wiewioreczka3 08.09.06, 18:10 zafarbowala mi sie bluzka bo przez przypadek wypralam ja z rozowym swetrem. a jest mi ona potrzebna na wtorek. macie jakies moze rady albo wyprobowane sposoby co z tym zrobic zeby znow byla biala??? pomocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: zafarbowana bluzka!!!:(pomocy 08.09.06, 18:27 na pewno wrzuc do wody z proszkiem do białego i czekaj na dalsze wskazówki foremek. dużo zależy od materiału czy puści, czy zrobi się szara bo i tak bywa. może vanish? w międzyczasie zajrzyj na f.Kobieta-poradnik domowy Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: zafarbowana bluzka!!!:(pomocy 08.09.06, 18:31 U mnie pomogło moczenie w ace (do białego, ace+woda oczywiscie) po około 2 h kolor sobie odpuścił - dodam tylko, że bluzka była bawełniana. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zafarbowana bluzka!!!:(pomocy 08.09.06, 18:34 twarz2 napisała: > U mnie pomogło moczenie w ace (do białego, ace+woda oczywiscie) po około 2 h > kolor sobie odpuścił - dodam tylko, że bluzka była bawełniana. no i tu jest ryzyk-fizyk bo właśnie zależnie od materiału bluzeczka może się zrobić szara lub żółta lub innobura Odpowiedz Link Zgłoś
wiewioreczka3 Re: zafarbowana bluzka!!!:(pomocy 08.09.06, 23:38 w vanishu siedzi juz 4 godziny i nic dalej jest rozowa ja cie krece chyba sie zalamie jakbym kase miala to bym sobie kupila nowa a tu lipa, a potrzebna jest. no nic moze ten ace pomoze! dzieki dziewczyny! pozdroionka Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: zafarbowana bluzka!!!:(pomocy 08.09.06, 23:51 Ja przed zastosowaniem ace równiez próbowałam vanisha - nie dał rady (odpuściłam sobie po jakiejs godzinie) Odpowiedz Link Zgłoś