Dodaj do ulubionych

Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!!

14.07.06, 13:29
Jak co dzień tak i dziś rano wybrałam sie do pobliskiego spożywczaka po drobne
zakupy z synkiem.W drodze powrotnej młody przystanął przy placu przez który
przejść musimy.Pech chciał że na jednej z ławek siedziały dwie osiedlowe
dewoty (po 70 t-ce z różańcami w garściach)Mój mały gaduła podszedł do nich i
zaczyna dyskusje...
Widze ze babcie maja miny niezadowolone wiec biore malego za rączke i mówie -
choc synku,nie przeszkadzaj pani.
W odpowiedzi usłyszałam: "świat na psy schodzi! Dzieci mają dzieci,jak byłam w
TWOIM wieku to nie wiedziałam jak sie dzieci robi"
Nóż mi sie w kieszeni otworzył!!! Fakt - mam 24 lata a wyglądam na 17 (bez
jaj,tyle mi dają!!) ale nawet gdybym miała lat 15 to nikomu nic do tego!! Z
regóły nie reaguje na tego typu komentarze,ale dzis poprostu nie wytrzymałam.
Niewiele brakowało a połamałabym jej sztuczną szczękę!!!!W efekcie usłyszałam
ze na dodatek jestem zle wychowana i swoje dzieci pewnie na bandytów wychowam!!!
Miałam ochote złapać babe za kudły albo oczy jej wydrapać.
Co ja mam se dowód skserować i na sznurku na szyi zawiesić żeby wszyscy
widzieli ze juz od dawna pełnoletnie jestem????? @$#%$#@%^&

Noo, troszku zeszło mi ciśnienie...smile)
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:32
      dobre smile
      co im odpowiedzialas?
      • kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:36
        chyba nie wolna mi zacytować, obawiam sie ze wątek zostałby skasowanysmile
        Trafiły na mój zły dzień, wiec nie oszczedzałam... pomimo tego ze starsze.
        Ot co, źle wychowana jestem
        • halszkabronstein Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 14:16
          dobrze zrobiłaś , niech sie stare rury w jezyk ugryzą lepiej zanim bedą do
          obcych osób w tak chamski sposób sie odzywać . Czasem trzeba sie zniżyć do
          poziomu rozmówcy bo inaczej nie zrozumie,że niestety nie jest bezkarny...

Pozdrawiam .
        • marghe_72 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 16.07.06, 16:41
          kaja2071 napisała:

> chyba nie wolna mi zacytować, obawiam sie ze wątek zostałby skasowanysmile

to Twoje słowa
          • kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 17.07.06, 09:18
            ale gdzie tu jest napisane ze uzyłam słow k*** czy temu podobnych?
            Bo zdaje sie ktos tu sobie pare rzeczy dopowiedział
    • elag3 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:37
      e tam ksero może się łatwo zgubić. Radzę zrobić trwałą ondulację i przywdziać
      garsonkę.
      • malila Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:40
        No ite ... majty nylonowe założyć.
        • joanna266 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:42
          prosze o opis nylonowych majtek.często sie pojawiaja na forum a ja za chiny nie
          moge skojarzyc co to za majtasywink)))
          • malila Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:45
            Majty są w wątku o niechcianej pomocy przyjaciółki.
            • joanna266 malila dzieki zaraz zerkne;-) 14.07.06, 13:46

• kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:45
          no no, wy sie smiejecie a ja sie boje do kosciola pojsc w niedziele. zwolaja
          brygade kryzys i mi morde otłuka...smile) i tym spposobem jeszcze bezboznica
          zostane ochrzczona
          • malila Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:46
            Tego Ci nie mogą zrobić: albo bezbożnica, albo ochrzczonawink
            • joanna266 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:47
              moherówy nie posiadaja zdolnosci logicznego myslenia.wiec wszystko jest
              mozliwewink))))
              • malila Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:55
                Zdolności to może i mają, ale najwyraźniej nauczycieli chętnych brak. Nie tylko
                w temacie rozmnażania ssaków.
          • elag3 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:50
            w kościele??? Nie - na mszy dadzą Ci spokój ale na cmentarz już raczej się z
            nimi nie zapuszczaj.
            • chupachups1 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 16:38
              Nie na mszy, ale poo mszy...
          • krtek7 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 14:00
            kaja2071 napisała:

> no no, wy sie smiejecie a ja sie boje do kosciola pojsc w niedziele. zwolaja
            > brygade kryzys i mi morde otłuka...smile)

... parasolkami! smile))))))
            • kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 14:05
              smile)))
      • matiti2 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:42
        albo wlozyc mocherowy beret!!!wink))
    • joanna266 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:41
      a ja radze olewac stare dewoty.ja tak robie .po prostu gdy tam coś do mnie
      szurają to albo sie nie odzywam albo mowie "zajmij sie kobieto swoimi
      sprawami"reaguje tylko wtedy gdy sie bezczelnie probuja wepchnac w kolejke lub
      gdy probuja dotykac moich dzieci.nie cierpie tego i zawsze raczej grzecznie
      zwracam uwagę.
    • aga_p26 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:52
      ja mam 26lat a daja mi 18 wiec nie raz slyszalam takie komentarze i nie raz
      musialam delikatnie odburknac bo nature mam dosc nerwowa jesli chodzi nadete
      staruszki
      • egoya Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:59
        ja też mam 26 i w dodatku dwoje dzieci. Nie wyglądam na swoje latka, ale jakoś na komentarze nie zwracam uwagi. Zdarza się że przyglądają nam się uporczywie, a wtedy rzucam tekst, że "mam ładne dzieci, prawda?". NO i głupio im się robi i już nic nie mówią.
    • elag3 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 13:55
      już kiedyś to pisałam ale powtórzę - kiedyś kobiety rodziły dzieci w wieku lat
      18tu i to była norma więc w Twoim wieku już takie niewinne nie były...hehe
      a teraz historia jaką opowiedział sąsiad mojej koleżanki - starszy człowiek
      Skarżył się że przychodzi do niego sąsiadka wdowa i co jeśli będzie chciała z
      nim spać? a on już nie może.. Ale kiedyś to baraszkowali na sianie i dziecioka
      nawet mieli ale zgunili na sąsiada bo był bogatszy i to był trzeci dzieciok tej
      kobiety bo pierwszego świniaki zjadły a drugiego zakopała pod figurą... brrrr
      Oj działo się , działo..
    • kawka74 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 14:02
      Potraktuj to jako komplement wink) Ja bym się cieszyła, gdyby ktoś mi dał 17
      lat smile)
      A gadać - niech sobie gadają, nie ma co się wdawać w dysputę z nimi, szkoda
      czasu i nerwów, powalą Cię argumentami w rodzaju "a wy Murzynów męczycie" smile
    • ethomas Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 14:31
      oki... powiem tylko, ze ja raz nie wytrzymalam... bo choc wygladam na swoje
      lata, to tez mi taki tekst poslaly...a w odpowedzi dostaly:

popatrzcie.... wyglada na 150 lat i jeszcze zyje! No Matuzalem prawie!

no ja to dopiero niewychowana jestem.
      • krtek7 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 15:47
        Oj, dziewczyny tak się szczycicie swoim dowcipem ale słoma wam z butów wyłazi.
        Nie przyszło wam do głowy że chwaląc się takimi odzywkami wychodzicie na chamki?

Szczerze mówiąc mi się nie zdarza spotykać żadnych starych wrednych bab - jak
        nazywacie starsze kobiety. Tylko jeden raz zwróciłam grzecznie uwagę kobiecie
        która chciała pocałować moje dziecko. I nie interesuje mnie to że poczuła się
        głupio.

Ale trochę szacunku dla starszych - to wypada jednak, zastanówcie się...
        • ethomas Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 15:52
          nie o szczycenie sie tu chodzi... Jak napisalam zdarzylo mi sie raz wypalic, bo
          naprawde anielskiej cierpliwosci trzeba aby bez nerwow znosic takie podle
          teksty. I nie interesuja mnie opinie, ze to starsze osoby itd. Mnie rowniez
          nalezy sie szacunek i nie zycze sobie dogaduszek w stylu "taka mloda i sie
          puscila". Kazdy kij ma dwa konce...
          • dwazera Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 15:59
            podły tekst to "dzieci mają dzieci"?Jakoś nie doczytałam żeby babcie wyzwały
            autorkę od k***.A ona je jak najbardziej,z tego wynika.Więc chyba miały rację
            mówiąc o braku wychowania.Babcie gadają,ale można je spacyfikować bez chamskich
            odzywek
            • ethomas Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 16:08
              tak... to dla mnie podly tekst... bo swiadczy o braku szacunku dla wyboru tej
              rzekomo mlodej matki. W podtekscie (a czasem jest to rowniez powiedziane)
              zawsze jest cos w stylu taka mloda i sie puszcza a teraz ma dziecko. No nie
              powiesz mi, ze jest inaczej. Nie popieram wyzywania nikogo, ale potrafie
              zrozumiec zdenerwowanie ktore doprowadza do takich wyzwisk. Nie pochwalam, ale
              potrafie zrozumiec, bo nie sadze, zeby autorka na codzien bluzgala na babcie.

Niektorzy panuja nad nerwami, jednak nie powinnis ei wypowiadac Ci ktorzy nigdy
              nie slyszeli nagminnie takich tekstow i nie wiedza jakie to moze byc
              denerwujace.

Podsumowujac co do szacunku. Naprawde uwazasz, ze takie "babcine" odzywki
              swiadcza o szacunku dla "mlodej" matki? Bo dla mnie to jednak czyste chamstwo
              tyle, ze bez wyzwisk, a do tego jest to chamstwo tak szeroko spotykane, ze
              niektorzy uwazaja je juz za normalne
              • shady27 ethomas 14.07.06, 16:18
                niestety w naszym kraju pokutuje zwyczaj, ze stary czlowiek moze sie chamsko zachowywac a juz mlody nie,bo nie wypada... jesli jakis moher sie mnie czepia i wyzywa od chamek mowie wowczas ze przyklad mamy wlasnie od starszych....mnie g... obchodzi ze ktos jest stary, czy inny, kazdemu nalezy sie szacunek a gadanie mlodej matce tekstow takich jak napisala autorka posta jest szczytem chamstwa....cholera mnie bierze, ciekawe ze tylko u nas jest takie wynoszenie na piedestal osob starszych
                • ethomas Re: ethomas 14.07.06, 16:23
                  no wlasnie o tym mowie... Nie rozumiem w czym mniej zasluguje na szacunek niz
                  ta babcia.... tym bardziej, ze ona mnie najnormalniej na swiecie bezkarnie
                  obraza...

pozdrawiam
                  Ewelina
                  Tony .
                  • shady27 Re: ethomas 14.07.06, 16:25
                    otoz to.... jakby kiedys jedna z droga dostala w twarz za takie teskty to moze by sie wreszcie opanowaly....szlag mnie trafia wink
                    • ethomas Re: ethomas 14.07.06, 16:31
                      smile))) a najgorsze jest to, ze nie ma dobrego wyjscia... jakkolwiek delikatnie
                      chcialabys zwrocic uwage to i tak zostaniesz osadzona jako niewychowana
                      rozwydrzona panna, to czasem chyba lepiej sie juz wydrzec i sobie troche pary
                      upuscic smile))

a na marginesie wybaczcie brak polskich znakow, ale u mnie w pracy takich nie
                      posiadaja smile)) (dla tych ktorzy chca mi wytknac, ze powinnam pracowac, a nie
                      forumowac: -PPPPP)
                      • krtek7 Re: ethomas 14.07.06, 19:35
                        Niewiem gdzie wy mieszkacie, gdzie żyjecie że spotykacie takie "stare
                        wariatki". Mi się po prostu nie zdarzyło spotkać hamskiej staruszki. Po prostu.
                        • shady27 Re: ethomas 14.07.06, 19:42
                          ja mieszkam na warszawskim muranowie - dzielnica starych bab...koszmar, musze sie jeszcze chwilowo pomeczyc w tym domu starcow
                          • krtek7 Re: ethomas 14.07.06, 19:46
                            Starych zmierzłych bab - wyrazy współczucia. Na Śląsku nie jest tak źle, na to
                            wygląda...
                            • shady27 Re: ethomas 14.07.06, 19:58
                              dzieki.....w takim razie chyba sie na Sladk przeniose smile wszedzie byle z dala od nich....brrr
                            • chipsi Re: ethomas 15.07.06, 11:02
                              krtek7 napisała:

> Starych zmierzłych bab - wyrazy współczucia. Na Śląsku nie jest tak źle, na to
                              > wygląda...

Oj jessssst!!! Potykam się o te "miłe" panie na każdym kroku. Na szczęście jest
                              i kupa całkiem fajnych babć smile
                          • monia145 Shady! 14.07.06, 20:27
                            Na warszawskim Muranowie, jak w każdej częsci środmieścia, jest rzeczywiście
                            dużo straszych ludzi, obmierzłych czy też nie ...)))
                            Ale mnie Muranów kojarzy się sympatycznie, mieszkałam w czasie studiów na
                            Nowolipkach, takie dziewczęta z Nowolipek z nas byłysmile)) Co za wspomnienia....
                            • shady27 Re: Shady! 14.07.06, 20:38
                              smile bo w sumie jest tu sympatycznie, bo i zielono i nie tak bardzo glosno no ale te starsze babcie tragedia, no ale da sie zyc jesli od razu ustali sie zasady...ja ustalilam ze nie plociuchuje z babciami, ograniczam swoje kontakty do dzien dobry i na tym koniec... :smile ja niedaleko Nowolipki mieszkam smile
                              • monia145 Re: Shady! 14.07.06, 20:48
                                To prawda...cicho, zielono, bezpiecznie i wszędzie bliskosmile
                                • krtek7 Re: Shady! 14.07.06, 21:36
                                  Tak sobie myślę.... że Wam zazdroszczę trochę tych babć. Bo ja jakoś w
                                  pobliżu, np. na spacerach po osiedlu, w parkach czy w śródmieściu Katowic w
                                  ogóle widzę mało babć. One chyba w domach siedzą ??? A jak są to takie potulne,
                                  tylko karmią sobie ptaszki smile
                        • ethomas Re: ethomas 17.07.06, 10:39
                          teraz mieszkam w Glasgow w Szkocji. I niestety po tym co napisze znowu wyjdzie,
                          ze "zagramanica" jest lepsza, ale nigdy nie spotkalam sie tu z zadnym glupim
                          tekstem, z zadna bezsensowna uwaga, natomiast doslownie nie da sie gdzies isc z
                          wozkiem, zeby cie ludzie nie zaczepili (starsi ludzie) z pytaniami o wiek, o
                          imie itd. itd. Tak jak napisala jedna z dziewczyn powyzej, zalezy jak sie do
                          Ciebie odezwa, bo tekst "O jaka mloda mama" powiedziany z rozna intonacja
                          bedzie mial diametralnie rozny wydzwiek.

A opisany przeze mnie w pierwszym moim poscie wypadek dzial sie w Poznaniu na
                          nowym osiedlu zamieszkalym przez same mlode malzenstwa, a "babcie" z osiedla
                          obok zaanektowaly sobie lawke przy placu zabaw na uzytek wlasny i jeszcze
                          ujadaly, ze glosno na tym placu i nie moga sobie porozmawiac(!?!?!)
            • moofka Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 16:43
              dwazera napisała:

> podły tekst to "dzieci mają dzieci"?Jakoś nie doczytałam żeby babcie wyzwały
              > autorkę od k***.A ona je jak najbardziej,z tego wynika.Więc chyba miały rację
              > mówiąc o braku wychowania.Babcie gadają,ale można je spacyfikować bez
              chamskich
              > odzywek

nie babci moherkowy interes czy dobrze wychowana i czy ma dzieci z kim i kiedy
              jakby sie babcie nauczyly nie wtykac nosow nie w swoje sprawy to by cietych
              ripost wujka staszka nie slyszaly
              proste
              ciekawe czy babcia by sie odwazyla karkowemu dresikowi wypominac brak oglady,
              pewnie nie
              a dziewczynie z dzieckiem moze tak?

i prosze mi powiedziec dlaczego nalezy starsze osoby jakas szczegolna estyma
              darzyc
              zawsze sie to powtarza jak prawde objawiona, a ja od dziecka nie wiem,
              no dlaczego?
              • ezdunek Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 16:55
                a czy ja napisałam że babcię trzeba z racji wieku na piedestał wstawić?Czy
                napisałam że trzeba je szanować jednocześnie dając przyzwolenie na
                wszystko?Czytaj ze zrozumieniem.Akurat najzupełniej przypadkowo zdarzyło mi się
                niejednokrotnie dyskutować z takimi i wierz mi,wiem doskonale że każda odpowiedź
                inna niż milczenie lub ewentualnie "tak proszę pani" jest odbierana jako
                chamstwo.Ale jakoś rozmowa typu
                -taka młoda a już z dzieckiem...
                -spier***** stara k*****
                i jeszcze duma z własnej mocy trochę kiepsko świadczy o autorce moim zdaniem.
                • kawka74 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 17:13
                  > -taka młoda a już z dzieckiem...
                  > -spier***** stara k*****
                  A gdzie jest napisane, że taka właśnie (lub w tym guście) odpowiedź padła?
                  Zresztą, zdaje się, że uwaga pań brzmiała trochę inaczej...
                  • ezdunek Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 17:22
                    > A gdzie jest napisane, że taka właśnie (lub w tym guście) odpowiedź padła?

bo autorka z dumą informuje,że jej wypowiedź była niecenzuralna.
                    • kawka74 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 17:30
                      Hmmm smile) Jak przypuszczam, nie było to aż tak niecenzuralne, jak by się
                      chciało smile
                      A co z uwagą uprzejmych starszych pań?
            • kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 16.07.06, 14:31
              Jakoś nie doczytałam żeby babcie wyzwały
              > autorkę od k***.A ona je jak najbardziej
              - a to ciekawe bardzo spostrzezenie. Nie przypominam sobie??? Czyżby skleroza? W
              tym wieku? Zdaje sie trza będzie cos na pamięć zakupićsuspicious
          • zawsze-w-drodze Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 16:04
            Wiem, że do pewnego momentu jest to irytujące - ale potem... Ja, niestety wg
            metryki już jaki czas po trzydziestce i od jakiegoś czasu takich komentarzy
            jakby mniej - a pamiętam, jak kiedyś mnie irytowały. Ostatnio chciałam kupić
            papierosy w kiosku obok szkoły średniej i sprzedawca poprosił mnie o dowód i
            wiecie co? Poprawił mi humor jak nikt! Nawet zaproponowałam mu, że będę
            codziennie u niego kupować, pod warunkiem, że codziennie mnie o ów dowód
            poprosi... Więc naprawde traktujcie to jak komplement, bo jak minie to będzie
            wam tych uwag brakowało smile!
    • marghe_72 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 17:07
      metoda ząb za ząb nie jest najlepsza.
      Chesz byc traktowana jak dorosła a zachowałas sie jak smarkacz.
      Niestety..
    • kura17 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 20:35
      i Wy kiedys bedziecie takimi starymi dewotkami...

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
      • shady27 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 20:39
        ja nigdy dewotka nie jestem bom niewierzaca ale mam nadzieje ze starosci nie dozyje, bo poki co przeraza mnie potwornie patrzac na babcie...brrr
        • aaniagdynia Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 21:18
          uważam również że jeśli chcesz żeby Cię traktowano jak dorosłą to się trzeba zachowywać odpowiednio, a nie jak gó..ara.
          Przekleństwami i wulgarnymi tekstami niestety tylko utwierdzisz starsze panie w ich racji.
          A Wasze komentarze troszke mnie dziwią. Okropne jest że tak się nienawidzi i brzydzi się starszymi ludzmi. Przecież każdy z nas kiedyś będzie miał więcej niż te 40-50lat. Mówicie że starzy są tacy i owacy a Wy jakie jesteście?
          Oczekujecie szacunku a same go nie macie, wstyd.
          Mam nadzieje że Wasze dzieci i wnuki nie będą Was tak nienawidzieć.
          a faktycznie byłam młoda jak urodziłam pierwsze dziecko, teraz mam trójke(26lat)i nigdy, przenigdy nikt mi takich uwag nie prawił.
          • shady27 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 21:21
            niestety do niektorych nie trafia kulturalna odpowiedz, dopiero jak sie czlowiek wydrze dociera......a szacunku do starych nie mam bo oni nie maja do mnie, nie mowie oczywiscie ze do wszystkich....znam pare super babc ktore by niebo oddaly zeby innym bylo dobrze, ja mowie o obrzydliwych babolcach, ktore nie maja nic do roboty tylko obrabiac tylki mlodym to chyba z zalu ze same sa stare
            • aaniagdynia Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 21:27
              no to lepsza nie jesteś, bo sama obrabiasz tyłek staruszkom, ale to chyba z żalu, co? Oj obrzydliwy babolec
    • mynia_pynia Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 21:14
      no więc ja się zastanawiam odnośnie tego że kiedyś kobiety rodziły w wieku 18
      lat wink
      U mnie w rodzinie jest dość kiepska średnia. Babcia urodziła tatę jak miała 23
      lata, mama mnie jak miała 26, ja mam 27 - dzieci brak, ciotki 44 - 46 - dzieci
      brak, kuzynka 33 - dzieci brak.
      Ale za to jaka rodzina rozrywkowa wink, tylko nie wiem czemu nikt małych dzieci
      nie lubi wink
      Ooo ... jeszcze wujek pierwsze dziecko w wieku 36 lat (oczywiście nie urodził).

• bl_aneczka Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 22:03
      Ja tylko mam pytanie: skąd pomysł, że prawo do szacunku nabywa się z racji
      wieku? Znaczy jak ktoś ma 70 lat, to szacunek mu się należyjak psu micha?
      Zdziwniej i zdziwniej, jak by powiedziała Alicja
      • kattkak Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 22:31
        a mój nauczyciel historii z ogólniaka mówił, że z wiekiem to się nabywa
        sklerozy smile
      • krtek7 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 22:34
        Każdemu człowiekowi się należy szacunek, również np. menelowi na dworcu. Nie
        znaczy to że z każdym musimy dyskutować czy zniżać się do jego poziomu.

Tak, ludziom starszym należy się szczególny szacunek tylko dlatego że mają
        więcej niż 70 lat. Dla mnie to oczywiste. Mogą powiedzieć młodszym więcej niż
        młodzi im.

"Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" - dla mnie to jasne.

Chyba że mamy do czynienia z chorą, niepoczytalną staruszką - wtedy nie zniżam
        się do jej poziomu, jak zrobiła to autorka wątku.
        • bl_aneczka Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 23:01
          Litości!!! Na szacunek trzeba sobie zapracować! Gdyby Hitler teraz żył, to też
          byś go szanowała tylko dlatego, że jest zgrzybiały?
          • krtek7 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 23:24
            W jaki sposób można sobie u ciebie "zapracować" na szacunek? Tak z ciekawości...
            • bl_aneczka Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 23:35
              Rozmaicie. Ale na pewno nie wtykaniem nosa w nieswoje sprawy, zastanawianiem
              się, czy dzieci mają dzieci i ingerowaniem w moje prywatne życie. Na szacunek
              zasługuje śp. Papież, ale nie np. Giertych Roman. I to nie z racji wieku, ale
              zachowania, poglądów i sposobu życia. Nie mogę też ocenić, czy szanuję
              dowolnego Kowalskiego, jeśli go nie znam i nie wiem, co sobą reprezentuje. Nie
              nastawiam się z góry na "nie", ale na "tak" również. To dość skomplikowane. A
              do zestarzenia się nie trzeba chyba jakichś szczególnych predyspozycji, nie? To
              potrafi większość ludzi...
        • kawka74 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 15.07.06, 01:11
          > Tak, ludziom starszym należy się szczególny szacunek tylko dlatego że mają
          > więcej niż 70 lat. Dla mnie to oczywiste. Mogą powiedzieć młodszym więcej niż
          > młodzi im.
          No smile Na przykład to, że jak byli młodzi, to nie wiedzieli, jak się dzieci
          robi. Albo że na pewno nasze dziecko będzie bandytą. Albo że młodzież to teraz
          niewychowana.
          Morze informacji.
          Ludziom nie należy się szacunek z racji wieku. Wiek to prawo natury, a nie
          osiągnięcie ani zasługa.
    • rycerzowa Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 22:58
      Dziewczyny, nie dajcie się nabrać!
      Jeszcze nie spotkałam kobiety, która martwiłaby się i obrażała, że ktoś bierze
      ją za młodszą. Poniektóre to się wręcz chwalą ,że "nie chciano im sprzedać
      papierosów, niestety".
      Czy to aby nie było na odwrót, że Kaja ma lat 17, a wygląda na 24? Albo 34?
      A babciunie mają poczucie humoru i zakpiły sobie ze starej baby?
      • edycia274 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 23:28
        Kaja ma 24 i wygląda bardzo młodo, znam ją. i czasami niestety to przeszkadza,
        jak ci mówią gó..ara ma dziecko itd...więc mylisz sie
        • berecik7 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 14.07.06, 23:46
          Nikt się nie martwi, że jest młody, ale że młodo wygląda. Ja już pomijam, że to
          jest czasem kłopotliwe, jak się wygląda jak siostra swojego dziecka, ale mnie
          to przeszkadza w pracy. Byle głupek powie coś oczywistego, ale za to grubym i
          dostojnym głosem, a ja żebym nie wiem, jakie mądrości wygłaszała, to wciąż mnie
          traktują w najlepszym razie jak studentkę...
          • kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 16.07.06, 14:38
            znam z autopsji - niestetysad mozemy wiec sobie łapki podaćsmile takie sytuacje (jak
            ta przytoczona przezemnie, czy ta która opisujesz) potrafia wytrącić z równowagi
    • agastrusia Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 15.07.06, 09:32
      Tylko najśmieszniejsze jest to, że to właśnie kiedyś wychodziło się za mąż i
      bardzo wcześnie (w porównaniu do dzisiejszych czasów) miało się dzieci. A te
      wszystkie stare baby tak samo sobie kiedyś używały życia a teraz na starość
      próbują robić z siebie świętoszki. hi hi hi wink
    • chipsi Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 15.07.06, 11:24
      Grupa dewotek przed kościołem wyklina kogo popadnie, od dzieci poprzez młodzież
      na swoich rówieśnicach z sąsiedztwa kończąc. Podchodzi do nich mój młody
      znajomy, wchodzi pomiędzy i z uśmiechem łagodnie pyta: "przepraszam... kogo
      panie dziś obgadują?"
      Żałujcie żeście nie widziały ich min. Do kilku sekund na placu nie było żadnej smile

Co do czasów ich młodości; kiedyś pokłuciłam się z własną babcią gdy zaczeła mi
      opowiadać że: "teraz to na swiecie jest bajzel bo młodzi ze sobą śpią przed
      ślubem i jak dziewczyna zajdzie w ciąże to młodzi od razu się pobierają, a
      kiedyś to było przyzwoicie bo jak chłopak dziewczynie zrobił dzieciaka to już
      jej nie chciał bo przecież jak mogła z nim to i z kazdym i do dziś ta, ta , ta i
      tamta to panny z dzieckiem." Nie docierało do niej tłumaczenie że jeśli się
      teraz pobierają przez ciążę to dlatego że wiedzieli czym seks się moze skończyć
      i teraz są bardziej odpowiedzialni niz kiedyś i że to wtedy był burdel...
    • lolinka2 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 15.07.06, 20:40
      luzik, mam 24 i dwoje dzieci, obie planowane, wygladam na 15-16, tez to przechodze, a w sklepie piwa nie chca sprzedac.
    • kaja2071 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 16.07.06, 14:26
      wow, pare dni mnie nie było wracam i widze i ze "niezła" dyskusja sie zawiązała.
      Do tych atakujących - nigdzie nie napisałam ze wyzwałam te staruszki od
      niewiadomo jakich. Opisując sytuacje uzyłam zwrotów typu nóż mi sie w kieszeni
      otworzył itp. zeby podkreślić SWOJE emocje, a dokładniej złość jaką czułam w
      danej chwili - proponuje dokładnie czytać, najlepiej ze zrozumieniem.
      Co do szacunku wobec osób starszych (bo i na ten temat sie ktos wypowiadał) -
      szanuje jak najbardziej bez względu na wiek czy poglądy, ale pod warunkiem że z
      wzajemnością. Sama głośna wypowiedz tych dwóch Pań na temat mojego rzekomo
      MŁODEGO wieku pewnie nie zrobiłaby na mnie najmniejszego wrażenia, gdyby nie ton
      użyty do jej wypowiedzenia.
      Nie wydaje mi sie zebym zachowała sie jak gó..ara co sugerowała jedna z
      forumowiczek.A nawet jesli ktos uwaza ze tak wlasnie było - trudno!
      Pozdrawiam
      kaja
      --
      Mojeszczęście

<a
      href="https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;51/st/20041227/n/Adrianek/dt/7/k/beb6/age.png">Adrianek
      ma juz</a>
      • anatemka Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 16.07.06, 14:41
        Sama głośna wypowiedz tych dwóch Pań na temat mojego rzekomo
        > MŁODEGO wieku pewnie nie zrobiłaby na mnie najmniejszego wrażenia, gdyby nie
        to
        > n
        > użyty do jej wypowiedzenia.

dokładnie. Ja ostatnio usłyszałam: o, taka młodziutka mężatka... /mam33 lata/,
        ale było to powiedziane z sympatia i sprawiło mi przyjemność.

Moja prababcia zawsze powtarzała że za jej czasów tez panny z brzuchem latały,
        i nie widzi powodów do narzekania na 'dzisiajszą młodzież'.
        • iwles Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 17.07.06, 10:11
          Co więcej, kiedyś panna w wieku 25 lat uważana była już za "starą pannę".
          Dziewczyny wychodziły za mąż w bardzo młodym wieku.

Dlatego tym bardziej nie rozumiem wypowiedzi tych babć.
    • w_ania Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 17.07.06, 13:24
      ha ha ha ha ja mam ten sam problem ale jakoś nie trafiam na brygady moherowe z
      takimi tekstami a gdyby nawet niech se gadaja az im śliny na jezorach zabraknie
      co mnie to obchodzi ja nie musze sie przed nikim tłumaczyc.
      Ostatnio miałam taka przygode poszłam do lekarza do przychodni
      (przeprowadziliśmy sie) i tam pan do mnie wali per ty - Ja nic spokonie sobie
      siedzę i smiać mi sie chce mysle (kolejny który dał sie nabrać) az doszlo do
      wypisywania karty i wtedy data urodzenie(33 lataka dają mi 19 - 20)) i ilość
      dzieci i lekko gość zdebiał po czym płynnie przeszedł na pani. Nie martw sie
      zawsze w jeansach i koszulce nawet po 50tce bedziesz dobrze wygladać.
      Ania
      • jacha5 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 17.07.06, 13:40
        w_ania napisała:

> Ostatnio miałam taka przygode poszłam do lekarza do przychodni
        > (przeprowadziliśmy sie) i tam pan do mnie wali per ty - Ja nic spokonie sobie
        > siedzę i smiać mi sie chce mysle (kolejny który dał sie nabrać) az doszlo do
        > wypisywania karty i wtedy data urodzenie(33 lataka dają mi 19 - 20)) i ilość
        > dzieci i lekko gość zdebiał po czym płynnie przeszedł na pani. Nie martw sie
        > zawsze w jeansach i koszulce nawet po 50tce bedziesz dobrze wygladać.
        > Ania

Moja kuzynka miała podobną sytuację:
        pani sklepikara wali jej po imieniu: co byś chciała, ona więc mówi, że tyle a
        tyle krówek, tyle dropsów itd. Aż wreszcie pani pyta "coś jeszcze", a kuzynka
        jej na to: "wiesz co, daj mi jeszcze 25 dkg ciasteczek"
        Możecie sobie wyobrazić minę sklepikary??!!! rewelacja!!!
        • iwles Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 17.07.06, 14:58
          Nasepnym razem niech powie:
          Daj mi jeszcze ćwiarteczkę czystej i papierosy

smilesmilesmilesmile
          • jacha5 Re: Krew mnie zalała... "o ja źle wychowana"!!! 17.07.06, 15:12
            Niestety tam były tylko słodycze wink
            Jak ją znam to pewnie by tak powiedziała
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka