sofi84 02.11.06, 14:28 jstem ciekawa kiedy kobiety mówiąc o sobie "jestem gruba, bzydka itd" przestaną swoje cm porównywać do tych rozmiarów i zacznął postrzegać siebie jako proporcjonalna, ładna, piękna, seksowna kobieta po ciąży itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluc Re: 90/60/90 02.11.06, 14:29 te rozmiary to gruba niska baba typu MM czterdzieści lat temu )) teraz raczej porównujemy się do 85/55/85 i 188 cm wzrostu )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: 90/60/90 02.11.06, 14:29 he he he jak miałam takie jak powyżej to byłam wiecznie gruba i niezadowolona :- ))) a teraz po dziecku to jakaś taka seksowniejsza jestem ... Odpowiedz Link Zgłoś
reni_78 dawno, dawno temu... w LO... 02.11.06, 15:36 byłam wielkim babo-chłopem - 170cm wzrostu i 70kg wagi nie tapetowałam się, nie tleniłam włosów, nie kupowałam ciuchów na masę nie chodziłam z gołym pępkiem i stanikiem na wierzchu nie nosiłam miniówek i dekoldów na plecach nie interesowało mnie czy mam 2mm mniej czy więcej od wczoraj na udach i choć koleżanki mnie lubiły, to na dyskoteki się ze mną nie umawiały, bo... raczej facetów nie przyciągałam kiedyś wyczytały w jakiejś gazecie, że idealne wymiary to takie, gdy obwód w piersiach i biodrach jest taki sam, a po odjęciu iluśtam procentów powinnien wyjść obwód w pasie mierzyły i śmiały, planowały dodatkowe miseczki do biustonoszy, kombinowały pasy wyszczuplające - mnie jak zwykle pomijając... gdy się upomniałam o centymetr, wywołałam spojrzenia godne pożałowania i ja, tylko ja, mimo mych kilogramów, miałam wymiary idealne !!! natomiast teraz, prawie 10lat po maturze... wzrost utrzymałam, ważę w polotach do 55kg, noszę 36ty rozmiar zaraz po ciąży byłam chudsza, jak przed ciążą nastolatki na ulicy/w autobusie mówią mi na Ty mamy-rówieśniczki na placu zabaw pytają jak godzę studia z dzieckiem a moje cud koleżanki? - są dziś jak ja w LO -> wielkie babo-chłopy myślę, że najważniejsze jest czuć się dobrze z samym sobą !!! bo inni postrzegają nas tak, jak my postrzegamy siebie !!! a kobiet brzydkich nie ma! - są tylko te zaniedbane! (mam na myśli zaniedbanie duchowe, psychiczne, niedowartościowanie...) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: 90/60/90 02.11.06, 15:59 wziełam centymetr i zmierzyłam n/t w pasie: 69/70.. w ubraniu biodra 91/92 tak samo biust 91/92 na wydechu... Nie narzekam.... ale znam grubsze Uważam , ze jestem bardzo ,ale to bardzo proporcjonalna he hi.., rozmiar 36/38 każdy ciuch na mnie lezy jak ulał , ze tak skromnie powiem.. a szczególnie dziny i sukienki letnie... Jak ja nienawidzę zimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: 90/60/90 02.11.06, 16:01 a ja się ostatnio łapię na myśli, że muszę się odchudzać nie dlatego żebym tak bardzo miała z czego (69 kg przy 180 cm) tylko że tak trzeba i już, że nie mogą sobie powiedzieć że moja figura mi odpowiada, tylko koniecznie i za wszelką cenę dążyć do ideału (nawet nie chodzi o to żeby go osiągnąć tylko żeby dążyć), a jak tego nie robię to jestem leniwa, baznadziejna i zaniedbana wiem, że to paranoja jakoś ale nie potrafię sobie z tym poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
lakie hehe a ja 106/??/106 :P 02.11.06, 16:07 hehe a to ja wg tego wszystkiego jestem hipopotam w biodrach i w biuscie mam tak około 106 cm jak się ostatnio mierzyłam, w pasie nie wiem ale się zmierzę specjalnie dla tego wątku tylko musze cm znaleźć. Wzrost 172 cm. I raczej jestem proporcjonalna. Rozmiar ciuchów 42 w porywach do 44, szok?? Zaraz posypią się gromy na hipopotama Aha, fotka w wizytówce jakby kltoś mial ochotę zobaczyć jak wygląda hipopotam A szczerze to kompletnie nie czuję się gruba Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: 90/60/90 02.11.06, 16:49 ale do jakiego ideału dążyć? wg mnie ten w temacie jest bez sensu, jest nieralny sto zim i ani jedno lato Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: 90/60/90 02.11.06, 16:54 IDEAŁ to taki , ze małż ma w gaciach "pion " ..,jak się do Ciebie przytula..N/t Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: 90/60/90 02.11.06, 18:47 oo )) to moj tak ma jak się do mnie przytula ) rozmiar 40 ) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: 90/60/90 02.11.06, 18:00 Ja mam rozmiar 34. Jestem szczupła ale biust mam niestety niewielki a nie taki jak biodra. Ale czy to ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: 90/60/90 02.11.06, 18:50 ja jestem seksowna kobieta po ciąży )))) Od owych magicznych wymiarów odbiegam, hmmm... znacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia ja tam jestem piękna i sexy ;p 02.11.06, 21:38 spora różnica między obwodem w biodrach/biuście a talią, rozmiar - hm, przecież to zależy od firmy - od 34 do 42 ;pppp Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re: 90/60/90 02.11.06, 21:44 wiesz ja sie robie zazdrosna jak widze te mamy w 9 miesiacu i wygladaja super szczuplo, a brzuszek okragly jak pileczka....jak one to robia? ja jestem w 3 miesiacu i boje sie ze sie roztyje...chociaz przez cale zycie bylam chuda, przy wzroscie 181 wazylam 59kg, no teraz troszke wiecej juz. postanowilam lekko ciwczyc pilates) tak na zaś. buziaczki paulina Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: 90/60/90 02.11.06, 22:21 He he he ja jestem mamuśka ale troszkę z innymi wymiarami ale jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: 90/60/90 03.11.06, 15:03 a ja nigdy nie mialam takich wymiarow-kiedys i owszem w pasie było było 60,ale w biuście ni hu,hu teraz po ciązy biust juz by sie podciagnąl pod rozmiar ,ale pas nie puszcza,buha... Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Sofi, natchnęłąś mnie!!!! 03.11.06, 21:48 Poszłam do pokoju i wzięłam w końcu (po latach ) centymetr... Biodra- 86 talia- 58 biust -84 Jestem przeszczęśliwa!!!! W zyciu nie miałam takich rozmiarów!!!! Tylko jak utrzymać ten piękny stan? Pragnę zaznaczyć, że rok temu o tej porze byłam w 9 m-cu ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.paulikowska Re: Sofi, natchnęłąś mnie!!!! 03.11.06, 23:57 a ile masz wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś