Dodaj do ulubionych

II tura...

09.10.05, 20:01
Na szczescie Tuskowo - Kaczynska.
Niezle smile
Obserwuj wątek
    • clk Re: II tura... 09.10.05, 20:01
      w sumie zadna niespodzianka
      • e_r_i_n Re: II tura... 09.10.05, 20:03
        Ja po cichu liczylam, ze moze na jednej sie skonczy wink
    • anusiamilusia Re: II tura... 09.10.05, 20:02
      szczęsliwie udało się
    • 18_lipcowa Re: II tura... 09.10.05, 20:16
      e_r_i_n napisała:

> Na szczescie Tuskowo - Kaczynska.
      > Niezle smile

Bardzo bardzo źle. Ja czekałam na lewicę. Ale cóż...
      • slma Lewica była 10 lat...starczy 12.10.05, 09:41
        właśnie
    • amwaw Re: II tura... 09.10.05, 20:18
      Całe szczęście...Wynik Leppera mnie i tak załamał..:-o
      • e_r_i_n Re: II tura... 09.10.05, 20:30
        amwaw napisała:

> Wynik Leppera mnie i tak załamał..:-o

Mnie tez uncertain
    • 18_lipcowa ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jackiem. 09.10.05, 20:26
      e_r_i_n napisała:

> Na szczescie Tuskowo - Kaczynska.
      > Niezle smile

bratem Placka.
      • e_r_i_n Re: ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jacki 09.10.05, 20:30
        Lipcowa - brak słów uncertain
        • luxfera1 to ja nie wiedziała żem ciemnota chociaż 09.10.05, 20:33
          głosować nie poszłam wcale. Jasności,jasności nam trza.
          Tam jasność kaj lipcowca.
          Lipcowa kajześ ty??
          • mynia_pynia Do luxfera1 10.10.05, 09:34
            Proszę się nie wypowiadać !!!
            Osoby nie biorące udziału w wyborach to ludzie drugiej kategorii, no chyba że
            nie byli w stanie ze względów zdrowotnych bądź nagłych tragrdii.
      • lidkakn Lipcowa- tym razem mnie obraziłaś- ciemnota ze wsc 09.10.05, 21:00
        ze wschodniej ściany. Akutrat głosowałam inaczej. Ale ty oczywiście lubisz
        fajnie podsumowywać.
      • czajkax2 Re: ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jacki 09.10.05, 22:07
        No cóż lipcowa. poczułam się urazona. pisząc takie teksty udowadniasz ze to
        jednak ty jestes ta ciemnota.
        • balba_77 Re: ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jacki 09.10.05, 22:41
          hi hi oświadczam że na wschodzie był dzisiaj piękny dzień i było całkiem
          jasno smile
      • aluc Re: ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jacki 09.10.05, 22:45
        ooo lipcowa obudziła się... a co, myślałaś, że będzie inaczej?
      • mamand Re: ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jacki 10.10.05, 08:51
        wypraszam sobie suspicious
      • agacz2905 Re: ściana wschodnia czyli ciemnota była za Jacki 11.10.05, 12:56
        Dzięki za komplement, o jasności, lipcowo.... Sama sobie świadectwo wystawiasz
        durnymi postami
    • karola.v Re: II tura... 10.10.05, 08:21
      A ja sie boje tej drugiej tury...
      i niestety tego,że elektorat Leppera będzie głosował na Kaczora.
      • ikaes Re: II tura... 10.10.05, 09:09
        może jednak na Tuska - bądźmy dobrej myśli
      • julianna2 Re: II tura... 10.10.05, 09:35
        Obawiam sie ze II tura będzie należeć do Kaczyńskiego. Juz widzę ten szturm
        moherowych beretów pod sztandarami radia Maryja, jak idą głosować według
        wskazań ojca dyrektora. Ludzie którzy jak mój teść uważają że samoobrona to
        lewica, sądząc po ich znajomości tematu zagłosują jakkolwiek byle przeciw
        Tuskowi,czyli na Kaczora tzn. dokładnie wbrew swoim sympatiom.
        Obym się myliła, ale radość Tuska wydaje mi się przedwczesna.
        • allaxx2 cieszę się lipiec ze jesteś taka mądra 10.10.05, 16:29
          skoro ściana wschodnia to ciemnota i ciemnogród to co ty soba reprezentujesz?
          Ani pracy,ani dzieca,ani madrości ani kultury.
          Moze zróbmy konkurs na okreslenie takiego twora jakim jesteś?
          Podpowiedz nam,ciemniakom,idiotom,durnym matkom co takiego masz w sobie że
          uwazasz sie za chodzacy ideał?
          • 18_lipcowa Re: cieszę się lipiec ze jesteś taka mądra 10.10.05, 17:34
            allaxx2 napisała:

> skoro ściana wschodnia to ciemnota i ciemnogród to co ty soba reprezentujesz?
            > Ani pracy,ani dzieca,ani madrości ani kultury.

Widzę że nie jesteś zbyt na czasie.
            Nadal Cię coś boli związane ze mną. Ja już dawno o Tobie zapomniałam ,a Ty nie
            możesz?
            • babka71 Lipiec błagam po raz trzeci nie cytuj wypowiedzi!! 10.10.05, 17:39
              odpowiadaj po prostu na pytanie po ki kij coby nie być ostrzej.. ciąglę
              cytujesz czyjeś wypowiedzi??
              tego się nie da CZYTAĆ powtarzam po raz enty ..!!!!!!!!1
              • 18_lipcowa Re: Lipiec błagam po raz trzeci nie cytuj wypowie 10.10.05, 17:41
                babka71 napisała:

> odpowiadaj po prostu na pytanie po ki kij coby nie być ostrzej.. ciąglę
                > cytujesz czyjeś wypowiedzi??
                > tego się nie da CZYTAĆ powtarzam po raz enty ..!!!!!!!!1

TO NIE CZYTAJ!!!!!!!!!!
            • allaxx2 nie pamiętam o tobie od 100 lat 10.10.05, 17:42
              ale widzę że nadal produkujesz pościki którymi umiesz tylko obrazać-cóż
              widocznie w szpitalu po wypadku za słabo przymocowano ci
              mózg...........=zapewne wiesz o czym mówię.

Poza tym na forum pisze wiele dziewczyn mających wspaniałych mężów,dobrą
              pracę ,mieszkania,super udane dzieci-a ty biedna panno wciąż sama w różowym
              sweterku i mocnym make-upem i nadwagą.
              Rozgoryczenie nie dotyczy dziewczyn z forum tylko tego że ty nigdy tego nie
              osiągniesz więc kąsasz
              The end.

• 18_lipcowa Re: nie pamiętam o tobie od 100 lat 10.10.05, 17:45
                > ale widzę że nadal produkujesz pościki którymi umiesz tylko obrazać-cóż
                > widocznie w szpitalu po wypadku za słabo przymocowano ci
                > mózg...........=zapewne wiesz o czym mówię.
                >

A Ty ? Dokładnie to samo robisz.
                Jak już krytykujesz to bądź wzorem allax.

> Poza tym na forum pisze wiele dziewczyn mających wspaniałych mężów,dobrą
                > pracę ,mieszkania,super udane dzieci-a ty biedna panno wciąż sama w różowym
                > sweterku i mocnym make-upem i nadwagą.

Ja nie twierdzę że tu piszą same nieszczęsliwe porzucone niezadowolone mamy. Ja
                sama nie jestem i nigdy nie byłam, nie mam różowego sweterka, nigdy się mocno
                nie malowałam, a nadwaga? Tak jak mówię, masz mocno nieaktualne wiadomości.

> Rozgoryczenie nie dotyczy dziewczyn z forum tylko tego że ty nigdy tego nie
                > osiągniesz więc kąsasz

Nie osiągnę? Czas pokaże. Nie wiem czy osiągnę czy nie,ale nie przesądzaj.
                Nie każdy marzy o męzu i super udanym dziecku. A pracę i mieszkanie mam - znowu
                nieaktaulne informacje.

> The end.
                >
                • allaxx2 aktualne,aktualne--Koszalin jest mały n/t 10.10.05, 17:47
                  • 18_lipcowa Re: aktualne,aktualne--Koszalin jest mały n/t 10.10.05, 17:50
                    To widocznie masz złych informatorów.
                    • dzindzinka Re: Myślę, że 10.10.05, 17:55
                      Kaczyński wygra w drugiej turze. Bo przecież wyborcy Leppera nie zagłosują na
                      Tuska.
    • mieszkowamama lipcowa, jesteś... 10.10.05, 16:34
      Nie będę Cię obrażać, zniżyłabym się do Twojego poziomu, nawet komentować nie
      warto... bo i po co, kim Ty dla mnie jesteś sad
      Przykre, wiesz sad
    • karen74 Re: II tura... 11.10.05, 13:59
      Ja też boję się trochę, że autobusy ojca dyrektora przyjadą poprzeć Kaczora, a
      w tedy to dopiero będzie porządek i o 22.00 gaszone światło! Ale tak na serio,
      to Tusk też nie jest dla mnie godny zachwytów i pod wieloma względami podziela
      niestety poglądy Kaczora. Tak więc ja będę glosować przeciwko Kaczce, a nie ZA
      Tuskiem.
      • kasiula.m Re: II tura... 16.10.05, 23:52
        >i o 22.00 gaszone światło!

I rączki na kołderkę smile))
    • saskia123 DLACZEGO KACZYŃSKI NIE POWINIEN BYĆ PREZYDENTEM 11.10.05, 15:32
      DLACZEGO LECH KACZYŃSKI NIE POWINIEN BYĆ PREZYDENTEM ? Prezydentowi stolicy nic
      się nie udaje.
      W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy dowiedzieli się: Obiecanego
      triumfalnie przez Kaczyńskiego mostu Północnego nie będzie. Przetarg został
      unieważniony, bo administracja prezydenta Kaczyńskiego złamała zasady
      bezstronności i anonimowości. To oznacza, że w ciągu najbliższych trzech lat
      żaden nowy most w Warszawie nie powstanie. Przetarg na zabudowę placu
      Piłsudskiego, tam gdzie stoi Grób Nieznanego Żołnierza, został unieważniony.
      Urząd Kaczyńskiego postawił inwestorom nierealne warunki. W efekcie miasto
      straciło 300 tys. zł, bo tyle kosztowała obsługa wynajętej zagranicznej
      kancelarii prawnej. No i miną kolejne dwa, trzy lata, zanim nowy przetarg
      zostanie rozstrzygnięty. Pewnie przepadnie dotacja z Unii Europejskiej na
      warszawskie metro, bo miejscy urzędnicy narobili błędów w dokumentach. Błędy
      były też w dokumentach dotyczących dotacji na modernizację linii tramwajowej w
      Al.Jerozolimskich. Koło nosa może przejść ok. 350 mln zł. Błędy powstały, choć
      miasto wynajęło firmę PriceWaterhouseCoopers, której doradcy za jedną godzinę
      biorą 671 zł. W rankingu polskich miast pozyskujących fundusze z UE stolica
      znalazła się na 8. miejscu. Pierwsza Bydgoszcz w przeliczeniu na głowę
      mieszkańca zyskała 1158,6 zł, Warszawa wspierana przez kosztowne firmy doradcze
      97,36 zł. Stratę 29 mln zł w 2004 r. na budowę metra zarzucili prezydentowi
      radni z Platformy Obywatelskiej. Urząd nie wykorzystał pieniędzy z kontraktu
      wojewódzkiego i nie wyegzekwował należnych kar za opóźnienia w budowie stacji
      metra przy placu Wilsona. Zresztą stacja nadal ma niedoróbki. Otworzono ją w
      najgorszym, PRL-owskim stylu, uruchomiono przymykając oko na ekipy remontowe
      poprawiające fuszerki. W stolicy panuje bałagan remontowy. Ulicę Czerniakowską
      wygładzono za 30 mln zł. Część pieniędzy natychmiast zmarnowano, bo zaraz potem
      wkroczyli tam remontowcy od wodociągów ryjąc w świeżo wypolerowanej nawierzchni.
      W ważnym dla ruchu wiadukcie przy ul. Marynarskiej stwierdzono błędy projektowe.
      Znów straty pieniężne, opóźnione inwestycje. Administracja prezydenta
      Kaczyńskiego czegokolwiek się dotknie,to spieprzy.Nie jest w stanie rozwiązać
      problemu letnich ogródków w restauracjach w centrum miasta czy na pustych
      nadwiślańskich bulwarach. W ruinę popada nie tylko warszawska Starówka, ale i
      Mariensztat.Z planów odnowienia dzielnicy MDM nici. Zapowiedziano likwidację
      bazaru na Stadionie Dziesięciolecia, ale urzędnicy nie sprawdzili, że firma
      dzierżawiąca obiekt ma umowę do 2007 r. Brak kompetencji i umiejętności
      urzędnicy Kaczyńskiego nadrabiają hucpą i gromkimi oświadczeniami obiecującymi
      lepszą przyszłość. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy dowiedzieli się
      też, że prezydent Kaczyński działa niezgodnie z głoszonym w czasie wyborów
      programem: Miały maleć koszty administracji. W roku 2004 wzrosły one o 46 mln
      zł. Lwią ich część stanowiły nagrody prezydenta dla swoich dyrektorów, średnio
      po 40 tys. zł. Za rządów Kaczyńskiego każdy warszawiak wydawał w 2004 r. na
      administrację samorządową 203 zł. W Krakowie, Poznaniu takie wydatki nie
      przekraczają 160 zł. Czy mieszkańcy stolicy czują różnicę w poziomie usług
      administracji? Prezydent Kaczyński stale podkreśla swoje obrzydzenie do
      wszystkiego co komunistyczne. Kiedy jednak chce wywłaszczyć kilka tysięcy
      mieszkańców stolicy z zasiedziałych przez nich gruntów, zwykle na peryferiach
      miasta, to sięga po obowiązujący nadal krytykowany przez PiS dekret Bieruta.
      Ten, który nacjonalizował grunty w całej Warszawie, który jest przez prawicę
      podważany. Kiedy stalinowski dekret może być użyteczny dla interesów urzędników
      Kaczyńskiego i jego klientów, to jawi się słusznym, obowiązującym w III RP
      prawem. Ciekawe, czy w IV RP, tej już Kaczyńskiej, dekret ten pozostanie? W
      mieście Lecha Kaczyńskiego miały ostatecznie zostać zablokowane korupcjogenne
      budowy centrów handlowych, zwanych mollami. Bo finansowane przez zagraniczny
      kapitał molle zżerają tkankę polskiego średniego i drobnego kupiectwa. W
      kampanii wyborczej Lech Kaczyński grzmiał, że nie dopuści do powstania kolejnego
      hipermarketu. Teraz jego urzędnicy zgodzili się na budowę nowych centrów
      handlowych na Młocinach i w Wilanowie. Rozbudowywane są istniejące: Reduta,
      Promenada, IKEA na Targówku, ursynowski Factory Outlet. W 2004 r. Powierzchnia
      wielkich obiektów handlowych wzrosła o 22,5 proc. Głosujący za Kaczorem polscy
      kupcy mogą tylko puknąć się w główkę i pomacać pustą kieszeń. No, ale każdy
      samorządowiec wie, że wielkopowierzchniowych obiektów handlowych można mieć
      więcej. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy mogli dowiedzieć się, że w
      tym czasie prezydent Kaczyński złamał głoszone przez siebie zasady programowe i
      moralne: Miało nie być w mieście korupcji i kolesiostwa. Ewa
      Holewińska,przewodnicząca dzielnicowej komisji mieszkaniowej,radna z PiS,
      wykupiła atrakcyjne mieszkanie komunalne, mimo iż ma willę w podwarszawskiej
      Radości. Mieszkanie w reprezentacyjnych Al. Ujazdowskich. Lokal zbył jej
      partyjny kolega Jarosław Zieliński, który długo łączył posadę radnego w
      Suwałkach z posadą burmistrza dzielnicy Śródmieście w Warszawie. Jak się
      przemieszczał szybko z Suwałk do Warszawy, to już tajemnica walczącego o
      uczciwość PiS. Szefem Miejskiego Przedsiębiorstwa Taksówkowego prezydent
      Kaczyński uczynił Andrzeja Gelberga, byłego naczelnego redaktora Tygodnika
      Solidarność. Prezesa wydawnictwa. Zwolnionego przez solidarnościowców po
      doprowadzeniu tygodnika na skraj bankructwa, oskarżanego przez niektórych
      współpracowników o podwójną księgowość. Teraz Gelberg zdołował MPT. Doprowadził
      do strajku taksówkarzy przeciwko jego rządom. Centralnym punktem swojej
      kampanii wyborczej Kaczyński uczynił walkę z korupcyjnym układem warszawskim.
      Kiedy przyszło do głosowania absolutorium prezydenta w Radzie Warszawy,
      zagrożonemu Kaczyńskiemu mogło zabraknąć paru głosów, bo pokłócił się z
      koalicjantami z LPR. I nagle stał się cud! Prezydenta Kaczyńskiego poparła radna
      PO, wyrzucona niedawno z partii za interesowność Małgorzata Ławniczak-Hertel.
      Symbol tego korupcyjnego układu warszawskiego. Największy wróg Kaczyńskiego w
      prezydenckiej kampanii wyborczej. Od tamtej pory Kaczyński przestał już walczyć
      z układem warszawskim. Poparli go też radni z SLD. Czesław Ochenduszko olał
      głosy lewicy i opuścił przed głosowaniem klub SLD. Kolejna gwiazda SLD radna
      Dominika Makarewicz nie zaprzeczała, że wiceprezydent Andrzej Urbański przed
      głosowaniem przypadkowo załatwił pracę jej bratu. Tak to absolutorium Lech
      Kaczyński uzyskał dzięki gó..jadom z SLD i pozyskanym macherom z PO. Tym,
      których najbardziej atakował, plugawił, poniżał w czasie kampanii wyborczej. Ale
      okazali się dla niego swoimi łajdakami. Prezydentowi Kaczyńskiemu tylko jedno
      się w połowie prezydenckiej kadencji udało. Wybudował Muzeum Powstania
      Warszawskiego. Z kłopotami, zatrudniając tam ludzi na czarno. Udało mu się też
      uskrzydlić stołecznych dziennikarzy, którzy piszą o nim z entuzjazmem. Czy
      kochają go taką s amą miłością jak radną SLD Makarewicz? W efekcie znakomitej
      kampanii medialnej (brawa dla wiceprezydenta Urbańskiego) w sondażach Lech
      Kaczyński wychodzi na plus. Pewnie notowania jego wzrosną, kiedy na pustym placu
      Piłsudskiego postawi krzyż ku pamięci Jana Pawła II. To niewiele będzie
      kosztować, a pokaże, że Lech Kaczyński Wielkim Polakiem jest. W wywiadzie dla
      Gazety Wyborczej Lech Kaczyński zadeklarował, że po namaszczeniu go na
      Prezydenta RP przez wdzięczny naród zajmie się po pierwsze wystawianiem
      rachunków krzywd. Od Niemców, którzy zrujnowali Warszawę, od komuchów, od
      różowych liberałów.
      • 18_lipcowa a poza tym ukradł księżyc !!!! 11.10.05, 18:47
        • saskia123 Re: a poza tym ukradł księżyc !!!! 13.10.05, 11:31
          No właśnie. I wystarczy!
    • july.29 Re: II tura... 11.10.05, 16:09
      warto przeczytać:
      bialecki.net.pl/fragmenty.html
      j.
      • july.29 Re: II tura... 11.10.05, 18:44