chimba 30.05.05, 11:15 Czy macie burzę, bo właśnie nad Gdańskiem grzmi.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka.p Re: Burza 30.05.05, 11:24 Ale zazdroszczę. We Wrocławiu ani śladu burzy, a upał chyba jeszce gorszy niż wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
agnisiaz Re: Burza 30.05.05, 11:25 my w Warszawie mamy małe piekiełko bardzo ciepłooooo i żadnych śladów burzy pzdr aga mama wiki Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Burza 30.05.05, 11:25 a u nas przyjemnie.... choć z drugiej strony nie wzięłam parasola do pracy...... Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Burza 30.05.05, 11:35 Gdynia - też burza. I leje - właśnie uciekliśmy z Oskarem z placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Burza 30.05.05, 11:43 U mnie na Dolnym Śląsku gorąco jak w piekarniku. W pracy mamy "na chodzie" wszystkie wiatraczki, ale nic nie pomagają. Marzy mi sie basen lub przysznic... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: Burza 30.05.05, 12:12 Gorzów -6 rano grad. Co jakiś czas grzmi ale jest pogodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Burza 30.05.05, 12:55 We Wrocku ma zagrzmieć wieczorem.mam nadzieję bo teraz w cieniu jest 31 st.a ma dojść do 33! Ja tam lubie upał ale moja malutka marudzi potwornie i nie chce spać... Odpowiedz Link Zgłoś
evikaa Re:końca burzy nie widać 30.05.05, 13:27 ja też z Gdańska i patrze przez okienko dalej pada ...a ja w pracy bez parasola Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Dolnośląsaczki, mamy burzę!!! 30.05.05, 18:14 Przynajmniej u nas (60 km od Wrocławia) leje i grzmi. Co za ulga... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: Dolnośląsaczki, mamy burzę!!! 30.05.05, 18:17 Ale jazda! Centrum Wroclawia pogrążone w ciemnościach Grad i deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: Dolnośląsaczki, mamy burzę!!! 30.05.05, 19:50 w Opolu zaczęło grzmieć i padać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 śląsk 30.05.05, 21:52 okolice katowic-mooooocno zawiało i na tym koniec Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: śląsk 30.05.05, 21:58 Oj zawiało. Mąż nawet altankę ogrodową zwinął a w Katowicach nadal jak w saunie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Burza 30.05.05, 22:12 Bilans burzy nad Dolnym Ślaskiem: 3 osoby zabite, kilka rannych, masa szkód - drogi zatarasowane przez połamane drzewa (wiele ulic we Wrocławiu jest nieprzejezdnych lub przejazd jest znacznie utrudniony), masa trakcji tramwajowych uszkodzona przez zwalone drzewa czy połamane gałęzie. Wrocław zakorkowany. Do jutra nie ma co liczyć na usunięcie szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Burza 30.05.05, 22:14 no toście wrocłąwianki sobie burzę"wymodliły".kurcze ale sie działo Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Burza 30.05.05, 22:18 działo się, działo z niepokojem obserwowałam topole rosnące za oknem (na szczęście oddalone od okien o dobre 50 metrow ) Wysokie do piątego piętra. A gięły się jak plastelina. Widziałam jak czubki drzew wyginały się minumum pod kątek 90 stopni. Cud, że się te drzewa nie połamaly. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Burza 30.05.05, 22:16 No tak, my się tu cieszymy z ochłodzenia, a przecież tak gwałtowne burze, to także ludzkie dramaty... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Boję się!!!!!! 30.05.05, 22:19 Idzie na warszawe a ja sama w domu dzis z małą jestem!!! Mąż kazal okna pozamykac. Pewnie nie usne z nerwów, strasznie się boję, że...kurcze, nie wiem...że sie blok zawali, że pożar bedzie, że cos złego sie stanie... Pocieszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Boję się!!!!!! 30.05.05, 22:28 blok sie nie zawali wiesz, jak wygladala ta nawalnica nad Wroclawiem? Po prostu wiatr bardzo mocno wial. I lało. Strasznie jakos nie było. Strasznie to pewnie było tym, co byli na zewnątrz. Bo ci, co zginęli, zginęli przywaleni drzewami. I raczej nalezy sobie darowac wychodzenie na zewnątrz. W domu jestes bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Boję się!!!!!! 30.05.05, 22:31 dzieki...i tak pewnie nie usnę Wychodzic nie mam zamiaru! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Boję się!!!!!! 30.05.05, 22:57 dobrze będzie, zobaczysz. tylko te okna pozamykaj. I juz. Odpowiedz Link Zgłoś
aniacichy Teraz zawładnęła Śląskiem:-O 30.05.05, 22:58 ...to dopiero początek, a tu takie grzmoty, strach pomyśleć co będzie dalej A jak tam Wrocław, po gradobiciach??? poadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Teraz zawładnęła Śląskiem:-O 30.05.05, 23:26 kurcze,gdzie dokładnie bo nie widzę,może do mnie nie dojdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Przegapiłam burzę. 31.05.05, 00:20 Pozasłaniałam okna, włączyłam światła i wzięłam się za odkurzanie mieszkania. Jak skończyłam to już prawie po burzy było, a ja tak lubię patrzeć na błyskawice... kilka zobaczyłam, ale nie czuję się usatysfakcjonowana Kalina, przetrwałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 07:05 czekalam na te burze, błyskało, spać nie mogłam, w końcu kolo północy wzięłam małą do siebie do łózka (bo gdyby sie obudziła przez burze, to i tak bym pewnie ja wzięła- we dwie raźniej), łózko pozabezpieczałam, żeby nie spadła i prawie nie spałam, bo sie szkrab tak wiercił! O 5 rano zaniosłam ja do niej, burzy nie było, ledwo patrzę na oczy, piję druga kawę. Następną burzę mam w nosie i ide spać!!! Chyba bokiem przeszła... Odpowiedz Link Zgłoś
dotima Re: hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 18:02 ja też z wrocka.. wczoraj z przerażeniem patrzyłam jak klon stykający sie z naszym balkonem kłania się aż do ziemi - tylko czekałam aż zagości w mojej kuchni.. z dachu sąsiedniego budynku oderwał się kawał jakiejś blachy i śmignął tuż przed naszym oknem. Gdyby ktos szedł tamtędy zostałby bez głowy brr - dawno nie widziałam takiej wichury i ten grad jak kostki lodu (dosłownie). Ależ nam aura wariuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 18:27 Widziałam dzisiaj na Wyszyńskiego zwalone drzewa - ogromne, wydawałoby się silne, wyrwane z korzeniami, porozbijane płyty chodnika - zgroza! Boże, a ja sobie tak spokojnie odkurzałam... podobno trzy osoby we Wrocławiu zginęły wskutek tej burzy (( Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 18:47 Mieszkam niedaleko Wyszynskiego, kolo mnie nie bylo tragicznie, ot troche galezi polamalo i to wszystko.Jak tylko przestalo padac wsiadlam w samochod i pojechalam na Gądow, nie natknelam sie na powalone drzewa czy inne spustoszenia, dlatego tym bardziej jestem zdumiona, ze burza byla tak gwaltowna i tragiczna w skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 18:59 Witam sąsiadkę, pewnie znamy się z parku Piszę o drzewie przy księgarni Marco Polo i drugie na rogu Orzeszkowej. Wczoraj mój wracając z pracy widział sześć zwalonych pni. Sama jestem zdziwiona, może w innych częściach Wrocławia bardziej szalało? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 20:44 >Witam sąsiadkę, pewnie znamy się z parku Witaj, pewnie tak, chadzam na plac zabaw czasem, teraz juz rzadziej niz kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: hehehe, ciężko było, bo... 31.05.05, 22:38 A ja wczoraj we Wrocławiu biegałam przez cały czas trwania burzy z piorunami, gradem i latającymi gałęziami z sąsiedniego parku po naszym 2 hektarowym terenie moi rodzice byli jeszcze lepsi - łapali deszczówkę i latali z wiadrami po tej ulewie i swoje drzewka podlewali zeby miały jeszcze więcej wody hi hi hi. Mąż z Julka patrzyli na tą całą akcję z przerażeniem. Ale my zawsze tak mamy - ja uwielbiam latać po takiej burzy po dworze i się moczyć i żadne pioruny mi nie straszne, jak byłam młodsza to po burzy wskakiwałam w mokrych ciuchach do sąsiedniego stawu popływać ------------------------------------------------------ Betty to mama a to jestem ja: GWIAZDECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi ZNOWU BURZA 15.06.05, 23:40 Grzmoty i błyskawice, leje jak z cebra - to Wrocław. U Was jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: Burza 15.06.05, 23:45 Warszawa-Bemowo cisza Burza była tu ok. godz. 16. Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Burza 15.06.05, 23:49 45 km.od Warszawy (na Białystok)widać tylko błyskawice. Odpowiedz Link Zgłoś