kochamcie 21.06.05, 14:11 ...prosta strone internetowa? Czy jest gdzies np jakis portal, ktory uczy krok po kroku? Albo moze ktoras z mam jest ekspertem? chcialabym zrobic taka strone, ale jestem zielona w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: jak zrobic... 21.06.05, 18:20 Mozna sie nauczyc. Potrzebny ci bedzie na poczatek windowsowy notatnik, który wypełnisz trescia korzystajac z Kursu HTML dla poczatkujacych, dzieło zapiszesz jako plik *.htm i juz bedziesz mogła we własnej przegladarce obejrzec, co ci wyszło. Jak stwierdzisz, ze da sie to pokazac swiatu, to załozysz konto www, darmowe sa na przykład w onetowej Republice, wrzucisz tam swoja strone i pliki i juz swiat bedzie mógł podziwiac twoje dzieło. A moze wyjsciem dla ciebie byłby blog ? Tylko, ze nie majac konta www nie bedziesz mogła umieszczac obrazków, sam goły tekst. Niedawnowsród linków sponsoorowanych była reklama portalu, w którym mozna tworzyc strony swoicxh dzieci, moze to jest cos dla ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: jak zrobic... 21.06.05, 18:45 Polecam programy typu Pajączek albo Kicia, fajne są, na nich się uczyłam. jakbyś potrzebowała więcej szczegółow, pisz na priv. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
indian_margerine Re: jak zrobic... 21.06.05, 19:25 podpisuje się pod postem madic - polecam program Pajączek - jest do ściągnięcia z netu wersja darmowa (wpisz w wyszukiwarke Pajączek). Jest tam bardzo przystepny skrypt języka HTML. Program jest przyjazny. indian Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: jak zrobic... 21.06.05, 23:55 A ja polecam Oficcowy FrontPage - na nim się uczyłam, b. prosty A jeśli chodzi o miejsca w sieci - interia ma ciekawą ofertę: poczta.interia.pl/ca.html ich konta są bardzo przyjemne w obsłudze, "wsadzanie" plików na serwer jest dziecinnie proste. I nie jest to reklama Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: jak zrobic... 22.06.05, 17:31 haika napisała: > A ja polecam Oficcowy FrontPage - na nim się uczyłam, b. prosty > A jeśli chodzi o miejsca w sieci - interia ma ciekawą ofertę: > poczta.interia.pl/ca.html > ich konta są bardzo przyjemne w obsłudze, "wsadzanie" plików na serwer jest > dziecinnie proste. I nie jest to reklama FrontPage IMHO tak sobie, pakuje sporo niepotrzebnego kodu, a jeśli chodzi o wsadzanie plików na serwer to ono w ogóle jest dziecinnie proste, wystarczy mieć dowolny programik do obsługi ftp, których pełno w sieci. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś