Dodaj do ulubionych

A może kolejny "relaks" ale trudniejszy...

30.12.04, 14:41
server-admin.pwp.blueyonder.co.uk/motas/mystery/testgame.htm
Ja siedzę w pierwszym pokoju i szukam śrubokrętasad((
Małą pomoc do tej gry znajdziecie tutaj
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=277&w=10819811&v=2&s=0Powodzenia
Może razem się uda, a pokoi ponoć jest więcej.
Obserwuj wątek
    • marzena75 Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 14:42
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=277&w=10819811&v=2&s=0
      To prawidłowy link do pomocy
      Marzena
      • sakada Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 14:54
        Dobra. Włożyłam plakat pod drzwi, zdjęłam obraz. I macie jakieś pomysły co
        dalej?
        • marzena75 Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 14:57
          Znalazłam tę grę na forum plażowym i dopiero zaczynam.
          • sakada Re: Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 14:58
            Zdjęłam leży na krześlesmile
            • marzena75 Re: Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 15:01
              Ja Cie uduszę.
              JAK?
              Klikam na obraz, krzesło, i nic
              • sakada Re: Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 15:05
                Musisz pokręcić przy nim śrubokrętemsmile
                • marzena75 Re: Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 15:07
                  CZYM???
                  A skąd wytrzasnęłaś śrubokręt?
                  • sakada Re: Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 15:15
                    Pod poduszką jest klucz. Otwierasz nim jedną z szafek. W szafie jest pudełko a
                    w nim śrubokręt. A potem to już sama nie wiem co robićsad
                    • marzena75 Mam. 30.12.04, 15:18
                    • asikx Re: Jak zdjęłaś obraz? 30.12.04, 15:18
                      Trzeba plakat zdjąc ze ściany, potem wsunąć pod drzwi a potem wciągnąć z
                      powrotem i na nim będzie klucz do drzwi. Wlazłam do drugiego pokoju.
                      Pozdrawiam,
                      Aśka
                    • marzena75 Za szybko poszło 30.12.04, 15:19
                      Po śrubokręcie pokazuje się taka duża śrubka, włożyłam ją do zamka w drzwiach,
                      wysunęłam plakat, na nim jest klucz który trzeba włożyć do zamka.
                      Jadziem dali...
                      • sakada Re: Za szybko poszło 30.12.04, 15:23
                        Dobra w drugim pokoju mam szpilkę i pudełko na dyskietki. Chciałam je
                        wykorzystać na kompie (włączyłam go, pomerdałam myszką) i nic. Znowu stojęsad
                        • sakada Re: Za szybko poszło 30.12.04, 15:30
                          mam!
                          • ampat Re: Za szybko poszło 30.12.04, 15:50
                            ale co masz?
                            ja utknęłam w tym momencie
                          • sakada Mała podpowiedź 30.12.04, 16:01
                            W tym pokoju z kompem trzeba wyciągnąć dyskietkę z pudełka. Włożyć ją do
                            stacji, włączyć i wyłączyć komputer. Wyświetli się nam kod do drzwi.
                        • marzena75 A skąd szpilka? 30.12.04, 15:33
                          • asikx Flaga jest do ściany przypięta... 30.12.04, 15:38
                          • sakada Re: A skąd szpilka? 30.12.04, 15:38
                            Szpilka utrzymuje plakat. Teraz zacięłam się w następnym pokoju. Mam już głowę
                            w pudle i podniosłam schody nie wiem co dalej.
                            • sakada Re: A skąd szpilka? 30.12.04, 15:48
                              Ustawiłam kafelki dla szczura ale są nakierowane na drzwi. Na dziurę moim
                              zdaniem się nie da. Albo to ja za durna jestem. W każdym razie szczur nie chce
                              wyjść a labirynt już na niego czeka...
                              • marzena75 Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:01
                                Wróciłam do poprzedniego pokoju, ułożyłam wykładzinę w poprzedni wzór.
                                Pod schodami ułożyłam wzór labiryntu (razem z krawędziami ścianek schodów), na
                                ten labirynt pudełko z głową, przysunąć taboret, opuścić schody.
                                I do następnych drzwi.
                                • sakada Re: Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:03
                                  Hej ale jak ten labirynt zrobić? W jakiej kolejności wkładałaś płyty? Jak je
                                  poprzestawiać? Jakoś mi to nie wychodzi.
                                  • marzena75 Re: Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:10
                                    Wkładałam po kolei tak jak były u góry.
                                    A układałam je wysuwając po trochu. Jak dobre pamiętam to najbardziej była
                                    wysunięta pierwsza płyta. Klikasz na dół płyty.
                                    Po bokach (ściankach) tego czegoś pod schodami też są kreski do dopasowania do
                                    linii labiryntu.
                                    o rany mam nadzieję że zrozumiesz.
                                    Ja walczę z laserem
                                    Mam kawałek drewka, jakieś ustrojstwo metalowe i szukam dalej
                                    • sakada Re: Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:13
                                      Też tak powkładałam, bawię się z tymi płytami cholernymi, ale za nic nie mogę
                                      zmusić głowy do jazdy! Jak to się robi? A może labirynt mam zły. Jessuuu... nie
                                      wiem co zrobić.
                                      • marzena75 Re: Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:14
                                        A ułożyłam dywaniki w poprzednim pokoju tak jak były pierwotnie?
                                        Może to nie ma znaczenia, ale spróbuj
                                      • sakada Re: Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:15
                                        Dobra. Jeździsmile I co dalej?
                                        • marzena75 Re: Idę do nastepnego pokoju 30.12.04, 16:17
                                          Przysuń krzesło
                                          naciśnij gałkę przy schodach po lewej stronie, schody opadną a ty idziesz dalej
                                    • sakada Inna gra! 30.12.04, 16:45
                                      Na pierwszy rzut oka wydaje się fajna, ale nie zabardzo wiem co należy robić.
                                      Kombinowałam w pomieszczeniu obok zwalonej "rynny" na wodę, ale nie mam pomysłu
                                      co dalej. A w Mystery zacięłam się w pokoju z laserem.
    • polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 16:05
      Sakada jak się łapie głowę do pudła?
      • sakada Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 16:07
        Podkładasz pudło u wylotu dziury. Jak głowa przyjedzie to ją chwytasz.
    • marzena75 Mam nadzieję że jutro będzie łatwiej 30.12.04, 16:22
      Muszę już uciekać.
      Ale mam nadzieję że uda się komuś to przejść i jutro mi pomoże.
      PZDR
    • sakada HAALLLOO!! Wie ktoś co zrobić... 30.12.04, 17:23
      ... w pokoju z laserem Acme? Mam drewno i jakiś trójkąt i zero pomysłu co
      robić. Kurde jak mi się nie uda, to będzie mnie to prześladować.
      • magda1711 Re: HAALLLOO!! Wie ktoś co zrobić... 30.12.04, 17:37
        Trzeba wziąc drewienko, iśc do lasera, położyc go tam , nacisnąć zeby laser
        podpalił drewno wziąć je spowrotem i włożyć do kominka. A dalej kombinuje...
      • asikx Re: HAALLLOO!! Wie ktoś co zrobić... 30.12.04, 17:56
        Trójkąt da się położyć pod laser ale naciśnięcie zielonego guzika powoduje
        włączenie tylko na moment i jęczy, że ma za mało mocy.
        Co z drewnem też nie wiem.
        I też mnie męczy
        Aśka
    • magda1711 Heeelp!! 30.12.04, 17:32
      Jak uwolnić tą cholerną głowę pod tymi schodami?Juz nie wiem jak mam ułożyć ten
      labirynt...Heeeelp
    • magda1711 Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 17:34
      Uffff, już mi sie udło...
      • sakada Był Crimson room to może teraz Viridian room:-)??? 30.12.04, 17:56
        www.albinoblacksheep.com/flash/viridian.php
        Właśnie zaczynam nową gierkę bo na tamtą się wkurzyłam. Jak coś ktoś wymyśli w
        sprawie tego lasera to jeszcze pokombinuje.
      • koleandra Do Magdy1711 30.12.04, 18:16
        Hej!
        Jak ułożyłaś te labirynty pod schodami i jak wypuscic tą głowę? czy potrzebny
        jeszcze jakiś przedmiot?
        • sakada Re: Do Magdy1711 30.12.04, 18:18
          Pierwszą płyte (z tego co pamiętam) o trzy ruchy wysuwasz, drugą o jeden
          trzecią o dwa. I klikasz na to głową.
          • koleandra Re: Do Sakady 30.12.04, 18:21
            Dzieki Sakada, ułożone miałam dobrze tylko wypuścic nie umiałam ale teraz juz
            ok.
    • solek_2 Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:01
      Laser tnie trojkąt na cztery kawałki, te puzzle pasują do skrzynki wiszącej przy drzwiach i... tyle wiem. Nie umiem nadal otworzyć drzwisad
      • sakada Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:07
        Ale u mnie nic nie tnie. Bo laser ma podobno za mało mocy...
        • asikx Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:12
          Bo najpierw trzeba laserem podpalić drewienko, palące zanieść do kominka i
          dopiero wrócić do lasera i nim wtedy pociąć trójkąt. Pocięty z powrotem ułożyć
          w panelu przy drzwiach.
          I dalej też nie wiem.
          Stoję.
      • mayessa Do Sakady 30.12.04, 18:10
        Kurcz, ale to stresujace
    • polinetka Re: pomóżcie bo nie jarzę!! 30.12.04, 18:16
      Mam głowe w pudle i 3 kawałki płytek, podniesione schody i co dalej mam zrobić?
      • sakada Re: pomóżcie bo nie jarzę!! 30.12.04, 18:20
        Popatrz co napisałam do Koleandry
    • koleandra Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:33
      No dobra, pocięte, ułożone na swoim miejscu i.... nie mogę otworzyć drzwi!
      • ampat Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:36
        no i wszyscy stoimy...
      • polinetka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:36
        mnie się otworzyły drzwi, ułożone i wysunał sie bolec i drzwi się otworzyły i jestem w kolejnym pokoju.
        • koleandra Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:41
          Jeeeest! fragmenty początkowo źle ułożyłam, trzeba było tak, żeby było miejsce
          na bolec.
          • ampat Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:43
            i walczymy dalej, trzeba inaczej ułożyć puzle i już następny pokój
        • sakada Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 30.12.04, 18:41
          Że jak? Przeszłaś pokój z laserem?
          • sakada Mam link do tej gry z podpisami - chyba gra się... 30.12.04, 18:42
            ... łatwiej
            Oto on: server-admin.pwp.blueyonder.co.uk/motas/mystery/mysterygame.htm
            • sakada Re: Mam link do tej gry z podpisami - chyba gra s 30.12.04, 18:45
              Jeeest!Dopiero teraz to coś dało się pokroić! Idę dalej.
              • koleandra Re: Mam link do tej gry z podpisami - chyba gra s 30.12.04, 18:49
                Macie symbole? buźki, liczby, figury geometryczne? i co z tym teraz?
                • polinetka Re: Koleandra ja też nie wiem co z tym dalej 30.12.04, 18:51

• ampat Re: Mam link do tej gry z podpisami - chyba gra s 30.12.04, 18:51
                  trzeba wybrać nietypowe, niepasujące do reszty. na razie utknęłam na literkach
              • polinetka no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi? 30.12.04, 18:50

• koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 18:55
                  hmmm... jakis czerwony labirynt i stoję...
                  • koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 18:56
                    tez utknęłam na literkach ale tych kolorowych
                    • polinetka ja też na tych literkach 30.12.04, 18:58

• ampat Re: ja też na tych literkach 30.12.04, 19:02
                        o ile dobrze kojarzę to jedna jest lekko wygryziona
                    • polinetka teraz na wieżyczkach z kolorowymi drzwiami 30.12.04, 19:01

• koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:02
                      no i się pogubiłam po kolorowych wieżyczkach, a może ja coś źle robię?
                      przeszedł już to ktoś?
                      • ampat Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:04
                        ja jestem parę plansz dalej, na kolorowych kwadracikach
                      • koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:04
                        mam jakis adres www....... i co? to juz koniec? mam go zapisać?
                        • koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:05
                          eeee, nie, to tylko symbole, lecimy dalej
                          • koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:07
                            a co z kostkami, która nie pasuje?
                            • koleandra Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:12
                              No dobra, jakos to idzie... ale chyba coraz trudniejsze.
                              • ampat Re: no i jak ? macie juz pomysł jak wyjść z pokoi 30.12.04, 19:14
                                tylko uważajcie żeby nie wyjść, bo wtedy wszystko trzeba powtarzać
    • sakada Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:18

• koleandra Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:19
        Sakada, kiedy to się kończy?
        • polinetka Re: Mam jestem w pokoju z motorem!- ja też 30.12.04, 19:21

• sakada Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:22
          A gdzie jesteś?
          • sakada Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:23
            Ja jestem już w pokoju z rurami
          • ampat Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:26
            jak stąd wyjść? mam juz naprawioną latarkę
        • sakada Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:23
          A utknęłaś gdzieś?
          • sakada to było do Koleandry n/t 30.12.04, 19:23

• koleandra Re: to było do Koleandry n/t 30.12.04, 19:28
              Sakado kochana! napisało mi Thank you..... cos tam cos tam i teraz co?
              • sakada Re: to było do Koleandry n/t 30.12.04, 19:29
                Teraz musisz się dostać do tej skrzynki za pudłem. A potem do drzwi.
              • ampat Re: to było do Koleandry n/t 30.12.04, 19:29
                wróc do poprzedniego pokoju, przestaw meble i znajdź przycisk
              • koleandra Re: to było do Koleandry n/t 30.12.04, 19:31
                Dobra, jestem tam gdzie motor....... no przydałoby sie garki pomyć a ja sie nie
                mogę oderwać.
        • ampat Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:24
          kurczę przydało by się zajac dzieckiem...
          naprawiłam latarke
          • sakada Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:29
            Ja utknęłam w pokoju z rurami. Umieściłam pokrętło i nie mam pomysłu co dalej.
            • ampat Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:32
              Sakada!
              jak wyjść z pokoju z motorem??
              • ampat Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:34
                no dobra są rury.
                Dzieko zaczyna popłakiwać
              • eve77 Jezuuuu...jak wyjsc z tego pokoju z motorem!!! 30.12.04, 23:43
                naprawilam latarke, odkrylam rury i co? please...nic nie robie tylko gramsmile
                • sakada Re: Jezuuuu...jak wyjsc z tego pokoju z motorem!! 30.12.04, 23:56
                  Musisz zejść na dół włazem. Potem odnajdź klucz, który spadł.
                  • eve77 Re: Jezuuuu...jak wyjsc z tego pokoju z motorem!! 31.12.04, 00:14
                    Sakada...cholera jasna tylko jaksmile,wlazem w pokoju z motorem czy tymi
                    ruszajacymi sie czterema klockami pod dywanem w pokoju obok ...zwariuje jak mi
                    nie pomozeszsmile
                    pozdrawiam
                    • sakada Re: Jezuuuu...jak wyjsc z tego pokoju z motorem!! 31.12.04, 11:13
                      Tym włazem w drugim pokoju. I weź latarkę koniecznie. Tam nie ma światła.
            • sakada Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:35
              Mam niebieskie i zielone kółko (to zielone jest w szufladzie). A gdzie
              czerwone?
              • koleandra Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:43
                Gdzie zamocowac zielone kółko?
                • koleandra Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:44
                  mam, szukam czerwonego
              • ampat Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:43
                mam kartkę i pióro. tylko po co/
                • koleandra Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:50
                  no i co z tym piórem i kartką? a gdzie czerwone pokrętło?
                  • ampat Re: Mam jestem w pokoju z motorem! 30.12.04, 19:52
                    pomysłow brak...
                    • koleandra co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:04
                      wie juz ktos?
                      • blecku Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:13
                        Mam już pokrętło, a wy ?
                        • koleandra Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:20
                          gdzie było?
                          • blecku Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:25
                            w maszynie mail smail
                            • koleandra Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:29
                              jeszcze mi tylko podpowiedz jak otworzyc maszyne i juz bedzie git
                              • ampat Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:33
                                tośmy utknęły na tym samym.
                                chyba obwąchałam już tą maszynę ze wszystkich stron.
                                Jak się ją otwiera?!
                              • blecku Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:34
                                musisz połączyć piuro i kartkę, powstanie zapisana kartka, tę kartkę wkładasz
                                do tej maszyny i masz pokrętło
                                • ampat Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:37
                                  jak jak kobieto nie dręcz
                                  • edzio_grubas A ja działam z Wami! 30.12.04, 20:39
                                    Zeby napisac list, trzeba sie wrocic do pokoju z biurkiem i listem na nim.
                                    Kliknac na biurko i list sam sie napisze
                                    • koleandra Re: A ja działam z Wami! 30.12.04, 20:43
                                      Edziu! Dzięki! z nieba nam tu spadłaś smile
                                  • blecku Re: co z kartka i gdzie czerwone pokretło? 30.12.04, 20:42
                                    ja zrobilam tak:
                                    Cofnęłam się do pokoju z lampką i listem do jakiegoś doktora. Klknęłam na pióro
                                    a potem na kartkę, powstała zapisana kartka, wsadziłam ją do maszyny i
                                    wyskoczyło mi pokrętło
                                    • sol_bianca jak napisać list???? 03.01.05, 19:38
                                      Podane przez was metody nie działają, help!!!!
    • blecku Co z tą latarką? 30.12.04, 20:00
      Nie mogę podnieść latarki? Help !!!
      • ampat Re: Co z tą latarką? 30.12.04, 20:02
        trzeba ją naprawić, wsadzić baterię i żarówkę z motoru
        • kasia_sapulka Jak wyjąć dyskietkę z pudełka???? 30.12.04, 20:50
          jak w temacie
      • blecku Re: Co z tą latarką? 30.12.04, 20:02
        Już doszłam. Idę dalej
      • sakada Dobra uśpiłam dziecko... i jak? Mam już... 30.12.04, 20:39
        ... kartkę i pióro + 2 pokrętła. Wie ktoś co dalej?
        • edzio_grubas A jak przejsc przez teletranspoting panel? n/txt 30.12.04, 20:40
          • blecku Re: A jak przejsc przez teletranspoting panel? n/ 30.12.04, 20:46
            nacisnąć na dół teleportu, powinny pojawić się stopy
            • sakada Zła mikstura! 30.12.04, 20:52
              Mi mówi, że zła mikstura wykryta. I co teraz?
              • blecku Re: Zła mikstura! 30.12.04, 20:57
                trzeba naciskać na pokrętła obo, kombinuj żeby były szare
                • edzio_grubas Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 20:58
                  • blecku Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:01
                    jak pokrętło na górze teleportu zmieni kolor na szary wchodzisz do niego
                    • edzio_grubas no i mam plame oleju n/txt 30.12.04, 21:04
                      • kasia_sapulka Dyskietka 30.12.04, 21:07
                        Dziewczyny ja jestem dopiero w durgim pokoju bo dopiero mi się gra włączyła,
                        ale pomózcie jak wyjąć dyskietkę z tego pudełka i skąd wziąć tą szpilkę???
                        • blecku Re: Dyskietka 30.12.04, 21:10
                          szpilkę bierzesz z plakatu z pokoju z kompem, to jest dolna szpilka. łączysz
                          szpilkę z pudełkiem i masz dyskietkę
                        • edzio_grubas Re: Dyskietka 30.12.04, 21:11
                          a ja mam ciezarki od zegara, tylko nie wiem po co... no i jak tu zmyc plame po
                          oleju?
                          • blecku Re: Dyskietka 30.12.04, 21:13
                            idziesz do pomieszczenia z plakatem i zielonym przyciskiem na ścianie,
                            naciskasz ten przycisk
                            • edzio_grubas u mnie ten przycisk jest czerwony n/txt 30.12.04, 21:14
                          • ampat Cieżarki 30.12.04, 21:46
                            a gdzie dają ciężąrki?
                            • edzio_grubas sciagnij je ze starego zegara n/txt 30.12.04, 21:47
                              • ampat Re: sciagnij je ze starego zegara n/txt 30.12.04, 21:50
                                bomba a gdzie ren zegar?
                                Chyba jestem w jakimś innym miejscu
                      • sakada Re: no i mam plame oleju n/txt 30.12.04, 21:10
                        Ja też jestem w pokoju z plamą i piedestałem i nie wiem co dalej.
                        • kasia_sapulka Re: no i mam plame oleju n/txt 30.12.04, 21:13
                          Dzięki
                          • sakada Co robić? 30.12.04, 21:17
                            Hej ja mam też część zegara. I jaki mam kod wpisać? U mnie jest czerwona kropka
                            i liczba 6. I co mam robić?
                            • blecku Re: Co robić? 30.12.04, 21:18
                              dodawaj
                            • sakada Re: Co robić? 30.12.04, 21:19
                              Te liczby się zmieniają. Jak się wciśnie liczbę podaną u góry kółko robi się
                              czerwono - zielone. Ale jak mam np: wpisać 16-ście? albo 3?
                              • blecku Re: Co robić? 30.12.04, 21:22
                                na dole masz liczby , niektóre musisz dodać by wyszła liczba taka jak na górze,
                                kółko musi zrobić się zielone całe
                                • sakada Re: Co robić? 30.12.04, 21:25
                                  Ja już mam zielone (dzięki) i jestem w pokoju z koniem. Co tam trzeba zrobić?
                                  • blecku Re: Co robić? 30.12.04, 21:30
                                    powieś część zegara na sznureczku lampki, i weź kartkę z koniem
                    • koleandra Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:21
                      co zrobic zeby było szare?
                      • blecku Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:25
                        naciskaj na pokrętła obok teleportu powinny zmieniać kolor
                        • koleandra Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:27
                          tak, zmieniają... ale nigdy to w teleporterze nie robi się szare tylko albo
                          zielone albo zółte albo fioletowe...
                          • blecku Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:35
                            dla mnie też na początku nie chciało zmineniać na szary, troche popstrykałam i
                            wyszlo mi szare
                          • ampat Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:39
                            jestem z tyłu, bo jednak wypadało dac dziecku jesć. też mam problem z
                            teleporterem. naciskam , kombinuję i nic
                            • ampat Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:40
                              jest szare!
                              • koleandra Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:45
                                A ile włożyłyscie dyskietek? bo ja jedną... trzeba więcej?
                                • edzio_grubas tylko jedna n/txt 30.12.04, 21:48
                                • ampat Re: Blecku, i co potem? n/txt 30.12.04, 21:48
                                  jedną. ja pstrykałam dość chaotycznie i w końcu zrobiło się szare
    • edzio_grubas Na pomoc!! Ja nie umiem grac w szachy!!! 30.12.04, 21:42
      Co zrobic z koniem na szachownicy???
      • blecku Re: Na pomoc!! Ja nie umiem grac w szachy!!! 30.12.04, 21:48
        a znasz się na szachach? posuwasz się tak jak koń na szachownicy
        • edzio_grubas Re: Na pomoc!! Ja nie umiem grac w szachy!!! 30.12.04, 21:51
          juz wiem, to jedyna rzecz jaka wiem o szachach - kon sie porusza po
          literze "L". Trzeba scigac pulsujace poletko az ono bedzie w tylnym wejsciu
          • ampat Re: komputer 30.12.04, 22:02
            ja jestem przy komputerze, chce jakieś hasło, tylko jakie?
            • edzio_grubas przy jakim komputerze? n/txt 30.12.04, 22:03
              • ampat Re: przy jakim komputerze? n/txt 30.12.04, 22:04
                2 pokoje dalej
                • edzio_grubas tez nie wiem co dalej 30.12.04, 22:10
                • edzio_grubas haslo: quest 30.12.04, 22:12
                  • ampat Re: haslo: quest 30.12.04, 22:16
                    no i co?
                  • edzio_grubas co zrobic z komputerem? 30.12.04, 22:17
                    • ampat Re: co zrobic z komputerem? 30.12.04, 22:24
                      edziu koncepcji brak, chyba zaczekam do rana, może nocne marki coś wymyślą
                    • edzio_grubas Re: co zrobic z komputerem? 30.12.04, 22:25
                      z podanych liter trzeba ulozyc wyraz - dwarf (karzeł) i wpisac (ale nie wiem
                      jak)
                      • ampat Re: co zrobic z komputerem? 30.12.04, 22:26
                        po prostu wpisać, naciskac klawisze bez napisu
                      • edzio_grubas i otwieraja sie drzwi!!! 30.12.04, 22:28
                        • ampat jakieś karły trzymają kolorowe puzle 30.12.04, 22:33
                          ułozyłam i nie mam na razie dalszych planów smile
                        • sakada Re: i otwieraja sie drzwi!!! 30.12.04, 23:59
                          Ja wpisałam RED i się otworzyły.
          • edzio_grubas Jestem przy UFO 30.12.04, 22:03
            • blecku Ratunku potrzebuje teraz was 30.12.04, 22:37
              No dobra doszlam do kompa, wpisuje quest i nic. co dalej?
              • ampat Re: Ratunku potrzebuje teraz was 30.12.04, 22:39
                jeszcze enter
                • blecku Re: Ratunku potrzebuje teraz was 30.12.04, 22:42
                  no wiem że enter pojawia mi się pokój z literkami i dalej nie wiem
                  • ampat Re: Ratunku potrzebuje teraz was 30.12.04, 22:48
                    edzio napisała pare zdan wyzej
                    • blecku Re: Ratunku potrzebuje teraz was 30.12.04, 22:50
                      drzwi się otwierają i odrazu się zamykają
            • ampat jestem przy bilardzie 30.12.04, 22:38

• ampat a teraz przy zielonej tablicy 30.12.04, 23:01
                czy ktoś jeszcze walczy?
                • edzio_grubas juz wracam, musialam cos zjesc n/txt 30.12.04, 23:06
                  • blecku ja mam dość 30.12.04, 23:13
                    nie daje rady z tym kompem, wpisuje i wpisuje i nic
                    • edzio_grubas do blecku 30.12.04, 23:17
                      wpisujesz na kompie `dwarf` i wchodzisz do drzwi po prawej
                      • blecku Re: do blecku 30.12.04, 23:22
                        jestem beznadziejna, nic się nie dzieje, drzwi zaczynają się otwierać ale od
                        razu się zamykają
                        • blecku Re: do edzia 30.12.04, 23:25
                          a z kąd wiesz że trzeba wpisać dwarf?
                          • edzio_grubas Re: do edzia 30.12.04, 23:31
                            z tych literek, ktore sa w pokojach w kompie trzeba ulozyc slowo. mialam mala
                            podpowiedz na chacie angielskim
                            • blecku Re: do edzia 30.12.04, 23:38
                              ja moge wejść tylko do dwóch pokoi w kompie i mam tam trzy literki d w e
                              • edzio_grubas to dziwne 30.12.04, 23:42
                                sprobuj wpisac `dew` (rosa) i wejsc przez drzwi
                              • sakada Do blecku 31.12.04, 00:02
                                Wpisz RED jak tam wpisałam i drzwi się otworzyły.
                        • edzio_grubas po prostu tam wejdz, kliknij na drzwi 30.12.04, 23:27
                          • kasia_sapulka Re: po prostu tam wejdz, kliknij na drzwi 30.12.04, 23:30
                            Gram od kilku godzin ale na raty, bo to synek marudzi, bo mąż coś chce, ale
                            chyba jestem za tępa na tą gre bo znowu mam problem, utknęłam w trzecim pokoju
                            i za nic nie chce mi sie ta glowa złapać jak to zrobić???
                            • blecku Re: po prostu tam wejdz, kliknij na drzwi 30.12.04, 23:32
                              bierzesz pojemnik po dyskietce i jak głowa wyjdzie z dziury to łapiesz ja do
                              pojemnika
                            • edzio_grubas Do Kasi Sapulki 30.12.04, 23:34
                              Kasia, musisz zmienic kafelki na podlodze tak, zeby glowa wyjechala z
                              pomieszczenia przez dziure w scianie po lewej stronie
                    • sakada wpisz RED 31.12.04, 00:00

• edzio_grubas Ampat, gdzie jestes? 30.12.04, 23:37
      Doszlas do kompa z napisami gate 12 i 51?
      • kasia_sapulka Do edzio_grubas 30.12.04, 23:44
        Ale jak to zrobić???
        • edzio_grubas Re: Do edzio_grubas 30.12.04, 23:53
          klikasz na kafelki w podlodze, wzor tak sie musi obkrecic, zeby jedna linia
          prowadzila od jednej dziury do drugiej
          • kasia_sapulka Re: Do edzio_grubas 31.12.04, 00:01
            Dzięki to już mam tylko teraz głowa nie chce wyjeżdzać z dziury
            ale chyba podaruję już sobie to dzisiaj bo czas do łóżka.
            • sakada Edziu! Ratuj! 31.12.04, 00:04
              Wiesz jak poukładać kolorowe puzzle na taczy trzymanej przez te dwie postaci?
              Kombinuje, kombinuje i nic nie wychodzisad
              • edzio_grubas Sakada 31.12.04, 00:10
                musisz je ulozyc tak, zeby kazda cwiartka miala swoj wlasny kolor, przesuwasz
                puzzle klikajac na nie
                • sakada Edziu:-) 31.12.04, 00:16
                  Domyśliłam sięsmile Ale podczas zabiegów zniknęły mi dwa kolory (mam dwa puste
                  czarne pola). Pozostałe dwa mam ułożone. I co teraz?
                  • edzio_grubas o kurka.. nie mam pojecia 31.12.04, 00:20
                    u mnie bylo tylko jedno puste pole. jesli ci puzzle "zaskoczyly" to sprobuj
                    szukac otwartych drzwi
              • blecku help juz ostatni raz 31.12.04, 00:12
                błagam napiszcie dokładnie co z tym kompem, już ostatni raz i nie będę zawracać
                głowy
                • sakada Re: help juz ostatni raz 31.12.04, 00:15
                  Napisz red. U mnie podziałało
                • edzio_grubas napisz wszystkie literki z tych pokoikow -odpowiem 31.12.04, 00:15
                  • kasia_sapulka Edziu pomóż!!! 31.12.04, 00:21
                    Złapałam nareszcie głowe gdzie mam położyć to pudełko???
                    • sakada Re: Edziu pomóż!!! 31.12.04, 00:23
                      Wejdź do łazienki i zgaś światło - znajdziesz trzy elementy. Włóż je pod
                      schody. I... kombinujwink
                    • edzio_grubas Re: Edziu pomóż!!! 31.12.04, 00:29
                      a ulozylas puzzle w szklanym pudelku pod schodami? musisz je sciagnac ze sciany
                      z lewego pokoju (3 sztuki) i nastepnie odpowiednio je ulozyc w szklanym
                      pojemniku pod schodami (one musza byc czesciowo wysuniete)
                  • asmsdg1 Re: napisz wszystkie literki z tych pokoikow -odp 31.12.04, 00:25
                    cześc dziewczyny ,bawie się z wami,ale teraz to utknęłam na dobre przy tym
                    kompie ....w pokoikach mam literki R A G T E nie ruszę dalej POMOCY!
                    • kasia_sapulka Re: napisz wszystkie literki z tych pokoikow -odp 31.12.04, 00:29
                      Super zabawa ale ja już ide spać bo jutro wesoła noc przede nami.
                      • edzio_grubas a kto mi pomoze... 31.12.04, 00:33
                        przejsc przez trzecie laserowe drzwi na poziomie 12tym?
                      • blecku Juchu przeszłam kompa !!! 31.12.04, 00:33
                        I się ciesze
                        • edzio_grubas No widzisz!! super. To teraz mnie dogoń... 31.12.04, 00:36
                          bo ja utknelam na poziomie 12tym
                          • asmsdg1 Utknęłam przy kompie --mam się poddać? 31.12.04, 00:49
                            W pokoikach mam literki RAGTE ....jeszcze raz ...helpuję!!!!!już mi mózg
                            paruje wpisywałam już 1000 kombinacji i nic
                            • sakada No ładnie:-) Chciałam pokazać grę niemężowi...i 31.12.04, 01:00
                              Mam nowe, inne literki. WRDA. I też się zacięłam. Ale kanał...sad
                              • blecku no ja !!! mam teraz problem z bilardem 31.12.04, 01:09
                                co robić ???
                                • edzio_grubas blecku... 31.12.04, 01:12
                                  musisz wrzucic na stol bilardowy biala kule, potem ze skrzyni (chyba w prawym
                                  pokoju) wyjac monete i wrzucic do bilarda. potem uderzyc kijem z lewej na prawo
                                  zeby wbic kule
                              • edzio_grubas moze ward? 31.12.04, 01:13
                            • edzio_grubas ktory to poziom? 31.12.04, 01:15
                              • edzio_grubas do asmsdg: na ktorym poziomie jestes? 31.12.04, 01:16
                          • eve77 Hej expertki pomozcie bo Sakada chyba juz spi... 31.12.04, 01:30
                            wycagijcie mnie z tego pokoju z motorem ...latarka naprawiona, rury sie
                            pojawiaja a Sakada kaze mi zejsc po upuszczony klucz ale co , gdzie jak pleasesmile
                            • sakada Re: Hej expertki pomozcie bo Sakada chyba juz spi 31.12.04, 09:56
                              Eve pod dywanikiem jest pułapka - powciskaj płyty, pokombinuj a otworzy się
                              właz.
    • sakada Dobra idę spać. Dość tego. Jutro Sylwester!!! 31.12.04, 01:06
      Jak coś kobiety wymyślicie jutro to proszę o info. Nieznoszę kiedy nie mogę
      czegoś skończyć. Widać z resztą - już 01.10 a ja ciągle siedzę. No trudno. Na
      dziś się poddaje.

PS: Marzeno75 - ta gra to nie kolejny relaks tylko HORRORsmile))
      • edzio_grubas Hurrrra! Skonczylam!!! 31.12.04, 01:18
        Marzena - zabralas mi swoja gra caly wieczor i polowe nocy!!!! I jak ja jutro
        przezyje sylwestra???
        • blecku Re: Hurrrra! Skonczylam!!! 31.12.04, 01:23
          szczęściara, a ja na ścianie z zielonymi ekranikami
          • mamand literki 31.12.04, 01:42
            mam literki A Y H E
            pomocy
          • edzio_grubas do blecku 31.12.04, 08:56
            Przeszlas zielony mur? Jesli nie - mala podpowiedz ;
            home.wanadoo.nl/confusion.cnf/download/GREENWALL.jpg
            • ampat Re: do blecku 31.12.04, 10:24
              no choroba
              ja wczoraj na tym utknęłam, nerwy mnie wzięły i poszłam spać
              A dzis takie zamieszanie, ze nie wiem kiedy skończę
      • marzena75 No, jestem i się boję:))) 31.12.04, 08:25
        Ludzie, co tu się wyprawia???
        Odpalam kompa a tu ponad 200 wpisów.
        To wszystko do tej gry, czy większość do tej którą podała sakada?
        Bo jeśli do mojej to ja nie wiem, czy chce grać dalej smile))
        a wszystkich zestresowanych przepraszam, mimo wszystko bawcie się dziś dobrze.
        No dobra, zaczynam tam gdzie skończyłam
        Marzena
        • edzio_grubas Marzenko... 31.12.04, 09:01
          ...zatluke, pobije, zmiele przez maszynke, powiesze na lampie a na koniec
          wsadze do zamrazarki!!! Wiesz o ktorej poszlam przez Ciebie spac??? A na
          dodatek maly zrobil mi pobudke o 7.00!!! Musze sobie powieki czyms podeprzec bo
          usne za stojaco.
          A tak serio, to dzieki za namiary na fajowa zabawe.... gdybys wiedziala co tu
          sie w nocy dzialo! smile
          Just.
          • polinetka Re:ratunku -1 31.12.04, 09:15

• polinetka Re:ratunku - jak wyjść dalej z pokoi z rurami i po 31.12.04, 09:16

• polinetka krętłami? - łaże w kólko i nie wiem jak wyjść 31.12.04, 09:17
              list napisany, wszystkie pokrętła i jak dalej?
              • edzio_grubas Polinetka 31.12.04, 09:31
                musisz dojsc do pokoju z teletranspotingiem. Tam Cie przeniesie na wyzszy
                poziom.
                • polinetka Re: Ale jak ten pokój wygląda bo ja łaże i jeżdżę 31.12.04, 09:53
                  po tych wszystkich pokojach ale nie widzę nic nowego?
                  Wjeżdżam też na te inne poziomy ale nic nowego nie widzę, kręcę sie w kólko po tych pokojach i nic!!!Nawet sobie rozrysowałam z którego do którego się wychodzi/wyjeżdża i nie wiem. Wczoram mi coś lepiej szło...
                  Niewspomnę że impreza u mnie a tu w domu lekki bałagan, a ja gram, a cosmile
                  • edzio_grubas Re: Ale jak ten pokój wygląda bo ja łaże i jeżdżę 31.12.04, 09:55
                    ten pokoj jest zupelnie po prawej. o ile pamietam dochodzi sie do niego mijajac
                    pomieszczenie gdzie nadals email (na prawo)
                    • polinetka Re: Mam - Edzio jesteś super!!! 31.12.04, 10:13

• marzena75 Re: Marzenko... 31.12.04, 09:23
            Niech Cie pocieszy to że teraz ja się męczę z latarką.
            Czyli wszystko przede mną.
            A muszę się przyznać że pomimo tego że nie grałam po nocy to myślami byłam przy
            Was, jak to Wam idzie.
            A pomożesz zmielonej i zamrożonej kobietce?
            Mam baterie i co dalej?
            pliiiis
            • polinetka Re: Marzenko... 31.12.04, 09:26
              potrzeba baterię i żarówkę z motoru a do tego śrubokręt który jest w szafie i naprawisz wtedy latarkę, potem odsunąć dywanik w pokoju z szafą i...
              • marzena75 Re: Marzenko... 31.12.04, 09:29
                No właśnie, i co dalej. Udało mię naprawić latarkę, płyty pod
                dywanikiem "szaleją", co z nimi?
                • edzio_grubas Re: Marzenko... 31.12.04, 09:38
                  trzeba klikac jakos na te kostki, one potem spadna
                • blecku Dzięki za podpowiedz 31.12.04, 09:39
                  ale do dalej ? gdy poświece lampką na ścianę to wyświetla mi się jakiś kod
                  • edzio_grubas blecku 31.12.04, 09:52
                    zapisz ten kod gdzies na kartce - przyda ci sie po przejscia na nastepny poziom
                    • marzena75 Re: blecku 31.12.04, 10:05
                      Nie widzę kodu na ścianie
                      Gdzie mam świecić????
                      • edzio_grubas marzena 31.12.04, 10:09
                        a jestes juz za zielonym murem? jesli tak - to musisz najpierw wkrecic zarowke
                        do lampki a nastepnie na te lampke klikac - bedzie sie obnizac i unosic
                  • edzio_grubas blecku cd. 31.12.04, 09:54
                    w pokoju po lewej jest komputer - na jego monitorze wyswietlaja Ci sie zielone
                    pomieszczenia - te musisz wszystkie odkryc. Pomieszczenia czerwone sa w
                    podziemiach - tam sa 3 laserowe bramki, ktore musisz przejsc
            • edzio_grubas Re: Marzenko... 31.12.04, 09:33
              O rany.... nie bardzo pamietam, ale jak naprawisz latarke (baterie trzeba
              znalesc chyba w radiu a zarowke wykrecic z motora) to w ktoryms z pokojow jest
              wejscie do podziemii. Trzeba chyba poprzesuwac meble, zeby znalesc do pojscie w
              podlodze. Kurcze... juz nie bardzo pamietam
              • blecku Utknęłam w drugim pokoju z laserem. Help 31.12.04, 09:56
                • edzio_grubas blecku... 31.12.04, 10:04
                  wez srubokret i pogmyraj nim w dolnych drzwiczkach tej maszyny. Jak sie
                  otworza - przetnij ktorys kabel (ja natknelam sie na wlasciwy na koncu i zgaslo
                  mi swiatlo)
                  • blecku edziu a co z trzecim laserem? 31.12.04, 10:12
                    • blecku Re: edziu a co z trzecim laserem? 31.12.04, 10:17
                      już sobie poradziłam
                    • edzio_grubas blecku... 31.12.04, 10:20
                      hehe... tu tez mialam spooory problem. Ale po kolei: w pokoju przed 3cia bramka
                      (tym po prawej) musisz kliknac na okno po lewej - otworzy Ci sie za nim tajne
                      przejscie. Nastepnie po prawej jest szafa - musisz sie do niej dostac. Trzeba
                      znalesc klucz - ja nie bylam w stanie i skorzystalam z podpowiedzi na czacie.
                      Klucz jest na lampie w pokoju, w ktorym swiecilas lampka po scianie (trzeba
                      przysunac sobie krzeselko pod lampe i dopiero wtedy sciagnac klucz). Jak to
                      zrobisz - daj znac.
                      • blecku Re: blecku... 31.12.04, 10:22
                        Daje znać, przeszłam, jestem w jakiejś windzie na pietrze c
                        • edzio_grubas Re: blecku... 31.12.04, 10:30
                          ten poziom przeszlam z pomoca "sciagi" bo utknelam w miejscu maszyny z czerwona
                          korba. Musisz pojechac winda na pietro, gdzie sa obrazy. Sa pod nimi napisy.
                          Napisz sobie na kartce strony swiata na tych podpisach i kolory (np. wschod -
                          zielony, chyba tak bylo?)
                        • edzio_grubas Re: blecku... 31.12.04, 10:34
                          nastepnie przechodzisz do maszyny. ona jest nastawiona na poludnie (to okienko
                          na ktore sie patrzysz). Musisz wybrac (klikajac guzikami po boku) odpowiedni
                          kolor do poludnia (chyba byl niebieski). Nastepnie zmieniasz kierunki swiata
                          (czyli obracajac maszyne w lewo wybierasz wschod) i za kazdym razem wybierasz
                          odpowiedni kolor do danego kierunku swiata zgodnie z podpisami na obrazach. jak
                          juz wszystko podobierasz - uruchom czerwona korbe. Cale poduim opadnie i pojawi
                          sie zloty klucz
      • marzena75 Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 10:59
        Brakuje mi czegoś, czy mam klikać gdzie popadnie?
        pomóżcie
        • edzio_grubas Re: Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 11:03
          musisz klikac na kolorowe kolka tak, zeby wszystkie zrobily sie szare. Wtedy
          ten "telecośtam" (fajnie brzmi) zaloguje cie do innego poziomu
          • marzena75 Re: Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 11:07
            a kombinację pamiętasz?
            Już mi się mysza grzejesmile)))
            • edzio_grubas Re: Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 11:12
              no nie bardzo... klikalam na oslep...
              • marzena75 Re: Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 11:14
                a nie potrzeba tam nic więcej?
                Po wejściu do tego pokoju mam od razu klikać na kółka tak?
                Bo może coś przegapiłam?
                • edzio_grubas Re: Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 11:22
                  sprobuj wejsc w ten `telecos`. ja juz nie bardzo pamietam co tam bylo... tyle
                  juz bylo tych pokoi...
                  • marzena75 Mam szare światła 31.12.04, 11:27
                    A jednak coś brakowało
                    Dyskietki z poprzedniego pokoju z szafy
                    Mam szare światła, jadę dalej
                • edzio_grubas Re: Jestem w pokoju z telecośtam 31.12.04, 11:24
                  a wsadzilas dyskietke do telecostam?
    • koleandra Co do tego komputera wpisać? 31.12.04, 10:33
      Słuchajcie, utknęłam w pokoju z komputerem (tam gdzie ufo), nie wiem co mam tam
      wpisać, kombinuję, kombinuję i ani rusz...
      • edzio_grubas podaj jakie masz literki w tych pokojach w kompie 31.12.04, 10:35
        • koleandra Re: podaj jakie masz literki w tych pokojach w ko 31.12.04, 10:37
          nie mam żadnych literek.... gdzie ich trzeba szukać? chodzi o klawiatrurę?
          • edzio_grubas Re: podaj jakie masz literki w tych pokojach w ko 31.12.04, 10:45
            czyli jeszcze nie wpisalas hasla. U mnie haslo bylo `quest`. U Ciebie chyba
            bedzie tak samo. Wpisz to slowo do kompa i daj `enter`. Powinny pojawic sie
            pokoiki na monitorze tego kompa. Sa tam literki z ktorych trzeba ulozyc
            angielskie slowo
            • blecku edziu 31.12.04, 10:55
              na piętrze d mam dwa szare obrazy, ale nie da się zobaczyć co jest pod nimi,
              czy to o nie chodzi ?
              • edzio_grubas Re: edziu 31.12.04, 11:01
                nie, o ile pamietam, na pietrze D jest pokoj, musisz z szafki albo szuflady
                (nie pamietam) wyjac wodoodporna tasme. Obrazy sa na pietrze tym, gdzie jest
                takie oko. Do tego oka musisz przylozyc karte (czerwona) i odsunie sie
                przejscie z trzema dodatkowymi obrazami
            • koleandra Re: podaj jakie masz literki w tych pokojach w ko 31.12.04, 11:00
              ok, dzięki. Teraz jestem w tym pomieszczeniu z dwoma postaciamu trzymajacymi
              puzle. Ułożyłam i wyświetlka się liczba 21......... i nic... co dalej?
              • edzio_grubas Re: podaj jakie masz literki w tych pokojach w ko 31.12.04, 11:04
                nie bardzo pamietam, poszukaj moze czy jakis drzwi sie nie otworzyly
    • k_wielinska Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:03
      srubokret jest w szafie, i co dalej?
      • edzio_grubas Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:04
        ojej.. a na jakim poziomie jestes, bo w tej grze jest mnostwo srubokretow
        • sakada Hej a co zrobić po ułożeniu kolorowej planszy??? 31.12.04, 11:29
          Edziu skończyłam układać plansze. Odblokowała się na liczbie 14-ście. I co
          dalej? Łażę i nie wiem co robić.
          • edzio_grubas ojej.. jaka plansze? wiecej szczegolow 31.12.04, 11:31
          • sakada O.K Już nie trzeba, jestem dalej... n/t 31.12.04, 11:32

• polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:24
      Błagam pomóżcie , jestem po pokoju z motorem, mam latarkę , rozszunęły się
      kafle pod dywanem i kurczę nie mogę iść dalej , gdzie to trzeba iść ? tam w dół?
      POMOCY
      • edzio_grubas Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:27
        wez ze soba latarke i idz w dol
      • blecku Edziu...ratuj 31.12.04, 11:30
        odkryłam obrazy, był żółty dla południa, zielony dla zachodu i wschodu,
        ustawiam a ta maszyna nic, chyba mózg mi jeszcze nie pracuje z niewyspania
        • edzio_grubas Re: Edziu...ratuj 31.12.04, 11:33
          wyjdz z pokoju i wejdz spowrotem. zacznij wpisywac ponownie. a gdzie dalas
          polnoc? U mnie bylo chyba tak: niebieskie niebo na poludniu, czerwony ogien na
          zachodzie i na polnocy, zielone drzewa na wschodzie. Sprobuj jeszcze raz
      • sakada Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:31
        Musisz zejść po wężu z hydrantu.
        • sakada Edziu straciłam pieniądze w bilardzie! Co teraz? 31.12.04, 11:39
          Wbiłam białą bilę do uzy i nie mam już żadnej kasy! Co mam robić?
          • sakada Dobra. Kasa jest nieskończona. Ale nie mogę wbić.. 31.12.04, 11:48
            żadnej kuli. Zauważyłam, że mamy 7 możliwości wbicia bili, ale żaden u mnie nie
            działa. To co ja mam robić (aha mam też białą kredę, kartę ochrony i śrubokręt).

PS: A co z pajakiem?
            • edzio_grubas Re: Dobra. Kasa jest nieskończona. Ale nie mogę w 31.12.04, 11:49
              kreda posmaruj koniec kija, poloz biala bile na stole i wbijaj z lewej na prawo
          • edzio_grubas Re: Edziu straciłam pieniądze w bilardzie! Co ter 31.12.04, 11:48
            a inne bile tez powpadaly?
        • polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:41
          Dzięki, ale teraz to już zupelnie kręcę się w kółko , mam klucz , ciemno jak
          diabli, co robić dalej?
          • blecku Edziu...ratuj 31.12.04, 11:53
            u mnie pisze tak:
            W południe świeci żółte słońce.
            Na wschodzie jest wiele zielonych drzew.
            Na zachodzie jest wiele zielonych drzew.
            Na północy niebo jest niebieskie.
            Ustawiam i nic .
            • marzena75 Re: Edziu...ratuj - mnie też 31.12.04, 11:54
              Zaprowadziłam konia (od szachownicy) do "stajni" i co dalej
              Nie mam pomysłu, łaże po tych pokojach i szukam wczorajszego dnia
              • marzena75 Re: Edziu...ratuj - mnie też 31.12.04, 11:59
                aha, jestem w pokoju z UFO
              • edzio_grubas Re: Edziu...ratuj - mnie też 31.12.04, 12:02
                jesli piedestal zniknal, wroc po pokoju z kominkiem. Po prawej jest blizsze
                wejscie (ono bylo wczesniej zamkniete przez laser). Tam z szafy wyjmij
                skafander, zaloz i wsiadz do kabiny. Przejdziesz na nastepny poziom
            • edzio_grubas Re: Edziu...ratuj 31.12.04, 11:57
              wiec jeszcze raz:
              -wyjdz z pokoju i wejdz jeszcze raz
              -przed Toba jest poludnie - zmien nazwe przyciskiem po srodku na `zolty`
              -kliknij prawa strzalka - masz zachod (wybierz kolor zielony)
              -kliknij jeszcze raz prawa strzalka (masz polnoc) - kliknij na niebieski
              -i kliknij jeszcze raz prawa strzalke - wybierz zielony

Po tym wszystkim uruchom czerwona korbe
          • polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:54
            Co robić w tych ciemnych pokojach po zejściu w dół z latarką , piszcie
            • blecku Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 11:56
              jeżeli odsłoniłaś dywanik w pokoju z motorem to szukaj klucza między dwoma
              szafkami
              • polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 12:00
                No właśnie z tym kluczem nic mi nie pasuje, klikam nim na szafę i nie wiem nic
                się nie otwiera , co z nim robić?
                • edzio_grubas Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 12:05
                  racja, w pokoju po prawej musisz poprzesuwac meble, na tylnej scianie pojawi
                  sie skrytka - trzeba na nia kliknac
                • blecku PRZESZŁAM !!!! 31.12.04, 12:15
                  • edzio_grubas Gratuluje!!! n/txt 31.12.04, 12:16
          • edzio_grubas Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 12:02
            jesli wszystko wyjelas z tych pokojow, o wracaj na gore i kluczem otworz drzwi
    • asikx Jestem w pokoju z jakimś zdechłym ufoludkiem.... 31.12.04, 12:07
      Witam,

leży popsuty talerz latający pod dziurą w suficie, na kanapie leży zdechły
      ufolud, w pokoju obok coś jest popsute, do drugiego wejść się nie da, mam
      dyskietkę i jakiś trójkąt i mnie zastopowało...
      Nie miałam po drodze żadnych komputerów, bilardów itp - to jeszcze przede mną?

PS. ładnie poszalałyście w nocy... nie ma co?!
      • marzena75 Re: Jestem w pokoju z jakimś zdechłym ufoludkiem. 31.12.04, 12:12
        Ja mam już bordową? część sufitu, walczę teraz z komputerem (na monitorze jest
        jakiś pokój)
        Co dalej?
        • polinetka Edzio - mam literki :r,a,g,t,e - jakie to słowo? 31.12.04, 12:17
          Bo nie uczyłam sie nigdy angielskiego....Jestem w pokoju z kompem
          • edzio_grubas juz ktoras z dziewczyn miala to samo... 31.12.04, 12:20
            ... i nie moglysmy znalesc slowa...
        • edzio_grubas Re: Jestem w pokoju z jakimś zdechłym ufoludkiem. 31.12.04, 12:18
          z literek ktore sa w obu pokojach (musisz kliknac na drzwi zeby wejsc do
          drugiego pokoju) musisz ulozyc angielskie slowo, wpicac je do kompa, kliknac
          `enter` i przejsc przez drzwi po prawej
          • polinetka Re: Jestem w pokoju z jakimś zdechłym ufoludkiem. 31.12.04, 12:20
            no tyle to wiem, ale jak mam ułozyć słowo z tych liter jak nie znam angielskiego?
      • edzio_grubas Re: Jestem w pokoju z jakimś zdechłym ufoludkiem. 31.12.04, 12:16
        wejdz do pierwszego pokoju i wsadz trojkat w przerwe w polaczeniu gdzie pisze
        `high voltage`. to zamknie dziure w suficie i umozliwi wejscie do drugiego
        pokoju z komputerem
        • blecku PRZESZŁAM !!!! 31.12.04, 12:17
          Dziękuje wszystkim za pomoc !!!
          • edzio_grubas Blecku, szkoda, ze sie skonczylo, co nie? :-( 31.12.04, 12:18
          • marzena75 Re: PRZESZŁAM !!!! 31.12.04, 12:23
            Co wpisać przy kompie z pokojem na monitorze?
            Pomóż
            • edzio_grubas Re: PRZESZŁAM !!!! 31.12.04, 12:24
              z liter w obu pokojach uloz wyraz po angielsku, wpisz je na kompie, daj enter i
              otworza sie drzwi po prawej
    • edzio_grubas Dziewczyny! ktora ulozyla slowo z liter r,a,t,g,e? 31.12.04, 12:22
      szybko dawac znac!!!!!!!!
      • asikx może great? ja mam s,w,e,t i co? n/txt 31.12.04, 12:25
        • edzio_grubas WEST ? 31.12.04, 12:26
          • asikx nieeeee... west, swet, stew też nie... 31.12.04, 12:27
            • marzena75 WEST i enter 31.12.04, 12:33
              I idziesz na drzwi po prawej w tym samym pokoju
              • asikx oki - poszło! 31.12.04, 12:37
                wpisywałam i nie sprawdzałam czy coś sie dzieje .....
                blondynka hihihi
                niewyspana heheheh
          • ampat Re: WEST ? 31.12.04, 16:39
            no i jestem ooźniona.
            w pokojach z laserami, mam latarkę, jeden laser nieaktywny.
            I podobno gdzieś mam świecić latarką - ale kurka gdzie?
        • polinetka TAK - to to słowo dzięki!!! 31.12.04, 12:27

• ampat Re: Dziewczyny! ktora ulozyla slowo z liter r,a,t 31.12.04, 16:38
        great
    • asikx Znowu mam zaćmienie? Jak się układa te puzzle? 31.12.04, 12:39
      Tych dwóch łebków trzyma okrągła planszę. Jak na niej cokolwiek przestawić?
      • edzio_grubas Re: Znowu mam zaćmienie? Jak się układa te puzzle 31.12.04, 12:44
        klikasz na klocek ktory chcesz przesunac, on sie przesunie na wolne pole.
        musisz ulozyc je tak, zeby kazda cwiartka kola byla jednego koloru (brakujacy
        klocek lezy w cwiartce niebieskiej
        • asikx Re: Znowu mam zaćmienie? Jak się układa te puzzle 31.12.04, 12:49
          Dzięki edzio ale ja naprawdę mam dziś jakąś blokadkę!
          Klikam i nic się nie przesuwa - może gdzieś coś muszę najpierw odblokować,
          wepchnąć, nacisnąć?
          Znalazłam w szafce jakąś kulę - może coś z nią mam najpierw zrobić?
          • edzio_grubas Re: Znowu mam zaćmienie? Jak się układa te puzzle 31.12.04, 12:51
            przyloz czerwona karte do "czytnika" - zielonego kola ponizej puzzli
          • marzena75 Re: Znowu mam zaćmienie? Jak się układa te puzzle 31.12.04, 12:54
            Ułożyłam
            I znowu stoję
            Mam czerwoną kartę, kulę, do czego one?
            • marzena75 No, tak, mam też i klucz zza puzzli 31.12.04, 12:57
              Idę dalej
              Przyłożyłam ponownie czerwoną kartę do zielonego kółka)))))
              • asikx Re: No, tak, mam też i klucz zza puzzli 31.12.04, 13:00
                Puzzle ułożyłam, ale kartę do jakiego zielonego kółka?
                • marzena75 Re: No, tak, mam też i klucz zza puzzli 31.12.04, 13:03
                  Tego pod puzzlami
                  • asikx ufff dzięki 31.12.04, 13:06
    • polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 12:47
      Dziewczęta pomocy, łaże po te kółka , mam zielone niebieskie , zapisaną kartkę,
      nie mogę wziąć czerwonego , co dalej?( chodzi o planszę z rurami)
      • polusiewka Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 12:51
        Dobra sama sobie pomogłam, mam trzy kólka zawieszone na rurach , list w
        maszynie i co dalej?
        • edzio_grubas Re: A może kolejny "relaks" ale trudniejszy... 31.12.04, 12:52
          idziesz do "najbardziej prawego" pokoju gdzie jest maszyna do teleportacji.
          Musisz ja uruchomic
      • marzena75 Byłam w pokoju z kompem z zielonymi... 31.12.04, 13:17
        i czerwonymi pomieszczeniami (od laserowych bramek).
        co w pokoju z szufladkami? czy mam teraz coś robić z mini?
        • asikx Czym mam przeciąć kabel ? 31.12.04, 13:32
          w maszynerii od drugiej czerwonej laserowej bramki?
          Rozebrałam to śrubokrętem, widzę kable, gdzieś ktoś wcześniej pisał że trzeba
          przeciąć - ale czym?
          • edzio_grubas obcegami 31.12.04, 13:32
            • asikx A gdzie one były? 31.12.04, 13:34
              • edzio_grubas Re: A gdzie one były? 31.12.04, 13:35
                w jakiejs szafie lub szufladzie (chyba w pokoju po prawej od zielonego muru)
        • edzio_grubas Re: Byłam w pokoju z kompem z zielonymi... 31.12.04, 13:32
          przeszlas przez zielony mur?
          • marzena75 Re: Byłam w pokoju z kompem z zielonymi... 31.12.04, 13:34
            czy te szare cegiełki trzeba w całości zamienić na zielone?
            Dobrze rozumiem?
            • edzio_grubas tak jest... 31.12.04, 13:36
              ...jest to dosyc trudne, wiec moze sie przyda mala siagawka:
              home.wanadoo.nl/confusion.cnf/download/GREENWALL.jpg
              • marzena75 Re: tak jest... 31.12.04, 13:38
                DOŚĆ TRUDNE???
                Dziewczyno, do przyszłego roku bym w tym siedziałasmile))))
                Dzięki wielkie
              • asikx Dzięki! 31.12.04, 13:45
                Zielone za mną, drugie czerwone za mną,
                Mam żarówkę i czerwoną kartę.
                W pokoju odkryłam drabinę ale z zablokowanym włazem.
                I co?

Rrrrany ja musze szykowac dziecko do przekazania teściom, a siedzę i gram!!!!
                • edzio_grubas wroc na gore 31.12.04, 13:49
                  i od gory odblokuj to wejscie (ono jest chyba w pokoju z lampka, ktora sie
                  podswietlalo haslo)
                  • asikx Ten Niemiec mi zabrał cały mózg.... 31.12.04, 13:51
                    Nie pamiętam lampki do podświetlania hasła buuuuuuu
                    • edzio_grubas ??? 31.12.04, 13:58
                      ja mialam haslo: 1212 1111
                      • marzena75 Re: ??? 31.12.04, 14:00
                        a moje:23231213
                        • edzio_grubas no to wpisz i przechodz dalej 31.12.04, 14:02
                          • marzena75 Re: no to wpisz i przechodz dalej 31.12.04, 14:03
                            gdzie wpisać???
                            • edzio_grubas za 3cia laserowa bramka po lewej 31.12.04, 14:13
                    • asikx Gdzie ta lampka? 31.12.04, 14:08
                      • edzio_grubas Re: Gdzie ta lampka? 31.12.04, 14:14
                        po zburzeniu zielonego muru pojawily sie drzwi. przejdz do tych po prawej - tam
                        w pokoju jest lampka ktora po zaswieceniu pokazuje kod na scianie
                        • asikx Tam jest telewizor i pochodnia na ścianie?!?!?! 31.12.04, 14:15
                          • asikx Mam hasło! 31.12.04, 14:16
                          • edzio_grubas a za szafa po prawej jest przejscie 31.12.04, 14:17
                • edzio_grubas a ja od 2 godz. robie salatke :-) 31.12.04, 13:50
    • edzio_grubas hehe, widze ze powoli dochodzicie do konca n/txt 31.12.04, 13:34
      • piotr_c Re: hehe, widze ze powoli dochodzicie do konca n/ 31.12.04, 13:56
        Hi Hi Ale was wzielo smile
        Jak ta gra trafila na nasze forum plazowe to tez bylo nerwowo ale chyba nie az
        tak smile))
        Od razu mowie ze nie pamietam szczegolow jak to sie przechodzilo.
        A jak juz pokonczycie to to po sasiedzku macie caly zbiorek takich zabawek

www.albartus.com/forum/viewtopic.php?t=308
        Dobrej zabawy w Sylwestra
        Piotr (tato 5-latki)
        • edzio_grubas no to mnie zalatwiles! 31.12.04, 14:01
          teraz na pewno nie skoncze tej salatki smile
      • marzena75 Jestem w pokoju telewizyjnym 31.12.04, 13:59
        Odsunęłam szafę, odczytałam kod, przeszłam jedną bramkę laserową.
        Mówi mi coś że chce jakiś kabel TV????
        Co robić?????
        • edzio_grubas jestes przy drugiej bramce? 31.12.04, 14:03
          • marzena75 Re: jestes przy drugiej bramce? 31.12.04, 14:06
            Edziu kochany.
            Musze kończyć na dziś ale w poniedziałek też będziesz prawda?
            I pomożesz.
            Czuję że mi ta gra nie da spokoju w te święta.
            Udanej zabawy wszystkim.
            Marzena
            • edzio_grubas Re: jestes przy drugiej bramce? 31.12.04, 14:15
              reszte podpowiedzi masz w moich postach do blacku
              • kasiaj51 Re: jestes przy drugiej bramce? 01.01.05, 19:24
                Dzięki za super grę.
                Utknęłam przy windzie, pokoju z laserem i drzwiach z płomieniem, a nie mam
                wiadra. Pomóżcie !!!

Kaśka

• polinetka jestem przy bilardzie i biała kula mi wpadła do śr 31.12.04, 14:09
      odka i co mam zrobić posmarowałam kredą kij, mam śrubokręt i kartę czerwoną i co??
      • asikx Re: jestem przy bilardzie i biała kula mi wpadła 31.12.04, 14:11
        Gdzieś powinien być klucz, otworzysz skrzynię w niej będą pieniądze żebyś mogła
        wrzuciś do bilardu i wyjąc biała bilę i spróbować jeszcze raz.
      • edzio_grubas Re: jestem przy bilardzie i biała kula mi wpadła 31.12.04, 14:16
        uderz w bile na stole od strony lewej do prawej, tak zeby reszta bil wpadla
    • asikx Nic, poddaję się na dziś. Szczęśliwego 31.12.04, 14:27
      Nowego Roku i Szampańskiej zabawy!
      (co najmniej jak przy tej gierce)
      Dzięki wielkie za super zabawę i pomoc!
      Pozdrówka
      Aśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka