Dodaj do ulubionych

umowilam sie do dentysty

02.10.06, 15:03
brrr, zrobilam ten pierwszy krok i poczulam jakas ulge ze juz nie ma odwrotu.
Musialam - bolal mnie zab od tygodnia, a teraz bola mnie juz 4. NIe boje sie
dentysty (nigdy sie nie balam), ale ten zapach gabinetu, to borowanie, te
znieczulenia... To mnie odpycha. A wy, boicie sie naszych kochanych
stomatologow?
Wkurzylam sie jedynie, bo ide prywatnie - na panstwowe nie mam szans, a dzis
dopiero drugi, a juz nie maja kasy. I tak bym poszla prywatnie (lepiej
robia), ale gdybym tak nie miala kasy to co? Wyrwac zeba sama w domu w
bolesciach? Zirytowalam sie.
Obserwuj wątek
    • ada9611 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 15:08
      iwonag wolam isc rodzic drugi raz niz do dentysty,na szczescie mi to juz
      przeszlo.chyba truma z dziecinstwa ,mielam straznych dentystow .a dzis rano tez
      bylam u dentysty.ale zeby musimy miec,bo co tylko szczeka nam pozastaje??
      • iwonag25 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 15:21
        heh, mojemu koledze na pewno bo ma 27 lat i ani jednego zeba. Do dentysty sie
        nie wybiera lobuz jeden. A z zabkami bylby hmmm... niczego sobie.
        • ala67 Re: O mamo 02.10.06, 15:36
          Padłam z tego kolegi 27 letniego bezzębnego...

A ja uwielbiam od jakiegoś czasu chodzić do dentysty. To dla mnie prawdziwa
          przyjemność. Grunt to dobry lekarz i problem znika.
          • moofka Re: O mamo 02.10.06, 15:37
            oo tak
            i przystojny zeby byl smile
            ja jutro ide
            i nic mnie nie boli nawet big_grinD
    • moofka Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 15:32
      wiadomo, ze kazdy woli na zakupy niz do dentysty
      ale tydzien z bolacym zebem chodzic, to dopiero jest tortura
      jakos nie wyobrazam
      i serio sie dziwie
    • mama_wojtusia2 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 15:41
      Mi sie na początku lipca złamała górna 4. Prawie padłam ze strachu, bo się
      okropnie bałam dentysty. Dzień przed wizytą prawie nie spałam smile)) NO, ale
      przy pomocy bardzo miłej pani stomatolog zostałam z tego strachu wyleczona.
      Teraz moge w każdej chwili rzucić wszystko i iść do dentysty.
      Przy okazji złamania tej górnej 4 postanowiłam zrobić sobie generalne
      porządki w zębach i musiałam kilka razy panią stomatolog odwiedzić. Prawdę
      mówiąc polubiałam te wiztyty, bo tam miałam święty spokój smile)) Nikt mi
      tyłka nie zawracał, musiałam tylko mieć otwartą buzie. No tylko te parę minut
      spokoju słono kosztują wink Musze znaleźć sobie tańszy sposób na spędzanie czasu
      w "świętym spokoju" smile
      • gerandia Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 15:54
        Ja tez musze sie wreszcie zmobilizowac i isc do dentysty ale nie mam odwagi
        poprostu sama mysl o tym mnie paralizuje ale musze sie wziac za swoje uzebienie
        bo pozniej bedzie tylko gorzej
        pozdrawiam
    • asia_i_p Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 20:03
      Boję się jak cholera, chodzę, kiedy muszę. I to jest dziwne, bo przez ostatnich
      kilka wizyt powtarza się schemat - idę - nic nie boli - już się nie boję - mija
      kilka dni - znowu się boję. I rzeczywiście, chyba porodu mniej się boję -
      oczywiście jak pomyślę, to jest gorszy, ale nie mam tego odruchowego strachu
      jak przed dentystą. I też pamiątka po przeżyciach z młodości - dentystki
      szkolne w liceum i niedotruty nerw usuwany na żywca. A oprócz tego mam całkiem
      racjonalny lęk - ukruszyły mi się plomby w zatrutych trzonowcach i boję się,
      że przy wymianie rozwalą mi zęba, trzeba będzie usuwać i płacić za mostek, a to
      naprawdę sporo (przy okazji - ile dokładnie to teraz jest?)
    • kotbehemot6 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 20:05
      podajmy sobie ręce , zrobiłam dzisiaj dokładnie to samo..tylko termin trochę
      głupawy bo na 13 w piątek smile))
      • iwonag25 do kotbehemot6 02.10.06, 21:40
        ja na szczescie na 9 w poniedzialek, bo bym dluzej chyba nie wytrzymala. Duzo
        rzeczy dzieje sie 13 pazdziernika. Moj tata ma probe wysilkowa na serce, moj
        kolega leci do anglii, ty do dentysty. Mysle ze jak bedziesz szla do dentysty,
        to zapomnisz ze to 13smile
        • kotbehemot6 Re: do kotbehemot6 02.10.06, 22:14
          obawiam się,że właśnie sobie wtedy dokładnie przypomnę, liczę na to,że się będę
          potem śmiaćsmile)) Zdrówka dla wszystkich "pechwców" zdrowotnych smile)
    • shady27 ja sie nie boje :) 02.10.06, 20:07
      moja dentystka jest super, nie smierdzi gabinetem, znieczulenie zawsze biore, a panstwowo nigdy bym nie poszla, tak samo jak do ginekologa. Dentysta i ginelkolog tylko prywatnie
      • kotbehemot6 Re: ja sie nie boje :) 02.10.06, 20:08
        kurczę, się boję, zasałabam po znieczuleniu i teraz zawsze mam stres
        niewyobrażalny bo ze bez znieczulenia odpada a ze znieczuleniem też nie za
        dobrze brrrrrrr
    • oxygen100 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 20:15
      nie boje sie dentysty bo jest nia moja siostratongue_out. Nawet lubie te wizytysmile)
    • monia145 A ja bym sie umówiła do dentysty Moofki:))) 02.10.06, 20:23
      Podobno przystojny, no i fachowiec, dobrze potrafi zrobić.......swoja
      dentystycczną robotę, rzecz jasna...smile)))
      • iwonag25 Re: A ja bym sie umówiła do dentysty Moofki:))) 02.10.06, 21:43
        o taksmilesmile U mnie jest taki przystojniaczek, mlody i pychota, ponoc
        delikatniutki i zna nowoczesne metody leczenia. Chcialam sie przekonac o tym i
        czailam sie dosc dlugi czas zeby isc do niego, w koncu mowie: ide. A on nie
        zapisuje, bo ma duzo ludzi!!! Do konca roku ma zawalony grafiksad buuuuuuuuuuu
    • asik_8 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 21:49
      Hej.Ja tez ostatnio byłam ale ok nie mam stracha i w ogóle....
      Tylko jedna boleść-dowiedziałam sie ze rosnie mi ósemka brrrr!!!
      No to zabkuje wraz z Mateuszkiem!
      • magi104 Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 22:30
        A ja w tym roku poleczyłam wszystkie zęby !!! I jestem z tego dumna, tym
        bardziej, że w przeciwieństwie do mojej córy nie przepadam za dentystami sad
        Dużo mnie to co prawda kosztowałao i kasy (bo wszystko prywatnie) i bólu
        (okazało się, że znieczulenie nie zawsze na mnie działa sad ), ale to już za mną
        smile Na koniec zrobiłam sobie genralne czyszczenie i ściąganie kamienia i miałam
        miłą niespodziankę - okazało się, że takie cuś jest na kasę chorych i nic nie
        musiałam zapłacić !!!! Co prawda przypuszczam, że to byłby koszt żaden w
        porówaniu z leczeniem zęba, ale zawsze coś, nie??? smilesmile
    • wrozka.zebuszka Re: umowilam sie do dentysty 02.10.06, 23:47
      No tak, jeśli się unika dentysty, gdy zęby nie bolą, to potem juz nie ma wyboru.
      A profilaktyka? Ile razy byłaś na profilaktycznej kontroli w ostatnich latach?
      • wobbler Re: umowilam sie do dentysty 03.10.06, 07:06
        Nie smęć Zębuszka,tylko ulecz kolezanke,co?W koncu czemus sie tak nazywasz...
        Bla,bla zamiast cuś konkretnego zrobić.Nieladnie.
      • iwonag25 Re: umowilam sie do dentysty 03.10.06, 10:51
        W ostatnich latach bylam bardzo duzo. Ostatni raz jednak ok. 1,5 roku temu
        w ... ciazy. Od tamtej pory nic. Wiem ze to moja wina, ale u nas dentysci sa
        okropni. NIedokladnie czyszcza zeby, w ktorych pozniej zbiera sie ropa, robia
        na odpierdziel. Ale znalazlam dentystke. Ponoc jest bardzo droga, ale dobra. To
        juz ostatni dentysta do ktorego moge isc. Reszta wielokrotnie juz
        przetestowana. Postanowilam ze juz nie bede sie tak cackala z zebami. Wezme sie
        za nie w koncu, bo pozostanie tylko wyrywanie.
    • agastrusia Re: umowilam sie do dentysty 03.10.06, 10:19
      Ja też mam właśnie za sobą wizytę u dentysty - nawet nie było tak źle. A jeśli
      chodzi o fachowość państwowej dentystki to nie mam nic do zarzucenia - jest idealna.
    • olkawo Re: umowilam sie do dentysty 03.10.06, 10:36
      na szczęście nie boję się dentysty, chodzę do takiej naprawdę świetnej kobitki,
      dobrze robi i co najważniejse tanio. Ostatnio miałam leczenie kanałowe,
      koleżanka mnie nastraszyła że będzie bolało, tymczasem obyło się prawie bez bólu

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka