Dodaj do ulubionych

Co do seriali - jakie lubicie?

13.12.04, 13:49
Hej.
Bo ja najbardziej lubie serial "M jak miłość", "Samo Zycie", "Klan" tak sobie, ogladam od czasu do czasu, czasem "Na dobre i na złe" a no i "Moda na sukces" - musze sie przyznac, że to jest przyzwyczajenie, bo ogladam go od laty, dlatego nie moge przestaćsmile.
Dziewczyny, jak jest u Was?
Bo dla mnie takie seriale są świetna rozrywką i odskocznią od rzeczywistości.

Pozdrawiam

Marta

Obserwuj wątek
    • martelia1 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 13:50
      Aha, może kogoś urażę, ale dla mnie serial "Rodzina zastepcza" jest bardzo dziecinny i okropnie sie na nim nudzę.
      Marta
      • migotka_muminek Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 14:39
        Niewątpliwie humor z tego serialu nie jest adresowany do każdego.
    • wieslawa-siemiatkowska Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 14:49
      ja nie lubie zadnych seriali
      pracuje w tv i wiem jak sie je kreci
      zyc sie odechciewa
      te nasze gwiazdy sa niby takie sympatyczne a naprawde to tak rozowo nie wyglada

--
      Z powazaniem:
      Wieslawa Siemiątkowska
      • maja45 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 15:09
        Polskie seriale są beznadziejne, czlowiekowi zwoje w mózgu sie prostuja jak je
        ogląda:
        Na dobre i na złe-tak przylukrowany, ze sie niedobrze robi. No i ta infantylna
        Zosia....
        M jak miłosć-Pani Łepkowska miala 5 mezów i takie też ma chyba wyobrażenie o
        zyciu-zdrada na zdradzie, tragedia i nieszcescie.
        Klan -zenada( plus drewniana Izabela T)
        Ja lubie Przyjaciół-przynajmniej wiadomo o co chodz.
        No i kiedyś kochalam Allo allo o Przystanek Alaska-to moje poczucie humoru.
        Pozdro.
        Marta
        • anoczek Re: Co do seriali - jakie lubicie? 15.12.04, 12:46
          Przystanek Alaska to hit nr 1. Szkoda, że juz go nie puszczają.
    • mamaamati Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 15:28
      Ja również za polskimi serialami nie przepadam, uwielbiałam Trzecią Planetę Od
      Słońca(teraz chyba już nigdzie nie puszczająsad,lubię też
      Przyjaciół,Normana.Wolę po prostu seriale komediowe a nie smutasy gdzie
      bohaterka schodzi ze schodów przez trzy odcinkismile))))))))))
      Pozdrawiam
      • martelia1 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 16:05
        Trzecią Planetę też uwielbiamwink)
        Ogólnie z komediowych w mój gust trafiły: Seinfield", "Becker", "Co ludzie powiedzą", ale nie wiem czy ktoś słyszał, bo teraz chyba nie lecą.

Co do tych tasiemców, to chyba już trzeba być typową kura domową tak jak ja, żeby tyle ich oglądaćsmile)
        Ale cóż, ja lubię, choć niektóre to po prostu z nudów sie ogląda tak jak klan, jednym okiem zerkam na film, drugim na dzieci. Ot, takie urozmaicenie zwykłego dnia.
        Nie mam tak np, że żadnego odcinka nie przepuszczę, ale pooglądać lubię i tyle.

Pozdrawiam
        Marta
    • koleandra Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 15:35
      Hej Marta. Mnie nie uraziłaś choć ja lubię i oglądam "Rodzinę przestępczą wink"
      W "M jak miłośc" tak piekielnie denerwuje mnie Hanka i jej teściowa, że jak je
      pokazuja to przełączam na inny program.
      Hmmm.... "Na dobre i na złe" ogladam i nawet lubię, "Klan" też ale jak zobaczę
      Olę i jej siostrę to też przełączam, aha, no i jeszcze Monikę - tej to juz nie
      znoszę.
      Tylko niektóre postacie działają mi na nerwy ale seriale oglądam tak mniej
      więcej co piaty odcinek a i tak wiem o co chodzi.
      Nie mogę tylko patrzec na "Samo zycie", "Modę na sukces" i "Plebanię".
      • dotima Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 16:11
        Ja też uwielbiam "Przyjaciół", ściągnęłam sobie nawet z netu wszystkie serie od
        samiuśkiego początku, ale po obejrzeniu każdej musiałam kasować, bo mnie ślubny
        męczył że mu komputer przeciążyłam sad I mogłabym pasjami oglądać "M jak
        miłość", ale to już chyba bardziej przyzwyczajenie, bo czasami też mnie
        denerwują niektóre wątki i ich "głębia". A niecierpię "Mody na sukces", "Klanu"
        z Trojanowską i tych durnych sit-comów polsatowskich coraz to nowych i bardziej
        beznadziejnych.
      • maja45 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 17:52
        To prawda z tą stara Mostowiakową z M jak miłośc-jakbym miala taką teściową, co
        sie tak do wszystkiego wtrynia, to bym ją zabiła nozem.
        Hanka ma okropny głos, jak slysze dostaje palpitacji.
        A juz najgorsza jest Malgosia-gorące majtki i jej debilne problemy sercowe.
        Nie mogę juz pisać na temat M jak miłośc bo za bardzo się unosze.
        Pozdro.
        Marta
    • watermelon01 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 16:10
      "ostry dyzur" - robie wtedy obiadwink)
      czuje sie troche w "obowiazku" ogladac, bo moj kuzyn gral w 2 odcinkachwink)))
      • jasmina251 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 18:16
        a ja lubię M jak miłość i klan i na dobre i na złe
        Wtedy odpoczywam od moich problemów i jest mi z tym dobrze
        nie musze sie skupiać nad treścią i w ten sposób się relaksuję
        nawwet jak nie oglądnę jednego odcinka to i tak wiem o co chodzi'
        pozdrawiam Justyna
      • catalinka Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 18:18
        A jak się Twój kuzyn nazywa, bo ja lubię takie smaczki i poszperam sobie w czym
        jeszcze grał na stronie www.imdb.com/.
        Jeżeli chodzi o seriale to już wspomninani Przyjaciele, NYPD Blue( chyba
        Nowojorscy gliniarze po polsku), polski serial to tylko na Dobre i na złe. Na
        BBC oglądam dużo tych seriali co mają polskie napisy. Pozdrawiam
        Kasia
        • watermelon01 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 18:23
          wystukaj sobie: Keram Malicki-Sanchez, wyskoczy ci zapewne co niecowink
          pozdrowienia.
          • catalinka Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 18:30
            Znalazłam i jestem pełna podziwu, bo ja już wcześniej spotkałam jego nazwisko .
            Tam jest nawet jego zdjęcie. A to nie jest takie wcale częste nawet przy dośc
            ciekawych aktorach na tej stronie.
            Kasia
            • watermelon01 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 18:37
              Jak go ostatni raz widzialam - jakies 17 lat temu... - to bylam nawet przez
              moment zakochanawink))
              Keram jest znany chyba bardziej w Kanadzie, chociaz teraz mieszka w US. Byl
              (jest?) tez liderem jakiejs rockowej grupy i pisal ksiazki ("dla mlodziezy"
              zdaje sie). Takze moglo Ci sie cos obic o uszywink
            • ania.freszel Re: Co do seriali - jakie lubicie? 19.12.04, 15:14
              Prawda? Przystojny ten kuzyn...
    • mama007 a nie ma fanek "Na wspolnej"?? :)) 13.12.04, 18:48
      nie ogladam seriali, ogolnie ich nie lubie, rzucam czasem okiem na komediowe
      (uwielbiam Rodzinke na Manhattanie, tak to chyba tlumacza, lecialo ostatnio na
      TVN7, ale juz nie ma sad( ). ale ogladam "Na wspolnej" smile))) jak nie obejrze
      odcinkia to tragedia sie nie dzieje, po prostu traktuje to jako "odchamiacz"
      dla kury domowej, hihi, jak na studiach filozofia przyrody na budownictwie smile))
      serial bardzo sympatyczny, chociaz im dluzej leci tym bardziej nacigany sie
      robi, eh...
      pozdrawiam
    • aga_olivka Tak samo:) 13.12.04, 19:19
      A z Lubiczami się poprostu zżyłam....
    • basia027 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 13.12.04, 23:56
      moje ulubione seriale:
      "M jak Miłosc",
      "Klan",
      "Na wspólnej",
      "Na dobre i na złe",
      "Ostry dyzur".
      • iiiiiii Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 07:34
        te wszystkie seriale to do kitu.lubicie kiepskich? to wszystko to samo.jedno
        g...
    • margarettka Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 08:32
      Bezapelacyjnie nr jeden sa dla mnie "Przyjaciele" Objrzalam na kompie wszystkie
      odcinki i chyba zaczne od poczatku smile)
      W ramach relaksu i rozrywki ogladam M jak milosc, czasem Na dobre i na zle i Na
      wspolnej. Oczywiscie do kazdych by sie mozna przyczepic, ale to jest oczywiste
      i grunt to miec odpowiednie podejscie smile
      Nie trawie Mody na sukces...chyba nie musze mowic dlaczego wink Klan uwazam
      powinni juz dawno zakonczyc, bo sie robi zalosny. Lubie tez Kiepskich...jak dla
      mnie rewelacyjne poczucie humoru i krzywe zwierciadlo Polskiej rzeczywistosci.
      Rodzine zastepcza lubie, ale nie ogladam, bo jakos sie nie sklada smile
      • margarettka Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 08:33
        Zapomnialam jeszcze dodac Ally McBeal...jak dla mnie swietny serial.
    • umasumak Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 09:46
      "Ally McByll", "Przystanek Alaska", "Życie jak sen", "Cudowne lata", "Allo,
      Allo!", "Cieńka niebieska linia",
      • umasumak Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 09:51
        No i oczywiście nasz polsatowski :"Z daleka od noszy", czyli dawny "szpital na
        perypetiach " wink) Siostra Basen doprowadza mnie do spazmów wink). Uwilbiam
        Śleszyńską smile)
        • mayessa Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 10:07
          "Co ludzie powiedza?"- typowo angielski humor.Ogladalam nie wiem ile razy.W
          koncu mam na dvd.
          • malafm Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 11:01
            "Tu rezydencja Państwa Buqet, Pani domu przy telefonie" smile)))))))))))
            Kocham angielski humor szczególnie właśnie ten serial ale dokładam jeszcze
            Monthy Pytona raczej w wersjach filmowych niż serialowych. "Sens życia" jest
            super.
            Z seriali tongue_outrzystanek Alaska, Życie jak sen, Przyjaciele, Aly McBeal ( czy jak
            to się pisze).
            Lubiłam tez w niedzielę rano oglądać "Siódme niebo" taki "rozpogadzacz"
            Z polskich czasem popatrzę na MjM, Samo życie, czy Na Wspólnej ale ostatnio
            naprawdę rzadko. Natomiast bardzo lubię polsatowski sitcom "Daleko od noszy".
            Twórcy i aktorzy to kontynuacja moich ukochanych "Graczyków" ( pamiętacie może?)
            Pozdrawiam
            Mała
    • mamaszyma Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 11:23
      W większości polkich seriali się orientuje, bo sąsiadka mojej mamy kupuje świat
      seriali, więc jak przeczyta to my z mama się dobieramy do tej gazetki i sobie
      czytam. A oglądam M jak miłość,
      Samo zycie, ale juz coraz rzadziej,
      Klan- ale zaczyna mnie denerwowac, zwłaszcza Elżbieta, wiecznie cierpiąca,
      Na dobre i na złe - ale nie jakos nałogoweo
      czasem obejrze na wspólnej albo pierwsza miłośc, ale bez przekonania i razdko
      (a jesli wogóle to powtórki)
      no i uwielbiam ostry dyzur (zakochałam się w Johnie Carterze...)
      A kiedys oglądałam Zbuntowanego Anioła- chyba argentyńka telenowela, teraz
      powtarzają na polsacie rano.... jedyny taki serial, w który się wciągnęłam....
      Przyjaciól nie lubię, wogóle mnie nie smeiszą, ale oglądam czasem w oryginale,
      zeby podszlifowac język...
      Nie powiem, lubie oglądać, ale jak by tego nie było, to nie rozpaczałabym...
      • mamaszyma No i jeszcze... 14.12.04, 11:48
        zapomniałam dodac że uwielbiam seriale policyjne Glina, Kryminalni, Fala
        zbrodni...
        A takie dokumentalne jak kroja ludzi żeby zobaczyć jaka była przyczyna
        śmeirci to uwielbiam....
        A pamiętacie taski serial Pokolenia? Fajny był....
        • martelia1 Re: No i jeszcze... 14.12.04, 13:21
          Pokolenia? Pamiętamsmile))
          Dawno to było, serial był ok.

Marta
    • giovanna1 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 11:40
      Ja nie znoszę telenowel. Nie mogę nawet przez minutę ich oglądać. Z polskich
      seriali ostatnio podobał mi się "Glina" i "Zaginiona", ze starszych "Dom" i
      cała polska klasyka. Natomiast moimi ukochanymi serialami są: "Seks w wielkim
      mieście" i "Rodzina Soprano". Ten ostatni kończy się w tym miesiącu, a to już
      ostatnia (świetna) seria. "Przystanek Alaska" tez bardzo lubiłam i
      jeszcze "Miasteczko Twin Peaks".
    • atlantis75 Re: Co do seriali - jakie lubicie? 14.12.04, 13:44
      Lubię "Na Wspólnej", to najfajniejszy polski serial. Oglądam tez "M jak
      miłośc", ale czasami mam wrażenie, że to komedia wink

Pozdrawiam smile
    • edzio_grubas M.A.S.H. 14.12.04, 17:19
      - to jest mój kultowy serial. Świetni aktorzy, doskonałe poczucie humoru.
      Wielkim sentymentem darzę również serial "Allo allo" a szczególnie angielskiego
      policjanta, który zawsze mówił: "Dziń dybry" i "Herr Flak from gestupo".
      • gosza26 komedie, kryminały itd 14.12.04, 18:58
        Seriale lubię bo w zalezności od humoru moge sobie zaserwować co mi się podoba.
        Przy czym moje pierwsze miłości odeszły juz do lamusa, czyli Klan i Moda na
        sukces (jak zaczynją ściągać zaginione rodzeństwo itp. to sygnał,że najwyższy
        czas przestać oglądać).W tym gatunku natomiast świetnie się sprawdzają w tej
        chwili PENSJONAT POD RÓŻĄ oraz ZŁOTOPOSCY-Purzycki to jednak fajny facet, ale
        brakuje mi Machalicy. On i Jerzy Turek, a jak dołozymy Prizenciewa-można się
        położyć.

Tu wkroczyłam w świat komedii, czyli RODZINA ZASTĘPCZA :policjant jest
        rozwalający, a Młody-jakbym widziła swojego nastolatka.Poza tym moje serce
        podbili KASIA i TOMEK (a swoją droga, jak sie napisze dora role to i aktor
        zyskuje, porównanie BRodzik w roli Kasi z rolą w Graczykach).Dobrze mi się tez
        ogląda Pawła Wawrzeckiego, ale w sumie w rolach komediowych, a więc BUŁA I
        SPÓŁA.Osobiście nie dziwi mnie, że zastapili Gaczyków Wawrzeckim.Nie
        odstepowałam na krok ALLO i CO LUDZIE POWIEDZĄ oraz PRZYJACIÓŁ.

Kryminały tylko te mroczne GLINA i BEZ ŚLADU, wyjątek KRYMINALNI.

No i oczywiście polska klasyka :CZTERDZIESTOLATEK(ale bardziej podobała mi sie
        nowsza seria) DOM, NOCE I DNIE.

Wpadło mi w oko jeszce kilka innych, ale raczej poszczegółni aktorzy i
        pojedyncze odcinki.

ACHA...W modzie na seriale połudnowoamerykkańskie zrobiłam wyjątek dla
        ESMERALDY i ZBUNTOWANEGO ANIOŁA.
      • aga_olivka Dziń dybry:))))))) 15.12.04, 12:34
        to kultowy tekst!ha,ha,ha łzy leją się ze śmiechu na wspomnienie policjantasmile)))))))))))))))))
    • dorotadu M jak miłosc, czasami Na Wspólnej 15.12.04, 09:52

• aniacichy Re: Co do seriali - jakie lubicie? 15.12.04, 10:06
      ja lubię M jak miłość, a kiedyś oglądałam Przystanek Alaskasmile
      świetny serial

pozdrawiam
      Ania
    • milarka Kochane kłopoty 15.12.04, 12:22
      z TVN7,
      ciekawe, czy ktoś tu również ogląda ten serial?
      • migotka_muminek Re: Kochane kłopoty 15.12.04, 12:29
        Ja!!!!
        Uwielbiam Luke'a smile))
        • milarka Re: Kochane kłopoty 15.12.04, 12:37
          Luke jest the best smile))))))))
    • ania.freszel Re: Co do seriali - jakie lubicie? 19.12.04, 15:26
      Ogladam "samo zycie" i "Na dobre..." Chociaz musze przyznac ze wszystko w tych
      serialach jest oderwane od rzeczywistosci. Reszta jest dla mnie do bani...
      A! Bardzo lubilam "Brzydule"
      Pozdrawiam
      Aneczka
      • kropisia Re: Co do seriali - jakie lubicie? 21.12.04, 08:23
        Z polskich ogladam tylko "Na dobre i na zle", chociaz ostatnio bardzo mnie
        denerwuja rozwodzacy sie panstwo Burscy. Czy tacy dobrzy lekarze jak oni nie
        wiedza, ze od lat juz powinni byc na terapii malzenskiej, bo nie umieja ze soba
        rozmawiac. Tam nie tylko o zdrade chodzilo.

Z seriali zagranicznych lubilam ogladac "Boston Public", a juz zupelnym hitem
        jest wedlug mnie "Law and Order", u nas przetlumaczone jako "W obronie prawa".
        Troche za pozno to nadaja.
    • kolorko Re: Co do seriali - jakie lubicie? 22.12.04, 01:03
      "Crime story", "Allo,allo", "Przystanek Alaska", "Miasteczko Twin
      Peaks", "Ostry dyzur", a z polskich "Alternatywy" i "Sfora"smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka