Dodaj do ulubionych

szkoda gadac.. ukatrupilabym

15.08.06, 17:27
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3550692.html

W szwecji to sie non stop dzieje, W Anglii to norma, ojcowie zabijaja corki a matki sie przygladaja.

Nie wiem w ktora strone europa zmierza ale jest niczym stara kobieta - wspaniala przeszlosc , zero
przyszlosci.
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 17:34
      Jakis rok temu byl w Berlinie identyczny przypadek. Zastrzelil ja jej wlasny
      brat, bo nie zyla zgodnie z Koranem.To nie angielscy czy szwedzcy ojcowie
      zabijaja. Ten rodzaj zabojstwa doczekal sie swojej specjalnej nazwy: Ehrenmord -
      morderstwo dla honoru (rodziny innowiercy). Ave Oriana Fallacci!
      • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 17:39
        szkoda ze oriana juz stara bo to chyba jedyna osoba ktora sie nie boi o tym mowic.
      • babka71 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 17:40
        dokładnie
        Oriana Fallacci ma racje !!!!!!!!!!!
    • siasiuszek Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 20:01
      Oby ta religia nigdy nie opanowała świat, bo biada nam kobiety.
    • escribir Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 20:14
      headonshoulders napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3550692.html
      >
      > W szwecji to sie non stop dzieje, W Anglii to norma, ojcowie zabijaja corki a
      m
      > atki sie przygladaja.
      >
      > Nie wiem w ktora strone europa zmierza ale jest niczym stara kobieta -
      wspanial
      > a przeszlosc , zero
      > przyszlosci.
      >
      Jaka Europa??? Przecież to był Pakistańczyk. A że to była we Włoszech to nie ma
      tu nic do rzeczy.
    • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 20:57

> W szwecji to sie non stop dzieje, W Anglii to norma, ojcowie zabijaja corki a m
      > atki sie przygladaja.

a skad te rewelacje? czy moglabys podac zrodla tych informacji?
      a przed podaniem, radze zapoznac sie ze znaczeniem slow "non stop" i "norma"...

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
      • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 21:48
        wystarczy iz wpiszesz w google honor killings western europe.

Prosze, zapoznaj sie z mozliwosciami douczenia sie, zanim skompromitujesz sie sugerowaniem mi
        poziomu umyslowego rocznego dziecka, ktore nie wie co znaczy slowo "norma".
        • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:57

> wystarczy iz wpiszesz w google honor killings western europe.

wybacz, ale to Ty podajesz jakies, ponoc udokumentowane, stwierdzenia, a gdy
          prosze o "dowody", to kazesz mi samej szukac? skoro wiesz tyle na ten temat, to
          na pewno masz pod reka jakies statystyki, pieknie prosze o ich "okazanie"

> Prosze, zapoznaj sie z mozliwosciami douczenia sie, zanim skompromitujesz sie
          > sugerowaniem mi
          > poziomu umyslowego rocznego dziecka, ktore nie wie co znaczy slowo "norma".

nie bardzo rozumiem ten komentarz
          norma, to cos, co robia *generalnie* wszyscy. czy w szwecji/angli/niemczech
          wszyscy ojcowie morduja swoje corki? czy wszyscy muzulmanscy ojcowie morduja
          swoje corki? akurat mieszkam w niemczech, w okolicy zamieszkiwanej przez duza
          ilosc turkow (takze rosjan i polakow) i, jak do tej pory (6 lat) nie bylo ani
          jednego zabojstwa corki przez ojca... troche mi sie to kloci ze stosowaniem
          pojecia "norma" na takie zachowanie...

``````````````````
          • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:05
            dodam jeszcze, zeby do konca wyjasnic, o co mi chodzi, ze absolutnie nie
            kwestionuje *wystepowania* takich zjawisk lub ich okropnosci. chodzi mi jedynie
            o stwierdzenia typu "norma" i "non stop"

``````````````````
            • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:12
              czy aby non stop nie oznacza iz nie zanosi sie na zakonczenie tej sytuacji i ze norma bedzie czytanie
              takich wiadomosci?
              • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:19
                non stop dla mnie oznacza "ciagle, bez przerwy"
                ... moje dziecko non stop placze...

``````````````````
          • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:10
            wiesz, norma ma znaczenie wzgledne - czy dzieje sie to raz na tydzien czy raz na miesiac badz dwa, a
            nawet raz do roku ( patrz mamy sw jana raz w roku i jest to norma) NORMA dla mnie jest cos ma
            miejsce regularnie i juz nikogo nie zaskakuje.

wyszukalam ci "dowody" w pare sekund, prosze bardzo.

www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2005/02/27/wturk27.xml
            www.dw-world.de/dw/article/0,,1244406,00.html
            news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4345459.stm
            www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4565134
            • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:18
              dziekuje za linki.
              owszem, pokazuja one, ze zjawisko istnieje i przybiera na rozmiarach.
              ale ja ciagle nie nazwalabym tego norma! i nie uwazam, ze "nikogo to nie dziwi"!!!
              poza tym uzylas rowniez slowa "non stop". non stop to nie 6 morderst w 4
              miesiace, w 200 000 spolecznosci...
              ... choc to i tak o 6 za duzo sad

``````````````````
              • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:24
                jeszcze to dziwi tych co nie przejrzeli na oczy...niestety.

200.000 to cala spolecznosc, ale ile na taka spolecznosc przypada kobiet , dzieci , starcow, mezczyzn,
                w tym ile mlodych kobiet w wieku gdzie szuka sie milosci, buntuje i szuka akceptacji? Powiedzmy ze
                30.000.

Jezeli z tych 30.000, powiedzmy zbuntuje sie 10.000 a dajmy na to - spekulacja czysta, ze 3000 ma
                chore rodziny i zginie ich 6, czyli jedna na 500 , w ciagu 4 miesiecy i zjawisko wciaz rosnie i nie widac
                konca, mozna to nazwac norma.

---------
                Good Girls Go To Heaven
                Bad Girls Go To London !
                • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:25
                  dla mnie to nie jest norma i nie non stop

``````````````````
                  • zuzia.zet Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:30
                    Jeśli masz takie możliwości, spróbuj porozmawiać z mieszkańcami niektórych
                    szwedzkich miast, np. Helsingborg czy Malmo, potwierdzą to, co pisze
                    headonshoulders.
                    • kura17 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:45
                      ale potwierdza CO konkretnie? ze takie rzeczy sie zdarzaja? o tym wiem i bez nich.
                      chodzi mi o sformulowanie "non stop" i "norma"

sama mieszkam w niemczech, w miejscu z dominujaca spolecznoscia turecka, i nic
                      takiego non stop sie nie dzieje i nie jest to norma

``````````````````
                • tequilkuk Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 14:38
                  przy czym 6 to te ktore udalo sie wyjasnic. Dodatkowym przerazajacym czynnikiem
                  jest zmowa milczenia.
                  "Władze są bezradne, gdyż rodzina i sąsiedzi ofiary zawiązują wokół zbrodni
                  zmowę milczenia. - Takie zmowy obejmują często całe wspólnoty imigrantów - mówi
                  Andy Baker, szef wydziału zabójstw Scotland Yardu. - Sprawa najczęściej
                  pozostaje niewyjaśniona."
                  serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34203,3450875.html
                  • faceeet kurka-typowy produkt islamskiej propagandy,zapewne 16.08.06, 16:53
                    wyszla za jakiegos wyznawce pokojowej religii i teraz nie ma wyjscia, zaklina
                    rzeczywistosc jak tylko moze... zenada...
      • iwles Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:21
        Już kilka miesięcy temu czytałam gdzieś artykuł na ten temat.
        Tak - to prawda.
        Dlaczego Szwecja? Anglia?
        Ano ze względu na dużą ilość muzułmańskich imigrantów.
        • vibe-b Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:25
          iwles napisała:

>> Dlaczego Szwecja? Anglia?
          > Ano ze względu na dużą ilość muzułmańskich imigrantów.

Szwecja i Anglia nie sa jedyne, gdzie jest duzo islamskich imigrantow. W Danii
          jest zatrzesienie- i w Niemczech bodajze tez sporo.
          • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:31
            ok, w niemczech dzieje sie to nawet czesciej niz w Anglii. Cala zachodnia europa stala sie arabska dziwka.
            Niestety
          • tequilkuk Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 14:35
            I tez maja ten problem...
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34203,3450875.html
    • vibe-b Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 21:06

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3550692.html
      >
      > W szwecji to sie non stop dzieje

Chyba troche przesadzilas.
    • anet333 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 21:12
      Szczerze mowiac, czesciej niz wiadomosc o kolejnej zabitej "nieposlusznej"
      muzulmanskiej corce w Europie Zachodniej, slysze w mediach wiadomosc o kolejnym
      zabitym lub zmaltretowanym dziecku przez pijanego tatusia lub pijana mamusie w
      Polsce.
      • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 21:35
        bo w Polsce Bogu dzieki nie jest to jeszcze problem na ta skale poniewaz nie mamy tylu imigrantow.

Natomiast media na zachodzie nie chca opowiadac o kazdym z tych przypadkow nie chcac szerzyc
        islamofobii.Szkoda ze Orianka juz dogorywa bo to jedyna trzezwo myslaca osoba w tym poprawnym
        politycznie szambie jakim stala sie europa.

Odnosnie zabojstw dla honoru - czesto dzieje sie tak ze ma miejsce narada rodzinna i wtedy pada
        decyzja o tym czy zabic niewierna. Dzieje sie to nawet w Turcji ktora aspiruje do UE.
        Najczesciej wyrok wykonuje najmlodszy syn , najlepiej kiedy jest niepelnoletni wtedy uniknie srogiej
        kary. Czasem po prostu zamykaja dziewczyne w pokoju na pare tygodni z a) pistoletem, b) tabletkami,
        c) sznurem i mowia jej ze sie ma zabic bo i tak i tak tego nie przezyje.
        • anet333 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 01:57
          Zdaje sie, ze nie zrozumialas tego co napisalam( lub tez napisalm to
          niezrozumialesmile. Dla mnie zabojstwa i martletowania dzieci w Polsce (ktorych to
          przypadkow bylo jakos nieslychanie duzo naglosnionych w ostatnich tygodniach) -
          sa takimi samymi zbrodniami jak zabijanie "dla honoru" w rodzinach
          muzulmanskich. WIec jakby nie ma za co, szczerze mowiac, Bogu dziekowac - za to,
          ze u nas to nie muzulmanie a katolicy zabijaja swoje dzieci.
          • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:29
            ok, ja rozumiem ale to sa inne przypadki. Mowimy o zbrodni popelnianej w imie Boga, o zlu tkwiacym
            w tradycji.
            Zbrodnie popelniane na dzieciach sa totalna patologia wynikajaca z chlania najczesciej, nie z
            kultywowanej od wiekow "tradycji"
      • ma.pi Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 15:50
        anet333 napisała:

> Szczerze mowiac, czesciej niz wiadomosc o kolejnej zabitej "nieposlusznej"
        > muzulmanskiej corce w Europie Zachodniej, slysze w mediach wiadomosc o
        kolejnym
        > zabitym lub zmaltretowanym dziecku przez pijanego tatusia lub pijana mamusie w
        > Polsce.

Dzisiaj znowu w Wyborczej pisali o znalezionym noworodku w reklamowce. :o(

Pozdr.
    • ewika-uk Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 21:29
      hola,hola.....chyba sie zagalopowalas troszke...
      >>W Anglii to norma....
      mieszkam tu 9 lat i nigdy nie slyszalam czegos tak glupiegowink
      • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 21:42
        ja tez mam dom w londynie, w centrum, w miescie ktorym mieszkam od ladnego czasu i w ktorym
        spedzilam kawal czasu w dziecinstwie.

Jezeli mieszkasz pod londynem badz w bialej dzielnicy to mozliwe iz masz to szczescie ze nie patrzysz
        na idace piec metrow za mezczyzna okute w czarne burki objuczone siatami kobiety.

Glupia jest twoja ignorancja, to ze nie slyszysz co sie naokolo dzieje to nie znaczy ze problemu nie ma.

www.westernresistance.com/blog/archives/002608.html
        www.sullivan-county.com/x/honor_killings.htm
        www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=34836

wystarczy wpisac w google london, honor killings. Masz mnostwo materialow ktorymi mozesz sie
        doedukowac.
    • bea.bea obrzezanie dziewczynek.....to niestety ..... 15.08.06, 21:36
      norma w środowiskach muzułmańskich i nietylko....
      czytałam ostatnio ksiązke waris day...( chyba tak sie pisze) Przełamac taby...i
      właos na głowie mi sie zjerzył....
      to nie tylko praktyka e dalekiej afryce...ale tu w europie niestety powszechna
      sprawa....
      tylko we francji skutecznie próbuje sie z tym walczyc...w pozostałych panstwach
      europy przymyka sie na to oko...

ostatnio moja ciotka mieszkajaca w niemczech powiedziała mi że jej sąsiedzi
      zrobili to swojej córce......nikt nie zadzwonił na policje...(choc wszyscy
      wiedzieli...bo sie bali represji...
    • siasiuszek Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 22:56
      Autor tekstu: Dirk Verhofstadt; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,4568
      Kobietom w Arabii Saudyjskiej nie wolno prowadzić samochodów, spotykać innych
      mężczyzn, muszą się one podporządkować swym mężom. W Nigerii niezamężne,
      brzemienne kobiety według prawa muzułmańskiego (szariat) skazywane są śmierć
      przez ukamienowanie. W Algierii kobiety grające w piłkę nożną są za to
      potajemnie mordowane. W Kaszmirze fundamentalistyczni mężczyźni strzelają w
      nogi kobietom, które nie noszą burek. W Jordanii regularnie mają miejsce
      honorowe morderstwa, gdzie męscy członkowie danej rodziny mordują kobietę -
      siostrę lub córkę — ponieważ według nich zhańbiła honor rodziny. W Somalii
      młodym dziewczętom zszywa się wargi sromowe. W Bangladeszu i Pakistanie
      kobietom odmawiającym małżeństwa lub sprzeciwiającym się małżonkom wylewa się
      kwas siarkowy na twarz.

www.racjonalista.pl/kk.php/s,4568
      • berecik7 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 15.08.06, 23:47
        Skoro dla tego Pakistańczyka taka ważna jest rodzima tradycja to po cholerę
        pcha się do świata, w którym nikogo nie szokuje to, że ktoś zyje z kimś w
        konkubinacie. Na miejscu władz odesłałabym natychmiast tradycyjnego
        Pakistańczyka do dziury, z której pochodzi i niech tam sobie uprawia swoje
        rytualne zabójstwa. WON z Europy. Absolutnie zgadzam się z Orianą. Nie
        rozumiem, dlaczego PRZYBYSZE mają decydować, jak mamy urządzać własny dom. Nie
        podoba się Europejska kutura i obyczaje? Nikt tu nikogo nie trzyma. Moim
        zdaniem władze powinny korzystać z każdego pretekstu, by takich ludzi pakowac
        do domku.
        • anet333 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 02:06
          Uwielbiam takie nacjonalistyczne hasla "Won z mojego kraju i kontynentu"! Dasz
          wiare, ze w Anglii i Irlandii sa srodowiska, ktore wlasnie w ten sam sposob
          wolaja do Polakow? Bo tez podobno nie znamy zwyczajow i tradycji tutaj
          panujacych (np. ze stoi sie w kolejce, zeby wejsc do autobusu. Albo, ze
          przywlaszczanie cudzej wlasnosci jest karalne i nazywa sie tu kradziez).
          Przyjemnie? Chyba nie bardzo...
          • agastrusia Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 09:27
            To nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem. To jest poprostu tak samo jakby ktoś
            obcy przyszedł do ciebie do domy poustawiał go po swojemu a ty nic byś na to nie
            mogła powiedzieć. No sorry ale to jakaś pomyłka. Jeśli wlazłeś między wrony
            krakaj jak i one.
            • iwles Agastrusia. 18.08.06, 09:11
              agastrusia napisała:

> To nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem. To jest poprostu tak samo jakby ktoś
              > obcy przyszedł do ciebie do domy poustawiał go po swojemu a ty nic byś na to
              ni
              > e
              > mogła powiedzieć. No sorry ale to jakaś pomyłka. Jeśli wlazłeś między wrony
              > krakaj jak i one.

No sorry, ale się nie zgodzę.
              Jesli ja przyjde do Ciebie z moim dzieckiem to mam prawo swoje dziecko
              traktować tak jak zwykle traktuję. Więc jesli syn zrobi coś co mi się nie
              podoba, to nawet będą Twoim gościem ja na to zareaguję tak, jak j.a. mam w
              swoim zwyczaju, a nie będę sie podporządkowywała t.w.o.i.m. zasadom wychowania.

Chyba, że na twoich oczach zdzieliłabym dziecko kablem przez plecy, albo
              walnęła w głowę. Wtedy owszem - mogłabyś a nawet powinnaś zareagować.
              Ale ... samo wyproszenie mnie z twojego domu problemu nie rozwiązałoby, bo po
              powrocie do swojego domu ja i tak mogę zrobić swoje.

Widzisz więc, że nie w t.y.m tkwi problem. To, że wyprosisz muzułmanina ze
              swojego kraju - sprawi, że zabiją kobietę w innym miejscu.
              A nie chodzi o to, że dzieje się to w Europie, ale, że w ogóle ma miejsce.
          • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 09:28
            ..chyba nie zrozumialas. Tu Berecik nie mowil o wszystkich braciach o oliwkowej skorze i innym
            wyznaniu , ale o tych braciach, ktorzy przyjezdzaja na zachod, biora zasilki, mieszkanie i zyja latami na
            garnuszku panstwa jednoczesnie mu zlorzeczac, nazywajac nasze kobiety k....mi, nasza kulture
            rakiem, popierajac zamachy terrorystyczne. Jezeli komus sie nie podoba, WON. Jezeli ktos jest w stanie
            sie zaklimatyzowac - witamy serdecznie.
            • iwles Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:33
              Najgorsze jest to, że ktoś się zaaklimatyzował, została serdecznie przywitany.
              A tu nagle BUM.
              Albo sie dobrze konspirował, albo "solidarność" krwi wzięła góre, mimo że żyje
              i czuje się dobrze w kulturze europejskiej.

Nie mozna mówić "kiedy wszedłeś między wrony, musisz krakać tak jak one".
              Przecież własnie samo pojęcie "mniejszość narodowa" oznacza, że nowoprzybyłe
              narody chcą zachowac swoją odrębność, swoją kulturę, mimo że mieszkają w innym
              kraju. Kultywują swój język, obyczaje itp.

Tylko, że skoro już tu mieszkają, w Europie - powinni podlegać prawu
              cywilizowanego kraju. Bo prawo to powinno być nadrzędne.
              • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:40
                w szwecji juz domagali sie wprowadzenia dla siebie prawa szariatu.

Nikt nie kaze im jesc frytek, wieprzowiny, gotowac po europejsku, nikt nie zabrania sie modlic, huh,
                nawet nosic tego wora ktory swiadczy iz cala kobieta poczawszy od stop do glow jest tylko
                przedluzeniem macicy. Niech robia co chca.

Ale kiedy uwazaja ze moga
                a) zabraniac nam nazywac swieta swietami ( czytaj nie ma juz christmas lights, sa celebration lights)
                b) pokazywac flage angielska w pubach i szkolach ( bo krzyz kojarzy sie z krucjatami)
                c) gwalicic dziewczyny tylko dlatego ze maja kolana na wierzchu ( 75% gwaltow w skandynawii to
                panowie z algierii maroka)
                d) podzegac do terroryzmu i go jawnie akceptowac ( blisko polowa angielskich muzulmanow uwaza iz
                7.07 bylo usprawiedliwionym czynem i uwaza zamachowcow za meczennikow)

to uwazam, iz panow o takich pogladach nalezy wyslac do domu na sygnale.
              • agastrusia Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 18.08.06, 08:52
                Niemniej jednak powinni przestrzegać regół panujących w danym kraju albo żegnam.
          • zuzia.zet Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 12:48
            anet333 napisała:

> Albo, ze
            > przywlaszczanie cudzej wlasnosci jest karalne i nazywa sie tu kradziez).
            > Przyjemnie? Chyba nie bardzo...

Tutaj gdzie mieszkam, tzn. w Polsce to TEŻ NAZYWA SIE KRADZIEŻ. I nie
            dziwiłabym się, gdyby kradnących za granicą Polaków za kradzież deportowano. Te
            kraje mają prawo bronić się przed złodziejami.
            Żałuję jedynie, że nie da się ich deportować donikąd, wrócą pewnie do Polski i
            tutaj też będą się zachowywać jak bydło, taka pewnie ich natura.
            • anet333 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 15:43
              Masz racje oczywiscie. Chodzi mi tylko o to, ze przystepstwa jakich dopuszczaja
              sie wynaturzone jednostki za granica swojego kraju, rzutuja pozniej na dobrym
              imieniu calego narodu. Oczywiscie, ze tak samo jak potepiam zlodzieji-Polakow
              tak samo potepiam mordercow-Pakistanczykow. Ale zdaje sobie jednak sprawe, ze to
              jednostki jednak a nie cale narody sa wynaturzone. I dlatego krew sie we mnie
              burzy, gdy slysze okrzyki "Wywalic wszystkich Polakow z naszych wysp
              brytyjskich" albo "Won Araby z naszej nieskalanej Europy". I zdaje sie, ze
              autorka tego watku juz mi raz wytlumaczyla, ze chce wypedzic tylko tradycyjnych
              muzulmanow a tych "adaptujacych" sie do standartow europejskich to ona wita z
              otwartymi ramionami. Ale za chwile w innym poscie pisze ogolnie( jak mniemam w
              slad za swa idolka Fallaci) o "arabskiej dziwce" roznoszacej sie niczym zaraza
              po naszym pieknym kontynencie.
              • headonshoulders Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 23:06
                napewno fallaci blizej do mojej potencjalnej idolki niz poprawnym politycznie idiotom typu blair.

mowiac ARABSKA DZIWKA mam na mysli nastepujacy bieg spraw ( wrzucam linka bo kazde slowo ktore
                napisze sama bedzie zanegowane w mysl zasady tego forum ze po prostu trza negowac i sie czepiac )

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3538994.html
      • kraxa a po przeczytaniu tego te forumowiczki 16.08.06, 12:48
        ktore sie tutaj zala, ze "maz je oplul" moga odetchnac z ulga- w koncu zyja w
        cywilizowanych spolecznosciach gdzie "TAKIE COS" nie mogloby miec mejsca. I
        spokojnie znosza opluanie dalej, tylko ze agresja latwo narasta...I nie bedzie
        to moze w imie Allacha, ale wlasny malz ja kiedys skatuje gola reka
    • asiaasia1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 11:52
      Nie popieram terroryzmu etc. i wiem, że załozycielka wątku nie mieszka w PLu,
      chciałabym jednak zwrócić uwagę na skandaliczność tego, co się teraz tutaj w
      Polsce dzieje . Radio Maryja, mohery, krzyże w urzędach, szkołach, innych
      instytucjach. W ponoć publicznej TV długie relacje z pielgrzymek, z wizyty
      Benedykta, nie mówiąc już o corocznej szopce medialnej niby na cześć zmarłego
      Papieża, programy katolickie, bądź pseudoinformacyjne "talk-showy" z
      prawicowymi prowadzącymi i zaproszonymi debatującymi , indoktrynacja,
      faszyzujące partie w polskim sejmie tarktujące kobietę jako własnie
      przedłużenie macicy etc.

Wracająca cenzura. Niby wszystko jest OK, ale artykuł Gretkowskiej został
      wycięcty z "Sukcesu" nożyczkami, a Kazia Szczuka ostro skrytykowana. Nieznalska
      według jakiegoś cymbała z LPRu obraża uczucia religijne wystawiając sztukę
      niezależną w galerii, a nie w kościele.

To może ja założę burkę ? Chyba czas najwyższy w nowej Polsce to zrobić.
      • babka71 Re: asiaasia1 16.08.06, 13:03
        No i co z tego wynika co napisałaś??/
        wyjedziesz z kraju?
        załozysz burkę??
        Co ma jedno do drugiego??
        w tym kraju piszesz co chcesz
        mozesz głosować lub nie
        możesz nosić spódnicę
        możesz pisać i negować rządy RP Twoje prawo..
        więc zastanów się kobieto i nie porównuj!!!!!!!!1
        a poza tym poczytaj troszkę, a nie gledzisz , bo program w TV Ci się nie
        podoba..
        to przełącz kanał na inny nikt Ci nie każe ogladać Papieża i relacji z
        pielgrzymek ,.. Jesteś wolna..
        mam w domu 65 kanałów do wyboru do koloru
        • kura17 Re: asiaasia1 16.08.06, 13:15
          babka71 napisała:

> mam w domu 65 kanałów do wyboru do koloru

za darmo?

``````````````````
          • bea.bea Re: asiaasia1 16.08.06, 13:19
            za darmo?

za darmo.....a wąlściwie, za abonament..smile
            masz 4 programy...czyli tez jakiś wybór...na każdym z nich jest co innego..smile))
      • iwles Asiaasia 1- 16.08.06, 13:26
        Czy za to wszystko co napisałaś ktoś przypłacił zyciem?
        ktoś kogoś zabił ?
        • asiaasia1 Re: Asiaasia 1- 16.08.06, 14:17
          Nie, ale zacofanie i mentalność jest ta sama.
          Zanim zaczniemy innym wytykać błędy może warto posprzątać swoje podwórko.

Jeśli chodzi o TV publiczną- przykre to, ale w czasie pielgrzymki Benedykta 16 na każdym programie było to samo. Nie wspominam o rocznicy śmierci Jana Pawła II, o jego śmierci ( niezła szopka medialna w TV i dużo kasy zbitej na tym wydarzeniu) oraz o dezinformacji wpuszczanej w media przez prawicowców. Już mi się nie chcę pisać ... Rzygać się chce.
          • babka71 Re: Asiaasia 1- 16.08.06, 14:20
            to rzygaj na niestrawność polecam kieliszek żąładkowej
            • asiaasia1 Re: Asiaasia 1- 16.08.06, 14:23
              Dzięki.
              Juz tak rzygam od czasów nowego rządu.
              Dla mnie poprawą byłaby zmiana klimatu.
              I to własnie zrobię.
              A jak będzie trzeba, to zrzeknę się obyw. polskiego. Wiem , że Kaczora i faszystów to nie obchodzi.
              Wódki nie piję.
          • iwles Re: Asiaasia 1- 16.08.06, 14:28
            asiaasia1 napisała:

> Nie, ale zacofanie i mentalność jest ta sama.
            ... Rzygać się chce.

To do kibelka proszę, a nie tu na forum.
      • melka_x Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 14:55
        > według jakiegoś cymbała z LPRu obraża uczucia religijne wystawiając sztukę
        > niezależną w galerii, a nie w kościele.

Galeria nie była taka niezależna, bo dofinansowywana z państwowych pieniędzy (a
        więc także i pieniędzy chrześcijan), ale to już pryszcz. Ważniejsze jest to, że
        Nieznalska miała proces. W większości krajów muzułmańskich wydano by na nią
        wyrok śmierci za analogiczne potraktowanie Proroka.
        • asiaasia1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 15:18
          Nieznalska miała proces i wyrok "winna" w tym procesie.
          Więcej szczegółów na jej
          stronie:www.spam.art.pl/_old/nieznalska/index.html
          Oczywiście, artyści będą już wkrótce tworzyć jedynie podobizny Matki Boskiej i
          Jezusa , ewentualnie propagandowe obrazy propagujące prokreację.
          Socrealizm ale w innym wydaniu.
          • asiaasia1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 15:25
            Jak widać działacze LPR prawie ją pobili:

"W momencie wejścia działaczy i posłów LPR wraz z dziennikarzami i
            fotoreporterami do pomieszczeń Galerii Wyspa, była ona nieczynna a wystawa
            zdemontowana. Dorota Nieznalska była w galerii, gdyż pracowała przy montażu
            następnej wystawy grupy młodych artystów z Niemiec. Ekipa ludzi LPR od początku
            zachowywała się wobec artystki bardzo agresywnie, sugerując niedwuznacznie
            użycie przemocy. Oświadczyli na wstępie, że przybyli tu w celu zniszczenia prac
            i spowodowania zamknięcia wystawy. Jeden z działaczy, dopingowany przez
            pozostałych członków LPR, szarpał i odpychał artystkę od jej pracy. Powiedział,
            żeby nie próbowała z nim walczyć, bo on jest silniejszy. Członkowie LPR
            obrażali artystkę i rzucali pod jej adresem groźby. Prawdopodobnie tylko
            obecność dziennikarzy ocaliła Dorotę Nieznalską przed fizyczną agresją
            polityków i działaczy LPR. Zajście w galerii było wielokrotnie opisywane przez
            dziennikarzy i pokazywane w lokalnych i ogólnopolskich mediach."
    • asiaasia1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 14:31
      To taka metafora była.
      W kibelku już się nie mieści. W końcu wymiotuję już od 10 miesięcy...
      • babka71 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 14:36
        to jeszcze powymiotujesz 3 lata na zdrowie
        PiS rządzi i bardzo dobrze
        • asiaasia1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 14:41
          Nie. Ja wyjeżdżam.
          To normalne wśród młodych, wykształconych ludzi.
          W obcym kraju mam więcej przywilejów niż w swojej ponoć ojczyźnie.
          A PIS niech dalej lustruje i wykrywa byłych szpiegów i konfidentów, podczas gdy
          młodzi ludzie nie mają pracy, mieszkań albo zarabiają 1200 brutto/ mies. z
          podwójnym fakultetem.
          Za 3 lata to się zmieni i oni będą rozliczani. Wtedy chętnie wrócę, zagłosować
          przeciw nim i faszystowskiej LPR.
        • cocollino1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 15:07
          >PiS rządzi i bardzo dobrze
          super wręczsad((((((((
          ale to juz na inny watek
          • pia.ed Re: Tak jest w szwecji ... 16.08.06, 22:56
            Nie maialam czasu prczytac wszystkich wypowiedzi wiec moze sie powtarzam ...

Tak, zbrodznie "dla ratowania honoru" zdarzaja sie, ale najczesciej corke
            wywozi sie do swojego kraju na wakacje i tam zabija, bo kara za to jest
            znikoma.
            Najczesciej zreszta wykonanie poleca sie niepelnoletniemu BRATU, bo takiemu
            nie grozi zadna kara (mysle tu o krajach z ktorych pochodza imigranci).

W Szwecji byl taki przypadek kilka lat temu, gdy ojciec poszedl do mieszkania
            corki i zastrzelil ja na oczach jej matki i siostry.
            Dostal za to dozywocie.

W tym roku w Danii zastrzelono 18-letnia dziewczyne i ciezko zraniono
            jej nowo poslubionego meza.
            Zabojca byl chyba ojciec czy brat, ale 5 osob z tej rodziny dostalo
            dozywocie, bo wszyscy byli w zmowie.

Jest wiele podejrzanych przypadkow, ale jesli sad
            nie moze na 100 % stwierdzic ze to bylo zabojstwo,
            a nie samobojstwo, to niestety winni nie zostaja ukarani ...

Wszystkie zabojstwa o ktorych wiem byly wsrod Kurdow.

• karinex1 Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 23:23
      Tak,tak, badzmy tolerancyjni wobec nietolerancyjnych,przez nasz glupote opanuja
      caly swiat.
      • pia.ed Re: szkoda gadac.. ukatrupilabym 16.08.06, 23:50
        Nastepne morderstwo "dla ratowania honoru" zdarzylo sie wlasnie kiedy rodzina
        pojechala na wakacje.
        Corke chciano wydac za maz za jej kuzyna, ale dziewczyna odmowila. Rodzina
        postanowila ja wiec zabic.
        Morderstwo mialo miejsce w domu, gdzie sie zatrzymali podczas swego pobytu
        w Iranie czy Iraku (byli Kurdami).

Na pietro gdzie przebywala dziewczyna poszedl ojciec i jego dwaj bracia,
        wujkowie dziewczyny. Postrzelili ja tam ciezko.
        Kiedy jej 14-letnia siostra blagala matke aby ratowala swoja corke,
        ta tylko milczala i nie reagowala ...

Siostra zamordowanej dziewczyny zadzwonila do ambasady szwedzkiej tam gdzie
        przebywala, opowiedziala co sie stalo i poprosila o pomoc, poniewaz byla
        obywatelka szwedzka.
        Ambasada pomogla jej wrocic do Szwecji i zapewnila jej opieke.

Czternstolatka byla swiadkiem oskarzenia kiedy odbyla sie proces wujkow,
        ktorzy odsiedzieli pare miesiecy wiezienia w swoim kraju i sadzili
        ze nie mozna ich ukarac jeszcze raz!
        Niczego nie podejrzewajac wrocili do Szwecji, a tam jednak znalazl sie
        paragraf na nich.
        Dostali dozywocie.

Ojciec nigdy nie wrocil do Szwecji, jest taksowkarzem.
        Byl z nim wywiad, powiedzial ze niczego nie zaluje i zrobilby to samo w razie
        potrzeby.
        Matka wrocila, ale nie zostala ukarana, bo byla tylko pasywna podczas
        mordowania corki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka