Dodaj do ulubionych

umieszczacie zdjęcia swoich dzieci?

29.06.06, 14:00
Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie - też dlaczego?
Obserwuj wątek
    • bri Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:02
      Gdzie umieszczamy?
      • joanna266 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:05
        nie umiesilam.ale wciaz sie zastanwaiam czy to zrobic.miałs na mysli
        forum "zobaczcie"??sporo tam jest fotek i chyba pokaze moja rodzinke swiatu:-
        ))))
        • elag3 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:06
          nawet niekoniecznie na forum Zobaczcie ale wogóle w internecie?
          • semijo Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:11
            Ja nie mam dzieci, ale nie umieścilabym w necie nawet zdjęcia mojego psa, nie
            mówiąc już o dzieciach. Z prostej przyczyny, cenię sobie anonimowość, a
            pokazywanie zdjęć rodziny, często już starszych dzieci, to eliminuje.
            • a.lenard Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:13
              tak, bardzo długo sie nad tym zastanawiałam i wkońcu się zdecydowałam, miło
              jest poczytać jak ato twoja córeczka jest śliczne i wogóle same achy i echy smile
            • ibulka Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 17:24
              semijo napisała:

> Ja nie mam dzieci, ale nie umieścilabym w necie nawet zdjęcia mojego psa, nie
              > mówiąc już o dzieciach. Z prostej przyczyny, cenię sobie anonimowość, a
              > pokazywanie zdjęć rodziny, często już starszych dzieci, to eliminuje.

Dokładnie tak.
              Nie widzę potrzeby w umieszczaniu fotek moich szkrabów w necie.
              To moje szkraby.
          • bri Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:20
            Nie. Nie chce mi się. Wystarczy mi, że moją córkę podziwia rodzina i znajomi.
        • wesolek11 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:07
          Nie, bo i po co? Sama bym nie chciała, by moje zdjecia widniały w necie, wiec i
          dzieci nie umieszczam. Wolę anonimowość w necie.
          • agaa_p Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:15
            a ja blog założyłam i zdjęcia umieściłam z myślą o rodzinie bliższej i dalszej, bo ciągle pytają co u nas i cosik zobaczyć chcą. Ale większość wiadomości pisze e-mailem i 90% zdjęć jest zablokowana tylko na mój użytek (to dobra i nieograniczona przechowalnia)
            • wesolek11 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:18
              Przecież wiadomo, że nawet jak dziecko jest brzydkie, to nikt tak nie napisze,
              tylko będzie zachwalał.
              • monia145 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:23
                I o to właśnie chodzismile)))
              • a.lenard Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:24
                wesolek11 napisała:

> Przecież wiadomo, że nawet jak dziecko jest brzydkie, to nikt tak nie
                napisze,
                > tylko będzie zachwalał.

jak dziecko bedzie brzydkie to raczej nikt nie bedzie sie zmuszal na teksty
                typu "och jakie cudne", raczej nic nie bedzie pisał smile
                • joanna266 a.lenard 29.06.06, 14:28
                  twoja kinga faktycznie jest słodziutka.super czuprynka.moje tez wszystkie
                  kudłate po urodzeniu byłysmile))0
                • elag3 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:28
                  założyłam ten wątek bo sama nigdy nie otwieram zdjęć i ich nie oglądam to myślę
                  że i innym się nie chce. A poza tym to nie wiem czy moje dziecko życzyłoby sobie
                  tego żeby jego zdjęcia były w necie (chociaż on jeszcze nie wie co to net).
                • wesolek11 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:31
                  Ja jak mam więcej wolnego czasu to przegladam zdjecia, jak mniej to nie.
                  Akurat lenarda Kingi nie obejrzałam, ale po ostatnim poście weszłam i
                  rzeczywiscie fajna dziewczynka (słowo!), i imię ładniutkie.
                  • elag3 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:34
                    Przyznaję że tak. Ale poza tym to są ładne zdjęcia a co myślicie o rozebranych
                    fotkach maluchów?
                    • monia145 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:35
                      Podobno jest zakaz umieszczania zdjęc nagich dzieci w necie?
                      • elag3 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:40
                        ooo nie wiedziałam a obkupkanych jak pewien vip-junior?
                • agaa_p Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 15:28
                  jesli chodzi o moją żabę to nikt mi nie musi potwierdzać i tak wiem,że jest najpiękniejsza ;P)
                • kasia1302 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 21:36
                  I tu się mylisz. Forum Zobaczcie to forum wzajemnej adoracji, gdzie słowo
                  ładny, piekny, słodki pada w każdym zdaniu i pod każdym dzieckie. A ładnych
                  jest może kilkoro.
                  • agaa_p Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 21:53
                    ale przecież każda z nas myśli i mówi tak o swoim dziecku, czyż nie?! Zdanie innych na temat mojego dziecka mnie nie interesuje, nigdy o nie prosiłam i prosić nie będę
    • reyhana "Zobaczcie" 29.06.06, 14:48
      to jakis dziwoląg

setki pań niestrudzenie komplementujących sobie nawzajem dzieci
      cukierkowe mamuski, które wklejają animowane obazki, misiaczki, baloniki - moze
      zemdlic
      zdjęcia - koszmarki, nieudolnie przerabiane w stylu anny gedes
      kupa zdjęc bylejakich, niechlujnie zrobionych, nieostrych, ciemnych
      zdjęcia dzieci na nocnikach, na kibelkach (??), umazanych jedzeniem wyplutym
      chwile wczesniej, gołych
      A do tego na wielu zdjęciach bajzel w domu, zapuszczone i nieposprzątane
      mieszkania!

• joanna266 reyhana masz dzieci????? 29.06.06, 14:50

• reyhana Re: reyhana masz dzieci????? 29.06.06, 14:52
          mam
          i co w związku z tym?
          • joanna266 Re: reyhana masz dzieci????? 29.06.06, 14:52
            a tak z ciekawosci
            • polka3 Re: reyhana masz dzieci????? 30.06.06, 00:11
              reyhana a twoja wizytówka i zdjecia zaprzyjaźnionych mam, które pokazują swoje
              skarby tudziez siebie z nimi, czy to Cię równiez niesmaczy?
              • polka3 Re: reyhana masz dzieci????? 30.06.06, 00:13
                O przepraszam zdjecia dzieci nie są na Twojej wizytówce , lecz wizytówce
                zaprzyjażnionej mamysad W sumie nie wiem , czy to lepiej , czy może gorzej.
      • monia145 Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 15:23
        To mi przypomina, jak syn był mały i zrobiliśmy mu zdjęcie kiedy włśnie
        wypluwał z siebie resztki niepołknietego jedzenia. My z mężem, para wariatów
        uważaliśmy, ze to super zdjecie, ale kiedy Wiktor potrafił już mysleć na tyle
        dojrzale i powiedział, na widok tego zdjecia cos w stylu: " Jaki ja jestem
        brudny, nie mogliście mnie umyć?"- to schowałam to zdjęcie głęboko w szafie i
        było mi troche głupio w stosunku do swojego dziecka.
        Ktoś w tym watku napisał, że nie wie, czy jego dziecko chciałoby miec swoje
        zdjecie w necie i coś w tym chyba jest......
      • agaa_p Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 15:23
        hehe reyhana też widać jestem taką cukierkową mamuśką, chociaż aż tak strasznie nie słodze na moim (świeżym) blogu. Przed urodzeniem żaby nie nawidziłam wręcz różowego. Teraz w różu mojemu 2,5m. osrołkowi najładniej :].
        Zdjęcia domowe te nieostre i ciemne i NIEPOZOWANE! mają w sobie najwięcej uroku. I moja ma już mnóstwo zdjęć w kąpieli. I będzie miała kolejne na nocniku czy jak zje mydło i jeszcze w wielu komicznych i niekomicznych miejscach, sytuacjach, minach itp. I mam nadzieję, że zawsze w takich chwilach apartat będzie pod ręką!
        Gołej żaby jednak nie umieszczę do ogólnego dostępu, chociaż nie mam jakiejś pedomanii.
        niech żyją bajzele w domu, które świadczą o tym, że dziecko jest w domu ważniejsze niż uprasowana pościel.
        • reyhana blogi o dzieciach 29.06.06, 18:43
          to temat na osobny wateksmile
          w kazdym badz razie po lekturze kilku takich mam wrazenie, ze zdecydowana
          wiekszosc mam zbyt szybko uwierzyła w swój talent literacki.
          grafomaństwo blogowe kwitnie az oczy bolą

(uprzedzam ew. szarżę - twojego nie czytałam)
          • agaa_p Re: szarży i tak by nie było :))) 29.06.06, 20:04

• nosmoking1 Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 17:29
        A ze tak sie k... wyraze pokaz mi dom gdzie sa dzieci i jest porzadek! Twoje
        dzieci oczywiscie zanim wezma jedna zabawke to druga sprzatna?????? Zastanow Ty
        sie o czym Ty gadasz!!!
        • reyhana Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 17:55
          znam głównie takie domy, gdzie są dzieci i jest porzadek.
          Posiadanie dziecka nie zwalnia z mycia podłóg czy naczyn od czasu do czasu.
          Sterty łachów zalegajace na fotelach i łożku tez nie są najlepszym tlem dla
          rózowego bobaska robiacego swoja pierwsza kupę do nocnika.
          • moofka Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 17:57
            reyhana napisała:

> znam głównie takie domy, gdzie są dzieci i jest porzadek.
            > Posiadanie dziecka nie zwalnia z mycia podłóg czy naczyn od czasu do czasu.
      • marcelino1 Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 18:02
        reyhana napisała:

> to jakis dziwoląg
        >
        > setki pań niestrudzenie komplementujących sobie nawzajem dzieci
        > cukierkowe mamuski, które wklejają animowane obazki, misiaczki, baloniki -
        moze zemdlic
        > zdjęcia - koszmarki, nieudolnie przerabiane w stylu anny gedes
        > kupa zdjęc bylejakich, niechlujnie zrobionych, nieostrych, ciemnych
        > zdjęcia dzieci na nocnikach, na kibelkach (??), umazanych jedzeniem wyplutym
        > chwile wczesniej, gołych
        > A do tego na wielu zdjęciach bajzel w domu, zapuszczone i nieposprzątane
        > mieszkania!

Jestem takiego samego zdania jak Ty.
        Ale przynajmniej można się pośmiać przy oglądaniu. Albo pocieszyć, że
        przynajmniej takiego bałaganu w chacie nie mam jak na niektórych zdjęciach.
        A najlepsze są właśnie te wzajemne pochwały, misiaczki, całuski, baloniki z
        okazji wszelkich świąt typu "mamy już pierwszy ząbek", "dzisiaj kupka była
        ładna".

• nosmoking1 Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 18:39
          No i jak zwykle wychodzi ta wasza tolerancja. Co was te zdjecia obchodza! Ja
          osobiscie nie zamiescilam zdjec swoich dzieci w necie(kazdy ma swoje powody)
          ale nie przeszkadza mi ze inne mamy to robia i wcale nie nazwalabym tego
          targiem proznosci. Wiec po co te glupie przegadywanki. Jesli chca baloniki i
          misie to ich sprawa. Ciekawe ile Wy macie przypadlosci z ktorych chetnie one by
          sie posmialy Panie Idealne bez Cienia Tolerancji Dla Innych!!!!!!!!
          • reyhana Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 18:55
            nosmoking1 napisała:
            > Co was te zdjecia obchodza<

no smoking
            a powiedz ty mi, co ciebie obchodzi, za kogo wychodzi Kidman, co sie urodzilo
            Rasiakowi i gdzie pracuje zyciowy partner Ewy Drzyzgi?

czy dobrze widzę - zalozycielka plotkarskiego forum na poziomie "zycia na
            goraco", na którym sie bez zenady podgląda cudze zycie strofuje innych?
            ROTFL
            • nosmoking1 Re: "Zobaczcie" 29.06.06, 19:18
              reyhana napisała:
              >
              > czy dobrze widzę - zalozycielka plotkarskiego forum na poziomie "zycia na
              > goraco", na którym sie bez zenady podgląda cudze zycie strofuje innych?
              > ROTFL

Forum otrzymalam w spadku i nie mam zamiaru sie z tego tlumaczyc Nie zmienia
              faktu ze jestes osoba nietolerancyjna i w dodatku probojesz ratujac sie
              odwrocic od tego uwage big_grinDDDDDDDDD
    • roksi23 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 14:52
      z pewnoscią nie ma,ale pewnie ma psa który załatwia się do klozetu i sobie sam
      tylek podciera..
      • chmurka_257 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 15:47
        a co w tym zlego jak mamusia chce sie pochwalic swoja niunia?ja bardzo lubie
        ogladac male dzieciaczki bo sa takie slodkie i zabawne dlatego czesto zagladam
        na forum "zobaczcie"smile))
        • semijo Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 16:00
          Zgadzam się z Reyhaną. Targ próżności mamusiek, które koniecznie muszą uslyszeć
          komplementy na temat swoich pociech. Oczywiście wszyscy się zachwycają, a tak
          na prawdę większość tych dzieci jest raczej przeciętna, by nie powiedzieć
          brzydka. Do tej pory tylko jedno dziecko mnie tutaj zachwycilo - niejaka
          marysienka czarnooka, rzeczywiście śliczne dziecko.
          • monia145 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 16:03
            A według Ciebie nie jest ona również przykładem obiektu na takim targu
            prózności?
            • semijo Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 16:57
              monia145 napisała:

> A według Ciebie nie jest ona również przykładem obiektu na takim targu
              > prózności?

Oczywiście, ze jest. I gdyby byla moim dzieckiem nie umieścilabym jej zdjęc w
              necie
          • agaa_p Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 16:07
            semijo napisała:

> Zgadzam się z Reyhaną. Targ próżności mamusiek, które koniecznie muszą uslyszeć
            >
            > komplementy na temat swoich pociech. Oczywiście wszyscy się zachwycają, a tak
            > na prawdę większość tych dzieci jest raczej przeciętna, by nie powiedzieć
            > brzydka. Do tej pory tylko jedno dziecko mnie tutaj zachwycilo - niejaka
            > marysienka czarnooka, rzeczywiście śliczne dziecko.

negujesz a oglądasz i z tego co dajesz do zrozumienia bardzo często. A poza tym wszystkie!!! dzieci są piekne, a już z pewnością jak są małe
            • semijo Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 16:55
              Czasem kliknę w sygnaturkę...to tyle co do mojego " bardzo częstego oglądania"
              I co ciekawe większośc pań antyklapsowych, która walczy o godność dziecka,
              jednocześnie umieszcza jego zdjęcia z internecie. Nie widzicie sprzeczności?
    • nchyb NIE! 29.06.06, 17:02
      bo to nie moje zdjęcia, tylko moich dzieci, a ja nie wiem, czy one świadomie
      zdecydowałyby się swoje fotki zamieścić smile
      Ja swoich np. nie zamieszczam...
    • lila1974 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 17:40
      Co mną powodowało do założenia wątku na "zobaczcie"? Próżność zapewne.
      W tej chwili zrobiła mi się z niego taka mała kronika rodzinna i tak ten wątek
      traktuje. Nadejdzie dzień, że przepisze do pamiętnika dziewczynek te wspomnienia
      z ich dzieciństwa.
      Lubię oglądać zdjęcia dzieci - swoich czy obcych - wsio rawno.
      • anitkashe Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 18:45
        nie zamieszczam zdjęć w necie ze względu na to, że szanuję swoje dziecko. nie
        chcę naruszać godności mojej natalki. nie chcę robić czegoś, co mogłoby być
        sprzeczne z jej zdaniem w przyszłości.
        watek "zobaczcie" omijam szerokim łukiem, dla mnie jest po prostu śmieszny. te
        wszystkie ochy i achy, misie itp wydają mi się sztuczne.
        natalka ma dużo zdjęć ,które pokazuję rodzinie i przyjaciołom na wyraźna prośbę
        - nie wszyscy lubuja się w ogladaniu.
        a najważniejszą sprawą dla mnie jest bezpieczeństwo i zachowanie pewnej
        intymności życia rodzinnego, cud narodzin i cud dorastania naszej natalki są
        sprawą naszych najbliższych - rodziny i przyjaciół - a nie wirtualnej
        społeczności. wydaje mi się, że ktoś kto jest niepewny siebie, swojej wartości,
        poszukuje pustych komplementów , jest samotny, brak mu szczerych przyjaciół
        publikuje zdjęcia marząc o tych ochach i achach i znajdując w nich satysfakcję.
        takie jest moje zdanie.
        • cocollino1 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 30.06.06, 11:10
          nie zamieszczam zdjęć w necie ze względu na to, że szanuję swoje dziecko. nie
          > chcę naruszać godności mojej natalki. nie chcę robić czegoś, co mogłoby być
          > sprzeczne z jej zdaniem w przyszłości.

Tego typu tekstow tu pelno w tym watku, bardzo mnie bawia. Tym sposobem nie
          wyjde dzis z dzieckiem na basen, bo moze on nie chcialby dzis wystepowac
          publicznie w majtkach samych i bedzie mial mi za zle w przyszlosci hehehe

Zdjecie dziecka mam w wizytowce
          Forum "zobaczcie dla mnie moglo by nie istniec, nie zagladam tam w ogole, w
          sygnaturki tez nie. ale jak ktos lubi to prosze bardzosmile
      • agaa_p Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 20:46
        lila1974 napisała:

> Co mną powodowało do założenia wątku na "zobaczcie"? Próżność zapewne.
        > W tej chwili zrobiła mi się z niego taka mała kronika rodzinna i tak ten wątek
        > traktuje. Nadejdzie dzień, że przepisze do pamiętnika dziewczynek te wspomnieni
        > a
        > z ich dzieciństwa.
        > Lubię oglądać zdjęcia dzieci - swoich czy obcych - wsio rawno.

akutar umieszczenie zdjęć na tamtym forum, przynajmniej dla mnie, to żadna radość i nawet mi to głowy nie przyszło. A blog właśnie traktuje jako taką małą kronikę.
        komp mi już kilka razy nawalał, wysiadały dyski, płyty się niszczyły postanowiłam: ładuje zdjęcia do netu. Straciłam bezpowrotnie tyle zdjęć, że jak je wspomne to mi się ryczeć chce. Teraz się ubezpieczam na wszelkie sposoby.
        • joasiiik25 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 29.06.06, 23:29
          umieszczam zdjecia swojego synka, nie widze w tym nic niebezpiecznego, glupiego
          itp
          za kilka lat bedzie milo powspominac te czasy gdy syn byl maly i obejrzec
          zdjecia wybrane z wielu tysiecy zgranych na dysku
          uwazam,ze mam ladnego syna i sie tego nie wstydze...wiec sie nim troche
          chwale:0 czy to zle?
          • kea100 Reyhana...... 29.06.06, 23:42
            ...podpisuję się pod twoimi wątkami,rękami i nogami.Zdjęć swojego dziecka nie
            zamieścilam i nie zamierzam,bo i po co?dla mnie jest rzecz jasna
            najpiękniejszy,dla postronnych może taki sobie(jak zresztą większolśc dzieci na
            forum zobaczcie)dla jeszcze innych wręcz nieładny.No a najważniejsze skąd
            pewnośc że on sobie takiej reklamy życzy?Ja mam setki zdjęc w albumach i udostę
            pniam (na wyrażne życzenie zainteresowanego)do wglądu.Nie czuję potrzeby
            potwierdzania przez obcych ludzi jakiego mam ślicznego syna,i czytania setnego
            podobnego wpisu.Notabene byla tu kiedyś taka artystka która pod wszystkimi
            zdjęciami wpisywała ten sam tekst.
            • mama_kotula Re: Reyhana...... 30.06.06, 00:50
              kea100 napisała:

> Notabene byla tu kiedyś taka artystka która pod wszystkimi
              > zdjęciami wpisywała ten sam tekst.

Artystka pozostała, tylko tekst zmieniła, ale nadal jest ten sam dla każdego :o)
              Już nie: cudowna istotka, ale: śliczny mały promyczek ;-PPP
    • izabela_741 Re: umieszczacie zdjęcia swoich dzieci? 30.06.06, 14:05
      Nie umieszczam, bo nie chce calego tego cyrku kolo dziecka "jakie ona sliczne"
      czy "jaki milusi pasztecik". smile
      Natomiast znajomy meza wkleil zdjecia moich facetow w relacji z podrozy. I
      glowy mu nie urwalam, zdjecia sobie wisza w necie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka