siasiuszek 08.11.06, 11:04 www.lewica.pl/?id=12102 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grochalcia Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:12 wiesz, nawet nie bede czytac tego linku, bo juz z sil opadam sluchajac ich kolejnych pomyslow!!!Zabronic aborcji, ograniczyc antykoncepcje..Jezu, co to sredniowiecze?? Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:17 To nie średniowiecze. To męskie rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:13 Prezerwatywy były zakazane w Rumunii za czasow "Słoneczka Karpat", skrobanki też. Już wiecie dlaczego Polacy handlowali na wczasach Biseptolem? Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala1 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:21 Przydałoby sie troche niesponsorowanych przez producentow tabletek artykułów o szkodliwosci antykoncepcji hormonalnej. Jak na razie to o jej wadach dowaidzialam sie z forum Zdrowie Kobiety. A spermicydy - od lat toczy sie dyskusja zeby je opatrywac ostrzeseniem, ze ich stosowanie moze spowodowac poczecie dziecka niepelnosprawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:23 Nie potrafiłaś samodzielnie przeczytać ulotki? Straszny jest ten analfabetyzm funkcjonalny... Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:25 wiez, ja wlasnie odstawilam tabletki Yasmine, bo przeczytlam na forum, ze to jeden z najbardziej smiercionosnych lekow. ale to powinna byc decyzja kazdej kobiety, nikt nie ma prawa sie wtracac i czekos nakazywac. Tak jak z aborcja..tu ci zakaza, a zaplacisz i Ci ja zrobia-durnota. Moja mama opowiadala, ze jak wprowadzali w Polsce zakaz aborcji to lekarz jej powiedzial, ze ta ustawa uderzy tylko i wylacznie w kobiety, bo lekarze i tak sobie poradza. swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.24 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:36 Ustawa uderza tylko w te których nie stać na zabieg. Reszta jeśli taką podejmie decyzję, zrobi to i nie będzie się ogladać na uregulowania prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 13:22 spermidyny to uzywa sie w biologii molekularnej najlepsza jest z lososia - Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 19:20 A ja się o jej wadach dowiedziałam w gabinecie lekarskim. I wiesz ogólnie polecam, może to cię zaskoczy, ma to większy sens i wartość niż fora i pisowskie wiece. Nie wiem do jakiego ginekologa chodzisz, bo mam nadzieję, że chodzisz, ale normalny lekarz powinien być w stanie wyjaśnić wszystkie plusy i minusy wszystkich środków antykoncepcyjnych a także doradzić najodpowiedniejszy względem twojego stanu zdrowia i innych okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2be Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 11:36 i bardzo słusznie, powinni też zakazać metod naturalnych kobietom do 40 roku życia. Dzięki temu myślące i wykształcone kobiety będą zmiatać z tego kraju a jak wiadomo ciemnotą łatwiej się rządzi.... tylko ja tak lubię swój ogród będzie mi ciężko z nim się rozstać...... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:41 a jak to widzisz w praktyce? Nakażą sex codziennie? Bo czego jak czego ale czy ktoś stosuje NPR nie będą w stanie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:03 ha, ha - teraz latam do Egiptu nurkować przynajmniej raz w roku, więc będę za niedługo łączyć przyjemne z pożytecznym - zaopatrywać się w pigułki)). Oczywiście nie muszę dodawać, że w tym arabskim kraju, WSZYSTKIE leki można dostać bez recepty, w dodatku o połowę tańsze niż u nas - np kupowałam ostatnio tubkę Zoviraxu za 10 zł.....(apteki są na każdym rogu, doskonale zaopatrzone, a producenci leków ci sami, jeśli ktoś miałby zastrzeżenia. Nie wiem, śmiać się, czy płakać)). Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:07 nie trzeba do samego egiptu na ukrainie postinor mozna bez recepty kupic za okolo 8 zlotych -------------------------------------------------------------------------------- "Kolejny przykład "czepliwości" forumowiczki." Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:11 no tak, ale na Ukrainę musiałabym jeździc ekstra))). No i długie kolejki na granicy mnie odstraszają... A poza tym sam pomysł zaopatrywania się w środki antykoncepcyjne (zresztą teraz panowie masowo zaopatrują się tam w viagrę w kraju arabskim jest cuuudny)). Nie muszę dodawać, żę z pomysłu PIS-u śmieję się od rana). Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:12 kruszynka301 napisała: > A poza tym sam pomysł zaopatrywania się w środki antykoncepcyjne (zresztą teraz > > panowie masowo zaopatrują się tam w viagrę w kraju arabskim jest cuuudny)). faktycznie dosc przewrotne, zwlaszcza ze w unii europejskiej rozpoczynasz podroz )) Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:16 Czy któraś z Was przeczytała ten artykuł ze zrozumieniem?? Przecież nikt tam nie pisze, ze piguły czy prezerwatywy bedą wycofywane z aptek, czy też zakazane ustawowo (tak jak np aborcja) - pani Sobecka NARAZIE sobie wymyśliła, ze trzeba je opatrzyć ostrzeżeniem o szkodliwości dla zdrowia. A to nie oznacza, ze będziemy musiały jeździć po antykoncepty do Egiptu.. Takie ostrzeżenia mozna poprostu olać i ich nie czytać, ale bardziej mnie wkurza, ze ta kampania najprawdopodobniej będzie organizowana za publiczne pieniadze, a to już dla mnie nie do przyjecia! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:19 Od rzemyczka do koniczka, jak uznamy coś za szkodliwe to prosta droga do zakazu w imię uszczęśliwiania ludzkości. A info o ewentualnych skutkach ubocznych jest na każdej ulotce przy pigułkach. Ale panią Sobecką rozumiem - jej seks już nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:22 Triss, ja mam tylko nadzieję, że sprawa zakończy się na ostrzezeniach tak jak w przypadku papierosów. Nie wiem tylko, jak silne jest lobby farmaceutyczno-antykoncepcyjne ()), bo nie mam złudzeń, ze w przypadku petów, to silne lobby tytoniowe trzyma te gałąź przemysłu w jako takiej normalności... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:27 A co do tego mają gumki? To, że promil ma uczulenie na lateks to nie znaczy, że są szkodliwe. Dużo więcej ludzi ma alergię na kurz a kurzu nie zakazujemy.P Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:30 Abardzo bym chciała by kurz zakazali, bo moje dziecko ma strazną alergię.. A co mają do tego gumki?? Podobno prowadzą do niepłodnosci, albo poczęcia uszkodzonych płodów, jakbyś nie wiedziała.. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 13:24 triss chyba ze zmaiast ubierac w nie czlonka to sie polyka bo i tacy fakirzy podobno sie zdarzaja. Tyle ze wtedy ta dolegliwosc nazywa sie NIESTRAWNOSAC a nie NIEPLODNOSC. Subtelna roznica) Moze wlasnei o to chodzilo naszym oficjelom?) Odpowiedz Link Zgłoś
isma Polzartem 08.11.06, 13:59 Triss, rzuc jakims linkiem o tym promilu )). W populacji, byc moze - ale wsrod majacych kontakt z wyrobami lateksowymi? Zupelnie przypadkiem akurat temat alergii (nie na lateks )), niestety, mnie dosyc mocno dotyczy i jakichs szerokich badan w tej kwestii nie znam. Znam natomiast badania robione wsrod personelu oddzialow zabiegowych (male proby - kilkaset osob), gdzie objawy wskazujace na alergie na lateks (lub zespol lateksowo-owocowy) ma 60 procent pracownikow (oczywiscie oni uzywaja gumek codziennie po ladnych pare godzin )). Ciekawe, kto majac wysypke albo klopoty zoladkowe po zjedzeniu banana, awokado, kiwi czy pomidora powiaze to z uczuleniem na lateks )). Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 13:30 dobre z ta Sobecka))) Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:33 OJP. Wielgachne ostrzezenie o szkodliwosci palenia jest na kazdej paczce fajek. Nie sadze, zeby to jakos specjalnie palaczom przeszkadzalo i nikt ze wzgledu na obrazek zasmolownych pluc na opakowaniu nie przestaje palic. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:19 olamad, ależ to jest jedynie drobny kroczek koalicji, ale wg niej w dobrym kierunku)). Trzeba już teraz myśleć przyszłościowo, co dalej wymyślą (mogą np nałożyć akcyzę w wysokości 300% za tabletki, a na 100 zł miesięcznie nie każdego stać)i gromadzić zawczasu zapasy)))). Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:28 Ja nie muszę niczego gromadzić na szczęście, bo po tabsach bardzo źle się czuje.. Jednak uważam, że coś za coś: jeśli mamy tak restrykcyjna ustawe antyaborcyjną, to miejmy chociaż nieograniczony dostep do antykoncepcji.. Jeśli będzie inaczej, jesli zakażemy dosłownie wszystkiego, to najbardziej stracą małolaty - dorosłe baby sobie jakos poradzą. Jednak partii pokroju LPR taka argumentacja nie przekonuje, bo co ich obchodzi, że jednak z drugą nie skończy żadnej szkoły, bo w wieku lat 15 urodzi dziecko - przecież właśnie o to im chodzi - byśmy siedziały w domu i doglądały stadła rodzinnego. Pamietacie taki tekścik o idealnej żonie wg LPR?? Powoli przestaje mnie smieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:33 oczywiście, masz 100 % rację, ale przy tej władzy to pozostają nam dwie rzeczy: - następnym razem lepiej głosować - na razie wyśmiewać i nagłaśniać kolejne "pomysły"........ Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:47 a moze im chodzi o to, żeby małolaty z sexem poczekały do skończenia szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 20:10 "a moze im chodzi o to, żeby małolaty z sexem poczekały do skończenia szkoły?" A może chodzi o coś innego? Nie wiem jak teraz bo nie używam pigułki, ale kiedyś była częściowa refundacja na pigułki antykoncepcyjne. Jeśli będą opatrzone ostrzeżeniem o szkodliwości, nie ma mowy o refundacji. A poza tym trzeba być skrajnie naiwnym żeby wierzyć że ostrzeżenie powstrzyma napalonego nastolatka pd seksu. Po prostu nie będzie się zabezpieczać. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.24 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:38 Panią S. natomiast należałoby opatrzyć widocznym ostrzeżeniem o koszmarnych wrażeniach estetycznych podczas jej oglądania i szkodliwości dla nerwów na skutek słuchania jej bzdur. A najlepiej w celu uniknięcia mdłości i bólu głowy u społeczeństwa, zakazać jej publicznych wystąpień. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 19:23 Bardzo Cię przepraszam, ale też polecam czytanie ze zrozumieniem. Dla posłów największym problemem jest zagrożenie "dla rodziny" i dla realizacji zarządzenia, żeby się naród rozmnażał Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 12:19 Na poparcie moich słów wklejam dłuższa wersję powyższego artykułu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3724492.html Jest już na ten temat długaśny wątek.. Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 08.11.06, 15:47 Tez nie czytalam tego linku ale po tytule juz zwatpilam. No to kobietki zostaje albo robienie zapasow (DUUUUUUUUUUUZYCH) albo bzykac sie i chowac maluchy w biedzie i ciemnocie. No, zostaje jeszcze zakup ziemi na wsi i uzywanie dzieci jako konia zaprzegowego do uprawy burakow bo chyba za malo tych co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:20 O ile zakład, że niedługo pojawi się podobna propozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:30 Ktoś ma déjà vu? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:33 UWAGA! Stosując prezerwatywę w poważnym stopniu ograniczasz swoją płodność! Stosowanie antykoncepcji w czasie prokreacji może spowodować trudności z poczęciem potomka! Ostrzeżone...? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:38 CHca ostrzezen na prezerwatywach? "Uwaga - zapobiega ciazy!" czy "zmniejsza doznania!" Bo juz sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:40 "Nie zakładać na głowę- grozi uduszeniem!" Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:49 czyścisz mi ekran Odpowiedz Link Zgłoś
czarna9610 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:58 Ostrzeżenia na prezerwatywach i na tabletkach, do tego kampania społeczna. Może hasło "stosując prezerwatywę, zabijasz dzieci" . Zastanawiam się nad granicami głupoty ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 19:58 mi tez ekran czyścisz! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 18:39 Mmm, super, o ile na opakowaniach leków na nadsciśnienie pojawi się wielki banner, że powodują zaburzenia erekcji, a na tebletkach na erekcję- że nie wolno ich brać razem z lekami na nadciśnienie, bo mogą doprowadzić do poważnego rozstroju zdrowia i zgonu. Będzie wesoło. W końcu czemu ograniczać się do pigułek? Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 26.04.16, 19:59 Będzie ostrzeżenie stosujesz gumki nie będzie pińcet+ Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: PIS chce ustawowo ograniczyć antykoncepcję 27.04.16, 09:00 Tego samego zdania jest Marisol Touraine, francuska parlamentarzystka Partii Socjalistycznej, minister zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś