edytkus 16.03.06, 06:48 Czy wiecie dlaczego prezerwatywa nie daje 100% zabezpieczenia? Czy chodzi o np. pekniecia czy cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karambol45 Re: Prezerwatywa 16.03.06, 07:09 wydaje mi się że to chodzi o: - nie umiejętne zakładanie, może zsunąć się podczas stosunku; - i peknięcia to chyba duży procent mi kiedyś lekarka powiedziała , że stosowanie prezerwatyw to żadne zabezpieczenie my stosowaliśmy i było skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Prezerwatywa 16.03.06, 07:47 zbyt poznie zalozenie jeszcze mi do glowy przychodzi. Edytkus pamietaj, ze wskaznik pearla zbiera to wszystko do kupy a masa ludzi prezerwatywe stosuje w sposob podobny do swtosunku przerywanegho- kiedy facet dochodzi zaczyna sie nerwowe ubieranko. I na ogol jest po ptokach Odpowiedz Link Zgłoś
anoosia2 Re: Prezerwatywa 16.03.06, 08:20 Ja tam uważam, że to właśnie czynnik ludzki ma wpływ na ten wskaźnik. Jeżeli stosuje się je prawidłowo i zakłada przed, a nie w trakcie to nie sądze, żeby coś się niepokojącego działo. JA tam mam sceptyczny stosunek to pewnej ilości wpadek, wiem, że nie ma 100% środka antykoncepcyjnego, ale ludzie czasami sami prowokują los, przez nieumiejętne stosowanie, a później foch dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Prezerwatywa 16.03.06, 09:12 Zawodnosc techniczna prezerwatywy- okolo 4 % Zawodnosc czynnika ludzkiego podczas uzywania (nieumiejetne zalozenie, uszkodzenie pazznokciem itp) - to ok. 14 % Prezerwatywa to produkt. Jak kazdy produkt- moze sie okazac bublem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Prezerwatywa 16.03.06, 11:16 Jako panienka stosowałam prezerwatywę(założoną normalnie,przed)i krem plemnikobójczy.Prezerwatywa raz pękła,krem nie do końca skuteczny i tak poczęliśmy naszego Pierworodnego! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: Prezerwatywa 16.03.06, 11:24 stosujemy juz kilka lat i efekt wymierny trzeba uważać i tyle jak ze wszytkimi srodkami antykoncepcyjnymi na pęknięcia tez są rady (i wcale nie myśle i tabletce "po") i prawdą jest że nic nie daje 100% pewności pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
edithael Re: Prezerwatywa 16.03.06, 21:55 To nam się nieźle udaje - ubieranie w trakcie a nie przed, najczęściej w dniach płodnych, nigdy się nie zsunęła, nie pękła... Schiz ciążowych nie mam, planów na powiększenie rodziny też nie. Taka naiwna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Prezerwatywa 17.03.06, 01:23 edithael napisała: > To nam się nieźle udaje - ubieranie w trakcie a nie przed w trakcie czego? ejakulacji? (nie to dziewczyny mialy na mysli ) dzieki za odpowiedzi, tak sie zastanawialam wlasnie nad wskaznikiem Pearla i co jest nie tak z prezerwatywami Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Prezerwatywa 17.03.06, 08:11 edithael napisała: > To nam się nieźle udaje - ubieranie w trakcie a nie przed, najczęściej w dniach > > płodnych, Wobec powyzszego- wyglada na to, ze ktores z Was jest bezplodne. Sorry za bezobcesowosc, ale takie uzywanie prezerwatywwy to jak bez prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Prezerwatywa 17.03.06, 11:20 glupstwa gadasz.. z moim pierwszym facetem kochalam sie bez zabiezpieczenia (sporadycznie gumki i stosunek przerywany) prze wiele miesiecy i jakos w ciaze nie zaszlam. zaciazylam sie 3 lata pozniej jak tabletki zaczelam brac uwazam ze gumka to dobre zabezpieczenie jesli uzywa jej sie umiejetnie - poza tym ma te podstawowa zalete ze chroni przed chorobami. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: Prezerwatywa 17.03.06, 21:56 adsa_21 napisała: > glupstwa gadasz.. > z moim pierwszym facetem kochalam sie bez zabiezpieczenia (sporadycznie gumki i > > stosunek przerywany) prze wiele miesiecy i jakos w ciaze nie zaszlam. A to ma byc dowód czego konkretnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Prezerwatywa 18.03.06, 17:23 adsa_21 napisała: > glupstwa gadasz.. > z moim pierwszym facetem To dosc istotna informacja, kluczowa rzeklabym. kochalam sie bez zabiezpieczenia (sporadycznie gumki i > > stosunek przerywany) prze wiele miesiecy i jakos w ciaze nie zaszlam. > zaciazylam sie 3 lata pozniej jak tabletki zaczelam brac Musisz koniecznie wydac poradnik, w ktorym rozwiniesz nastepujace tresci: Rozdzial I Sposob na ciaze dla starajacych sie: najbardziek prawdopodobnym momentem zaciazenia jest podczas przymowania pigulek antykoncepcyjnych. Rozdzial II Antykoncepcja Polecanym i bardzo skutecznym sposobem zapobiegania ciazy jest uprawianie seksu bez zabezpieczenia. Sporadycznie dopuszcane sa prezerwatywy /stosunek przerywany. Ale uwaga: tylko sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Prezerwatywa 18.03.06, 17:42 o matko! ja bym nie dała rady nerwowo! ja z gumka sie balam ciazy (choc wim co i jak) w szoku jestem ze ktos moze stosunek przerywany uznac za anty! kiedys w tv widzialam ankiete, mloda para nie zachodzi w ciaze bo wiedza ze czerwone wino dziala plemnikobójczo, nie pamietam tylko czy pili, czy płukali Odpowiedz Link Zgłoś
edithael Re: Prezerwatywa 17.03.06, 21:42 Mamy dziecko Ten sposób używania stosowaliśmy zarówno przed planowanym zajściem w ciążę, jak i po. Nie, nie ubieramy prezer. podczas ejakulacji ) Raczej w przerwie penetracji... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata23c Re: Prezerwatywa 17.03.06, 07:36 My używamy prezerwatywy,oraz zawsze stosunek przerywanyTroszke sie boimy ,bo już nieraz nam pękła gumka Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezerwatywa 17.03.06, 08:12 a ja nie wiem, jak pęka gumka, nigdy nie widzialam ale do kompletu z prezerwatywa lepiej miec awaryjna tabletke, chocby sie miala nie przydac nigdy jej obecnosc natomiast działa uspokajająco Odpowiedz Link Zgłoś
anoosia2 Re: Prezerwatywa 17.03.06, 08:29 JA tam nie wiem, nam nigdy nie pękła, macie jakies długaśne paznokcie czy jak, a może ja mam jakies nudne życie seksualne hi hi. Wytrzymałość zalezy od jakości materiału, z którego jest wykonana, może trzeba zmienić producenta skoro buble wciska Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Prezerwatywa 17.03.06, 11:29 nam guma pekla ze 2 czy 3 razy ot tak ale jak na kilkanascie lat stosowania to chyba malo. Zawsze na podoredziu byla tabletka lub szybka akcja na pogotowie po recepte na postinor Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: Pękaaaaaaaaaa 17.03.06, 16:18 i wtedy widać bo rozlatuje sie na strzępy )) nam pekła ze 3 razy lub 4 i ........udało się pomimo że żadnych tabletek nie stosowałam teraz jest tak :gumeczka i przerywaniec - wszytko wtedy gra poprostu niekiedy guma pęka pod wpływem tarcia paznokcie od zawsze mam krótkie Odpowiedz Link Zgłoś
beatkadaniela Re: Prezerwatywa 17.03.06, 21:52 My mieliśmy raz oliwkowe szaleństwo (głupia nie doczytałam ulotki, że nie wolno używać żadnych smarowaczy) i pękła, drugi raz pewnie był bubel, ale nic z tego nie wynikło. Co do płodności, staraliśmy się trzy lata o pierworodnego, potem jak miał 8 mies. zaszłam z córcią, więc z tą płodnoscią róznie bywa. Generalnie gumę zakłada się po grze wstępnej, przed jakimkolwiek kontaktem waginy z członkiem. Jak nakłada się ją ustami trzeba uważać na zęby (ups) bo jakikolwiek mikrouraz może być dużą dziurą jak skończymy szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Prezerwatywa 18.03.06, 17:10 nam od 8 lat nie pękła nigdy. Dzieci planowane, więcej nie chcemy więc znowu gumki kupujemy Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: Prezerwatywa 18.03.06, 21:42 niedostateczne nawilżenie powoduje zmęczenie materiału, na skutek czego może rozedrzec sie, mialam raz taki przypadek,znalazlam jej kawalek w sobie po kilkunastu godzinach:/// Odpowiedz Link Zgłoś