Dodaj do ulubionych

tak w kwesti markowych ubranek

08.04.06, 17:08
Czy dla Was wszystko co z zachodu to markowe?????
Jakkowlwiek do Next i Gap jeszcze sie w miare zgodze (choc wlasciwie co to za
marka, zwylka siec sklepow i tyle)
To Gorege jest seria ubranek dla dzieci sprzedawanych w supermarkecie Asda
(ze tez o Geant nikt nie mowi ze to markasmile))
Tak samo ten badziew Early Days najtanszy i najbardziej szmaciany sklep w UK
ale w Polsce na allegro szal.
Obserwuj wątek
    • axela bardzo przepraszam szanowne moderatorki 08.04.06, 17:09
      chcialam sie dopisac w watku o mamach egoistkach ale jakos mi sie zle wyslalosmile)
    • shady27 Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 17:15
      hehehe tak samo jak Marks&Spencer w UK szajs i sklep na miare prawie stadionu dziesieciolecia (no ciut [przesadzam) a u nas szal cial i uprzezy....sama wiem ile kosztuja markowe ciuchy w USA...tanie jak barszcz a u nas kosztuja majatek wink
      • axela w obronie M&S 08.04.06, 17:21
        gowno dla satrych bab, ale staniki maja superrr smile)
        Co do M&S tutaj nie jest najtanszy (ale i tak tanszy niz w Polsce)i cieszy sie
        dosc dobra opinia za wykonanie. I to nalezy mu oddac.
        Ale Primark (Early Days) no to dopiero jest lupmex, szmaty takie.
        Najfajniejsze jest to, ze dziweczyny kupuja i mowia to taka super markowa firma.
        7x body kosztuje 3 funty (mniej niz 18 zl) cena mowi chyba za siebiesmile
      • breeya Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 21:29
        M&S to nie jest zaden szajs, bardzo przyzwoite gatunkowo ubrania
    • triss_merigold6 Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 17:23
      Bez przesady. Na allegro dziecięcych ciuchów nie kupuję. Lubię Cool Club ze
      Smyka, ciuszki z 5-10-15, dziecięce z H&M (dla dorosłych H7M to szajs). Za GAP-
      em nie przepadam.
    • magda270519761 Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 17:36
      Najbardziej rozbraja mnie na allegro np. coć takiego ubranko z USA i cena 80-
      120 zł!
      • cyborgus Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 17:48
        zwlaszcza ze te ceny sa czesto duzo wyzsze niz w stanach. jak mi szwagierka
        powiedziala ze kupila dzinsy za rownowartosc $80, to nam tu wlosy deba stanely.
        ja place miedzy $20-35 dolarami. no jak chcesz super modne, dla nastolatkow, to
        wiadomo cena rosniesmile
    • lola211 Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 17:46
      Kupuje ciuszki na allegro, ale tych o ktorych piszesz nie znam.Tzw. markowe,
      ktore ciesza sie powodzeniem to z tego co zauwazylam Gap, Zara, H&M, Cubus,
      Kappahl.Modne wzornictwo i dobra jakosc- tyle mozna o nich powiedziec.
    • e_r_i_n Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 18:16
      Nie. Ale ja bardzo lubie ciuszki Old Navy, nie do dostania w Polsce.
      Dlatego jak tylko mam okazje, zamawiam je u rodziny w Kanadzie.
      Natomiast w Polsce najchetniej kupuje synowi ubranka w C&A (zadna super firma,
      ale sprawdzone, jakosciowo i 'wygladowo' ok). Lubie tez Zare (ale nie wszystko).
    • jusytka Adidas i Nike 08.04.06, 19:19
      Kupowałam czasem firmowe sportowe ubranka dzieciom. Niestety z ubranek naogół
      nie byłam zadowolona, bo bardzo często farbowały i po kilku praniach robi sie z
      nich szmatka, a kosztują fortunę sad Jakież było moje zdziwienie, kiedy podczas
      wakacji w Turcji nakupiłam im spory zapas takich ubranek - prawdopodobnie
      podróbek (w atrakcyjnej cenie), których jakośc okazała sie o niebo lepsza niż z
      naszych firmowych sklepów - używają ich już rok i wciąz po praniu są jak nowesmile
      Polecam jednak firmowe buciki sportowe ze sklepu, od lat kupuje Nike Play i
      uważam, że warte są swojej ceny, a tańszych odpowiedników o zbliżonej jakości
      nie spotkałam

Łukaszek 6,5 lat, Bartuś 5 lat
      • e_r_i_n Re: Adidas i Nike 08.04.06, 19:20
        Przyjrzyj sie sportowym bucikom Geoxa smile
        • peggy1 Re: Geox :))) 08.04.06, 19:42
          Ja polecam te bucikismile Mnie sie podobaja i nie wiem jak u innych ale u mnie to
          strzal w 10 smile

A z ubranek to najwiecej zawsze kupuje w Cubusie - poprostu mi sie podobaja smile
          • jusytka Re: Geox :))) 08.04.06, 21:52
            W Cubusie tatuś i synek mogą ubrać sie identycznie wink Geoxa niestety nie znam -
            nie mieszkam w wielkim mieście.
            • peggy1 Re: Geox :))) 08.04.06, 22:18
              Hehe - czyzbys nas znala - tatus i synek w tych samych wersjach ciuchow (no oki
              podobnych smile)) ).

Nie wiem czy Geoxy sa tylko w "wielkich miastach". Ja swoje co prawda kupilam w
              wawie w Swiecie Dziecka ale staly kompletnie z boczku i dopiero maz je
              zobaczyl. Podobaly nam sie bardzo i rownie dobrze sie w nich chodzi naszemu
              synkowi smile)) (on zawsze narzeka na buty ze go nogi bola - na te nie narzeka -
              wiec pewnie bedziemy je dalej kupowac ).
    • ja275 Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 19:49
      a dla mnie KAAPAHL jest dobra firma maja super ubranka dla malych dzieci w b,
      dobrym gatunku dla doroslych tez ciuchy nie sa zle ....
      • syla113 Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 19:55
        ja tez uwazam ze kapp hall to swietna marka , ciuszki dla dzieci maja bardzo
        dobrej jakosci i sa bardzo fajne , ja piore i piore i piore i wciaz wygladaja
        jak nowe .polecam
        • o1la Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 21:13
          ja tez mam mnostwo ubranek kappahla, ale ostatnio spotkala mnie przykra
          niespodzianka. kupilam kurteczke, za prawie 120 zl i po tygodniu po prostu
          rozeszla sie na szwach- ewidentnie wina lezala po ich stronie, bo przy
          reklamacji nawet nie dyskutowali. Problemem bylo jednie to, ze zgubilam
          paragon, ale jakos zalatwilam i naparwili. do samej firmy chyba sie nie
          zrazilam,bo mamy duzo ubranek i naparwde swietnej jakosci. po prostu trafilam
          na trefna sztuke
          • axela Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 21:28
            co druga aukcja allegro ma w opise : cudne ciuszki z angli
            taaaa w koncu jak z angli to musza byc supersmile
            • minkapinka Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 21:54
              Prawda jest taka, że wiekszość angielskich ciuszków jest bardzo dobra
              jakościowo.
            • iwoniaw Re: tak w kwesti markowych ubranek 08.04.06, 21:57
              No, tak się składa, że angielskie ciuchy _dla dzieci_ są naprawdę bardzo ładne i
              zazwyczaj dobrej jakości.
              • utka2 MOthercare 08.04.06, 22:23
                rewelacyjne jakosciowo.
                • axela Re: MOthercare 08.04.06, 22:37
                  no ja bardzo prosze, niech mi nikt nie mowi ze early days albo ladybird sa dobre
                  jakosciowo big_grinDDDD
                  zgadzam sie next albo mothercare
                  • minkapinka Re: MOthercare 08.04.06, 22:43
                    ladybird, george to sĄ CIUSZKI HIPERMARKETOWE, sądzę, że ich jakość jest
                    adekwatna do ceny. Zgadzam sie, ze w Polsce wszystkie ubrania angielskie
                    traktuje się w uprzywilejowany sposób, w dodatku niesłusznie.
                    Kupuje ubrania NEXta i nigdy się nie zawiodłam.
                    • aluniaaa Re: MOthercare 08.04.06, 22:50
                      a ja ubieram w Early daus,St.bernard i jestem z nich bardzo zadowolona, nie
                      orientue sie jak wyglada to wszystko cenowo,bo dostaje ciuszki od przyjacioły w
                      paczkach..jestem zadowolona,bo są naprawdę bardzo dobrej jakości.
                  • utka2 Re: MOthercare 08.04.06, 22:45
                    jeśli chodzi tylko o ang. ciuszki to znam tylko Mothercare i stwierdzam, że
                    lepszych nigdzie nie kupowałam. Dobre też są z H&M, Cubus, 5-10-15. Z tym, że w
                    5-10-15 są najładniejsze z tej grupy. W pozostałych trzeba poszukać, żeby nie
                    kupić czegoś, co wygląda jak szmata po pięciorgu dzieciach. Cały czas mowa o
                    chłopięcych ubrankach.
                    • utka2 Re: MOthercare 08.04.06, 22:47
                      aha, kiedyś kupiłam rewelacyjne bawełniane body dla malca w Auchan - produkcji
                      francuskiej, własnie dla sieci Auchan. 5 szt w cenie 21 zł. Rozeszły sie z półek
                      jak woda smile
                      • edytek1 Re: MOthercare 08.04.06, 23:53
                        Body z Auchan to był najlepsze body jakie nosiła moja corka obsługują juz
                        kolenego malca choć szybko się kurczą ( a moze dzieci szybko rosną? ).
                        Przerabialyśmy matchercare , kilka polskich firm i hm i wygrały auchany No i
                        ta cena bajecznie przyjemna. Wszystkim wyklutkom znajomym kupuje te body i nikt
                        się nie skarżył a znam mamy tore jeżą do auchana tylko po body.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka