Dodaj do ulubionych

zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :(

21.04.06, 09:10
córa się drze od rana, nic nie pomaga, na ręce nie, odkładam na podłogę też
nie, do łózeczka nie, bawić się też się nie podoba, jeść nie, pić nie, już
nie wiem co mam robić. Rozumiem ze idą zęby no ale ja też mam swoje nerwy.
Wyszłam do pokoju i liczę do 10 zeby nie krzyknąć w niebogłosy sad Co mam
robić?
Obserwuj wątek
    • ciociapolcia Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:13
      Przeczekac? sad. Jezeli to zeby, to moze nurofen pomoze. Moja sasiadka wlasnie
      daje nurofen, bo Mlody daje jej czadu. Ja cale szczescie nie mialam takich
      atrakcji, bo pewnie bym zwariowala...
      • niutaki Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:15
        jakiś syropek p.bólowy, ewentualnie czopek, współczuję, moja córka też
        histerycznie przechodziła przez ząbkowanie.
      • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:16
        tydzień temu wyszły jej dwie czwórki na górze a wczoraj dwie na dole i jakoś
        nie było darcia, nie wiem czy to zęby tak dokuczaja czy poprostu ma zły humor,
        padam na cycki ze zmęczenia a ona jak na złość zły humor, czasami mam dość i
        musze się wyzalić sad
        • niutaki Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:19
          jak mojej wychodziły dwie pierwsze jedynki dolne to się tak darła, że myślałam
          że na pogotowiu wylądujemy, ona z bólu, a ja z nerwów i przerażenia, rozumiem
          Cię naprawdę. A czwórka to był taki koszmar, że musiałam brać leki
          uspokajające, teraz mogę się usmiechnąć jak to wspominam, ale wtedy do śmiechu
          mi nie było.
          • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:25
            he przyniosłam wyjca do pokoju , ja tu z wami gadałam a Kinga marudząc pod
            nosem i siedząć w łóżeczku rozebrała się do połowy( skarpety i ręce wyjęła z
            rękawów z body, spodenek nie umie zdjąć)!!!
            • niutaki Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:29
              no może z nudów wyła?
              • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:32
                z nudów raczej nie, próbowałam bawić się z nią pokolei wszystkimi zabawkami,
                zero zainteresowania, wyrywała się o darła a teraz....łazi uśmiechnięta z tubką
                żelu na dziąsełka w buzi, ale nawet nie próbuję zabrać bo będzie histeria smile
                • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:34
                  chyba "odizolowanie" u siebie w pokoju dobrze jej zrobiło, nie nie nie nie
                  jestem tą wyrodną matką która odkłada dziecko do wypłakania ale z tego co widze
                  jak ją wyjmę to nawet dobry humorek ma
                  • niutaki Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:38
                    no widzisz, dzieci czasem nie wiedzą o co im chodzi, moja zaraz będzie miała 4
                    lata i nieraz wyje i zero porozumienia, pytam: o co chodzi? ona: nie wiem, to
                    się wypłacz i przyjdź później, z reguły działasmile oczywiście rozumiem, że Twoja
                    córeczka jest młodsza, ale może potrzebowała chwili prywatnoścismile
            • ciociapolcia Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:34
              Hehe, moj to zaczal wlasnie od spodenek, a pozniej zrywania pieluchy. Moze ten
              jego humor w ostatnich dniach, pomijajac chorobe, to wlasnie objaw gornych
              piatek? Chyba juz tylko tych mu brakuje... Strach zajrzec, bo jeszcze palca
              odgryzie wink.
              • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:36
                no fakt, córa gryzie strasznie mocno, ostatnio w zabawie ugryzła mnie w cycka
                przez bluzke jak się przytuliła, myślałam ze sie popłaczę sad
    • sweet.joan Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:18
      Mojemu pomagał żel Dentinox.
    • anna_geras Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:31
      Daj jej czopek przeciwbolowy niech sie dziecko nie meczy. Wychodzace zeby z
      pewnoscia bola a czopek nie zaszkodzi tylko przyniesie ulge i tobie i dziecku.
      • niutaki Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:35
        cześc gerasowasmile co na placek nie wpadasz rurosmile)))
        • anna_geras Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:36
          no nie wpadam ale wpadnesmile
          • niutaki Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:40
            nosmile ja myślęsmile
    • majca1 Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:36
      Idź z nią na spacer - ty odpoczniesz i ona będzie miala zajęcie...
    • izabela_741 Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:43
      A czopa jej wladuj z viburcolem (- zawsze przekrecam ta nazwe) lub jesli nie
      pomoze z paracetamolem. Tak przynajmniej kazala nasza pediatra. I na spacerek.
      • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:52
        nie wiem czy te czopki to dobry pomysł, gorączki nie ma, a humorek jakoś jej
        sie poprawił, biega po domu za samochodzikiem smile spacerek oczywiście zrobimy
        ale popołudniu, taki mamy rozkład (jazdy) dnia smile no ale dzięki Wam bardzo ,
        juz mi lepiej jak sobie pogadałam
        • psylwia Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 09:58
          polecam Nurofen i czopek Viburcol
        • ma.dzia Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 10:04
          Czopki nie maja dzialania tylko przeciwgoraczkowego ale przeciwbolowy rowniez.
    • edorka1 Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 10:03
      Paracetamol albo ibuprofen jej daj i dziąsła posmaruj.
      Ja młodemu dawałam doustnie bo czopki dupka wypychał hahaha.
      W każdym razie odrobina środka przeciwbólowego nie zaszkodzi, a dziecku ulży.
      A do dziąseł najlepszy jes Dentinex ( chyba nie przekręciłam nazwy- w białej
      tubce) drogi, ale moim młodym inne świństwa nie pomagały...
      Tak czy siak : wyrazy wspołczcia smile)).
      • edorka1 Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 10:04
        a viburcol to homeopatyk, moim dzieciom guzik dawał...tylko się męczyłam z
        wsadzaniem...
        • a.lenard Re: zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :( 21.04.06, 10:15
          przyjmuje wyrazy współczucia sad a tak poza tym właśnie się dowiedziałam ze
          zostały tylko 4 ząbki do wyrżnięcia, mam mamę stomatologa i mnie właśnie
          uświadomiła, więc już większośc ząbków mamy wink może jakos to przetrwamy.
    • eni.s panadol:) 21.04.06, 11:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka