Dodaj do ulubionych

Mózg??!!!

IP: *.* 29.06.01, 14:15
Podobno w ciąży mózg sie kurczy i wraca do normy po 6 miesiacach od porodu. Mój nie wrócił po 2 latach...To jest refleksja osoby będącej właśnie w pracy (tylko ciałem, niestety...)I jak ja mam do diabła napisać tę pracę????!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Mózg??!!! IP: *.* 29.06.01, 17:09
      Urszula!Mam podobne wrażenie - jakby skurczył się mój zasób słownikowy. Wróciłam do pracy i muszę wielu rzeczy uczyć się od początku. Mam nadzieję, że szybko się wdrożę.
    • Gość: guest Re: Mózg??!!! IP: *.* 29.06.01, 19:25
      Urszula, nie martw sie...gdzies czytalam,ze co prawda zmnijsza sie czasowo ta czesc odpowiedzialna za pamiec(ta tymczasowa amnezja!!!!!!!!-cukier w lodowce i inne takie) ale za to po porodzie i wraz z nadejsciem macierzynstwa wzrasta inteligencja. Nie wiem czy to `fachowo` tlumacze ale nie znam sie na tym za bardzo. W kazdym razie chodzio o zaradnosc zyciowa czy.... jak to sie nazywa (Dorka czy Ty tez na to cierpisz bo wspominalas o zawezeniu slownictwa)Ponoc robiono doswiadczenia ze ...szczurzycami. Otoz matki -szczurzyce znacznie szybciej i latwiej pokonywaly labirynt niz samice,ktore jeszcze matkami nie byly.Pocieszajace, nie???Pamiec wroci i przyniesie jeszcze ze soba troche inteligencji :hot:
      • Gość: usia Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 08:29
        Cześć Bogusiu!Chyba czytałyśmy to samo.Niestety, nie jestem szczurzycą w labiryncie (a może stety).W każdym razie piszę pracę (a raczej usiłuję ja napisać)doktorską z biochemii i nie jest to łatwe.Ale nic to,jakoś sobie muszę poradzić.Słownik mi wrócił, kojarzenie również, ale w pierwszych miesiącach po porodzie było strasznie.Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 10:32
      mozg sie nie kurczy tylko zlazi do brzucha, hihihi.... moj na szczesciiewylazl po dziewieciu miesiacach od porodu ale znam przypadki, ze zostal tam na zawsze, nie przejmuj sie wiec, nie jestes sama. czytalam tez gdzies, ze mozna to rozwiazac operacyjnie , albo robiac kolejne dziecko, jego rsnace w macicy cialko wypchnie mozg do glowy. chyba, ze jest tak wielki, ze utknie gdzies po drodze. pozdrawiam serdecznie. j. ........
      • Gość: usia Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 10:43
        Chwilowo zrobienie nowego dziecka jest przesuniete w czasie do mojej hipotetycznej obrony, ale uwzględniam taką możliwość.ps.Kocham ludzi z poczuciem humoru.
        • Gość: guest Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 10:48
          jezeli idzie o obrone to bardzo ciaze polecam w koncu co dwa mozgi to nie jeden.ps: smiech to zdrowie. gdybym sie nie smiala z siebie i innych juz dawno popelnilabym samobojstwo. doslownie.
          • Gość: usia Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 10:52
            Śmiech to zdrowie. Psychiczne przede wszystkim. To moja broń nr 1.Tylko czy moje nowe dziecko bedzie po kim miało odziedziczyć mózgowie jeśli inteligencje dziedziczy się po matce? Chyba się wstrzymam.
            • Gość: guest Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 10:54
              ale inteligencja to nie mozg!!! przeciez piszesz, ze mozgu brak ale brzmisz calkiem inteligentnie.
              • Gość: usia Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 10:59
                Dzięki Kochana!Podtrzymujesz mnie na upadającym duchu.Inteligencja mieści sie podobno w płacie czołowym (nie sprawdzałam doświadczalnie, ale wierzę mądrym) i w tzw. starym mózgowiu, jeszcze z epoki przodków - dzrzewołazów - więc może tym dysponuję?
                • Gość: guest Re: Mózg??!!! IP: *.* 02.07.01, 11:21
                  trzymam kciuki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka