meg241 06.03.05, 21:59 Ogladałyscie??? To moj ulubiony film. Widziałam go juz tyle razy a ciagle wzruszam sie w tych samych momentach. I do tego ta muzyka. Uwielbiam ten film!!!!!!!!!! Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandrynka Re: Miasta Aniołów 06.03.05, 22:35 Właśnie obejrzałam go po raz pierwszy i szczerze mówiąc nie zachwycił mnie, nie zrobił nawet większego wrażenia, a dość wzruszliwa jestem... Może po prostu do mnie nie trafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Miasta Aniołów 06.03.05, 22:49 Dla mnie piękny. Dzisiaj nie oglądałam, bo nie chciałam znowu się popłakać. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 09:21 ojjjjjjjj tez uwielbiam ten film ale widziałam go juz tyle razy ze sobie odpóściałam teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
maw51 Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 09:30 Oglądałam po raz pierwszy. I owszem ładny film, ale mnie jakoś nie wzruszył brakuje mi czegoś w atmosferze tego filmu. No nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Niebo nad Berlinem. 07.03.05, 09:51 A dla mnie to nędzne popłuczyny po " Niebie nad Berlinem" Wima Wendersa, maksymalnie spłycone i dostosowane do mozliwosci intelektualnych przeciętnych Amerykanów.Wszystkim , którym sie podobało polecam oryginał. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Niebo nad Berlinem. 07.03.05, 09:58 MNie też nie zachwycił, taki i płytki i przeźroczysty. Nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Niebo nad Berlinem. 07.03.05, 10:23 No własnie, juz dawno słyszałam o tym filmie Niebo nad Berlinem i usiłuje go obejrzec ale jakos na razie mi sie to nie udało. Zupełnie nie wiem gdzie znalezc ten film. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: Niebo nad Berlinem. 07.03.05, 10:53 W mojej wypożyczalni Beverly Hills "Niebo nad Berlinem" jest. Odpowiedz Link Zgłoś
luzix Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 10:01 Ja szczególnie uwielbiam muzykę do tego filmu i mam w domu płytkę a szczególnie utworek "Fillin' love"! Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 10:27 Mnie zupełnie nie zachwycił. Ciepłe kluchy i bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 11:03 Oglądałam wczoraj pierwszy raz, nie zrobił na mnie wrażenia, w połowie zaczęłam czytac ksiązkę Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 11:34 ja w ogóle nie porównuje nieba nad berlinem do miasta aniołów - dla mnie to jakby dwa różne filmy... Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 13:03 Ale to jest remake " Nieba nad Berlinem", tylko badziewny, jak to amerykanskie remaki europejskich filmów. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Miasta Aniołów 08.03.05, 12:17 ale ja wiem ze to jest remake... mimo to dla mnie to dwa różne filmy... Odpowiedz Link Zgłoś
wuefiara1 Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 11:41 A dla mnie super, zwłaszcza ten moment gdy on spada a w tle jest Zdrowaś Mario po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
olang Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 14:22 jak dla mnie - nie obraź się - łzawa hoolywoodzka tandeta. Za to Cage - niezły tyłek (kiedy wychodzi spod prysznica)Punkt dla niego - pod warunkiem ,że to jego Odpowiedz Link Zgłoś
moi_betti Re: Miasta Aniołów 07.03.05, 17:10 Bosz ale się wynudziłam. Gra aktorska drewniana pomimo iż lubię Meg Ryan i Nikosia Caga.Po prostu nie dzwignęli roli. Choć zakończenie niebanalne, w przeciwnym razie byłabym skłonna puścić pawia na tivi. Ogólnie mydlano-rozmiękły. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkar1 Re: Miasta Aniołów 08.03.05, 12:12 Ja uwielbiam ten film i zawsze na nim płaczę. Cage jest znakomity jako aktor, a w tym filmie także. ale szczerze, pobiegnę do wypożyczalni po Niebo nad Berlinem, a wtedy może przekonam się co według niektórych z Was ma oznaczać kicz.... odnośnie miast aniołów... Odpowiedz Link Zgłoś
michatka Re: Miasta Aniołów 08.03.05, 12:23 oglądałam parę lat temu i wzruszałam się wtedy bardzo teraz - cóż chyba trochę wyrosłam... ale muzyka faktycznie dobra Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Miasta Aniołów 08.03.05, 16:18 A mnie się tez baaaaaaardzo podobał.Czasami jak czytam takie wypowiedzi jak powyzej to się zastanawiam czy wszyscy oglądają tylko tzw "ambitne" kino. Tak samo jak książki Wszyscy czytaja tylko "ambitne "książki a nikt się nie przyzna ze lubi harleqiny. A ja z reguły w filmach nie szukam głębszej treści bo to mam na co dzień a filmy przewaznie oglądam dla przyjemności i lubie harleqiny. Uwielbiam ten film i Nikolasa Cage też za jego minę zbitego psa. Był fantastyczny w Twierdzy i "Bez twarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: Miasta Aniołów 08.03.05, 16:39 onika27 napisała: > A mnie się tez baaaaaaardzo podobał.Czasami jak czytam takie wypowiedzi jak > powyzej to się zastanawiam czy wszyscy oglądają tylko tzw "ambitne" kino. Wydaje mi sie ze chodzi przede wszystkim o to ze "Miasto Aniolow" to jest REMAKE filmu Wima Windersa "Niebo nad Berlinem". Ja nie ogladam tylko "ambitnego" kina (cokolwiek to oznacza) ale "Niebo nad Berlinem" od lat jest jednym z moich najulubienszych filmow, i dlatego gadzam sie z Maja absolutnie - ze "Miasto A." to nedzne, hollywoodzkie popluczyny w porownaniu z oryginalem. Calkiem mozliwe ze gdybym oryginalu nigdy nie widziala, to amerykanska wersja tez by mi sie bardzo podobala AgaRN Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu harlekiny 08.03.05, 17:35 filmy nieambitne lubie :0 ale harlekinów nie dzierże, czytam różne ksiazki - te lekkie też - ale harlekinów wystrzegam sie jak ognia miałam okzaje przeczytac jeden i myslałam że zwymiotuje od tej sieczki... taka ksiązke to ja bym mogła napisac hihi Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: harlekiny 08.03.05, 18:59 Ja podobnie jak sowa lubie i ambitne i mniej ambitne kino. tak samo ksiazki. jestem fanka kryminałow i juz. A harleqinów nie lubie. Kiedys probowałam przeczytac jeden ale po kilku kartkach dałam sobie spokoj. Nie ukrywam jednak ze lubie czasem poczytac jakis romans np. "Spotkajmy sie pod drzewem ombu" bardzo mi sie podobał. Co do Miasta Aniołów to tak jak pisałam nie widziałam Nieba nad Berlinem i byc moze jak obejrze to rzeczywiscie Miasto wyda mi gorsze, ale poki co bardzo mi sie podoba. Uwielbiam Cage'a iuwazam ze dobrze tu grał. Magda Odpowiedz Link Zgłoś