Dodaj do ulubionych

Na czym NIE oszczedzacie???

19.08.06, 20:44
Wiadomo, dziecko to wydatki, wydatki, wydatkiiiiii... Kiedys wolalam kupic 3 ciuchy zamiast jednego, to samo z butami itp. Patrzylam na ilosc, nie na jakosc. Nadal zwracam uwage na ceny, ale zdecydowanie nie cena decyduje o zakupie :
1.lozka i materaca
2.butow
3.Pralki [moja ma 10 lat gwarancjismile]
4.szamponu
5.kawysmile))
Obserwuj wątek
    • hratli Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 20:55
      nie oszczedzam wcale
    • agnes123 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 20:57
      Wiesz co , może wstyd sie przyznać,ale ja nie umiem oszczędzać sad Np. odnosząc
      się do jedzenia - wolę zjeść mniej a dobrze niż wiecej,ale byle jak smile

-------*****------
      Facet jest jak lizak-nie dość,że słodki,to do wszystkiego klei się...smile
      • etna78 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:21
        Ja wolę kupić jedną rzecz a dobrą, niż kilka kiepskich a tanich.

P.S.A jaką masz pralkę, bo właśnie poszukuję takiej na długiej gwarancji?
        • tijgertje Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:56
          Mam Miele, w Holandii bardzo popularna, w Polsce chyba tez juz jakies sa dostepne, ale nie wiem, czy maja serwis gwarancyjny na 10 lat. Normalnie jest 2 albo 3 lata, za niewielka doplata mozna wykupic serwis 10-letni. Suszarke tez mam od nich, obie maja po ponad 4 lata, na razie spoko. Piore i susze wszystko lacznie z welna.
          • iwles Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 14:33
            Doczytaj dobrze, czego ta gwarancja dotyczy.
            Ja tez mam pralkę 7 lat gwarancji (whirpool kupiona w Polsce), ale te 7 lat
            gwarancji dotyczy tylko silnika.
      • jusytka Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 22:21
        oszczędzanie nie musi oznaczać, że jesz byle jak.
      • gawliki Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 12:47
        NIE OSZCZEDZAM!!!!!!NA SZCZESCIE NIE MUSZE
        NAJWIOECEJ WYDAJE NA DZIECKO,CIUCHYMKOSMETYKI I WYJAZDY,I NA JEDZENIE -
        NAJCZESCIEJ W RESTAURACJACH
    • agacz2905 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:20
      Nie oszczędzam na: butach dla siebie i rodziny, kawie, wodzie mineralnej i
      sokach, owocach, i...wodzie bieżącej (mycie, pranie). W ogóle mimo niewielkich
      dochodów to jakoś nie umiemy specjalnie oszczędzać. Życie jest jedno, kredyt
      mieszkaniowy jakoś się co miesiąc spłaca i jakoś to się kręcismile.
      • demarta Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:25
        na piwie.
      • kraxa a ja oszczedzam dla odmiany 19.08.06, 22:19
        wylazcnie na wodzie i elektrycznosci, ale z pobudek ekologicznyc bardziej niz
        dla podratowania budzetu. szuszarki i zmywarki z tego powodu wlasnie nie mam i
        nie zamierzam miec
        • wieczna-gosia zmywarka 20.08.06, 08:59
          kraxa nie wiem jak z suszarka, ale zakup zmywarki sie zwraca po ok 5 latach od
          zakupu (to tez do ilosci zmywania zalezy, im wieksza rodzina tym szybciej)
          wlasnie z tego powodu ze jest oszczedniejsza niz zmywanie reczne.
          • kraxa zmywarka zuzywa mnie wody??? 20.08.06, 12:53
            niz przy myciu recznym- smiem watpic. Jak napisalam liczy sie dla mnie
            oszczednosc zasobow, a nie tak bardzo to ile sie za nie placi....
            • mathiola podobno mniej 20.08.06, 12:56
              Moja nad wyraz oszczedna kuzynka wszystko skrupulatnie przeliczyla i zgodzilo
              sie z opinia producenta - zmywarka zuzywa mniej wody niz przy myciu recznym.
              • kraxa ale mowisz o myciu pod biezaca woda??? 20.08.06, 22:31
                Bo ja nieczego nie musze przeliczac...Myje w misce z ciepla woda i plynem,
                plucze w misce z czysta woda. Najpierw szklanki i naczynia lekko brudne, na
                koniec gary i patelnie. Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze zmywarka bierze mniej
                wody niz 2 miski- w sumie 10 litrow gora. Nie mowiac juz o pradzie, no
                powaznie, w glowie mi sie to nie miesci
                • magdaaa73 Re: ale mowisz o myciu pod biezaca woda??? 21.08.06, 15:54
                  Moja zmywarka "bierze" 10 litrów wody na mycie (w temp. 60stopni).Nie masz
                  szans umyć sterty naczyń w dwóch miskach z wodą-no chyba że komuś nie
                  przeszkadzają niedomyte garnki.Dodatkowo na pewno zużywa mniej prądu niż gazu
                  (jeślei mamy wodę ogrzewaną gazem)
                  • kraxa jaka to zmywarka??? 21.08.06, 18:24
                    Powaznie pytam, bo jesli producent potwierdzi to co Ty piszesz to ja kupie smile)
    • winky2 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:31
      Na środkach czystości. Lepiej umyć okna raz droższym płynem niż poprawiać po
      jakimś tanim syfie.
      • care_5 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:44
        Na whiski. smile..
        • chmurka_257 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 21:55
          Na dziecku nie oszczedzam ,wole trzy razy drozsze ciuszki niz te za pare groszy
          i po kilku praniach do kosza,na proszku,na szamponach i plynach oraz na butach.
      • jusytka Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 22:25
        Ja nie używam żadnych środków do mycia okien i lśnią smile - uzywam wyłącznie
        ściereczek z mikrofazy - suchej i mokrej. Nie tylko okna tak myje, również
        lustra, meble, zawsze mam je w aucie. Same ściereczki nie są tanie, ale
        starczają na długo.
    • odsrodkowa Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 22:29
      Właściwie to na niczym nie oszczędzam smile
    • jusytka Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 22:29
      Ja kupuje wyłącznie firmowe buty, ale oszczędzam, bo kupuje je na Allegro lub w
      outlecie, a nie pierwszym z brzegu firmowym sklepie, lub z przecen, tak samo z
      ubraniami. Ktoś kto widzi moje dzieci myśli, że wydaje na nie fortunę, nic
      bardziej błędnegowink
    • luxure Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 19.08.06, 23:30
      Na niczym nie oszczędzam, bo nie warto ...raz się żyje, po co więc sobie i
      rodzinie żałować? Oszczędzam tylko na swoim jedzeniu, zupełnie nie ze względów
      ekonomicznych tylko po prostu... smile)) i noszę romiar 34/36.
      • igge Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 20.08.06, 00:50
        Na książkach dla dzieci, materiałach do nauki języka obcego, ubrania wolę też
        kupować rzadko ale dobrej jakości, środkach czystości, sprzęcie sportowym
        szczególnie dla dzieci, na wakacjach też nie oszczędzam i raczej spełniam o ile
        to możliwe wszystkie marzenia (ale nie kaprysy) syna. Córka marzy o kociaku i
        szczeniaku ale na razie pozostaję nieugięta.
    • mysia-mysia Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 20.08.06, 06:25
      Jak się zastanowiłam głębiej to wyszło że na wszystkim, bo co z tego, że np.
      herbatę i kawę kupuję jedną z najlepszych jakie są w powszechnej sprzedaży? W
      specjalistycznych sklepach można kupić jeszcze lepsze i czasem taką też kupuję,
      ale tam z kolei wybieram z tańszych, nie kupuję też szynki parmeńskiej, buty
      kupuję za 200zł a nie za 600 itd. Nie ma ani jednej rzeczy o której mogłabym
      powiedzieć że nie oszczędzam na niej smile
    • judytak Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 20.08.06, 06:38
      przecież jak kupuję te droższe, ale mniej/rzadziej, to też jest oszczędzanie...

i w tym sensie, to oszczędzam na wszystkim (bo jakbym nie oszczędzała, to
      wydałabym pewnie 10 razy więcej, niż zarabiam - tylko wtedy wcale bym nie miała
      czasu zarabiać cokolwiek...)

właściwie, to co bym nie kupowała, to patrzę na stosunek ceny do "wartości
      użytkowej"
      i czasami najlepiej wychodzi to w przypadku "najtańszego produktu" (np. 10
      zestawów bielizny+koszulek dla syna na obóz, co wiadomo, że przywiezie najwyżej
      3), czasami są to rzeczy "dobre średnie" (najczęściej), a i się zdarza, że
      najdroższe (np. jak już kupię jakieś lody czy czekoladki, to dla samej
      przyjemności...)

książkę dla siebie kupię, jak nie jestem w stanie zostawić, dla dziecka, jak mi
      nie daje spokoju, plus jak jestem w domu na węgrzech, i uznaję, że dane pozycje
      są niezbędnymi podstawami biblioteki domowej - wtedy patrzę na cenę tylko o
      tyle, czy mi starczy to, co mam w portfelu / na karcie...

pozdrawiam
      Judyta
    • magia Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 20.08.06, 10:24
      - wakacje i pamiatk z wakacji
      - prezenty
      - buty dla dzieci
      - zabawki
      - slodycze
    • kasik751 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 20.08.06, 11:22
      Oszczedzam na telefonach, bo okropnie duzo gadam. Ale nie w ten sposob, ze nie
      dzwonie, tylko pokupowalam jakies takie abonamenty, zeby moc gadac non stop w
      tej samej cenie smile
      • inia25 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 14:36
        kasik751 napisała:

> Oszczedzam na telefonach, bo okropnie duzo gadam. Ale nie w ten sposob, ze
        nie
        > dzwonie, tylko pokupowalam jakies takie abonamenty, zeby moc gadac non stop w
        > tej samej cenie smile

dużo gadasz????????????????????????????????????????????????/
    • karolcia111 na butach, wygodne i porządne to podstawa 20.08.06, 11:49
      dla mnie. Lubię miec też porządne ubrania, wolę 1 droższe i porządne niż 10
      tańszych szmatek. Tak samo z resztą domownikow. Tym sposobem mogę je często
      wymieniac na allegro bo nie tracą na swojej jakosci.
    • marghe_72 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 20.08.06, 23:59
      na ksiązkach big_grin
    • adsa_21 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 09:10
      - na zdrowiu(regularnie chodzimy do dentysty, lekarza rodzinnego,ortopedy,
      alergologa)
      - na obuwiu (kupuje dobre, skorzane buty)
      - na jedzeniu (nie kupuje w Lider Price i tego typu zklepach bo uwazam, ze
      jedzenie tam to jedno wielkie g...
    • nchyb Nie oszczędzam na: 21.08.06, 10:39
      książkach
      kinie
      winie
      stanikach
      dobrych herbatach
      przyjemnościach (moich, dzieci i męża) na które nas stać i na które mamy ochotę
    • jagoda56 Re: Do adsa21 21.08.06, 13:13
      Myślisz ze jedzenie kupione w realu czy innym markecie to jest inne gó..?W
      leader price jest takze jedzenie znanych marek, co nie oznacza,że jest lepsze.
    • grzybowa1 Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 16:52
      nie oszczędzamy na lodach w gałkach i na ksiazkach... i to by było na tyle.
      poza tym oszczedzamy. kupujemy produkty TIP, co prawda nie wszystkie, ale
      zawsze patrzymy na cenę i liczymy(np. pieluchy przeliczamy na sztukismile
    • 24lena nie oszczedzam na : 21.08.06, 16:57
      1.art dla dziecka
      2.bieliznie
      3.kosmetykach
      4.ciuchach i butach-buty uwielbiam wink
      5.jedzeniu
      6.sprzecie rtv i agd-ale w miare rozsadku
      ...potrafie byc oszczedna ale jezeli moge sobie na cos pozwolic to kupuje,umiem
      zrezygnowac z firmowych perfum czy orginalnych ciuchow,ale jak juz znajde super
      fajne buty...to moze byc ciezko ich niekupic...
      ale niejestem rozrzutna i kupuje tylko to co jest mi w danym momencie
      potrzebne...tylko te buty wink
    • headonshoulders Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 17:19
      na kremie do twarzy. Moge tydzien pic sama wode ale na krem mi nawet 2 tys nie szkoda.
    • monia145 Nie osczedzam na: 21.08.06, 17:22
      Ksiązkach i zdrowiu.
    • marta.kunc Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 17:27
      kosmetyki, zarcie, zarcie dla kotow, ciuchy, sprzet, i BUTY(obsesja rodem z
      sex&the city)
      • marta.kunc Re: Na czym NIE oszczedzacie??? 21.08.06, 17:30
        ksiazkiiiiiiiii( chociaz jesli profilaktyczne niewchodzenie do ksiegarni liczy
        sie jako oszczedzanie - to oszczedzam)
    • mamijagodi Na kosmetykach do pilęgnacji ciała!!! 21.08.06, 18:20
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka