Dodaj do ulubionych

domowe czary mary

19.10.06, 07:25
właśnie, mam problem, siedze sama z małym, mąż wraca jutro a ja mam początki
anginy. połamana, ból głowy, ból gardła, no i te czopy ropne w gardle. Jak to
wyleczyć domowymi sposobami? Pójde do lekarza to wciśnie mi antybiotyk którego
za cholere nie ruszę.
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: domowe czary mary 19.10.06, 07:32
      Nie mam pojęcia jak wyleczyć anginę domowymi sposobami. Angina to bakterie, nie
      wirus. A powikłania po nie leczonej anginie są naprawdę niebezpieczne, no i
      jest jeszcze dziecko w domu. Poszłabym jednak do lekarza. A dlaczego nie
      ruszysz antybiotyku? Antybiotyki właśnie po to są.
    • sofi84 Re: domowe czary mary 19.10.06, 07:43
      bo do tej pory nigdy nie brałam, a miałam już kiedyś anginę. Nie jestem
      lekarzem, ale jakby to powiedziała arnika, to że mamy w organizmie i dobre
      bakterie to wiedza z podstawówki wink a może ktoś zna sposób żeby sie same uporały
      z choróbskiem. Nie wiem tylko jak wzmocnić w tym celu organizm i ew łykac coś
      nieantybiotykowego, co pomoże mi to zwalczyć.
      Z lekarzem jest ten problem że mieszkam w Warszawie, książeczka oczywiście bez
      pieczątki, a przychodnia prywatna w której leczymy się z mężem jest prawie na
      drugim końcu warszawy a w taką lodówe z 1,5 rocznym dzieckiem które w przychodni
      na miejscu nie usiedzi a w autobusie będzie 'szukał wczorajszego dnia' .. pojade
      do lekarza jutro rano jak małżonek wróći i zostanie z glutem. nie będę robiła
      już wycieczki sobie i dziecku dzisiaj.
    • kot.klemensa Orofar na gardło jest the best 19.10.06, 08:28
      takie tabl do ssania. Teraflu teraz reklamują jako super lek, może działa. U
      nas działa gripex.
    • b.bujak Re: domowe czary mary 19.10.06, 09:16
      a do apteki mozesz pójść? na gardlo dobry jest Tantum Verde ( albo podobny
      Hasco sept ) - takie do psikania w gardlo, gardlo mozesz tez plukac wodą z
      solą; albo pastylki do ssania,
      na pewno w takiej sytuacji zrobilabym syrop z cebuli ( i czosnku ) - to
      świetny, przeciwbakteryjny i przeciwwirusowy lek - pod warunkiem, ze siedzi sie
      w domu smile ten aromat... a jak syropek ten zrobisz na miodzie to będzie efekt
      dodatkowo wzmocniony; a jesli juz o miodzie mowa, to pij mleko z miodem i z
      maslem; zawin szyje szalikiem, zeby wygrzac, no i duuuuzo picia
    • malgra Re: mój sposób 19.10.06, 09:27
      na przeziębienia i tym podobne.
      do gorącej wody wycisnąć czosnek(całą główkę),pół cytryny i 2 łyżki miodu.Wypić
      ciepłe a nawet gorące.
      Na ból gardła-sposób niezawodny to woda z sodą do płukania.
      • edycia274 Re: mój sposób 19.10.06, 09:32
        Moja mała miała teraz straszna anginę aż do utraty przytomności. Antybiotyku na
        początku choroby nie dostała. Pomógł jej ( niestety chwilowo) syrop z cebuli,
        tanum verte, pastylki do ssania. niestety angina powróciła z dwojona siła i
        antybiotyk pomógł.
    • lola211 Re: domowe czary mary 19.10.06, 09:34
      Zastanow sie- nieleczona wlasciwie angina daje powiklania- chociazby
      sercowe.Antybiotyku sie obawiasz,to niepowazne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka