Dodaj do ulubionych

biustonosz

IP: *.* 04.07.01, 10:27
Witam wszystkich! Właśnie zaczęłam 9 miesiąc "bycia w ciąży". Poradźcie: czy warto jeszcze przed porodem kupować nowy stanik? Czy biust jeszcze zwiększy swój rozmiar czy też zostanie już taki jak jest (oczywiście, już na początku się powiększył, ale od tamtej pory się nie zmienia). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: biustonosz IP: *.* 04.07.01, 10:34
      czesc!!! Warto kupić biustonosz jeszcze teraz. Ja pod koniec ciąży zfundowałam sobie taki bawełniany i odpinane miseczki do karmienia jakby co. Przydał się własciwie do konca karmienia (półtora roku po porodzie). W w-wie do nabycia w sklepie Agnes w al Solidarnosci, ale takie same i podobne do nabycia np w Geant, Hit a znacznie taniej!M
      • Gość: guest Re: biustonosz IP: *.* 04.07.01, 12:25
        Sklep Agnes ma staniki - owszem ale tylko do rozmiarow D, wiec jesli mile Pani piersi urosna wam jeszcze wieksze np. DD lub E to polecam Mothercare na Marszalkowskiej. Acha w Mothercare jest zdecydowanie wiekszy wybor duzych miseczek z roznym obwodem pod biustem (czego niestety nie ma w Agnes).Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: biustonosz IP: *.* 04.07.01, 16:52
      Możesz już kupić!Jeżeli zamierzasz karmić piersią to polecam specjalne dla karmiących z odpinanymi miseczkami. POWODZENIA!
    • Gość: guest Re: biustonosz IP: *.* 10.07.01, 22:40
      Hej Sylwia! Możesz kupić taki staniczek już teraz, ale radzę Ci kupić jeden. Opiszę Ci jak było ze mną. Kupiłam dwa staniki z klapkami bawełniane w 8 miesiącu ciąży. Po porodzie nagle moje piersi zogromniały, więc mąż kupił większy stanik (olbrzymi, nie mogę się dziś nadziwić, że pasował). Mlekiem mogłabym obdzielić wszystkie dzieci na oddziale, a mój synuś kilka łyczków pociągnął i zasypiał. Nosiłam "jędrne" mleczarnie chyba z tydzień. Potem mały zaczął jeść porządnie i nie musiałam ściągać pokarmu, a nawet zbędne stały się wkładki laktacyjne. Klapki w stanikach znudziły mi siępo miesiącu. Żeby taką klapkę odpiąć wystarczy jedna ręką, ale żeby zapiąć potrzebne są dwie. Żeby zapiąć stanik musiałam odłożyć maleństwo, więc gdybym karmiła w miejscu publicznym, mogłabym albo świecićgołym cycusiem albo sterczącym pod bluzką. Staniczki z klapkami zostawiłam na noc, a w dzień noszę ładniejsze staniczki i wcale nie przeszkadza mi to w karmieniu. Pozdrowienia
      • Gość: guest Re: biustonosz IP: *.* 11.07.01, 06:48
        Zgadzam się! Stanik z klapkami to był niepotrzebny wydatek i leży sobie teraz na dnie szuflady. Spokojnie można karmić w zwykłym, i wygodniej, bo jak pisała Agucha, żeby go zapiąć, trzeba odłożyć dziecko.
        • Gość: guest Re: biustonosz IP: *.* 11.07.01, 14:00
          Jasne, w zwykłym karmi się całkiem nieźle, ale najlepiej jak jest bawełniany i bez żadnych udziwnień typu fiszbinki czy usztywniacze. A poza tym, na pewno biust Ci baaardzo urośnie (ja ciągle nie mogę się napatrzeć na swój ;) )więc tak czy inaczej musisz kupić jakiś większy. Pozdrawiam i życzę miłej końcówki bycia w ciąży...
    • Gość: Anuszka Re: biustonosz IP: *.* 12.07.01, 23:03
      Kup koniecznie, ale jeden, taki z klapkami. Zakupy z dzieciątkiem wyglądaja prześmiesznie, a zwłaszcza mierzenie 5 biustonoszy (przetrenowałam).Pozdrowienia(A, też w 9 miesiącu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka