Dodaj do ulubionych

Nie podoba mi się to.....

03.08.05, 13:10
Nie wiadomo co z tego wyjdzie, to nie pierwszy raz w ciągu ostatnich tygodni
czy miesięcy dzieją się dziwne rzeczy między PL a Rosją...

Czemu Putin tak atakuje?

Stosunki miedzy Polską a Rosją są coraz gorsze, czy może mi się wydaje...
I to nie tylko za sprawą tego wydarzenia, ale kilku poprzednich..

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2852800.html

wiadomosci.onet.pl/1142379,12,item.html
Obserwuj wątek
    • michiko spodziewasz się na tym forum rzeczowej dyskusji?? 03.08.05, 13:15
      chyba żartujesz.... źle trafiłaś z tematem.
      Zaraz będzie krzyk, że to czerwoni, że Katyń itd. Dyskusja o polityce i
      dypolmacji napewno jest bardziej sensowan na innym forum.
      • sowa_hu_hu Re: spodziewasz się na tym forum rzeczowej dyskus 03.08.05, 13:18
        kobieto co ty wypisujesz... przecież to ty nie potrafisz dystkutowac o polityce
        co zarzuciła ci już niejedna osoba na tym forum...
        mielismy już tutaj już wiele przykładów...
        i z tego co pamiętam to ty rzucasz jakimiś bezsensownymi zdaniami , a jak ktoś
        ci odpisuje mądzrze i rzeczowo to nie potrafisz sie odezwać...
        • 18lipcowa Sowa Ty się nie kłóć tylko dyskutuj ze mną na tema 03.08.05, 13:21
          sowa_hu_hu napisała:

> kobieto co ty wypisujesz... przecież to ty nie potrafisz dystkutowac o
          polityce
          > co zarzuciła ci już niejedna osoba na tym forum...
          > mielismy już tutaj już wiele przykładów...
          > i z tego co pamiętam to ty rzucasz jakimiś bezsensownymi zdaniami , a jak
          ktoś
          > ci odpisuje mądzrze i rzeczowo to nie potrafisz sie odezwać...
          >
          >
          • sowa_hu_hu Re: Sowa Ty się nie kłóć tylko dyskutuj ze mną na 03.08.05, 13:25
            dobrze prosze Pani smile

mnie tez sie to nie podoba... co do pobicia tych dzieci to nigdzie nie
            wyczytałam żadnych konkretów , ani w wiadomosciach tez nie słyszałam... (kto to
            zrobił , jak cięzkie to pobicie itd...)

z tego co czytałam to zostało wystosowane jakies pismo z naszej strony?

dla mnie Rosja to chory kraj... tutaj domagają sie wielce przeprosin a na
            codzien , grabią , gwałcą i mordują...
            • 18lipcowa Sowa nie masz wrażenia... 03.08.05, 13:30
              że gdyby to było w innym kraju Putin by tak nie zareagował?
              • sowa_hu_hu Re: Sowa nie masz wrażenia... 03.08.05, 13:33
                no jasne że tak!!! on szuka gdzie może żeby mieć na nas jakiś "haczyk"...

skoro my mielibysmy za to przepraszać całą Rosje to im by nie starczyło dni żeby
                nas przeprosić za to co zrobili z naszym krajem!
            • michiko Przeczytałam co masz mądrego do powiedzenia 03.08.05, 14:04
              same stereotypy.
              Rosja nie jest chorym krajem to twój punk widzenia.
              Rosja jest krajem wielu kontrastów na płaszczyznach: ekonomicznych, etnicznych
              i wielu innych.Jak wszędzie można tam znależć ludzi mądrych i głupich, chorych
              z nienawiści i życzliwych. W naszym kraju jest podobnie.
              Na stosunkach między Rosją i Polska kładą cień zaszłości z historii.
              Zaczynając od Dymitriady w 1606 roku poprzez politykę Piotra I Wielkiego,
              rozbiory, wojne z 1920 roku, napaść 1939, Katyń - o reszczie chyba wszyscy
              wiedzą.
              Rosja to specyficzny kraj, życie ludzie jest w nim niewiele warte, w każdej
              z wojen ponosili wielkie straty w armii ponieważ traktowali życie żołnierza jak
              mięso armatnie. Pomijając antypatie to dzieki ich pomocy pokonano Niemców w
              wojnie z 1939r.
              Wracając jednak do tematu - Rosji potrzeny jest mądry przywódca a nie "ubek" z
              manią prześadowczą. Miejmy nadzieję, że Putin nie będzie próbował przydłuzyć
              wojej kadencji do 2008 bo będzie to zgubne dla Rosji. Rosja to wspaniały,
              samowystarczalny kraj i mam nadzieję, że kiedyś dzieki mądrej władzy rozkwitnie
              i bedzie poważnym partnerem dla Polski.
              W tej chwili wszczynanie wielkiej awantury jest niewskazane. Putin pokrzyczy
              potupie i ucichnie. A Polska prowadząc mądra politykę zagraniczą uniknie łatki
              pieniacza i bedzie mogał odtrąbić wygraną w tym starciu.
              Acha chciałbym dowiedzieć się od Sowy gdzie gwałcą, grabia i mordują w Rosji??
              Chodzi ci o Czeczenie?? Coż to odrębny temat, ale proponuję w zagłębienie się
              w temat a nie wysuwanie pochopnych sądów.
              • sowa_hu_hu Re: Przeczytałam co masz mądrego do powiedzenia 03.08.05, 14:18
                owszem chodzi o Czeczenie.

a to że Rosju potrzebny jest nowy przywódca to wie każdy... tak jak i Polsce...

w pierwszym poście chyba nabijałas sie z przykładów typu : Katyń , a teraz sama
                sie na niego powołujesz?
                • michiko Sowa przeczytaj cały post a potem się czepiaj 03.08.05, 14:21
                  ale wcześniej pomyśl.
                  • sowa_hu_hu Re: Sowa przeczytaj cały post a potem się czepiaj 03.08.05, 14:26
                    nie czepiam sie,wyrazam swoje zdanie,wolno mi.
                    • michiko tak wolno ci.. ciesz się że w Rosji nie mieszkasz 03.08.05, 14:29

• isma Re: Przeczytałam co masz mądrego do powiedzenia 03.08.05, 14:33
                Noooo. Politycy i dziennikarze w Rosji to przypadkiem nie gina statystycznie
                nieco czesciej, niz w Europie?
                Taka, na przyklad, Galina Starowojtowa?
                • michiko mafia, korupcja, przestępczość typowe dla Rosji 03.08.05, 14:36
                  dlatego też w tym ogromnym kraju z taką ilością ludności musi panowac
                  przepraszam za kolokwializm "zamordyzm" inaczej nic z tego nie będzie.
                  Oczywiście nie mam na myśli "zamordyzmu" w wykonaniu Putina.
                  Ale podobał mi się w wykonaniu Piotra I.
                  • isma Re: mafia, korupcja, przestępczość typowe dla Ro 03.08.05, 15:15
                    No, smierc Starowojtowej to wlasnie, zdaje sie, jeden z najbarwniejszych
                    kwiatow owego zamordyzmu ;-(((.
                    • michiko wiesz Isma najłatwiej łapac się słówek .... 03.08.05, 15:19

• cocollino1 Re: wiesz Isma najłatwiej łapac się słówek .... 03.08.05, 15:27
                        a czegfo innego mozna sie lapac na forum?
                        • sowa_hu_hu coco :) 03.08.05, 15:31
                          a najlepsze jest to że michiko zarzuca łapanie sie slowek juz drugiej osobie...

oczywiście ona ma racje a my sie czepiamy...
                          • cocollino1 Re: coco :) 03.08.05, 15:36
                            no w zasadzie mozna uznac ze odpowiedz na post na forum jest lapaniem za
                            slowka, noinaczej sie na forum gadac nie da, no za co mamy sie lapac hesmile)))
                            pozdrawiam sowesmile))
                            • sowa_hu_hu Re: coco :) 03.08.05, 15:40
                              czsami jeszcze można sie za głowe złpac jak sie czyta gadke co poniektórych...

pozdrawiam coco smile
                      • isma Re: wiesz Isma najłatwiej łapac się słówek .... 03.08.05, 16:45
                        No, ale tak konkretniej, to masz cos do powiedzenia w sprawie tego rodzaju
                        sprawnych i skutecznych dzialan wladzy w w Rosji?

PS. Rekomendowanej przez Ciebie ksiazki nie czytalam. Natomiast slubny moj maz
                        do dzis posluguje sie na terenie swojego kraju pochodzenia - czyli Ukrainy -
                        sowieckim paszportem wewnetrznym. I paszport, i wlasciciel, conieco w zyciu
                        przeszli.
              • semijo Re: Michiko 03.08.05, 14:36
                michiko napisała:

> same stereotypy.
                > Rosja nie jest chorym krajem to twój punk widzenia.
                > Rosja jest krajem wielu kontrastów na płaszczyznach: ekonomicznych,
                etnicznych
                > i wielu innych.Jak wszędzie można tam znależć ludzi mądrych i głupich,
                chorych
                > z nienawiści i życzliwych. W naszym kraju jest podobnie.

Cóż za mądrość..

> Na stosunkach między Rosją i Polska kładą cień zaszłości z historii.
                > Zaczynając od Dymitriady w 1606 roku poprzez politykę Piotra I Wielkiego,
                > rozbiory, wojne z 1920 roku, napaść 1939, Katyń - o reszczie chyba wszyscy
                > wiedzą.

A ja myślę że to coś więcej nic zażyłosci z historii, z Niemcami też mieliśmy
                nie raz zatargi, ale jakoś stosunki są o niebo lepsze

> Rosja to specyficzny kraj, życie ludzie jest w nim niewiele warte, w każdej
                > z wojen ponosili wielkie straty w armii ponieważ traktowali życie żołnierza
                >jak mięso armatnie. Pomijając antypatie to dzieki ich pomocy pokonano Niemców
                >w wojnie z 1939r.
                > Wracając jednak do tematu - Rosji potrzeny jest mądry przywódca a nie "ubek"
                z
                > manią prześadowczą. Miejmy nadzieję, że Putin nie będzie próbował przydłuzyć
                > wojej kadencji do 2008 bo będzie to zgubne dla Rosji. Rosja to wspaniały,
                > samowystarczalny kraj i mam nadzieję, że kiedyś dzieki mądrej władzy
                rozkwitnie i bedzie poważnym partnerem dla Polski.

Czy wspaniałym..trudno ocenić. A na mądrą władzę to jeszcze poczekamy

> W tej chwili wszczynanie wielkiej awantury jest niewskazane. Putin pokrzyczy
                > potupie i ucichnie. A Polska prowadząc mądra politykę zagraniczą uniknie
                łatki
                > pieniacza i bedzie mogał odtrąbić wygraną w tym starciu.
                > Acha chciałbym dowiedzieć się od Sowy gdzie gwałcą, grabia i mordują w
                Rosji??
                > Chodzi ci o Czeczenie?? Coż to odrębny temat, ale proponuję w zagłębienie się
                w temat a nie wysuwanie pochopnych sądów.

A dlaczego to Czeczenia odrębny temat, przecież to podstawa polityki
                wewnętrznej Rosji. I Radzę Tobie poczytać nieco więcej, bo sama posługujesz się
                stereotypami a innym zarzucasz.

Nasze stosunki z Rosją to głównie efekt naszego zaangażowania na Ukrainie i
                poparcia jakie udzielamy Czeczenom w ich aspiracjach
                • michiko Semijo pozwolisz, że będe uważała Rosję za 03.08.05, 14:41
                  wspaniały kraj?? Czy nie mogę?? Może to nie politycznie mieć takie poglądy w
                  tej chwili??
                  mam takie poglądy i będe je głosiła czy to się komuś podoba czy nie.
                  Problem Czeczenii to sprawa wewnętrza Rosji jak piszesz wieć nie nalezy się
                  wtrącać bo później dzięki temu powstają zgrzyty na linii Warszawa - Moskwa. A
                  tak na marginesie to Czeczenia była i jest wlęgarnia przestępców i terrorystów.
                  I tobie proponuję poczytać więcej na ten temat, książka pt "Czerwona mafia"
                  rozjaśni ci temat
                  • semijo Re: Semijo pozwolisz, że będe uważała Rosję za 03.08.05, 15:08
                    michiko napisała:

> wspaniały kraj?? Czy nie mogę?? Może to nie politycznie mieć takie poglądy w
                    > tej chwili??
                    > mam takie poglądy i będe je głosiła czy to się komuś podoba czy nie.

Oczywiście że możesz tak samo jak ktoś może twierdzić, że w Rosji się gwałci i
                    morduje, bo to też prawda

> Problem Czeczenii to sprawa wewnętrza Rosji jak piszesz wieć nie nalezy się
                    > wtrącać bo później dzięki temu powstają zgrzyty na linii Warszawa - Moskwa.

I tu sie nie zgodzę, zawsze tam gdzie łamane sa prawa człowieka, opinia
                    międzynarodowa powinna reagować

>A tak na marginesie to Czeczenia była i jest wlęgarnia przestępców i
                    terrorystów.

Mówisz jak Putin. Wiesz Polska też kiedyś była taką wylęgarnią, tylko na
                    naszych "terrorystów" mówimy teraz bojownicy o wolność i piszemy o nich
                    wiersze.
                    >
                    > I tobie proponuję poczytać więcej na ten temat, książka pt "Czerwona mafia"
                    > rozjaśni ci temat
                    Nie słyszałam o tej książce, można coś więcej, jakiś autor, kim jest, bo pewnie
                    wiesz że punkt widzenia zależy od siedzenia
                    • moofka Re: Semijo pozwolisz, że będe uważała Rosję za 03.08.05, 15:56
                      semijo:

> >A tak na marginesie to Czeczenia była i jest wlęgarnia przestępców i
                      > terrorystów.
                      >
                      > Mówisz jak Putin. Wiesz Polska też kiedyś była taką wylęgarnią, tylko na
                      > naszych "terrorystów" mówimy teraz bojownicy o wolność i piszemy o nich
                      > wiersze.
                      tak latwo przychodzi ci ich tlumaczuc, bronic? dlaczego?

• semijo Re: Moofko.. 03.08.05, 16:10
                        moofka napisała:

> ____________________________
                        > czym wg ciebie roznia sie czeczenscy terrorysci od tych ktorzy winni sa
                        > zamachow w londynie madrycie NY?
                        > jeszcze nie wyschły lzy bieslanskich matek...
                        > tak latwo przychodzi ci ich tlumaczuc, bronic? dlaczego?

A wiesz ile czeczeńskich dzieci ginie codziennie z powodu okupacji Rosji.
                        Czytałam kiedys artykuł o czeczeńskich kobietach-samobójczyniach. Jednej z nich
                        zołnierz rosyjski rozorał brzuch męża i następnie wsadził jej głowę w
                        wnętrzności męża. I ty sie dziwisz że oni chcą odwetu?

• michiko Sowa a głowa już cię nie boli?? Już ci przeszło?? 03.08.05, 13:22

• 18lipcowa Re: spodziewasz się na tym forum rzeczowej dyskus 03.08.05, 13:22
        michiko napisała:

> chyba żartujesz.... źle trafiłaś z tematem.
        > Zaraz będzie krzyk, że to czerwoni, że Katyń itd. Dyskusja o polityce i
        > dypolmacji napewno jest bardziej sensowan na innym forum.

spodziewam się.
        Myslę że tematy golenia, seksu i karmienia publicznego są drażliwe, ale mam
        nadzieję że akurat w tym - więcej osob sie ze mną zgodzi.
    • karola.v Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 13:24
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=67028&scroll_article_id=67028&layout=1&page=text&list_position=1
      Myslę ze w tym artykule znajdziesz odpowiedz.
      • sowa_hu_hu świetny artykuł!!! 03.08.05, 13:26

• michiko no tak.... rewelacyjny artykuł rodem z brukowca 03.08.05, 13:29
        jest się czy podpierać w dyskusji
        • sowa_hu_hu Re: no tak.... rewelacyjny artykuł rodem z brukow 03.08.05, 13:31
          uważam że jest tam napisana prawda...

skoro ty masz inne zdanie to prosze - podaj argumenty - bo jak na razie żadnego
          nie zauwazyłam...
    • 76kitka Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 13:34
      Rosja to kolos na glinianych nogach, niestety dla Putina dawne czasy, kiedy to Rosja była bardzo wpływowym mocarstwem juz minęły. Teraz jeśli zaprasza się Rosję do dyskusji i podejmowania decyzji o zasięgu międzynarodowym, to juz nie ze względu na Jej bogactwo i wpływy, a raczej ze względu na Jej terytorialną wielkość i broń. Natomiast to co dzieje się obecnie między Rosją a Polską nazwałabym odwetem za Pomarańczową Rewolucję i nasz stosunek do Niej.
      • 18lipcowa Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 13:37
        też tak myślałam że to za Rewolucję.

Tylko pytanie,co będzie dalej jak będą takie stosunki?
        • maxim31 Tak, Kitko. 03.08.05, 13:45
          Właśnie chcialam to rzec.

Wydaje się, że chodzi tutaj o nasz stosunek do Białorusinów (chodzi o władzę) i
          Putin reaguje na to w taki a nie inny sposób. Troszkę modelując i manipulując.
          Tak jak któras z Was zauważyła - w innym kraju pewnie by nie zareagował.
          Chociaż - kto wie? Myślę, że Anglia np. nic nie wie o tej bójce. Czy my tez
          bysmy wiedzieli, gdyby to zdarzyło się np. w Holandii? To, co nas dotyczy -
          wiadomo, że jesteśmy zainteresowani. I są na ten temat przekazy w gazetach,
          telewizji, radiu.
        • 76kitka Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 13:52

Już na szczęście nie zyjemy w PRL-u, jesteśmy w Unii, nie sądzę żeby historia się powtórzyła i była konieczność wprowadzenia stanu wojennego, żeby nam się tu wojsko ichnie nie wtarabaniło. Niedługo wybory prezydenckie, może po nich się poprawi. Dopiero co był ostry konflikt w sprawie Iraku między Niemcami i Francją a Anglią i już jest w miarę dobrze. Myślę, że i to przejdzie. A z tymi przeprosinami, pewnie to był zwykły bandycki incydent, ale dużo jest w tym winy nas Polaków, niektórzy słysząć Jezyk rosyjski od razu patrzą na mówiącego jak na człowieka drugiej kategorii, niby dlaczego bo mają gorzej od nas ? Nie uważam, żeby to była jakaś poniżająca dla Polaków sytuacja, gdyby się władze Warszawy zdecydowały na przeprosiny. Przez to, że się tak długo nikt nie może zdecydować żeby sie przyznać do błędu i przeprosić, do dziś nierozwiązana jest sprawa Katynia, a dopiero co udało się załatwić sprawę Cmentarza Orląt Lwowskich. Jan Paweł II zdobył się na gest i przeprosił za postawę Kościoła w czasie II Wojny Światowej, może weźmy wszyscy przykład. W końcu pierwszy kłania się grzeczniejszy smile
    • dagi.j Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 13:47
      Witam!
      Zgadzam sie z przedmowczynia to jest odwet za pomaranczowa rewolucje Putin nie
      moze sobie darowac ze Polska smiala poprzec Ukraine i teraz robi wszystko aby
      moc przyczepic sie do Polski
      pozdrawiam
      Daga i Hubercik(13.01.2004)
    • michiko jeszce jedno do osób, które uważają Rosję za chory 03.08.05, 14:28
      kraj.
      Według zasady "nie widzimy swojego pod nosem, ale cudze pod lasem owszem".
      Polska do zdrowych krajów nie należy, [podobnie jak wiele innych państw na
      ziemi.
      Powtórze jeszce raz Rosja to wspaniał kraj, wspaniali ludzie żeby go oceniać
      najpierw nalezy poznać, historie, obyczaje, ludzi. W ciemno po artykułach
      prasowych w brukowcu to każdy potrafi. Bo każdy Polak to specjalista w każdej
      dziedzinie. Szczgólnie w polityce.
      • babka71 Re: jeszce jedno do osób, które uważają Rosję za 03.08.05, 15:58
        A Dostojewskiego czytałaś???
        • moofka Re: jeszce jedno do osób, które uważają Rosję za 03.08.05, 16:00
          babka71 napisała:

> A Dostojewskiego czytałaś???
    • michiko celem rozluźnienia atomsfery ;-)))) 03.08.05, 14:47
      Uwazam ze cala ludnosc Warszawy od niemowlaka po starca stojacego
      nad grobem powinna w akcie przeprosin pielgrzymowac NA KOLANACH na trasie od
      Ambasady Rosyjskiej do miejsca tej nieludzkiej zbrodni, posypujac glowy
      popiolem.
      Powinni tez na przemian spiewac "Kalinke" i "Wstawaj strana rodnaja"
      oraz skandowac "Zajac nu pogodi" i "Slawa riebionkom-gierojom iz russkowo
      posolstwa w Warszawie"

• sowa_hu_hu Re: celem rozluźnienia atomsfery ;-)))) 03.08.05, 14:55
        ty mozesz uważać Rosje za wspaniały kraj a ja nie moge uważać za chory?
        • michiko czepiasz się, wiesz?? Polska też jest chorym kraje 03.08.05, 15:03
          m
          • sowa_hu_hu Re: czepiasz się, wiesz?? Polska też jest chorym 03.08.05, 15:06
            owszem tez jest , ale to nie wyklucza że Rosja tez jest - tyle że jakieś 10 razy
            bardziej niż Polska...

bo Polska jest chora pod względem ludzi jacy dzierżą władze...

ale mimo to nie zabijamy dziennikarzy , nie mordujemy dzieci i matek z innego
            kraju itd, itd.

jak dla mnie to dość zauważalne różnice...
            nie wspominająs o tym co było w przeszłości...
            • michiko wiesz Sowa... pisz jaśniej bo stawiasz zarzuty 03.08.05, 15:07
              ale uzasadniaj je....
        • starucha121 Re: celem rozluźnienia atomsfery ;-)))) 03.08.05, 15:04
          założe sie że michiko ma rosyjskie korzenie lub kogos bliskiego stamtąd...
          • michiko starucha nie trafiłaś.....ale jestem zafascynowana 03.08.05, 15:06
            rosyjska kulturą i historią. Ostatnio kupiłam książke o władcach Rosji.
            Rewelacja - polecam na zasadzie, trzeba poznać wroga żeby wiedzieć z kim się
            walczy.
            • mala.filipinka Re: starucha nie trafiłaś.....ale jestem zafascyn 03.08.05, 15:15
              Michiko,

czy książka o której wspominasz, traktuje o dawnej Rosji? Obejmuje również
              okres komunizmu i ZSRR? Czy fascynują Cię np. Beria, Stalin, Breżniew?

I chciałam jeszcze poznać Twój stosunek do 17 września 1939 r., czy Polska była
              wg Ciebie pod okupacją radziecką?

Zło też może fascynować. Czy o to chodzi w Twoim przypadku?

mf
              • michiko O Berii, Stalinie, Breżniewie też czytałam 03.08.05, 15:19
                podobnie jak o Hitlerze, Bormanie i innych zbrodniarzach. Uwielbiam historię,
                czy taka odpowiedz wystarczy??

Książka traktuje o władcach Rosji..pomazańcach bozych.

A agresja pozostaje agresją.
      • mala.filipinka Re: :-)) 03.08.05, 16:24
        michiko napisała:

> Uwazam ze cala ludnosc Warszawy od niemowlaka po starca stojacego
        > nad grobem powinna w akcie przeprosin pielgrzymowac NA KOLANACH na trasie od
        > Ambasady Rosyjskiej do miejsca tej nieludzkiej zbrodni, posypujac glowy
        > popiolem.
        > Powinni tez na przemian spiewac "Kalinke" i "Wstawaj strana rodnaja"
        > oraz skandowac "Zajac nu pogodi" i "Slawa riebionkom-gierojom iz russkowo
        > posolstwa w Warszawie"
        >
        --------
        cytowałaś czy występujesz tam pod innym nickiem?

wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13464440,37987848,1724930,0,forum.html
        mf

• cocollino1 Re: :-)) 03.08.05, 16:27
          ulalalala jak ty to znalazlassmile)) niezle
          • mala.filipinka Re: :-)) 03.08.05, 16:30
            cocollino1 napisała:

> ulalalala jak ty to znalazlassmile)) niezle

byłam ciekawa opinii internautów (m.in.) na onecie. Wchodzę a tu znajoma
            Kalinka smile

mf

• cocollino1 Re: :-)) 03.08.05, 16:32
              hahahahah, no napewno wink to inny nick na potrzeby onetu, zobaczyszsmile
          • sowa_hu_hu Re: :-)) ale kompromitacja....................... 03.08.05, 16:31
            wielka Pani prawnik kopiuje czyjeś słowa i podpisuje sie pod nimi...

bez komentarza
            • semijo Re: :-)) ale kompromitacja...................... 03.08.05, 16:56
              hihismile)) Ciekawe czy tą historią też się tak interesuje, czy tylko na potrzeby
              forumsmile
              • sowa_hu_hu Re: :-)) ale kompromitacja...................... 03.08.05, 17:01
                ja myśle że ma potrzebe dowartościowania sie - wymysla więc tematy polityczne...
                o których sama niestety nie ma zbyt wielkiego pojęcia... nie potrafi dyskutowac
                z osobami które wysuwają powazne argumenty... rzuca tylko tekstami które nie
                mają ani ładu ani składu...
                w tyłku ma historie anszego kraju - porównując tych którzy ją pamiętają do
                wyznawców rydzyka... podczas gdy sama dała by sie pociąć za czerwonych...
                • michiko Sowa ja myśle ze to ty się kompromitujesz dając 03.08.05, 18:18
                  pokaz swojego zacietrzewienia i niechęci wobec mojej osoby.
                  Moze to ty cierpisz na potrzebę dowartościowania się. Ja natomiast lube
                  podyskutowac na tematy polityczne - niestety z Tobą się nie da. Ponieważ to Ty
                  nie masz zbyt wielkiego pojęcia o polityce, dyplomacji i innych kwestiachz tym
                  związanych.
                  A jak tobie brak argumentów to wzywasz na pomoc swojego konkubenta żeby cię
                  bronił. Faktycznie ty masz dużo do powiedzeniawink))szkoda tylko że nie na temat
                  dyskusji.
                  I kto tutaj pluje jadem i jest pieniaczem???
                • babka71 Czerwoni SĄ SUPER 03.08.05, 18:27
                  Wszędzie wytropi i zapoda nowy !
                  Twój cimoszka jest the best!!!!!!!!!
                  BUZIAKI
        • michiko moim celem było rozluźnienie atmosfery a nie celow 03.08.05, 18:14
          e kopiowanie kogoś innego.
          Faktycznie przeoczyłam cudzysłów ale to nie powód żeby sie aż tak ekscytować.
          Przyznaje sie.
          Posypouję głowe popiołem!!!
          Usatysfakcjonowane??
          • sowa_hu_hu Re: moim celem było rozluźnienie atmosfery a nie 03.08.05, 18:16
            mów co chcesz...

ja ci nie wierze tak czy inaczej smile
            • michiko Sowa a kogo to interesuje?? czy wierzysz czy nie.. 03.08.05, 18:20

Bóg mnie stworzył, Szatan opętał. Więc będę na wieki i grzeszna i święta.
              • sowa_hu_hu Re: Sowa a kogo to interesuje?? czy wierzysz czy 03.08.05, 18:22
                chyba ciebie skoro zaczełaś sie tłumczyć...

a na twoje durne pytania nie będe już odpowiadac... ten temat był już
                przerobiony i nie będe sie powtarzać...
                • semijo Re: Mnie interesuje 03.08.05, 18:27
                  Michiko obserwując dyskusję, stwierdzam, ze jednak nie popisałaś się jakimiś
                  trafnymi argumentami, moim zdaniem g...wiesz o polityc i historii, pewnie tez
                  przepisałaś kogoś zdanie. Zadna z Ciebie dyskutantka.
                  Przeczytaj swoje posty i kto tu się jest pieniaczem
                  • michiko Taaaaaaaaak ty wykazłaś argumenty... 03.08.05, 21:05
                    jakoś nie zauwazyłam.
                    Moim skromnym zdaniem to ty niewiele wiesz o historii i polityce. Ciekawe,że
                    sowa nie popisała się żadnymi argumentami a tylko dogryzaniem mojej osobie. Ale
                    oczywiście to dla ciebie dobra dyskuantka...poziom w sam raz dla ciebie.
                    A skoro mowa o stanie wiedzy to polecam przeczytanie:
                    Briana Moynahan"a "Rosja XX wieku" świetna pozycja wydana przez Swiat Kasiążki-
                    wstępem opatrzył ją Andrzej Drawicz. Mam nadzieję, że wiesz kim była ta wibitna
                    postać życia politycznego i członka KRRiT.
                    Andrzeja Andrusiewicza "Carowie i Cesarze Rosji" - chyba nie musze pisać o czym
                    traktuje ta pozycja.
                    Robert Friedman "Czerwona mafia" prosze nie pomyśl że to o mafii
                    komunistycznej. To o zorganizowanych grupach przestępczych wywodzących sie z
                    Rosji a przeniesionej w realia USA i innych krajów Europy Zachodniej.
                    Och ale oczywiście dla ciebie mafia i zorganizowana przestępczośc to jedno i to
                    samo. Przeciez ty i sowa to ekspertki w każdej dziedzinie zycia.
                    Ale jeśli o tym będziesz chciała dyskutować to najpierw dokształć się. Żebyś
                    mogła się wykazać, że i w tej dziedzinie jesteś ekspertem. Podobnie jak
                    eksperci z komisji śledczej....
                    pozdrawiam
                    Michiko
                    • sowa_hu_hu Re: Taaaaaaaaak ty wykazłaś argumenty... 03.08.05, 21:11
                      podac tytuły ksiązek każdy potrafi... a skoro cytujesz innych ludzi i sie pod
                      tym pospisujesz śmiem watpić w to czy ty jakąkolwiek książke w życiu przeczytałaś...

dla mnie przykład jest jeden - kiedy mój facet napisał ci treściwa odpowiedź na
                      twoje dyrdymały nie potrafiłas odpowiedzieć nic!!! jedyne to skwitowałaś że
                      konkubent przyszedł bronić sowy...

komisja tyle samo warta co twój kochany cimoszewicz i jolusia...
                      • michiko sowa jeśli przeczytasz 1/10 tego co ja to będzie 03.08.05, 21:13
                        sukces.
                        • sowa_hu_hu Re: sowa jeśli przeczytasz 1/10 tego co ja to będ 03.08.05, 21:14
                          tak , na pewno....
                          • michiko [...] 03.08.05, 21:19
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • sowa_hu_hu [...] 03.08.05, 21:26
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • michiko jako żona nie jestem utrzymanką- Pojęcia ci się 03.08.05, 21:27
                                pomyliły...
                                Oj Sowa taki błąd............
                                • semijo Re: Michiko 03.08.05, 21:31
                                  Przypominasz chłopaczkow co to chwalą się ilością podbojów, prawiczkiem będąc.

A tak na marginesie skończcie z tymi personalnymi przytykami, bo tragicznie
                                  żenująco się robi
                                  • sowa_hu_hu Re: Michiko 03.08.05, 21:34
                                    tez tak mysle , ja ide spać

dobranoc semijo
                                    • semijo Re: sowo 03.08.05, 21:35

Dobranocsmile, ja też kończę tę bezowocną pyskówkę
                                  • michiko ja??? Chyba droga semijo co ci sie pomyliło?? 03.08.05, 21:46
                                    albo post nie ten,
                                    Ja nie napisałam z iloma facetami spałam ....
                                    • semijo Re: ja??? Chyba droga semijo co ci sie pomyliło?? 03.08.05, 22:01
                                      michiko napisała:

> albo post nie ten,
                                      > Ja nie napisałam z iloma facetami spałam ....

A co ma piernik do wiatraka? Michiko błagam pomyślunku trochę
                      • michiko sowa o czym chesz podyskutować: o genealogii 03.08.05, 21:16
                        carów Rosji, a może monarchów Wielkiej Brytanii??
                        Może o różnicy między mafia a przestępczością zorganizowaną??
                        A może w wielkiej wojnie oczyżnianej??
                        A może o kochankach królów Francji??
                        No to rzuć temat... Ale gdzie ci tam dorównać ty we wszystkim jesteś ekspertem
                        jak nasz były prezydent - elektryk.
                        A konkubent przyszedło ciebie bronic. Sama jokoś sobie nie mogłaś poradzić
                        • michiko co Sowa nie podjęłaś rękawicy tylko idziesz spać?? 03.08.05, 21:44
                          niemożliwe nie chesz dyskutowąc?? Przeciez to takie ciekawe tematy... jak szkoda
                    • semijo Re: Taaaaaaaaak ty wykazłaś argumenty... 03.08.05, 21:26
                      michiko napisała:

> jakoś nie zauwazyłam.
                      > Moim skromnym zdaniem to ty niewiele wiesz o historii i polityce. Ciekawe,że
                      > sowa nie popisała się żadnymi argumentami a tylko dogryzaniem mojej osobie.
                      Ale oczywiście to dla ciebie dobra dyskuantka...poziom w sam raz dla ciebie.
                      > A skoro mowa o stanie wiedzy to polecam przeczytanie:
                      > Briana Moynahan"a "Rosja XX wieku" świetna pozycja wydana przez Swiat
                      Kasiążki-
                      > wstępem opatrzył ją Andrzej Drawicz. Mam nadzieję, że wiesz kim była ta
                      wibitna postać życia politycznego i członka KRRiT.
                      > Andrzeja Andrusiewicza "Carowie i Cesarze Rosji" - chyba nie musze pisać o
                      czym
                      > traktuje ta pozycja.
                      > Robert Friedman "Czerwona mafia" prosze nie pomyśl że to o mafii
                      > komunistycznej. To o zorganizowanych grupach przestępczych wywodzących sie z
                      > Rosji a przeniesionej w realia USA i innych krajów Europy Zachodniej.
                      > Och ale oczywiście dla ciebie mafia i zorganizowana przestępczośc to jedno i
                      to samo.

Wiem więcej niż ty i nie musze rzucać tytułami książek by podnieść sobie
                      wiarygodność. Dyskusja była o obecnych stosunkach polsko-rosyjskich, a ty
                      stwierdziłaś że Rosja jest wspaniała i wyjeżdzasz z jakimiś ksiązkami o carach
                      co mnie g... obchodzi. Przyczepiłam si e do Ciebie, bo miałam nadzieje
                      podyskutować, ale ty nie masz pojęcia co to dyskusja.

Przeciez ty i sowa to ekspertki w każdej dziedzinie zycia.

Nie wiem jak Sowa, ale na polityce to się znam

> Ale jeśli o tym będziesz chciała dyskutować to najpierw dokształć się. Żebyś
                      > mogła się wykazać, że i w tej dziedzinie jesteś ekspertem. Podobnie jak
                      > eksperci z komisji śledczej....

Z ciebie żadna ekspertka a ciąglę się odzywasz
                      • michiko czepiając sie masz chcesz dyskutować?? 03.08.05, 21:30
                        Nie bardzo rozummiem jak mozna czepiając się można dyskutowac ale niech Ci
                        będzie.
                        Jednak żeby dyskutowąc to trzeba mnieć pojęcia o przedmiocie dyskusji a więdzie
                        łatwo czerpac z ksiązek. Z tym chyba się zgodzisz, prawda??
                        • sowa_hu_hu Re: czepiając sie masz chcesz dyskutować?? 03.08.05, 21:32
                          ale ty nie wykazałaś zadnej wiedzy z ksiązęk.... rzuciłas tylko tytułami...
                          • michiko sowa a ty sie wykazałaś?? nie zauważyłam 03.08.05, 21:36

• semijo Re: czepiając sie masz chcesz dyskutować?? 03.08.05, 21:33
                          michiko napisała:

> Nie bardzo rozummiem jak mozna czepiając się można dyskutowac ale niech Ci
                          > będzie.

Chciałam podyskutować z Toba bo jako jedna miałaś inne zdanie
                          > Jednak żeby dyskutowąc to trzeba mnieć pojęcia o przedmiocie dyskusji a
                          więdzie
                          >
                          > łatwo czerpac z ksiązek. Z tym chyba się zgodzisz, prawda??

Z tym się zgodzę. Ale ty nic ciekawego, z tej wielkiej ilości książek przez
                          Ciebie przeczytanych, nie wniosłaś. A tak na to liczyłam...tyle tytułów
                          • michiko ma odmienne zdanie czy to zbrodnia?? 03.08.05, 21:43
                            ze nie uważam Rosji za taki kraj jak większość w naszej ojczyźnie?? Wolno mi.
                            To kraj kontrastów ekonomicznych i kulturowych, waśni etnicznych w tym
                            olbrzymia zasługę ma Soso- wiesz kim był skoro się znasz- jednocześnie Rosja o
                            kraj o wspaniałej historii, bogatej kulturze. Podobnie jak Polska jej historia
                            jest niezmiernie krwawa, absolutne rządy carów, rewolucje, dyktatury....
                            Przed tym krajem są olbrzymie możliwości warunkim jest mądry prezydent i
                            premier.Podobnie jak w Polsce, ale przed Rosja i Polska długa droga do
                            normalności.
                            A tak na marginesie; widziałaś serial " Wojna rosyjska - krew na śniegu"? Jeśli
                            nie to polecam... jak dla mnie rewelacja.
                            • semijo Re: ma odmienne zdanie czy to zbrodnia?? 03.08.05, 21:59
                              michiko napisała:

> ze nie uważam Rosji za taki kraj jak większość w naszej ojczyźnie?? Wolno mi.

Oczywiście mnie też i innym forumowiczom też

> To kraj kontrastów ekonomicznych i kulturowych, waśni etnicznych w tym
                              > olbrzymia zasługę ma Soso- wiesz kim był skoro się znasz

Wiem kim był Stalin, ale czemu użyłaś rzadko spotykanego soso, chcesz coś
                              udawadniać?

- jednocześnie Rosja o
                              > kraj o wspaniałej historii, bogatej kulturze. Podobnie jak Polska jej
                              historia
                              > jest niezmiernie krwawa, absolutne rządy carów, rewolucje, dyktatury....
                              > Przed tym krajem są olbrzymie możliwości warunkim jest mądry prezydent i
                              > premier.Podobnie jak w Polsce, ale przed Rosja i Polska długa droga do
                              > normalności.

Myślę że mądry prezydent to za mało. Społeczeństwo rosyjskie reprezentuje
                              typową wojskową kulturę. Najpierw musi się zmienić mentalność, to ona
                              wygeneruje lepszego przywódcę. Tak jak to było na Ukrainie. Najpierw zmiana w
                              społeczeństwie, a dopiero potem na górze...Przyczepiłam sie też poniekąd bo
                              wkurzyła mnie twoja odpowiedz że Czeczenia to wewnętrzna sprawa
                              Rosji...uważasz, że świat powinien sie temu biernie przyglądać ( co niektórzy
                              robiąsad

> A tak na marginesie; widziałaś serial " Wojna rosyjska - krew na śniegu"?
                              Jeślinie to polecam... jak dla mnie rewelacja.

Nie widziałam, ale jak będę miała okazje to z pewnością obejrzę.
                • michiko sowa skoro moje posty i tematy sa durne to po jaką 03.08.05, 20:50
                  cholerę dopisujesz sie i dyskutujesz??
                  Bo według mnie twoje postępowanie to idiotyzm
                  • semijo Re: sowa skoro moje posty i tematy sa durne to po 03.08.05, 20:55
                    michiko napisała:

> cholerę dopisujesz sie i dyskutujesz??
                    > Bo według mnie twoje postępowanie to idiotyzm

A czemu Ty dopisujesz się do wątków, w których wypowiada się Sowa? To twoje
                    gadanie i postępowanie jest idiotyczne i do tego niespójne...Kobieto coraz
                    bardziej się pogrążasz
                    • michiko Semijo a tak własciwie to o co ci się rozchodzi??? 03.08.05, 21:08

• sowa_hu_hu Re: sowa skoro moje posty i tematy sa durne to po 03.08.05, 21:00
                    zacznijmy od tego ze to nie twój post tylko licowej

a po drugie to ty robisz dokłądnie to co ja - tak więc obie jestesmy idiotkami
                    wg twojego toku myślenia.
                    • michiko usłyszeć od idiotki że jest się idiotą to sama 03.08.05, 21:07
                      rozkosz , ale dla smakosza. A ty chyba smakoszm nie jesteś........
    • palka_zapalka Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 15:31
      Mi też się to nie podoba, ale nasze stosunki nigdy nie były dobre zawsze
      zdystansowane czysto formalne.
      Ta sytuacja nie zmierza ku dobremu i ja np obawiam sie konsekwencji.
      Czytałyście moze ten artykuł
      wiadomosci.onet.pl/1142537,12,1,0,120,686,item.html
    • czarna_mewa Re: a to tutaj jesteście wszyscy... 03.08.05, 22:01
      i się wykłócacie, a ja myslałam, że forum umarło
    • czarna_mewa Re: Nie podoba mi się to..... 03.08.05, 22:19
      Michiko czytając twoJe odpowiedzi... zamarłam, a już przepisywanie czyichś
      wypowiedzi i przypisywanie ich sobie to już KOMPROMITACJA.!
    • 50v Re: Nie podoba mi się to..... 07.08.05, 21:01
      to, że atakuje tak brutalnie zapewne chodzi tylko o to by podnieść sztucznie
      notowania Cimoszewiczowi co zapeni na kolejne lata zabezpieczenie interesów i
      wpływów w nawiększych sektorach przemysłu kontrolowanego przez jego ludzi w
      naszym kraju, a tu przekorne społeczeństwo chce prezytenta nie ze słusznej
      jedynej partii, a nawet Lepperowi rośnie popularność, żeby tylko nie kazał go
      zast.....ć. Tak było całkiem niedawno w USA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka