Dodaj do ulubionych

ciaża ektopowa

IP: *.* 20.05.01, 12:05
Czesc jakie sa objawy ciazy ektopowej?kiedy najwczwsniej wystepuja objawy?Jestem w 4 tyg. i odczuwam bole po prawej stronie.Jeszcze jest za wczesnie aby isc do lekarza nic nie zobaczy.czy sa inne objawy,ktore wystepuja w ciazy ekt.
Obserwuj wątek
    • Gość: tyska Re: ciaża ektopowa IP: *.* 21.05.01, 08:19
      Powinnaś iść do lekarza, który na pewno zrobi Ci usg. MOja kuzynka miała ciążę ektopową, którą wykryto dosłownie w ostatnim momencie. Jajowód wyglądał już jak balon. Ona miała 4 tygodniowe plamienie i to ją zaniepokoiło. MIała robione usg wewnętrzne. W każdym razie nie czekaj.Pozdrawiam.
      • Gość: Karina Re: ciaża ektopowa IP: *.* 21.05.01, 14:25
        Cześć.Nie masz co od razu panikować. Ja też miałam takie pobolewania w prawym jajniku.Okazało się,że ciąża jest normalna a ten ból to stąd, że po owulacj w drugim jajniku zrobiła się mała torbielka.Jest to bardzo częste i nie grożne zjawisko.Póżniej się to wycofuje.I tak było u mnie.Teraz nie ma żadnej torbielki,a ja czuję się świetnie.Poza tym zależy czy u Ciebie jest to 4 tydzień od dnia pierwszego dnia ostatniej miesiączki,czy 4 tydzień od zapłodnienia.Jeżeli to drugie to bez problemu na USG lekarz to zobaczy.Zresztą tak czy siak to już powinno być widać.(ale lepiej idż na sądę dopochwową jest dokładniejsza)Ijeszcze jedno-ból jajnika może być spowodowany ogromną ilością produkcj progesteronu,jaka odbywa się na początku ciąży i wzmożona praca jajników,które są teraz istną fabryką hormonów,póżniej tą funkcję przejmuje łożysko,a więc jajniki odpoczywają i nie bolą na ogół.głowa do góryPozdrawiamKarina
    • Gość: Jagna Re: ciaża ektopowa IP: *.* 21.05.01, 19:27
      Cześć, podstawowe objawy ciąży pozamacicznej, to brak pęcherzyka ciążowego w macicy widocznego na USG, kolkowe pobolewanie po jednej stronie, szczególnie jak np. kaszlesz, oraz brązowawe plamienia. Miejmy jednak nadzieję, że to naciągają się wiązadła i dlatego masz te bóle a już niebawem zobaczysz na USG czarny punkcik w macicy.Trzymam kciuki :hello:Jaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka