Dodaj do ulubionych

jak spedzacie Sylwestra?

17.09.06, 15:50
wiem, niektorzy powiedza - dziewczyno, co ty z tym Sylwestrem we wrzesniu, a
niektorzy wiem ze juz planuja, dla mnie to najbardziej dolujacy wieczor w
roku, wstrzymuje oddech i odpuszczam dopiero nazajutrz, ostatni przespalam z
premedytacja, ten przelom roku dziala na mnie destrukcyjnie, widze tylko to
czego nie udalo mi sie zrobic, ma ktos tak? moze to nie jest temat na to
forum ale co tam ...
a moze ktos mi poradzi jak i gdzie spedzic te noc, zeby nie czuc chandry?
myslalam przez chwile o Tunezji, tylko kurcze kasa ...
Obserwuj wątek
    • syriana Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 15:52
      nienawidzę sylwestra
      zaliczyłam kilka domowych, bezimperowych, dwuosobowych i te były najlepsze

smile
    • elejna Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 15:54
      od kilku lat podobnie zasypiam sama z kielichem w dłoni, małz przez ostatnie
      lata co rok zmieniał prace i zawsze był udupiany dyżurem w ten wieczór jako ze
      jest nowy.
      • pola1982 Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 19:17
        U mnie podobnie-ostatnie 3 sylwestry spędiłam w domku sama, ze względu na pracę
        męża ( najpierw był nowy,potem był nowy w jednym wydziale, potem w następnym)
        Ale marzy mi się prawdziwy bal sylwestrowy, taki z suknią, tancami. Moze w tym
        roku, bo raczej na kolejne przeniesienie męża się nie zanosi smile
    • bella43 Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 18:47
      nie lubię sylwestra
      A spędzam je w domu i parę minut po 12 idę spać.
      • kattkak Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 18:54
        a ja uwielbiam Sylwestra.
        Koniecznie musi być bal, fryzjer, i długa sukienka.

Ale ja jestem starej daty.
        • agnes123 Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 18:59
          Ja również lubię ten przełom roku - i pomimo,że kolejny rok dodać do daty
          urodzenia smile W tym roku Sylwestra spędzamy pierwszy raz za granicą smile Do tej
          pory - zawyczaj bywaliśmy na prywatkach smile
    • kiniozaur Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 20:24
      Nie cierpie Sylwestra i Nowego Roku ( to taki marazmowaty dzien). Nie bardzo
      rozumiem z czego ludzie sie ciesza- ze sa o rok starsi??To dla mnie
      niezrozumialy powod do radosci. Generalnie nie lubie chlania, duzych imprez,
      halasliwej muzyki i wrzaskow podpitych rodakow tej nocy, bleee.... Sylwestra
      zazwyczaj spedzamy w domu, po polnocy normalnie idziemy spac. Na szczescie maz
      tez nie imprezowicz.
    • katarinahanc Re: jak spedzacie Sylwestra? 17.09.06, 20:36
      Uwielbiam sylwestra.moj malzonek takze.spedzamy przewaznie u moich rodzicow w
      niemczech-tam sylwesterujemy 2 dni - jest bosko!
    • tchibo_1974 Re: jak spedzacie Sylwestra? 18.09.06, 14:34
      My zupełnie nietypowo (albo się mylę?).
      znajomi kupili wlaśnie piekne , czteropokojowe mieszkanie i już zapowiedzieli
      wszystkim wszem i wobec, że sylwester u nich....!
    • sterngogo1 Re: jak spedzacie Sylwestra? 18.09.06, 14:41
      Jeszcze nie wiem, jak spędzę sylwestra, ale chciałabym ze znajomymi. W ubiegłym
      roku bylismy w teatrze i było super! O pólnocy rozdano nam małe szampanki, a
      aktorzy na scenie pili duzego smile
    • mama_kotula Re: jak spedzacie Sylwestra? 18.09.06, 14:42
      Jak spędzam? Od kilku lat nieodmiennie, albo karmiąc, albo w ciąży big_grinDDDDD
      Ale zawsze mam chandrę sylwestrową.
      • babsee Re: Mama-kotula! 20.09.06, 11:13
        Gratuluje!!!niech sie brzuch zdrowo rozwija.
    • nisar Re: jak spedzacie Sylwestra? 18.09.06, 14:47
      Od kilku lat wygląda to następująco:
      1. długie biesiadowanie, zazwyczaj przy fondue
      2. starannie wybrany film
      3. rozgrywki rodzinne - karty albo planszówka
      4. toast
      5. oglądanie fajerwerków
      6. figielki
      7. spanko

Udział biorą: ja, mąż, nastolatka. Przy punkcie nr 6 obsada ograniczona do mnie
      i męża.

Kocham nasze Sylwestry...
    • ruda_szczurka Re: jak spedzacie Sylwestra? 18.09.06, 20:53

Wszystkie przeryczałam lub miałam na to ochotę...
      Dobry jest sposob na niedzwiedzia - przespać smile
      • egoya Re: jak spedzacie Sylwestra? 18.09.06, 21:14
        my przez 5 lat nie byliśmy nigdzie, no bo mąż w pracy, albo schodził z pracy, albo malutkie dziecko...Aż w tamtym roku byliśmy na balu ...było super. Cieszę się że do wydziału przyszedł nowy, bo on będzie miał noc, a my znów na parkiet. JUż męzulkowi nie podaruję...
    • jusytka z moimi facetami 18.09.06, 21:40
      czyli moimi chłopkami wink Mój ślubny niestety w pracy w tym roku, dlatego ja
      grzecznie zostanę w domu z synkami, zrobimy sobie "imprezkę" wink
      • izelka Re: z moimi facetami 19.09.06, 07:24
        Ja chyba w domu mam nadzieje że nie na porodówce bo termin mam na 6.01.
    • oxygen100 Re: jak spedzacie Sylwestra? 19.09.06, 07:52
      tego sylwestra spedzilsmy na imprezie salsowej. Fajnie bylo wiec moze i tym
      razem. W Tunezji to chyba bedzie pora deszczowa od kiku osob slyszalam ze sie
      wybrali i przesiedzieli w pokoju to juz chyba lepiej Cypr
      • jowitak1 Re: jak spedzacie Sylwestra? 19.09.06, 09:50
        Hej, my od lat mamy sprawdzony sposób na spędzenie Sylwestra.Oboje z mężem nie
        lubimy balów,tańców,kiecek do ziemi itd.Spędzamy ostatni dzień w roku u
        zaprzyjaźnionego górala w Beskidzie Sądeckim.Najpierw kulig-taki,że hejsmile))
        Potem ognicho z góralską muzyką,grzańcem,bigosem,czerwonym barszczem i innymi
        rozgrzewaczami.Dzieciaki szaleją,my nie mniej.Potem niedługo po 12 idziemy
        spać,a rano na stok.Nawet nie wyobrażacie sobie jak przyjemnie jest na stoku w
        Nowy Roksmile))Jest tak....PUSTOsmile))Nie grozi nam marazm ,ani depresja.Jedynym
        minusem w całej zabawie jest to ,że krocie wydaję na zimowe odzienie cobyśmy
        nie zamarzlismile
        • alfa36 Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 01:01
          Jak sylewster to tylko na balu. Rok temu, kiedy urodził nam się synek, stwierdziliśmy, ze posiedimy w domu. Życie nam się trochę pogmatwało, bo tuż po narodzinach dziecka, poważnie zachorowalam. Dwa tygodnie przed Sylwestrem leżałam w szpitalu i stwierdziliśmy, że pójdziemy sie bawic wbrew wszystkiemu. W każdym razie tuż przed 31 grudniem wyszły mi włosy i na balu niczym Cyganka tanczyłam w chustce. A ci, którzy nie wiedzieli, jaki jest powód tego stroju, mysleli że ja taka oryginalna jestem.
    • clk Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 01:39
      Pewnie w pracysmile
      Jak kasa jest, to nie ma czasu smile
      • a_pola Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 11:04
        ja chcialam tylko zaznaczyc, ze watek sylwestrowy we wrzesniu jest juz
        spozniony.... my chcielismy zarezerwowac tygodniowy pobyt w spa u dr eris i juz
        w sierpniu nie bylo ani jednego miejscasad((
    • nchyb chciałabym na nartach... 20.09.06, 11:56
      w jakimś górskim pensjonacie, w dzień narty, wieczorem zabawa, ale czy wyjdzie,
      jeszcze nie wiem...
    • witalia Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 17:04
      ja marze o sylwestrze w gorach, kocham gory a tylko raz udalo mi sie tam
      spedzic sylwestra. Ale jeszcze mam nadzieje sporo okazji bedziemy mielismile
      • maallinka Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 17:06
        ja tez chcialabym w gorach ale mnie sie marzy taki kilkudniowy wyjazd - kilka
        dni na nartach a w noc sylwestrowa bal. A nastepnego dnia znowu narty. I kulig.
        Tymczasem bal odpada bo kiepska ze mnie tancerka a narty, bo nie umiem jezdzic.
        Wiec pozostaje to w sferze marzen. Tylko na kulig bym sie nadawala smile
    • kruszynka301 Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 17:12
      zazwyczaj na balu, ale tym razem w domuwink. Od czasu do czasu mąż miewa napady "domowego sylwestra" przy kominku w łóżku - nie wiemy tylko jeszcze, czy będziemy sami, czy ze znajomymi, oczywiście w tym wypadku byłby tylko Sylwester przy kominkuwink).
    • jarena2 Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 19:36
      Hej dziewczyny, jak już jesteśmy przy sylwestrze to może wiecie, gdzie można
      spędzic fajnie święta i sylwestra z dzieciakami, gdzieś na wyjeździe np. góry.
      Mam już dośc tego ciągłego szykowania, chciałabym żeby choc raz mnie obsłużono.
      Dajcie jakiś fajny namiar.
      Jarena
    • mysia-mysia Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 19:40
      ostatni mój sylwester uważam za najbardziej udany
      spędzaliśmy go z niemężem w naszym mieszkaniu, zjedliśmy kolacyjkę, obejrzeliśmy
      jakiś film pijąc grzane wino, później się poseksiliśmy (było wyjątkowo fajnie,
      nie wiem czy to przez sylwester czy przez to wino) a później ubraliśmy się i
      wyszliśmy oglądać sztuczne ognie
      bardzo polecam taki zestaw smile
    • nenia1 Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 19:52
      Ja od kilku lat tradycyjnie w Tatrach na Słowacji. Ostatnio okolice Popradu - Spiska Sobota, przepiękne, bajkowe miasteczko, szczególnie zimą.
      Teraz też wybieramy się w tamte okolice, z tym że dodatkową atrakcją będą kąpiele w gorących termanych źródłach, których w Słowacji zatrzęsienie.

Siedzę sobie w termalnym źródełku a wokół czapy puszystego śniegu - to musi być boskie!
      • kasia1302 do nenia1 20.09.06, 21:12
        Byłbym wdzięczna, gdybyś mogła podać jakieś sprawdzone kwatery w Spiska Sobota.
        Wiem, ze jest tam pieknie. Z góry dziekuję
        • nenia1 Re: do nenia1 20.09.06, 22:15
          W Spiskiej Sobocie jest dość dużo miejsc noclegowych, we wszyskich oczywiście nie byłam, ale ponieważ większość to pięknie utrzymane klimatyczne kamieniczki, podejrzewam, ze wnętrza są również urocze. My nocowaliśmy w Pensjonacie Apropo,
          mnie się bardzo podobało, obsługa miła, po polsku swobodnie można się dogadać.

Polecam jednak pobuszowanie w internecie i oczywiście wcześniejszą rezerwację telefoniczną czy e-mailową.
    • mamka_klamka Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 20:06
      My organizujemy domowe imprezy w gronie znajomych, tych samych mniej więcej od
      9 lat (około 20 osób). tylko dwa sylwestry w tm czasie spędziłam inaczej. 5 lat
      temu w domu z mężem i dwutygodniowym synkiem, a rok temu na porodówce.
      • luna333 Re: jak spedzacie Sylwestra? 20.09.06, 22:17
        w domu z mężulem a obecnie z dwoma facetami. Najgorsze to wracać z imprezy w nowy rok na kacu autobusem brr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka