Dodaj do ulubionych

Wygląda któraś z was bardzo młodo?

31.01.05, 16:25
Ja mam 20 lat, a wyglądam podobno na 15 smile
I zawsze dziwnie się na mnie ludzie patrzą jak z wózkiem idę..
A wógóle wkurza mnie ta polska mentalność smile Moim zdaniem nie powinno top
nikogo interesować że młode kobiety mają dzieci, nie powinno sie tego
komentować, straszyć młodych dziewczyn- uważaj bo tak ja z pod jedynki
wpadniesz..
Moim zdaniem ciąża to nie przestępstwo, ani żadna kara - to SZCZEŚCIE
P.s ostatnio byłao tym dyskusja w Expresie Reporterów na TVP2
Obserwuj wątek
    • anija84 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 31.01.05, 17:16
      Ja natomiast jestem tych osób , które wyglądają na dużo starsze niż w
      rzeczywistości są dlatego nigdy nie spotkałam się z uwagami bądz dziwnymi
      spojrzeniami po porodzie. Natomiast mój narzeczony wygląda jak piętnastoletni
      chłopiec i często ludzie uważają go za mojego brata. Jest to bardzo śmieszne.
      Kiedyś bylismy kupić spodnie dla niego i pan sprzedawca z wielkim usmiechem na
      twarzy powiedział, że " dobrze jest mieć taką dobrą starszą siostrę " na co my
      wybuchnęliśmy gromkim śmiechem. Jednak ci co wiedzą ile mam lat nie szczędzili
      mi szyderczych uwag czy ironicznych uśmieszków ale sczerze mówiąc mam to
      wszystko gdzieś.
      Pozdrawiam A&K
      • aniutka009 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 31.01.05, 19:09
        Gdy byłam w ciązy i rodziłam - wyglądałam bardzo poważnie, ale to chyba ze
        względu na moja tuszę. Ale teraz im jestem szczuplejsza tym młodziej wyglądam.
        Ja nawet słyszłam jaka dobra starsza siostra - tak się łądnie opiekuje
        braciszkiem smile) Żeby nie słyszec takich uwag, musiałabym cały czas chodzić w
        wysokich obcasach i w płaszczu - co wiadome wszystkim mamom iż wygodne nie
        jest smile A mó mąż za to wygląda bardzo poważnie - jest o 6 lat starszy ale
        wyglada jakby był o 15. Pozdrowienia
    • sss8 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 04.02.05, 10:15
      jak pisalam mam 24 lata,a mowia,ze wygladam na 18!!!!! ostatnio pani w sklepie
      nie chciala mi sprzedac piwa!! pytala czy mam dowodzik! hihi
      • solano1 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 07.08.05, 17:52
        Ja mam obecnei 23 lata moj synek 9 miesiecy. I sama nie wiem bo w sklepei
        monopolowym sprzedawczyni zapytala mnie o dowod smile lae ja mysle ze na te 20 lat
        wygladam na 100
    • makoc Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 09.02.05, 23:52
      Też wyglądam bardzo młodo, ale jeszcze jako mama nie słyszałam żadnych uwag, bo
      jestem nią dopiero 4 miesiące. W dodatku teraz zimą chodzę taka opatulona, że
      ledwo mi nos wystaje smile
      • apteros Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 17.02.05, 02:04
        ja ponoć po porodzie wyraźnie młodnieję.. ale to pewnie dlatego że już nie palę
        i ograniczyłam kawęsmile no i chudnę. powolutku ale chudnę. niemaluję się z braku
        czasu, zawsze lubiłam biegać w dżinsach i mam awersję do wysokich obcasówsmile
        więc chyba wyglądam dość młodo. ale w autobusie wczoraj pewna pani pytała który
        tomiesiącsmile bo mam bardzo puchową kurtkęsmile
    • pinkee Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 15.03.05, 14:23
      Mam 20 lat, a wygladam na 15-16 podobno.Niektorzy podejrzewaja mnie o
      gimnazjum.Czasem jak spaceruje z Bublem, widze ze rozmowy cichna i ludzie sie
      jakos tak na mnie dziwnie patrza..Mysle ze mlody wyglad zawdzieczam tez
      chudosci-waze 45 kg wiec mozliwe ze to dlatego.Pozdrawiam
      Marzenka&Gucio
    • afrodytka79 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 27.03.05, 12:36
      Ja mam 22 lata a wygladam na starsza siostre Kubusia podobno, daja mi tak 16-17
      lat nie wiecej smile Zyc nie umieracwink
    • martha_s Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 27.03.05, 22:53
      opowiem Wam pewną historię, która wydarzyła się naprawde jakieś 3 tygodnie temu.
      Byłam u pani stomatolog (2 wizyta) to zapytała się mnie ile mam lat, kiedy
      odpowiedziałam, że w tym roku skończę 24 to ze zdziwieniem popatrzyła się na
      mnie i z pytającą nutką w głosie powiedziała: "To Ty pełnoletnia jesteś?"

..a kiedy starałam się o prace sądzili, że mam 17 lat

żeby mi został ten zapas 5 lat smile za dekade będzie jak znalazł smile
      • aniutka009 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 30.03.05, 19:34
        A ja przestałam się tym przejmować ostatnio - a niech się patrzą jak nie mają
        nic innego do roboty. Powiem wam ze "najlepsza" jest moja babcia, która każdemu
        się tłumaczy..że jestem młoda ale jestem dobrą mamą i że tak wcześnie zaszłam w
        ciąże..Raz podsłuchałam jak się tłumaczyła jakiejś obcej kobiecie..Nie mogłam
        ze śmiechu. A teraz jak się tym mniej przejmuje - to chodzę bez makijażu, w
        kitce i płaskich butach - myślę że patrzą na mnie jak na 14stolatkę smile)
        • aga1004 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 01.04.05, 22:08
          ja mam 21 lat mam młodszą o 5 lat siostre gdy ide z nią i Kacprem 2,5 roku na
          spacer bez makijazu w dzinsach kucyku i adidasach a ona umalowana obcas spudnica
          to mówia ż e ja jestem ta młodsza a dziecko to jej ale przestaje sie tym martwić
          za trzy miesiące planujem wżiąść sie do robienia siostrzyczki dla naszego małego
          jak sie urodzi dzidzia ja będe mieć 22,prawie skończone studia, mój syn 4 mąż
          26 Całe życienie będe sie ludzim tłumaczyć mieszkam na wsi ludzie już wiedzą że
          jestem dobrą matką a mieszkamy sami z dala od rodziców.olać innych to nasze
          życie nie chcę mić dużej różnicy wieku między dziećmi tylko dlatego że wyglądam
          młodo.
    • edytka1984r he he, JA!!! :D 13.05.05, 15:27
      tak, zna ten bol, czy moge dowodzik prosic?
      he he kiedys sie wkurzylam wrocilam do domu po ten cholerny dowod, zrobilam
      ksero, wrocilam do sklepu, rzucilam babce dowodem a potem kserokopia
      powiedzialam "to na wypadek gdybym kiedys znowu zapomniala dowodu!" boze, ja
      rozumiem ok, ale jak kontroluja to wszystkich, a nie szczeniaka 15 lat wpuszcza
      na dicho a ja musze dac w lape jak zapomne magicznego papierka!

a ostatnio kupowalam test ciazowy, jesu gapila sie na mnie (kasjerka) jak bym
      zamordowala ludzi w Katyniu, a nie kupowala test!

ale mnie to wkurza! dzis ide kupic drugi,to sie okaze czy beda tez na wozek
      patrzec za 9m-cysmile dam jej kartke z nazwa testu i jakas tam witamina Csmile

zyczcie milej obslugi, w aptece oczywisciesmile
      • aniutka009 Re: he he, JA!!! :D 13.05.05, 18:02
        IO jak tam teścik?Pozytywny? Ja już dwa razy myślałam że znów jeste4m w
        ciązy..brak okresu, wymioty itp..a to tylko zaburzenia hormonalne..
        Daj nam znać jak wyjdzie smile)
        Trzymam kciuki - a ja sama nigdy nie kupiłam testu - tylko zawsze jakaś
        koleżanka..smile Po co się stresować.. smile
    • karolinka_23 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 13.05.05, 18:55
      Mnie to nawet podrywają chłopaki w podstawówce i gimnazjum wink więc muszę
      naprawdę młooodo wyglądać! W tym roku skończę 24 a wyglądam na 17-18. Non stop
      słyszę jakieś uwagi typu "taka młoda a już dziecko ma" itp. No cóż...
    • morepig Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 13.05.05, 22:01
      mi ciagle mowia ze na gimnazjum to max smile hehehe
      ale fakt ze na stronce staram sie umieszczac powazniejsze zdjecia smile
    • xpk Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 16.05.05, 23:20
      hihihi, ja mam 23, tzn skończe dopiero w niedziele, a w sklepach ciagle prosza
      mnie o dowód i na ulicy też na mnie dziwnie patrzą jak moja córeczka, lat 3
      woła do mnie "mamo", zwłaszcza że ona wygląda na starszą niż jest
      ale najlepszy numer trafił mi się w szpitalu, kiedy wypisywano mnie po porodzie
      z córeczką, czekam i czekam, a wypisu nie ma, po paru godzinach ide i pytam co
      jest nie tak i czemu to tak długo trwa, okazało się że pani na izbie przyjęć
      sie pomyliła i wpisała mi rok urodzenia zamiast 1982 - 1986 hihihi i wyszło że
      mam 16 lat i musze czekac na rodziców hihihi

pozdrawiam

i chyba dołacze do waszego forum bo tez młoda mama jestem

• xpk Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 16.05.05, 23:24
        i jeszcze dwie historie bo mi sie przypomniało po przeczytaniu postu w tym
        wątku...
        tydzień temu byłam u dentysty, wyszedł pacjent z gabinetu i weszłam zapytać czy
        już moge wejść, pani stomatolog kazała chwilke zaczekać, a potem wyszła i
        powiedziała do pomocy, że tą dziewczynke (czyli mnie) juz mozna posadzić na
        fotelu big_grin

druga to dołująca dla mojej koleżanki, która jest 8 lat starsza odemnie, kiedyś
        jedna pani spytała jej czy jestem jej córką, ale było śmiechu
    • lolinka2 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 29.07.05, 19:53
      Ja mam 23, teraz jak się po ludzku ubiorę (broń boże dżinsy itp) to jest ok,
      natomiast jeśli na luzie, piwa sprzedać nie chcą smile)
      kiedy Natalia miała 3 miesiące (ja 20) jechałayśmy autobusem do przychodni na
      szczepienie. naprzeciwko siedziała starsza pani, patzryła i patrzyła, na 3-cim
      przystanku nie wytrzymała: przepraszam dziecko, czy to twój maluszek??- tak- A
      czy ty masz chociaż skończone 15 lat??!!
      Ryknęłam śmiechem.
      Ostatnio w pociagu (tak w cywilnym stroju właśnie) dowiedziałam się że jestem
      szacowana maksymalnie na 18. Miło mi...
      • aniutka009 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 30.07.05, 16:34
        A JA WAM POWIEM ŻE DOSZŁAM DO TEGO - ŻE TO Z ZAZDROŚCI...

Nasze dzieci wyglądają przynajmniej jak nasze dzieci a nie wnuki jak to sie
        cześto obserwuje!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20306083&a=20312674 Mój skarb
        Adaś
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 01.10.05, 19:58
      ja mam 20lat a niektórzy mi dają 17 ... jak idę z synkiem na spacer to się
      dziwnie patrzą smilesmilesmile
      • aniutka009 Re: Wygląda któraś z was bardzo młodo? 02.10.05, 20:36
        Przefarbowałam się na brunetkę i od razu nikt nic nie mówi smile Polecam ten myk
        wszystkim brunetkom smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka