
      (również fioletowe paczki). Jeśli coś można mówić po jednym dniu użytkowania -
      Rossman zdaje się wygrywać z Tesco. Ceną i jakością. Pampersy radzę olać (też
      często kupowałam dla dzieci). Wszak do tego służą. Pozdrawiam
      Agnieszka
    • mama007 do selin77 20.12.04, 12:26
      LIDL to taki dyskont jak Biedronka, tylko niemiecki. Maja duzo fajnych
      produktow - pieluchy wielka paka (kolo 50-60 sztuk, nie pamietam w tej chwili),
      normalnie kosztowaly niecale 35zl, a teraz jest promocja niecale 30zl - ta
      promocja jest juz chyba 3-ci miesiac, wiec moze to na stale obnizyli smile)
      wejdz na www.lidl.pl i zobacz czy jest w Twoim miescie albo okolicy. Naprawde
      warto smile
      maja tez super chusteczki do pupy (5 z groszami kosztuja) i zarcie dla kotow big_grin
      i kukurydze w puszce smile))))
      i sorki, ze dopiero teraz odpisalam, ale zgubil mi sie jakos ten watek
      pozdrawiam
      • selin77 Re: do selin77 20.12.04, 13:36
        Dzięki za odpowiedz, ale powiedz mi jeszcze jedno czy te pieluchy są z ceaty
        czy bawełny??

Serdecznie pozdrawiam Grazyna
        • mama007 Re: do selin77 20.12.04, 16:44
          oczywiscie żadnej ceraty smile zapomnialam dodac - sa bawelniane i przewiewne smile)
          • selin77 Re: do selin77 20.12.04, 19:52
            No to będe musiała podjechać do sklepu i wypróbować smile)

Jeszcze raz bardzo dziękuję smile)
            Grazyna
            • selin77 Pieluszki LIDL 18.02.05, 14:04
              Wypróbowałam pieluszki ze sklepu Lidl, tylko że znalazłam jeszcze tańsze.
              Opakowanie jest mniejsze, bo tylko 14 szt, ale sztuka pieluszki wychodzi 0,41
              zł. Są bawełniane, dobrze wchaniają smile) paczka kosztuje 5,79 zł.
              Dla mnie oki !!!!
              Grazyna
    • reivilo Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 21.12.04, 15:34
      Zrezygnowałam z pampersów jak zmienili je na nowszą " magiczną " lepiej chłonąca wersję. Oczywiście mały budził się mokry , na szczcęście używamy pieluch tylko na noc. Zmieniliśmy po wielu testach - na Happy - Belli.Są jak stare pampersy a dużo tańsze - duża paczka kosztuje ok 35 zł.
    • anik801 Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 24.12.04, 13:56
      no to widzę że nie tylko mojej córce nowe pampersy przeciekają!A ja myślałam że
      za lużno zapinam,albo że się pieluszka przesunęła.
    • beciulka1 Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 25.12.04, 17:07
      ja kupuje w biedronce ' Dada'.Duza paczka 64sztk.kosztuje 27 zl .
    • selin77 Pieluszki LIDL... 18.02.05, 14:05
      --------------------------------------------------------------------------------
      Wypróbowałam pieluszki ze sklepu Lidl, tylko że znalazłam jeszcze tańsze.
      Opakowanie jest mniejsze, bo tylko 14 szt, ale sztuka pieluszki wychodzi 0,41
      zł. Są bawełniane, dobrze wchaniają smile) paczka kosztuje 5,79 zł.
      Dla mnie oki !!!!
      Grazyna
    • mammamiaherbuzielonapietruszka Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 24.02.05, 11:19
      Miałam dokładnie tą samą sytuację! Też dostałam zwrot, ale nie wysyłam
      ponownie! Szkoda mi 5 złotych, czyli już razem 10! Jak widać firma mało godna
      zaufonia, nie będę ryzykować!
    • chwojka Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 27.02.05, 00:41
      Ja wysłałam kody Pampers....12 LAT temu!!!! Też był wtedy konkurs i co???
      czekam do dziś (córka ma prawie 13 lat!). Naciągacze i tyle.
    • cosmolinka A ja bardzo sobie chwalę tą firmę! 01.03.05, 11:44
      A ja jestem bardzo zadowolona i z pieluch i firmy! W konkursie mailowym
      wygrałam zapas pieluszek na 3 miesiące. Otrzymałam wybrany rozmiar, juz po 3
      tygodniach. I bardzo miło mnie zaskoczyli bo było to aż 6 paczek tych po 56
      pieluch. Dla mojego synka starczyło to na pół roku. I nie mam żadnych
      problemów, mi nie przeciekają (Aktive Baby) a mój synek nie ma żadnych
      odparzeń, itp...
      A propo broszurki wymiennej na kody, fakt, że ani razu jej nie dostałam, ale...
      Skoro Wy dostajecie i z niej nie korzystacie to moze jest ktoś kto by mi ją
      oddał? Jeśli tak to proszę o maila na adres: cosmolinka@wp.pl
      Pozdrawiam
      Karolina
      • katse Re: A ja bardzo sobie chwalę tą firmę! 02.03.05, 23:31
        przeciekaja mi jak nie wiem
        probowalam
        hugissow superflexow
        tesco fioletowych
        pampersy activ babty i actif fit (te drugie troche mniej)

oczywisice szczegolnie w nocy. bo w dzien zmianiam czesto.

K
    • ediish Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 05.03.05, 19:17
      Hmm... Ja jestem bardzo zadowolona z pampersow. Zwlaszcza nowych-'baby dry'.
      Nigdy sie nie zdarzylo zeby cos 'przecieklo' chocby nie wiem jak ciezka byla
      pielucha. Ale... nie mieszkam w Polsce, moze pampersy w innej czesci Europy
      roznia sie od tych Polskich (tak jak np. szampony czy farby do wlosow-o niebo
      lepsze!) Chociaz niby ten sam producent? Huggisy bardzo nam sie nie podobaly,
      Igor budzil sie z placzem i pupa byla mokra sad Poza tym dostalam bardzo duzo
      kuponow znizkowych (okolo 30%) na 'newborn baby'. same plusy z mojej strony..
      • jedrus58 Re: PAMPERS - tracę szacunek do tej firmy 05.03.05, 23:22
        Odpowiem jako przyszly tatussmile
        Niestety polskie Pampersy, podobnie jak inne produkty sa tylko odpowiednikami.
        Jakby dobre podrobki, ale nie oryginaly. Niestety na polski rynek dostajemy
        wybor drugi. Albo polscy producenci oszczedzaja na materialach. Potwierdzily te
        moje spostrzezenia rozmowy z wieloma osobami na Zachodzie znajacymi sie w materii.
        Nawet niemieckie sieci handlowe dzialajace w Polsce takie jak LIDL czy Rossmann
        mowia o tym otwarcie. Notabene niemieckie pieluszki LIDLa zajely w tescie
        Warenstiftung TEST drugie miejsce zaraz po Pampersach. Szkoda ze tak jest, ze
        nie ma w Polsce czegos takiego, wiarygodnych testow porownawczych ktore dawalyby
        mozliwosc dla konsumenta sprawdzenia jego obserwacji i byly pomoca przy wyborze.
        Firmy musialyby wreszcie zmienic w wielu przypadkach metody produkcji i uzywane
        surowce do produkcji. Moze wreszcie towar stalby sie warty ceny wcale nie
        niskiej. Bo te rzeczy sa w porownaniu do naszych zarobkow drogie, najczesciej
        tak drogie jak na Zachodzie albo i drozsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka