przedszkolak2 15.11.05, 15:36 Cześć Mamy! Interesuje mnie jaką macie temperaturę w domu w ciągu dnia i w nocy oraz w jakiej temperaturze czyjecie się najlepiej? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenkaaa78 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 15:44 25 stopni w salonie w dzień, w nocy nie wiem, nie bywam w sypialni około 23 w dzień, trochę mniej ( stopień, góra dwa ) w nocy. I tak mi dobrze Dodam, że pokoje są wysokie i dbamy, żeby nie było za sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 15:55 > 25 stopni w salonie w dzień, w nocy nie wiem, nie bywam > w sypialni około 23 w dzień, trochę mniej ( stopień, góra dwa ) w nocy O rany, dobrze, ze nie jestes jedną z moich znajomych do odwiedzania Moja jedna kumpela po urodzeniu dziecka robiła w pokoju temp. 30 stopni! Przestałam więc bywać :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 15:52 18-20 stopni - tyle mamy. I zawsze otwarte okno, w nocy też. Taka temperatura odpowiada nam i naszej dwuletniej córce. Za to goście marzną )) Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 15:52 19-20 stopni to temperatura w jakiej czujemy sie najlepiej, choc nie powiem, wieczorkiem przy tv lubie miec ciut cieplej, więc siedze przy kominku No, a w sypialni, gdzie śpimy z dzieckiem jest 16 stopni i non stop sie wietrzy. Jest tam tak nieprzyjemnie, ze wchodze po ciuchy i uciekam . Ale w nocy śpi się super. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamam Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 15:59 ok 20 a w spialni 18 to max Odpowiedz Link Zgłoś
ana_mama_patrycji Re: Jaką macie temperaturę w domu? 16.11.05, 18:01 U mnie jest tak jak u ykke ok. 18-19 st. Taką temperaturę mamy bo wynajmujemy mieszkanko (nieszczelne okna i jeszcze nie grzeją) ale to dobrze takie powietrze jest zdrowsze. Goście marzną!!!!!!!! My się przyzwyczailiśmy. W sypialni cały dzień jest otwarte okno więc jest tam czasem ok 15 stopni. Wieczorem troszkę dogrzewamy w salonie żeby milej się siedziało, lub bierzemy ciepły kocyk i winko - ale grzeje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 16:01 Dzień - 20 - 22 stC Noc - 16 - 18 stC. + otwarte okno. Dzieciaki zdrowe i lekko ubierane )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkolak2 Do Wany 15.11.05, 16:41 16 st. i lekko ubrane dzieciaki- jestem pod wrażeniem (pozytywnym). Czy Twoje dzieci śpia pod kołdrą, czy jak inne odkopukją się? Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Do Wany 16.11.05, 09:37 Julenio (25 grudnia 2 lata) śpi w bodziaku na pieluchę - ręce i nogi gołe. Nie lubi przykrycia, ale śpi z nami (ze mną i mężem), więc mu ciepło. Generalnie najlepiej czuje się, jak jest lodowaty. Ula (7 lat) zawsze się rozkopywała i to jej pozostało. latają bose, zimne, ale zdrowe i szczęśliwe. Ja osobiście stoję na stanowisku, że dziecko samo wie, czy mu zimno, czy nie. Jak się rozkopuje i nie choruje, to znaczy, że tak woli. I już )) Nie wiem, czy to z tego powodu, ale nigdy nie miałam z Ulą problemów z chorowaniem w przedszkolu. Julek też nie chorował, a od urodzenia miał styczność z Ula i innymi przedszkolakami, często podziębionymi. Jak dla mnie: "zimny wychów" to jest to )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Do Wany 16.11.05, 09:37 Julenio (25 grudnia 2 lata) śpi w bodziaku na pieluchę - ręce i nogi gołe. Nie lubi przykrycia, ale śpi z nami (ze mną i mężem), więc mu ciepło. Generalnie najlepiej czuje się, jak jest lodowaty. Ula (7 lat) zawsze się rozkopywała i to jej pozostało. latają bose, zimne, ale zdrowe i szczęśliwe. Ja osobiście stoję na stanowisku, że dziecko samo wie, czy mu zimno, czy nie. Jak się rozkopuje i nie choruje, to znaczy, że tak woli. I już )) Nie wiem, czy to z tego powodu, ale nigdy nie miałam z Ulą problemów z chorowaniem w przedszkolu. Julek też nie chorował, a od urodzenia miał styczność z Ula i innymi przedszkolakami, często podziębionymi. Jak dla mnie: "zimny wychów" to jest to )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Jaką macie temperaturę w domu? 17.11.05, 13:03 od kiedy zaczeli grzac jeszcze nie odkręciłam kaloryferów..... okna zawsze rozszczelnione... dzień jest to zwykle 18....noc 16-15 nie ubieramy sie jakos grubo...bawełniana bluzka z długim rekawem...i rajstopki...zwykle bez kapci.... w nocy frotowa podzamka i spiworek....zwykle rano mój syn ma zimny karczek...ale nie choruje najbardziej makabryczny widok to taki kiedy tata wychodzi z łazienki z mlodym zawinietym w recznik i w dopiero co wywietrzonym pokoju...przystepuje do smarowania..itp.....a młody nie chce dac sie ubrać) Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 16:23 18-20 stopni w kuchni otwarte okno, reszta rozszczelnione. nie lubie duszambe)) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 17:07 Dzień 20-21 Noc 17-19 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 17:31 Ok.18-21 st, najchłodniej w sypialni, tam raczej zawsze jest wyłączony kaloryfer. I cały rok śpimy pod lekkim kocem, kołdry mają tylko dzieci, bo one marzną. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 18:12 około 20, nocą mniej jak dla mnie mogłoby być w nocy chłodniej, ale niemąż jest ciepłolubny to oczywiście orientacyjnie, bo termometr mamy tylko za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 19:32 W dzień ok. 22 - 23 stopnie, chodzimy raczej cienko ubrani. W nocy temperatura taka sama ze względu na córkę, śpi całą noc odkryta. Próba przykrycia ( nawet przy niższej temp.) skutkuje natychmiastowym wybudzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 19:55 W dzien 21-22stopnie, w nocy 18-19.Temperatura nie ma wiekszych wahan[ogrzewanie gazowe z czujnikiem].Uchylone okno w pokoju i sypialni caly czas.Chodzimy w krotkich rekawkach [razem z dziecmi oczywiscie]bo jest cieplo.Wszyscy spimy w samych koszulkach pod zwykla koldra.Dzieci sie czasem odkrywaja,no ale jak narazie nie choruja. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 20:01 około 18-20 stopni,a w sypialni gdzie spimy z rocznym synkiem 18. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 21:26 U mnie jest (i w dzień i nocą) 19 stopni, co nam wszystkim bardzo pasuje, zwlaszcza latem Odpowiedz Link Zgłoś
pirania211 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 21:32 21 stopni cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 21:55 W pomieszczeniach w których przebywamy w ciągu dnia około 21 stopni, w łazienkach 24, a tam gdzie śpimy 17 - 18 stopni. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 23:22 Nie przesadzam z chlodem w domu, lubie kiedy jest ok. 20 w miejscu gdzie odpoczywam po poludniu, czytam ksiazke ogladam telewizje... W sypialni za to zle spie kiedy jest powyzesz ok. 19-18, za to lubie ciepla lazienke. Ale nie Daj Boze pojsc w gosci do takich co maja 25 stopni!!!!! i to bez stanika i w welnianym swetrze. Mialam kilka razy takie przezycie. Ukrop oszalamiajacy a ja nie moge zdjac swetra bo nic nie mam pod spodem. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Utalia 15.11.05, 23:31 Jak ja bym chciała mieć możliwość chodzenia bez stanika!Niestety nie da sie,wyglądała bym jak matka Stefana. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 23:34 Dzien kolo 21 max W nocy - sypialnia - najlepiej chlodno, bo lepiej mi sie wstaje rano Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 15.11.05, 23:41 21 stopni do godz. 23 (potem piec się wyłącza), śpimy przy uchylonym oknie. Chodzę w swetrze i polarze i wiecznie mi zimno ale mam niskie ciśnienie i zawsze byłam zmarzluchem. To chyba zależy też od wielkości pomieszczenia, w 16-metrowym pokoju inne jest odczucie ciepła niż na 50 metrach otwartej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
msto05 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 16.11.05, 13:05 W dzień max. do 22 stopni, w nocy około 18. Poza tym u mnie w domu non stop się wietrzy, jak siadam do komputera to też muszę sobie najpierw dobrze wywietrzyć. Dzieci śpią pod normalnymi kołderkami, młodsza często rano ma zimne nóżki, ale nie ma to żadnych negatywnych konsekwencji. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: 20 - 22 st n/t 16.11.05, 18:21 Ja tez ale i tak mi ciut za zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia do Mufka51 16.11.05, 23:44 A jak wyglada matka Stefana??? co z nia nie tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
reforma Re: Jaką macie temperaturę w domu? 17.11.05, 09:23 dzień 18-20 stopni noc 16-18 stopni nie marzniemy. Generalnie byłam wychowana w bloku w mieszkaniu 23 stopnie, gorąc. teraz się przyzwyczaiłam do niższych temperatur. Odpowiedz Link Zgłoś
madzesa Re: Jaką macie temperaturę w domu? 17.11.05, 13:28 U mnie jest piec dwufunkcyjny gazowy i regulator, mamy plastikowe okna ale mieszkamy na parterze kamienicy 2 piętrowej - 3 rodzinnej tępimy każdej zimy "niezamykanie" drzwi do klatki. Regulator ustawiony w dzień na 19 st, a w nocy na 18 - 18,5 ale tolerancja jest +- 0,5 stopnia to znaczy, że piec załącza się jak spadnie w dzień do 18,5 i grzeje do 19,5 i w nocy jak jest 17,5-18 i grzeje do 18,5-19 . Trochę czuje się chłód jak spadnie do 18,5 w dzień (szczególnie wietrzny)ale moje dzieckop(3 latka) zawsze ma ciepłe rączki w przeciwienstwie do mnie mi to najlepiej jak jest tak 22 st, ale jak to się mówi" ....to i latem zmarznie"pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 17.11.05, 22:07 U nas obecnie 17C na górze, na dole 19. Ale w nocy ma być -6C więc chyba spadnie do 16.5C. Mi dobrze się śpi w zimnym, najgorzej ubierać się w taki chłód. Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: Jaką macie temperaturę w domu? 18.11.05, 20:25 Lubimy chłodek, w nocy grzejniki obowiązkowo wyłączone i rozszeczlione okna (teraz ) latem pootwierane okna. W dzień grzejniki nastawione na poł gwizdka i cały czas otwarte jedno dwa okna, do tego chodzimy cała zimę w koszulkach na krótki rekawek Pozdrowka MAgda Odpowiedz Link Zgłoś