jemma 23.01.05, 10:18 Dziewczyny,macie może fajny przepis na surówkę z kapustą pekińską-będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarol Re: Z kapustą pekińską 23.01.05, 10:53 Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy do kapusty dodać kukurydzę z puszki, wymieszać z majonezem, dodać trochę zioł i odstawić na jakiś czas do lodówki. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Z kapustą pekińską 23.01.05, 11:02 Ja robię zupełnie zwyczajnie - dodaję cebulkę, marchewkę startą na grubej tarce, sól, pieprz, odrobinę śmietany i majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Z kapustą pekińską 23.01.05, 11:05 ja robie podobnie i dodaje zwykle to co mam w domu: papryke i pomidory pokrojone w drobna kostke, cebulke, szczypiorek, marchew starta na tarce. przyprawiam w zaleznosci od tego co mam: albo gotowym sosem do salatek (tym w proszku), albo sama robie taki sos ziolowy z przypraw, oleju, soku z cytryny, albo dodaje troche majonezu... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tosi Re: Z kapustą pekińską 23.01.05, 12:20 a ja robię tak: kapusta+ pomidor+ ogórek (zieloy i konserwowy)+ papryka czerwona+ bazylia (sporo)+ 4 łyżki oliwy z oliwek+ 2 łyżki octu winnego+ sól + pieprz smacznego kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: Z kapustą pekińską 23.01.05, 13:34 ja dziś zrobiłam taką: 30dag kapusty pekińskiej cebula 10dag suszonych śliwek jabłko 3 ząbki czosnku natka pietruszki 1/4 szklanki majonezu 2 łyżki śmietany sok z cytryny pieprz sól Pokroić kapustę, śliwki w paski, jabłka(obrane) i cebulę w drobną kostkę. Posiekać natkę pietruszki. Z pozostałych składników zrobić sos Odpowiedz Link Zgłoś