a.lenard 23.06.06, 10:35 do końca czerwca trzeba było wymienić prawko! A ja nawet nie złożyłam dokumentów czy tylko ja tak wszystko na ostatnią chwilę robię??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkowamama Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 11:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=608&w=44006790 Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea ja 23.06.06, 13:21 i nie chce mi sie sterczec.....zrobie to po pierwszym....a dwa tygodnie pochodze piechota.. Odpowiedz Link Zgłoś
kbart Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 14:02 ja nie wymieniam, bo wymieniałam w 2001 juz na nowe i nie bede wydawała kasy, niech sami pokrywaja koszta jak wymyślają zbijanie kasy. Ja nie wymienię wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
kbart Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 14:05 po za tym ja mam wydane bezterminowo nie rozumiem po co znów wymieniac? wiadomosci.onet.pl/1344403,10,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 14:23 obowiązek wymiany mają chyba ci co zrobili do 99r. Jeżeli wymieniłaś w 2001 to ten obowiązek Cię nie dotyczy. a ,że naciąganie kasy to fakt skoro to jest narzucone to wymiana powinna być na koszt państwa albo za minimalną kwotę a nie pełna opłata Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 14:34 Niestety nie miałam czasu. Ale idę w poniedziałek bo właśnie zaczęłam wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 14:35 Kosztowny brak nowego prawo jazdy 07:22 23.06.2006 piątek W praktyce minął już czas, kiedy kierowca z papierowym prawem jazdy mógł je wymienić bez przykrych konsekwencji - ogłasza "Rzeczpospolita". Nie uporała się z tym jeszcze jedna trzecia ponadtrzymilionowej grupy. Termin mija 1 lipca. Wydziały komunikacji mają miesiąc na wydanie nowego dokumentu. Do tej pory radziły sobie z tym w dwa tygodnie, teraz jest już w nich znacznie tłoczniej. Ministerstwo twierdzi, ze nie przedłuży czasu na wymianę. Kierowca, który 1 lipca nie będzie miał nowego prawa jazdy, powinien się dobrze zastanowić, czy siąść za kierownicą. Jeśli złapie go policyjny patrol, skończy się mandatem - 50 złotych. Czasem auto trafi na kosztowny, policyjny parking. Z kolei, jeśli kierowca spowoduje wypadek, może zapomnieć o odszkodowaniu z autocasco. Niektóre firmy ubezpieczeniowe przygotowały dla nich pułapki w treści umów ubezpieczenia. Odszkodowań odmówi największy krajowy ubezpieczyciel - PZU oraz UNIQA i Filar. (eg) Odpowiedz Link Zgłoś
kbart Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 14:36 ale to wymiana jeszcze na nowe, więc ona mnie dotyczy jak najbardziej chodź i tak nie zrobię tego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 16:10 ja jak odbierałam swoje prawko x lat temu to obowiązywały już nowe blankiety, a mi dano stary i wpisali wsteczną date wystawienia. Babsko w okienku tłumaczyło się ze nie dotarły jeszcze do nich nowe blankiety. Nic mnie to nie powinno teraz obchodzić. Teraz musze zapłacić za nowe prawko, bo przecież im nie udowodnię, ze mam wpisaną wsteczną datę W poniedziałek ruszam do urzedu, niestety z małym dzieckiem, albo stety- może się ktoś zlituje i mnie przepuści Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 23:47 Nie kumam, kbart, jaka wymiana "jeszcze na nowe"?... Wymiana dotyczy tylko papierowych praw jazdy, tych starych, składanych, nie nowych - wielkości karty kredytowej... Odpowiedz Link Zgłoś
kbart joasiiik 23.06.06, 14:36 kbart napisał: > po za tym ja mam wydane bezterminowo nie rozumiem po co znów wymieniac? > > > wiadomosci.onet.pl/1344403,10,item.html juz to wklajałam Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: ja złożyłam i czekam 23.06.06, 15:28 u mnie w urzędzie kolejek nie było zato koszta fatalne: 80 zł w urzędzie + 130 zł orzeczenie lekarskie, bo noszę okulary!!!, przy okazji o dowód też nowy złożyłam za 30 zł ... razem 240zł, nie powiem jakbym to mogła inaczej spożytkować!!! dobrze ze karty wozu mi nie kazali wymieniać w tym samym czasie .... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: ja złożyłam i czekam 23.06.06, 16:15 alex05012000 napisała: > u mnie w urzędzie kolejek nie było zato koszta fatalne: 80 zł w urzędzie + 130 > zł orzeczenie lekarskie, bo noszę okulary!!!, ło matko!!!!!ja za lekarza 50 zapłaciłam,też noszę okulary Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: kto nie wymienił prawa jazdy??? 23.06.06, 21:19 a mnie pani w okienku zapytała czy nadal jeżdżę w okularach i tyle kurcze ale fuks )) Odpowiedz Link Zgłoś
19maj no to ja jestem najlepsza 24.06.06, 16:50 od ślubu czyli 4 lat nie mam wymienionego prawa jady na nowe nazwisko i nowy adres, ja raczej nie jeżdzę chociaż parę razy zdarzyło mi się jechać. Chyba pora wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: no to ja jestem najlepsza 25.06.06, 01:44 no to mamy czas na wymiane do końca czerwca ja też mam prawko na stare nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: no to ja jestem najlepsza 25.06.06, 10:24 ja tez nie wymienilam a mam juz od 7 lat na panienskie nazwisko narazie nie mam zamiaru zreszta tego robic bo chcemy zmienic mieszkanie, wiec znow zmiana adresu... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: no to ja jestem najlepsza 25.06.06, 10:57 wszystko mam na stare nazwisko....dowód...dowód rejestracyjny auta...prawko...] mam kredyt na samochód.... weź to wszystko zmień... konto w banku...zastaw sądowy...itd... a za kazdym razem..tu 50 zł...tu 80...niech spadają..) Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: no to ja jestem najlepsza 25.06.06, 18:19 Ja tez mam jeszcze na panienskie nazwisko i stary adres. wymienie w lipcu albo w sierpniu jak juz nie bedzie kolejek. Teraz i tak praktycznie nie jezdze. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: no to ja jestem najlepsza 26.06.06, 12:20 Znalazłam stronkę, na której można sprawdzić, w jakim zaawansowaniu jest złożony wniosek o wydanie prawa jazdy: cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: no to ja jestem najlepsza 26.06.06, 18:25 Dzisiaj byłam złozyc papiery na nawe prawo jazdy. Jestem uboższa o 75 zł. Poświęciłam 3 godziny na stanie w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: no to ja jestem najlepsza 26.06.06, 19:11 ja poczekam jeszcze troche aż te kolejki miną Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: no to ja jestem najlepsza 27.06.06, 08:56 ja tez ppczekm.a nie wiecie,jak ja mialam prawko wazne do 2017(z widzimisie lekarza,bo nic na to nie wskazalo,tym bardziej wzrok? )czy moge sie zbadac i zeby wyrobili bezterminowo? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Nie wiem, czy jesteś najlepsza... 27.06.06, 15:27 ... bo ja też 4 lata od ślubu i 5 lat od zmiany adresu zameldowania i jeżdżę prawie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Nie wiem, czy jesteś najlepsza... 27.06.06, 19:29 no to teraz Ty jesteś numer jeden. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Za miesiąc bedzie nowe prawko 25.07.06, 13:15 No kobitki ja wczoraj wreszcie złożyłam wniosek o nowe prawko a Wy jak tam juz po wymianie?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: Za miesiąc bedzie nowe prawko 25.07.06, 19:57 Gratuluję. Ja jeszcze nie doszłam do Urzędu, jakoś nie po drodze i ten upał i nie wiem jakby to zniosła córa , chyba bym ją musiała uwiązać do nogi Poczekam do września, a póki co ......czasami i tak jeżdzę. Odpowiedz Link Zgłoś