luxfera1 13.08.06, 22:42 zwykła plastikowa za 3,80.,plastikowa z atopionymi np.muszelkami czy chromowana?albo inną? i czy ona stoi w łazience czy wisi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chmurka_257 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 22:47 zwykla a czemu pytasz ,czy jest jakas roznica oprocz ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 22:48 dłuższy czas myłam chromowaną, stojącą od czasu jak moje dziecko się d niej dorwało, połąmało i jeszcze dywan w przedpokoju nią wyczesało, myję zwykła, bo chromowanej nie mogłam ładnej znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 22:51 Z tworzywa sztucznego, w kolorze podkreślającym kolor moich oczu ;-P Z zatopioną zalaminowaną instrukcją obsługi tego urządzenia, jakże ważnego w naszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 22:52 znowu zabłąkany z marketingu? Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 22:54 tak pytam bo mam zwykłą ktorą sobie po prostu wywalam jak sie zbrudzi zbyt a takiej posrebrzanej toby szkoda bylo...no chyba że byłaby samoczyszcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 22:53 do zębów, najłatwiej dociera tu i tam Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: ja "kibla" nie mam tylko ubikację n/t 13.08.06, 23:13 fajnie masz ja mam kibel ktory niestety wymaga mycia Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: ja "kibla" nie mam tylko ubikację n/t 13.08.06, 23:16 Podoba mi sie to pytanie, szczegolnie po 2 piwkach ;-0) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ja "kibla" nie mam tylko ubikację n/t 14.08.06, 08:01 kibel to potocznie ubikacja jesli masz ubikacje masz i kibel, jusytko Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka kibel 14.08.06, 14:44 wiem, ale dla mnie to słowo nie jest potoczne, tylko trąci wulgaryzmem Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: kibel 14.08.06, 14:54 niepotrzebnie jest potoczne zwyczajnie wulgarne jest sracz Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu chcialam przypomnieć.... 14.08.06, 14:57 że kiedyś zostalam tu prawie spalona na stosie za kiblowy post... a teraz widze że sie mnożą... tolerancja wzrosla? ja myje plastikiem moj kibel mialam jaką tam super wypasiona szczote i sie złamała... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: chcialam przypomnieć.... 14.08.06, 15:02 sowa_hu_hu napisała: > że kiedyś zostalam tu prawie spalona na stosie za kiblowy post... > a teraz widze że sie mnożą... tolerancja wzrosla? W takim razie to smutne, bo świadczy o obnizaniu sie kultury języka, szkoda że również emam, których przecież naśladują ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: chcialam przypomnieć.... 14.08.06, 15:54 czy twoj smutek jusytko dotyczy szerokiego stosowania slowa kibel? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: chcialam przypomnieć.... 14.08.06, 19:12 Ja myślę, że ten smutek wypływa nie tyle z szerokiego stosowania słowa "kibel" ile z szerokiego stosowania samego kibla... ehhhhhhhh sławojki - cudny czar wspomnień................ czasy bez szczotek, bez ściereczek i bez spuszczania wody. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: chcialam przypomnieć.... 14.08.06, 19:16 a moze wrecz przeiwnie - z niestosowania jak czlowiek tak dlugo nie postosuje, to faktycznie moze stracic poczucie humoru i na sama brzmienie slowa kibel dostaje piany na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: chcialam przypomnieć.... 15.08.06, 00:39 jusytka napisała: > > W takim razie to smutne, bo świadczy o obnizaniu sie kultury języka, szkoda że > również emam, których przecież naśladują ich dzieci. Racja, w pełni popieram. Ja mam w domu sędęs lub muszlę klązętąwą. A kibel myję zwyklą, plastikową sztotką ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: chcialam przypomnieć.... 15.08.06, 00:43 A jeśli już mowa o kulturze języka, to dość ważną sprawą jest prawidłowa odmiana wyrazów. Emamy są rodzajem żeńskim, więc powinnaś napisać "również emam, którE przecież naśladują ich dzieci", a nie "również emam, których przecież naśladują ich dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: chcialam przypomnieć.... 15.08.06, 01:01 wegatka napisała: > A kibel myję zwyklą, plastikową sztotką ;-P Ło matko, szczotką myję ) Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 23:21 myje muszle sciereczką, nie mam szczotki Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 23:41 ja myje szczoteczka do zebow(mezowska))) Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 13.08.06, 23:47 A tak powaznie - myje szczotka jednorazowa. Zakupuje zakladki nasaczone plynem, nakladam te nnakladke na specjalny kijek, po wymyciu sedesu nakladke wrzucam do sededsu i spuszczam wode lub wyrzucam do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 08:06 ale jakie to fajne, gdzie to kupujesz i ajk wyglada, nanuk? brzydza mnie szczotki od kibla chocby ze zlota byly zeby kontakt zminimalizowac rzucam jadowite tabletki robia tornado w kiblu, potem juz tylko szczota (zwykla plastikowa) symbolicznie przelece i jusz ale nie cierpie swojego kibla (ups ubikancji bo przedremontowy jest jeszcze, ale mam nadzieje ze juz niedlugo odnosnie anatomii kibla, macie staropolski ze schodkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 09:26 Myłam piękną chromowaną, ale się zużyła, więc postanowiłam kupić taką z odkręcaną rączką gdzie się tylko szczoty zmienia, ale nigdzie nie znalazłam. Teraz mam taką badziewną, za 1.59zł kolorem pasującą do wystroju łazienki (białą . W sumie nie jest to rzecz do podziwiania, ale do śmierdzących czynności i średnio co 3 miesiące wywalam, więc po co mam płacić 30zł za szczotkę do kibla. Ale za to pojemnik na szczotkę jest bardzo ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 12:39 Wcale nie myję, mąż myje Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 16:07 dziewczyny czy wy troche nie przesadzacie? jeszce zrobice watek jaki papier toaletowy uzywacie.... juz wysiadam - same g...wna wokol mnie Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: nie wiedziałam, że to forum dla wrażliwców :P 14.08.06, 16:12 kurde dziewczyny.... opisy albo wywody o seksie moze sa oki, o tesciowach tez... ale dlaczego o gownianej robocie? czyzby tak bardzo Wam sie nudzilo,ze musicie wszystkim sie dzielic (gdzie kosz na smieci, czym myc wc i ile razy? Odpowiedz Link Zgłoś
fra_mauro Re: moze tak male podsumowanie ? 14.08.06, 17:08 1. slowo kibel nie jest wulgarne 2. zdecydowanie wygrywaja szczotki najtansze, plastikowe, ze nie wszystko zloto co sie swieci, a cena w tym asortymencie nie przeklada sie na trwalosc, 3. oporzadzenie wc nie nalezy do naszych ulubionych zajec )) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: nie wiedziałam, że to forum dla wrażliwców :P 14.08.06, 19:15 joasiiik25 napisała: > czyzby tak bardzo Wam sie nudzilo,ze musicie wszystkim sie dzielic (gdzie kosz > na smieci, czym myc wc i ile razy? nie ma glupich pytan a kosz na smieci to kwestia aranzacji, wnetrza kofana, a nie gowniana Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 17:16 ja tak jak Nanuk, jednorazowkami, teraz <a href="images.google.com/imgres?imgurl=http:// www.clorox.com/images/inn_img_toiletwand.gif&imgrefurl=www.clorox.com/ innovations_toiletwand.php&h=260&w=280&sz=21&hl=en&start=1&tbnid=PJJUXBc22iam3M:&tbnh=1 06&tbnw=114&prev=/images%3Fq%3Dclorox%2Btoilet%26svnum%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26client %3Dsafari%26rls%3Den%26sa%3DN" target="_blank">tymi</a>: Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 17:17 link clorox.com/solutions_toiletwand.php Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: jaką szczotką myjecie kibel? 14.08.06, 17:17 Przeczytałam z uwagą cały wątek. Najbardziej podoba mi sie koncept Nanuk, żeby myć WC mężowską szczotką do zębów DDD Odpowiedz Link Zgłoś
gerandia ha ha ha 14.08.06, 18:35 dziewczyny nie przesadzajcie mozna sie usmiac jestem w teraz w pracy i trosze sie odstresowalam Odpowiedz Link Zgłoś
kurka-kurka wcale - 14.08.06, 19:27 Szczerze mówiąc - nie myję wcale. Średnio raz do roku kupujemy nowy kibelek, jak ten stary już za bardzo waniajet. Stać nas. -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- To był naprawdę wspaniały dzień Zamruczał Kubuś i zapadł w sen Odpowiedz Link Zgłoś
martek40 Re: Witaj w klubie kurka-kurka 15.08.06, 00:31 Tylko chyba masz w domu mniej użytkowników niż ja. My jesteśmy zmuszeni wymieniać raz na kwartał. Ale co tam. Stać na na to. A co! Odpowiedz Link Zgłoś