schola21 07.03.06, 08:19 tak tylko...fajnie było być w ciaży! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja275 ja tez wlasnie 07.03.06, 08:27 wrocilam z badan i tak sobie myslalam ze fajnie bylo byc w ciazy, bo w ciazy czulam sie rewelacyjnie lepiej niz teraz echh wspomnieniap Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 kolejny dzidziuś moje panie 07.03.06, 08:35 - jedyne wyjście. Też tak miałam.... Po drugiej ciązy mi przeszło... Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: kolejny dzidziuś moje panie 07.03.06, 08:50 ja tez tesknie, szczegolnie jak ogladam zdjecia z USG kolezanki i czuje jak brzusio jej sie rusza. od listopada zaczynamy starania Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga edorka 07.03.06, 10:45 a mi po drugim wcale nie przeszło. Właśnie dopiero teraz to mi się chce Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: edorka 07.03.06, 10:51 i co? zamierzasz coś z tym zrobić? w sumie trójeczka fajna rzecz...mam dwoje rodzeństwa i tak sobie myśle że to bardzo fajny układ... Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: edorka 07.03.06, 10:55 chętnie coś bym z tym zrobiła ale jak po trzecim też mi nie przejdzie ???? Nie Edorko - dwoje i koniec (ech) - chałupa się nie rozciąga a ostatnio mam wrażenie jakby się jeszcze skurczyła! Chociaż kto wie kto wie - natura płata różne figle ) Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: edorka 07.03.06, 11:40 Mnie się podoba duza rodzinka, ale też skończę na dwójce. Raz że stara jestem, dwa że dzieci mam dwoje ale jakoś mi się mienią przed oczami - jakby było dużo więcej hihi. Ale ciąże wspominam bardz milo. I taka byłam ładna w tych ciażach....nawet brzuch ładny miałam . Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: edorka 07.03.06, 14:05 za jaka stara?? Edorka!! Teraz kobiety pierwsze dziecko w wieku 36 lat rodzą ja mam 32 i czuje sie jak gó..areczka. )) Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 08:49 oj fajoskopomijajac zwracanie do 6miesiaca ,zgage,rwe kulszowa i inne,to faktycznie po porodzie strasznie mi brakowalo brzuchola i calej sprawy z nim zwiazanej.naszczescie po miesiacu przeszlo mi.ale dla teskniacych mam pocieszajaca wiadomosc:zawsze mozna miec kolejny))/pozdrawiamy/aga i wiktor(21.04.05) Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_tez_kwiat Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 08:54 Ja miałam dwa brzuchole pod rząd i też tęsnię za byciem w ciąży. Może dlatego, że wiem, że fabtyka już zamknięta i nigdy więcej nie poczuję tego migotania w brzuchu... Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:13 Faktycznie, tęsknota za brzuszkiem wraca jak bumerang, ja mam 5 dzieci. A od jakiegoś czasu znów mi się maży ciąża i maluszk(najmłodsza ma teraz 10 miesięcy). Odpowiedz Link Zgłoś
schola21 Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:12 kolejne dziecko?!w ciąży czułam się fantastycznie-żadnych dolegliwości, ale nadal nie mogę dojść do siebie po porodzie. Dla mnie straszna trauma. Poczekam jeszcze i narazie potęsknię za brzuszkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamciama Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:16 Witam, ale temat w sam raz dla mnie...Moj synek skonczy w kwietniu 2 latka...planowalam drugą dzidzię gdzies gdy on skonczy 4...a tu masz, wczoraj test -dwie krechy...bedzie 2,5 roku roznicy... Poryczalam sie bo zupelnie sie nie nastawialam, jestem w szoku... Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:21 będzie fajnie, nic się nie martw tak róznica wieku ma sporo plusów. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:28 U nas będzie ponad 3 lata różnicy. Też 2 tyg temu ryczałam i sama nie wiem dlaczego. Ryczałam z rozpaczy i śmiałam się jednocześnie ze szczęścia. A moja 2,5 latka wycierała mi papierkiem toaletowym łzy. Ale za brzuszkiem nie tęskniłam i czekam z utęsknieniem dnia porodu bo jednak wolę jak już maluszek jest na zewnątrz ------------------------------------------------------ Betty to mama a to jestem ja: GWIAZDECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:43 Tak na tydzień mogę swój odstąpić. Przez ten czas skoczę na narty, zrobię sobie wszystkie zakupy, pójdę na solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Dobre :):):) 07.03.06, 09:50 ------------------------------------------------------ Betty to mama a to jestem ja: GWIAZDECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 09:52 jak mozna tęsknić za mega wzdęciem? Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 10:03 Lipcowa, głupolu, nie za wzdęciem sie tęskni. Niepowtarzalne jest uczucie kiedy czujesz w sobie życie. Kiedy wiesz ze biją w tobie dwa serca. Wzdecie to tylko efekt uboczny . Zyczę Ci, aby kiedy już Ci sie to zdarzy i Cię wezdmie i wybuli, żebyś pod tym megawielkim brzuchem poczuła tez radosc. Inaczej ciąza jest droga przez mękę i udręką dziewięciomiesiączną... Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 18:14 hehe, nie tylko za megawzdeciem ale za tym jak to megawzdecie kopie cie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 10:20 a ja nie zdecydowanie wole siebie pojedynczo jest cos fajnego w fakcie, ze masz w brzuchu człowieka, natomiast cala fizjologia mnie sie podobała mniej mimo, ze ciaze przechodzilam zupelnie fajnie i wyglądałam kwitnąco co więcej byłam ostatnio u kolezanki, ktora niedawno urodzila malenstwo nasłuchałam sie o pęknietej pochwie, szwach i innych uciazliwosciach pologowych i stwierdzilam, chociaz dziecie cudne i paluszki mialo tyciuchne ze poza okresem kiedy samym jestem w ciazy te tematy niemowlęco ciazowe jakos malo mnie rajcują Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 10:42 Mam jak Moofka. I o ile jeszcze moglabym sobie wyobrazic, ze tesknie za maluszkiem(choc wlasciwie to nie tesknie) to za sama ciaza nic a nic. Dlatego stanelo na jedynaczce- natura nie popchnela mnie do dalszej prokreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 10:53 ja strrasznie tęsknię i cieszę się że w tej tęsknocie nie jestem sama, bo już myślałam, iż ze mną coś nie tak.... Już po urodzeniu drugieg dziecka tęskniłam. Pamiętam siebie w szpitalu pod prysznicem jak beczałam, żem taka pusta jak bęben )) Hormony grały że hej Dziś tęsknię za stanem ciążowym i staram się nie zapomnieć jak to było w ciąży. Prokreacja także i zakończyła się u mnie na dwójce babeczek Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 13:24 Ja tez Ostatnio nawet rozmawialam na ten temat z przyjaciolka (bezdzietna wiec zrozumienia nie wykazala). W ciazy czulam sie rewelayjnie, zero problemow, nudnosci itp. Tak wiec moglabym byc w cizy chocby teraz, ale rodzic niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 13:52 Ja to okresu ciąży nie wspominam najlepiej, trzy bite miesiące mdłości, od rana do wieczora mdliło mnie non stop, pierwsze co robiłam po wygramoleniu sie łózka to były czułości z muszlą, ostatnią rzeczą jaką robiłam była ta sama czynność. Potem przez kilka tygodni bolały mnie biodra i żebra, od piątego miesiąca lekarz wywalił mnie na l4 i kazał się oszczędzać, od siódmego miesiąca nieustająca zgaga, nawet na sali porodowej ssałam Maalox. Mogłabym za kogoś urodzić, byle ktoś za mnie był w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
izelka Re: tęsknię za brzuszkiem... 07.03.06, 17:24 Ja też tęsknię za brzuszkiem. Mam 18 miesięczną coreczkę i niedawno postanowiliśmy z mężem że bedziemy starac sie o 2 dzidzie ale na razie jakoś z tych staran nic nie wychodzi, ale mam nadzieje że już niedługo będe w ciaży. Odpowiedz Link Zgłoś