13.12.04, 15:22
Co myślicie o tej gazecie? Bo myślę, ze tam piszą steki bzdur i to wszystko.
Oczywiście nie chcę nikogo urazić, ale miałam przyjemność mieć w rękach tę
gazetę i stwierdziłam - co za brednie....
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosia1_edziecko Re: Fakt 13.12.04, 15:27
      mama_radka napisała:

> Co myślicie o tej gazecie? Bo myślę, ze tam piszą steki bzdur i to wszystko.
      > Oczywiście nie chcę nikogo urazić, ale miałam przyjemność mieć w rękach tę
      > gazetę i stwierdziłam - co za brednie....
      > Pozdrawiam

Mamo Radka, jak na bzdury, sporo sie musze napracowac...smile

pozdr.
      • alemama Re: Fakt 13.12.04, 16:54
        Gosiu, nie bierz tego do siebie, ale Fakt to brukowiec. Moje osobiste zdanie -
        szmatławiec. Na dodatek kiepski graficznie - ja rozumiem, że taka gazetka ma na
        celu przyciągnięcie czytelnika wielgachnymi zdjęciami i krzykliwymi napisami,
        tylko na Boga, umiaru trochę - toż, to sen pijanego daltonisty.
        Merytorycznie - granie na sentymentach, zarówno Superek, jak i Fakt uwielbiają
        sformułowania - My Polacy. ROTFL.
        Obydwa pisemka roszczą sobie prawa do bycia autorytetem w sprawach wszelkich, w
        sąsiedztwie gołych cycków i doniesień, o przysłowiowej "d...e Maryny".
        No i przeinaczanie faktów, a w sezonie ogórkowym wymyślanie tematów na siłę. Ja
        wiem,że trzeba wierszowkę wystukać, a papier jest cierpliwy, ale minimum
        przyzwoitości przydałoby się.
        Językowo - zdanka króciutkie, proste - dwa orzeczenia w jednym zdaniu, to już
        chyba redakcyjna cenzura stylistyczna przez pomyłkę przepuściła, albo naczelny
        postanowił ogarek oświaty ponieść między lud.
        No i sprawa Górniak. I te wykrzykniki w co drugim zdaniu - nie lubię jak ktoś
        krzyczy. Nie jestem głucha.
        Tow. Rolicki jako komentator polityczny. Gratulować tylko.

Mamo Radka, jak na bzdury, sporo sie musze napracować...smile

Niech będzie, że się czepiam, ale od czasu do czasu szukasz historii, które
        mogłabyś wykorzystać w pracy dając posty-ogłoszenia na e-dziecku, prosząc inne
        e-mamy o opisanie historyjek -a to o zwierzątku, a to o domu który straszy, a
        to o fajnej miłości.
        Gosia1 ze starego e-dziecka mniej "interesowna" była.
    • agata_to_ja Re: Fakt 13.12.04, 15:29
      No hej Gosia, od razu pomyslałam o Tobie smile
    • wegatka Re: Fakt 13.12.04, 15:57
      Miałam w ręce jeden z pierwszych numerów tej gazety i nie zamierzam jej więcej
      kupować. Ogromne zdjęcia, garstka tekstu i robienie z igły wideł. Gazetka na
      poziomie kolorowych brukowców.
      • pola777 Re: Fakt 13.12.04, 16:16
        szczyt dna
    • moofka Re: Fakt 13.12.04, 16:35
      nie mam zdania,
      nie czytałam
      ciekawa jestem jednak
      co w tym temacie ma do powiedzenia ksiadz
      z mamoradkowej parafii smile
      • wegatka Re: Fakt 14.12.04, 00:20
        Nie masz zdania, nie czytałaś ale musisz choć delikatnie uszczypnąć. Tylko
        czemu. Przecież ten post nie różni się niczym od wielu innych typu "czy
        oglądacie seriale" lub "czy oglądacie bar".
    • p.hadam Re: Fakt 13.12.04, 17:54
      Mialem to w rekach chyba raz, z rok temu.
      D..y bym tym nie wytarl smile Chyba przebili SE.

Pozdrowka
      Hadzio

PS. Powyzszy mail wyraza tylko moje prywatne zdanie.
    • aari Re: Fakt 13.12.04, 18:00
      Dla mnie gazetka jak każda inna ...
    • gosia1_edziecko Re: Fakt 13.12.04, 21:16
      No coz, jest to brukowiec, gazeta bulwarowa itp itd. Nikt nikogo nie zmusza do
      kupowania jej a tym bardziej do czytania, na litosc. Ale i tak codziennie czyta
      ja ok 6 milionow ludzi. smile

Moi drodzy, klase trzeba zachowac zawsze i wszedzie, nie bede sie w takim razie
      ustosunkowywac do sformulowan typu "interesowna" czy tez "d...e podetrzec".
      Pozwolcie ze to pomine...wink

Na jedno tylko zwroce uwage - to moja praca, ktora staram sie wykonywac
      rzetelnie. Nie oszukuje, nie kradne, nie kombinuje. Swoim pracodawcom jestem
      lojalna az do bolu, bo oni sa lojalni wobec mnie. Mam swoje lata, pare miejsc
      pracy "obskoczylam", ale nigdy i nikt w zadnej firmie nie szanowal mnie i mojej
      pracy, jak tutaj. Dlatego kocham to co robie jeszcze bardziej. smile A ze i placa
      mi swietnie - no coz, zyc nie umierac. smile Aha - i NIE WSTYDZE SIE tego, ze
      jestem dziennikarzem gazety Fakt! Malo tego - jestem z tego dumna. smile Wstydzic
      sie tylko mozna swojego zachowania - ja nie mam do tego powodow.

Pozdrawiam cieplutko.

P.S. Jesli szukam historii wsrod ludzi to jest dowod, ze nie wymyslamy ich
      sobie i nie wysysamy z palca...wink
    • cruella brukowiec n/t 13.12.04, 23:13

• weronikarb Re: Fakt 14.12.04, 11:49
      No coz ja chyba sie wylamie. Czesto kupuje to pismo i lubie je. Jest lekkie
      przyjemnego i z kadego tematu po trochu, zreszta moj maz tez je kupuje, gdyz
      jak nigdzie pamietaja tam o tym ze o sporcie tez co niektorzy lubieja czytac.
      Także mam nadzieje istniał smile Pozdrawiam wszystkich reporterów smile
    • melka_x Re: Fakt 14.12.04, 12:51
      Nie czytałam, ale jeśli dobrze pamiętam, że to Fakt wyciągnął na światło
      dzienne istnienie przychodni przy Min. Fin. i NIK-u finansowanych z naszych
      pieniędzy to ich lubięsmile

Co do graficznej strony - bulwarówki mają swoje wymagania i dobrze. To w końcu
      bulwarówki wprowadziły dzisiaj to co jest już chyba standardem graficznym,
      pierwsza poszła Wyborcza, która ściągnęła od nich wygląd (sposób łamania,
      wyraziste leady, kolory, przyciągające uwagę tytuły, format). Gdyby nie
      przykład GW, to do dziś standardem gazety, która chce uchodzić za poważną
      byłaby Rzepa che che. Bardzo lubię Rzeczpospolitą, ale ta wielka płachta i
      malutka czcionka są strasznie męczące.
      • malagos2 Re: Fakt 14.12.04, 13:04
        Wydaję mi się, nie wręcz jestem tego pewna, że skoro taka gazeta ukazała się na
        polskim rynku i jest kupowana przez tysiące ludzi to było na nią
        zapotrzebowanie. Wydawcy na długo przed podjęciem decyzji o nowym tytule robią
        wnikliwe badania, które w tym przypadku potwierdziły wielomilionową nisze na
        FAKT. Polacy lubią jak ktoś bierze ich w obronę i potrafi pokazać (nawet w
        bardzo przerysowny sposób) jak jesteśmy robieni w balona. I FAKT to
        wykorzystuje. Poza tym czytelnicy tej gazety prawdopodobnie kupują ja ze wzlędu
        na niską cenę, dobrą dystrybucję i celną reklamę.
        To tylko dowodzi, że dobrze sobie niemcy wymyslili jak na nas zarabiać.
        Nie czytam regularnie - ale zdarza się, ze kupuję w "celach badawczych" jako
        element rzeczywistości
        A'propos tego co napisała Gosia - Axel to rzeczywiście świetny pracodawca.
    • twinmama76 Re: Fakt 14.12.04, 12:58
      Klasyk swego stylu czyli idealny brukowiec. Wystarczy popatrzeć na jego
      zagraniczne rodzeństwo: BILD czy The Sun.
      Trzeba zdawać sobie sprawe z tego, że jest to inny poziom niż Rzepa czy GW.
      Jedni lubią prasę bulwarową inni nie. Ja akurat nie lubię, ale nie będę
      dyskredytować pracujących w takich pismamch dzienikarzy, bo samej zdarzyło mi
      się kiedys taki tekścik popełnić wink)
    • iwles Nie czytam-w dodatku farba strasznie brudzi ręce:) 14.12.04, 13:01
      Kiedyś czasami przeglądałam, ale odkąd na I str. opublikowali ogromne zdjęcie
      W. Milewskiego tuż po zabiciu....... omijam ją z daleka...........
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Fakt 14.12.04, 13:15
      mama_radka napisała:

> Co myślicie o tej gazecie? Bo myślę, ze tam piszą steki bzdur i to wszystko.
      > Oczywiście nie chcę nikogo urazić, ale miałam przyjemność mieć w rękach tę
      > gazetę i stwierdziłam - co za brednie....
      > Pozdrawiam

Nie czytam tabloidów - bo i cóż tu czytać? Ogromne zdjęcia i 2 słowa na krzyż:
      (. A o treści lepiej nie wspominać...Okropnośćsad.
      pozdrawiam
      • mharrison Re: Fakt 28.02.05, 18:32
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050225/publicystyka/publicystyka_a_8.html

• kawka74 Re: Fakt 28.02.05, 18:46
      cieniutka gazetka bazująca na ludzkiej potrzebie sensacji, golizny i makabry, w dodatku pretendująca - co już trudniej przełknąć - do głosu uciśnionego ludu III RP. Ot, takie tam badziewko. Nie kupuję, ale skoro ktoś to kupuje i czyta - ręki wykręcać nie będę.
    • lola211 Re: Fakt 28.02.05, 19:01
      Ja kupilam do tej pory tylko jeden egzemplarz, szla od jakiegos czasu reklama,
      wiec sie skusilam, to byl 1- szy numer , po przejrzeniu juz wiedzialam,ze
      wiecej na ten chlam nie dam zlamanego grosza.
      • l.e.a Re: Fakt 28.02.05, 19:15
        co człowiek to opinia i dobrze, jeden kupi wyborczą inny Fakt, ja tam dumna
        jestem z Gosi smile i zawsze wdzięczna, że jest tam gdzie potrzebna jest pomoc !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka