Dodaj do ulubionych

alergia pokarmowa

IP: *.* 21.06.01, 18:01
Cześć Rodzice!Zwracam się do wasz ogromną prośbą. Poszukuję wszelkich informacji na temat skazy białkowej. Mój synek ma pięć miesięcy i według lekarza ma szansę wyrosnąć z tego. Czy to rzeczywiście możliwe?I jeszcze jedno, karmię synka piersią, wiem tylko tyle, że prawie nic nie mogę jeść. Czy znacie jakąś dietę dla matki karmiącej, której dziecko ma alergię pokarmową. Chętnie skorzystam z waszych doświadczeń.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: alergia pokarmowa IP: *.* 21.06.01, 18:12
      Cześć. Jestem mamą 5-miesięcznego brzdąca. Mały na początku miał bardzo ostrą skazę białkową. Wystarczyło, że zjadłam masło , a Mały juz to boleśnie odczuwał. Ale nie minęło więcej niż 3 miesiące ( pełne wyrzeczeń ) i zaczęłam próbować wszystkiego od nowa. W malutkich ilościach. i udało się - skazy nie ma. Z wiekiem samo minie. Nie przejmuj się. Z diety ograniczyć trzeba przede wszystkim : mleko, śmietanę, jogurty,kefiry, itp. Jeśli masz na tyle odwagi i uwielbiasz mleko - pij wszysko 0%. Gdyby jednak na skórze Malucha pojawiła sie wysypka - i to bardzo ostra - polecam lek - ELOCOM -krem. Pozdrowienia _ Kaśka
    • Gość: guest Re: alergia pokarmowa IP: *.* 21.06.01, 19:29
      Spróbuj zajrzeć najpierw na forum "Wszystko o jedzeniu" - tam jest temat "Dieta dla mamy niemowlaka-alergika", może znajdziesz coś dla siebie. Wydaje mi się, że byłjeszcze jeden wątek na ten temat, ale nie mogę go znaleźć.
      • Gość: guest Re: alergia pokarmowa IP: *.* 21.06.01, 22:45
        elocom-owszem -świetny i szybko działa,ale...ma sterydy! i one robią więcej szkody niż pożytku!uważajcie!
        • Gość: guest Re: alergia pokarmowa IP: *.* 22.06.01, 07:30
          Tak zgadzam się elocom zrobił w przypadku mojego syna więcej szkody niż pożytku.Po stosowaniu go Miskowi zrobiły się przebarwienia. Pozatym lek ten nie może być stosowany kilka razy dziennie przez iles tam czasu (a tak dowcipnie zaleciła mi lekarka z przychodni). Zdecydowanie uważać należy z elocomem choć gdy jest to uzasadnione należy go raz na jakis czas użyć. PozdrawiamMartaPS Karmiłam Misia przez 1 rok i 4 msc, miał i ma skazę białkową przez czas karmienia byłam na diecie, niestety. Można to wytrzymać, ale pamiętaj o maternie i calcium (różne smaki wapna są dzis w aptekach)Marta
          • Gość: guest Re: alergia pokarmowa IP: *.* 22.06.01, 13:24
            Zgadzam się a tego nie napisałam wczoraj. Elocom jest silnie działającym lekiem. Można go stosować tylko raz dziennie na wieczór.Przebarwienia występują najczęściej wtedy gdy przedawkujemy lub skóra poddana jest działaniu promieni słonecznych. Przykro mi,że skaza twojemu Maluszkowi nie minęła. Ja sie cieszę, że my mieliśmy takie szczęście. Pozdrowienia =Kaśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka