mamaszymona2 14.09.06, 20:17 mamy moze ktoras z Was ma jakis wyorobowany specyfik na ukaszenia mojego bibola ukasil komar i ma bardzo wielki odczyn jak złagodic to ukaszenie bo wyglada to okropnie dzeiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniozaur Re: komary co na ukaszenia?? 14.09.06, 20:47 Ja uzywam Fenistil.Moja mala ma po komarach koszmarne czerwone duze place, utrzymywaly sie czasem 1,5 tygodnia a po Fenistilu po kilku dniach slad znika i nie drapie sie Odpowiedz Link Zgłoś
aaaba79 Re: komary co na ukaszenia?? 15.09.06, 08:55 Na moje dziecko dziala tylko zastrzyk z fenicortu badz hydrocortizonu. Ma bardzo silna alergie na komary,co ostatnio objawilo sie obrzekiem krtani... Na karetke czekalam 20 minut,a dziecko sie dusilo. Gdyby nie Berodual i inhalator,nie wiem,jak to by sie skonczylo Wczesniej reagowala tylko miejscowym obrzekiem,w miejscu ukaszenia. Za kazdym razem obrzek sie nasilal,az doszlo do obrzeku krtani. Pediatra sie obawia,ze teraz moze sie skonczyc wstrzasem anafilaktycznym,ktory juz raz miala po zupie szczawiowej... Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1006 Re: komary co na ukaszenia?? 15.09.06, 10:38 My używamy żelu Dapis. Jest to homeopatyczny lek łagodzący skutki ukąszeń owadów. Łagodzi podrażnienia i zmniejsza swędzenie. Wypróbowany na sobie i dziecku. Polecam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: komary co na ukaszenia?? 15.09.06, 10:39 są w aptekach takie odsysacze do jadu - tylko że naturalnie trzeba to zastosować od razu po ukąszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Fenistil 15.09.06, 10:58 Jest super.Ja sie samruje,męża i dziecko też.Od razu znika ten czerwony placek i nie swedzi.Po 3 smarowaniu nie ma sladu. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: komary co na ukaszenia?? 15.09.06, 13:13 i ja i młody mamy straszne uczulenie na komary. smaruję maścią z hydrokortizonem. Odpowiedz Link Zgłoś