13.02.14, 12:04
Witajcie.
Bylam wczoraj na usg dopochowym,minely 3 tygodnie od jajeczkownia.
Na wyniku usg,jest napisane ,ze macica o niejednorodnej strukturze,miesniak24mm przerosniety endrometrium,endrometrium 17 mmi na koncu widoczne na lewym jajniku cialko zolte,czyli wczesna ciaza,ale czy juz nie powinien byc pokazany pecherzyk chociaz maly? Przeszlam juz konizacje szyjki macicy,ciaza moze byc zagrozona,lecz ni musi. Mam pytanie dot wlasnie tego pecherzyka ciazowego,kiedy sie pojawia,nastpena wizyta za 3,5 tygodnia...
Obserwuj wątek
    • lenk_a37 Re: Ciaża 13.02.14, 12:23
      3 tygodnie od jajeczkowania to teoretycznie 5 tydzien ciazy liczac od daty OM.
      U mnie w dzien spodziewanej miesiączki na usg bylo widać tylko ciałko żółte na jajniku (torbiel?) i powiększone endometrium w jednym miejscu. dzien poznije na kolejnym usg (2 dni po terminie @) widzialam malenka czarną kropeczke w miescu gdzie dzien wczesniej bylo widac tylko rozpulchnienie. Powinnas jeszcze cierpliwie zaczekac.
      • latika234 Re: Ciaża 13.02.14, 12:37
        U mnie mieczka wypadala na 8 lutego i juz jestem tydzien po i nic nie widzial,moze za duzo sie denerwuje i musze poczekac do nastpnej wizyty,jeszcze w dniu miesiaczki kilka plamek krwi,ale to zapewne implantacja.
        • lenk_a37 Re: Ciaża 13.02.14, 13:07
          masz pewnośc ze owulacja byla 3 tygodnie temu??
          Bo jezlei tak (a to moze otwierdzic tylko usg) to na implantacje jest juz za długo.
          Moim zdaniem owulacje mialas pozniej - stad jeszcze nic nie widac na USG.
          Zrob bete i powtórz jutro zeby - jak bedzie przyrastac to na bank za niedlugo juz cos zobaczysz smile
          • latika234 Re: Ciaża 13.02.14, 13:33
            26lutego byl stosunek ,czyli ostatni dzien owulacji ,jajeczkowanie.
            • lenk_a37 Re: Ciaża 13.02.14, 14:16
              ale skąd wiesz kiedy mialas owulacje??
              plemniki moga przeżyc nawet do 5 dni.
              do zapłodnienia mogło dojść nawet 30.01. wtedy dzisiaj byłabys nie w 3 od owulacji ale w 2 tygodniu - i brak pecherzyka jest zupelnie normalny smile (bo to bedzie 4 tydz od daty OM)
              • latika234 Re: Ciaża 13.02.14, 14:22
                Ojej to ja nie wiedzialam,myslalam ze to tak odrazu hehe.
                1 pamietam jak mnie ostro zakuł lewy jajnik ,ale to bylo chwilowe. No nic bede czekac do wizyty tongue_out
    • latika234 Re: Ciaża 13.02.14, 15:15
      Jeszcze dodam,ze robilam 4 lutego test i juz byl pozytywny.
      • lidek0 Re: Ciaża 13.02.14, 19:57
        Musiałabyś robić usg w dniu jajeczkowania, żeby wiedzieć kiedy ono było, inaczej to wróżenie z fusów /nie wiem gdzie wyczytałaś takie rzeczy/ ja bym betę zrobiła i pewnie ok 6-7 tygodnia od OM będzie widać fasolkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka