Dodaj do ulubionych

Blue chamber ... Brrr kolejny pokój

15.02.05, 08:37
Dziewczyny-ekspertki od pokoi. Jak przez to przejść??? Pomóżcie proszę, bom
za głupia.
Obserwuj wątek
    • gosik75 A tu jest jeszcze jeden... 15.02.05, 08:41
      ...ale ten mi się udało pokonać...
      ctime.cool.ne.jp/MyDiamondBaby/game.htmPowodzenia!
    • gosik75 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 15.02.05, 08:42
      gosik75 napisała:

> Dziewczyny-ekspertki od pokoi. Jak przez to przejść??? Pomóżcie proszę, bom
      > za głupia.

A może tak bym podała link???
      www.fasco-csc.com/works/bluechamber/index_e.php
      • beata985 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 15.02.05, 12:35
        gosik juz to kiedys przerabiałayśmy,poszperaj na emamie to znajdziesz.
        niestety nie mam czasu Ci pomóc.
        powodzenia
      • madmok Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 11:56
        co to za gra??? Widzę, że was wciąga a ja nic nie wiem. Dajcie link do początku
        Monika
        • marzena75 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 11:58
          ctime.cool.ne.jp/MyDiamondBaby/game.htm
          Czytaj uważnie podpowiedzi, pokręcone to trochę
          • madmok Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 12:40
            w angielską wersje mnie nie wpuścił. Gram a znaczki są chińskie i nic nie wiem.
            Może później wejdę w angielską.
            • marzena75 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 12:45
              Angielska nie wchodzi....
              Musisz sobie radzić z krzaczkami, nam sie udało.
              • madmok Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 12:59
                podziwiam, ale muszę dziś odpuścić. Jestem w pracy. czy tą grę się jakoś
                zapisuje?
                • marzena75 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 13:00
                  A tego to nie wiem.
                  • madmok Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 18.02.05, 13:03
                    znaczy się trzeba grać do upadłegosmile)
    • mamakevina1 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 15.02.05, 11:54
      Napiszcie prosze o co chodzi z tymi pokojami?! Wlazłam na stronę coś tam
      klikałam ale pierwszy raz na oczy widzę. Co to takiego?
      • gosik75 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 15.02.05, 16:22
        Uff, udało mi się, ale nie obyło się bez ściągi z forum humorum.
        Wiem, ze już były te gierki, ale jakoś nie byłam w niebieskiej komnacie. Wtedy
        jak maniaczka grałam we wszystkie pokoje i inne... Kompletne wariactwo, no bo
        jak tu odejść od kompa smile Dziękuję.
      • gosik75 Re: Blue chamber ... Brrr kolejny pokój 15.02.05, 16:26
        Tutaj masz link do wątku o innych pokojach.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=19046714&a=19046714
        • beata985 my diamond 15.02.05, 22:37
          mnie sie nie udało nawet wejśćsad
          pomożecie
          w zamian następny pokoik podaję games.flabber.nl/linsail.room/
          którego też nie przeszłam
          • ola07 Re: my diamond 15.02.05, 23:19
            A o co tu chodzi z tymi pokojami, może któraś z Was mi wytłumaczyć????
            • beata985 żeby dużo nerwów stracić 15.02.05, 23:26
              jak już wejdziesz i nie będziesz mogła wyjśćwink
          • marzena75 Do Beata985 16.02.05, 08:51
            A co udało Ci się zebrać?
            Ja mam: kartkę z kodem Morsa, czaszkę, żarówkę, scyzoryk, książkę i jakąś tubkę
            (wyglądającą jak spray).
            Nie mogę otworzyć szafy, złamać kodu na obrazie, nie mogę ruszyc elementami,
            które zebrałam.
            Mało coś mogęwink))
            Może razem się uda?
            • beata985 marzena 75 16.02.05, 12:23
              wygląda na to ,że mamy wszystko,niestety stanęłam na obraziesad
              na nordinho jest podpowiedz dosyc wyrazna ,niestety nie znam na tyle anglika
              zeby wiedziec o co chodzi,a czasu na zabawe tez brrakło,wróce za kilka dni po
              rozmowie do pracy
            • anna.michal Re: linsail room 16.02.05, 14:40
              www.nordinho.com/vbull/archive/index.php/t-6927.html
              znalazlam takie forum - bywa pomocne, bo własnie zdobyłam kluczyk.

Oto jak to zrobić:
              Koło szafy na d szufladami można klinkąć i pojawia się powierzchnia z
              przegródkami i guziczkiem.
              RZeczy wkładamy tak: górny szereg: czaszka książka puste
              dolny szereg: spray scyzoryk żarówka

naciskamy przycisk i dostajemy kluczyk.

A co dalej nie wiem jeszcze. Na razie dziele się z wami tą wiedzą.
              • beata985 Re: linsail room 16.02.05, 22:45
                to ja jeszcze znalazłam taką płytkę z ...labiryntem??
                kluczyk też mam
                jeszcze obraz
                • beata985 Re: linsail room 16.02.05, 23:18
                  przeszłam obrazsmile
                  • marzena75 Re: linsail room 17.02.05, 08:57
                    Hm, płytkę z labiryntem mówisz?
                    Przeszłaś obraz, mówisz?
                    Jaaaaak????
                  • meg241 Re: linsail room 17.02.05, 11:14
                    płytke z labiryntem tez znalazłam ale z obrazem sie wczoraj meczyłam i nic. Jak
                    to zrobiłas???

Magda
                    • beata985 Re: linsail room meg241 17.02.05, 11:25
                      powiem troszkę na okrętkę,jeżeli nie dasz rady to daj znac-moze byc na gg
                      5559984
                      guziczki na kamieniach mają wskazywać kolejny kamień,zaczynając od górnego
                      lewego zgodnie z ruchem wskazówek zegara
                      • a.m.a Re: linsail room meg241 17.02.05, 11:50
                        no wlasnie - jak otworzyc ten sejf? Jak poustawiam kamienie w kolo, to podobno
                        trzeba kliknac na jakis kamien, ale jaki kamien? I skad go wziac? Ehhh -
                        wczoraj caly dzien przesiedzialam w pokojach - i dzisiaj pewnie tez wink
                        • meg241 Re: linsail room meg241 17.02.05, 13:02
                          musisz miec taki kamien z labiryntem. On sie znajduje w jednej z szuflad
                          biurka. Jak ustawisz kamienie na obrazie to najezdzasz na nie tym własnie
                          labiryntem.

Magda
                          • a.m.a Re: linsail room meg241 17.02.05, 13:11
                            Dzieki wielkie - juz mi sie udalo wyjscsmile Cale szczescie, bo nauka czeka smile
                            pozdrawiam
                • marzena75 My Diamond Baby 17.02.05, 10:04
                  Powiedz, jak ruszyć te puzzle nad telewizorem?
                  Mam cały czas szare pola z fioletowym robalem w prawym rogu. Coś trzeba zrobić
                  z nożykiem, ale co?
                  • gosik75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 11:08
                    Specjalnie włączyłam grę. Jak już uruchomisz komputer i wydrukujesz stronę to
                    tzreba ją przyłożyć do tej ramki z puzzlami i pojawią się elementy, które
                    trzeba ułożyć
                  • gosik75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 11:09
                    A jak już są elementy to jeden z nich trzeba ciachnąć nożykiem smile
                    • marzena75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 11:23
                      Do komputera włożyłam zielone coś, czy mam szukać jeszcze czegoś? Mam kod z
                      kartki do drukarki, kartka włożona, a coś nie chce działać...
                      • gosik75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 11:24
                        A znalazłaś kabel do komputera?
                        • marzena75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 11:36
                          No właśnie nie.
                          Czy to ten za szafką (pierwsza szuflada)? Nie wiem jak sie tam dostać...
                          • gosik75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 14:30
                            Sorki, ale byłam z małą na śniegu. To nie o ten kabel chodzi. ten do komputera
                            nie jest ukryty. Zaraz sprawdzę, gdzie on jest, ale poklikaj sobie gdzieś chyba
                            w okolocy magnetowidu.
                            • marzena75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 14:34
                              Już znalazłam, męczę się teraz z puzzlami
                              • gosik75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 14:47
                                A z kulkami sobie poradziłaś? to moja ulubiona łamigłówka, zawsze układam przez
                                przypadek wink
                                • marzena75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 14:53
                                  Poszło nawet szybko )))
                                  Gorzej puzzle, niech ich .... weźmie!!!
                                • marzena75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 15:27
                                  Nie daję rady z sejfem, mam zielone kółka, odczytałam znaczki z kulki i nic
                                  innego nie widzę. Jak dopasować? i do czego? A za chwilę wychodzę i jutro od
                                  nowa Polsko ludowa (jak mówi dziadek).
                                  Same korzyści. JAk pomyśłę o puzlach to mnie skręca sad(((
                                  • beata985 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 16:50
                                    dołączam do Was ,gonię,niestety jestem dopoiero na początku
                                    jakis magnes mam miec anie umiem go ściągnąc???żeby kluczyk zdobyć ??
                                    • meg241 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 17:02
                                      Ja tez zaczełam grac a miałam sie uczycsad(. Jestem dopiero na samym poczatku.

Magda
                                    • gosik75 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 18:42
                                      Magnes znajdziesz, gdy staniesz naprzeciwko lustra. po lewej stronie u góry
                                      masz taki schowek (?) poklikaj sobie. znajdziesz tam magnes i chip do komputera.
                                      • meg241 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 21:18
                                        skonczyłam wreszcie, uf. Fajna gierkasmile))

Magda
                                    • anna.michal Re: My Diamond Baby 17.02.05, 21:36
                                      Tutaj można znaleźć wskazówki, wymagana znajomość języka angielskiego

nordinho.com/vbull/showthread.php?t=6451
                                      • beata985 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 21:57
                                        wiemy aniusmile
                                        puzzle ułożył mój 7 letni synek,:-0
                                        a ja nie
                                      • meg241 Re: My Diamond Baby 17.02.05, 22:05
                                        Ewentualnie moge słuzyc pomoca po polsku o ile bede jeszcze pamietac co i jak.

Magda
                  • marzena75 Sejf ((( 18.02.05, 10:43
                    Nie mogę otworzyć sejfu ((((
                    Mam znaczki spod mikroskopu: L, <, ^, L(odwrócone),^(odwrócone)
                    Próbowałam odwrócic kartkę, ale to nic nie dało. Czy Wy też miałyście tylko 5
                    znaczków?
                    Jak go otworzy???
                    • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 10:47
                      Znaczków jest 6: ale nie wiem jak ci napisac jakie.
                      Napisz je sobie na kartce papieru i odwroc do gory nogami. Potem potraktuj je
                      jak strzałki.

Jak nie dasz rady to daj znac na gg 2536645 ( jestem niewidoczna) lub tu to ci
                      pomoge inczej.

Magda
                      • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 10:51
                        Znaczki wygladaja tak: > < 2 nastepne 2 wygladaja jak litera T bez lewej strony
                        daszku, nastepny tak samo tylko bez prawej strony daszku i na końcu L.

Mam nadzieje ze choc troche pomogłam.

Magda
                        • beata985 widzę ze meg juz działa;))) 18.02.05, 11:00
                          a tak w ogóle to chyba nie jest latarka tylko szpachelka,może komus to ułatwi.
                          ludzie ,co za obłęd
                        • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:01
                          Sprawdziłam po raz enty i dalej widzę tylko 5 znaczków. Nad nimi jest podłużna
                          krecha.
                          A Twoje znaczki też nie działają. Próbowałam w różne strony i nic.
                          Czy mam na końcu kliknąć na środkowy guzik?
                          • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:07
                            Dobra, to idzimy na łatwizne jak chcesz. Podam ci które guziki w sejfie masz po
                            kolei naciskac.

prawy górny, lewy dolny, prawy dolny, prawy dolny,prawy srodkowy, lewy srodkowy

Daj znac czy sie udało.

Magda
                            • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:10
                              To nie ta kombinacja, ale dziękuję
                              Przystawiłam (dosłownie) nos do monitora i dojrzałam na samym początku coś
                              jakby zalążki jeszcze jednego znaczka < i to było to. Acha, no i przetarłam
                              jeszcze monitor. Był baaaardzo słobo widoczny, dlatego tak się męczyłam. U Was
                              też tak było?
                              Jadę dalej, zobaczymy jak daleko wink))
                              Jeszcze raz dzięki
                              • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:13
                                Kombinacja powinna byc ok, bo mi sie sejs otworzył. A swieca Ci sie na zielono
                                te kuleczki??

Magda

PS. Nie mas zczasem gg?? byloby łatwiej gadac
                                • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:16
                                  Nie mam, niestety (w pracy siedzęwink))
                                  Wychodzi na to, że co gra to inna kombinacja.
                                  Szukam teraz kasety, rozbiłam już lustro, mam kolory, cyfry ze ściany, literki.
                                  Kombinuję...
                                  • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:18
                                    To zycze powodzenia. Jakby co to pytaj dalej, chetnie pomoge.

Magda
                                    • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:26
                                      Hmmm, kaseta???
                                      • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:27
                                        Kaseta wideo jest w szufladzie biurka na którym stoi komp. Cos było juz w tej
                                        szufladzie ale nie pamietam co. Poprostu sprawdz jeszcze raz te szuflady.

Magda
                                        • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:32
                                          Znowu przeczyściłam monitor i dalej ciemno. Po prostu w szufladach nic nie
                                          widzę, sprawdzałam też z tyłu, pusto. Może źle klikam?
                                          • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:37
                                            a czasem nie znalazłas tej kasety wczesniej i nie włozyłas juz do wideo??? Bo
                                            ja tak miałam. Zgas swiatło i zobacz czy na wideo swieci sie zielony pasek.Jak
                                            sie swieci to znaczy ze kaseta jest w srodku. A przy okazji to zeby odtworzyc
                                            film z kasety musisz miec jeszcze kabel który jest schowany.
                                            Jak nie masz tej kasety to moze dokładniej klikaj w te szuflady, kaseta jest
                                            tam na pewno. w srodkowej albo dolnej.
                                            A otworzyłas juz sejf?????

Magda
                                            • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:44
                                              Jeszcze raz dzięki, faktycznie była w dolnej szufladzie, a do końca jej nie
                                              widzałam.
                                              Zaraz się zabieram do otwarcia sejfu spod lustra.
                                              • beata985 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:53
                                                marzenka goń bo zaczynamy następnąwink
                                                • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 11:55
                                                  No to dajcie podpowiedź co zrobić z szyfrem pod sejfem pod lustrem (ale
                                                  maniana).
                                                  • marzena75 Re: Sejf ((( 18.02.05, 12:04
                                                    Czy juz nikt nie pamięta jak to robić?
                                                    Wygląda to jak środek fortepianu.
                                                  • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 12:05
                                                    Wiodze ze juz masz ten drugi szyfr.
                                                    Poczekaj poszukam linki do brazkow bo ja tego sama nie układałam tylko
                                                    sciagnełam

Magda
                                                  • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 12:08
                                                    tu masz linki:
                                                    bbs.memopad.jp/archive/s101.jpg
                                                    bbs.memopad.jp/archive/s102.jpg
                                                    bbs.memopad.jp/archive/s103.jpg
                                                    Mam nadzieje ze sobie poradzisz

Magda
                                                  • marzena75 Skończyłam!!! 18.02.05, 12:16
                                                    Dzięki wielkie wszystkim!!!
                                                  • meg241 Re: Skończyłam!!! 18.02.05, 12:19
                                                    Nie ma za co!!!
                                                    A grałas w to:
                                                    www.anodeetcathode.net/games/house/
                                                    www.anodeetcathode.net/games/office/
                                                    www.anodeetcathode.net/games/museum/

Magda
                                                  • marzena75 Re: Skończyłam!!! 18.02.05, 12:31
                                                    House - grałam nawet skończyłam
                                                    Museum jak wyżej
                                                    Office - nie zdzierżyłam
                                                    A o której grze pisała beata985, że zaczynacie nową?
                                                    Strasznie to wciągające big_grinDD
                                                  • meg241 Re: Skończyłam!!! 18.02.05, 12:37
                                                    Ja wczoraj grałam w office, i skonczyłam. Teraz gram w dom. Beata tez w dom i
                                                    museum nie grała wiec chyba je miała na mysli, ale poki co nie gra.
                                                    A moze Ty masz jakas gre???

Tu sa linki do innych gier jak bys chciała.

deathball.net/notpron/
                                                    www.albartus.com/motas/
                                                    www.fasco-csc.com/index_e.html
                                                    tu sa az trzy pokoje do pokonaniasmile
                                                    www.woolythinking.com/html/darkroomIE.html?o=0o
                                                    ww4.tiki.ne.jp/~amoh/flash/amoadv.swf
                                                    www.thehidingroom.com/thehidingroom.html
                                                    mail.im.tku.edu.tw/~coolray/RayRoomGame.swf
                                                    thepinkroom.iscool.net/
                                                    www.anodeetcathode.net/
                                                  • meg241 Re: Skończyłam!!! 18.02.05, 12:39
                                                    Nie wiem czemu nie działaja ale jak sobie je skopiujesz i wkleisz w miejsce
                                                    adresu to chodza.

Magda
                                                  • meg241 Re: Sejf ((( 18.02.05, 12:04
                                                    Chodzi o te kolory tak??
                                                    No wiec, musisz miec trzy rzeczy: dwie tabelki jedna z cyframi i jedna z
                                                    literami oraz cyfry ułozone na kształt tarczy zegara. Jedna tabelka jest na
                                                    filmie wideo, jedna na scianie jak zedrzesz tapete tym czyms co wuglada jak
                                                    latarka, a cyfry sa na scianie gdzie obraz. Potem dopasowujesz literki do
                                                    cyferek, pamietaj ze to gra po angielsku i układasz kolory.
                                                    Jak nie wpadniesz na to sama jak ułozyc to ci podam kolejnosc kolorow.

Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka