Dodaj do ulubionych

skaleczenia

IP: *.* 02.08.01, 07:56
Niby nic poważnego, każdemu się może zdarzyć, ale mam wyrzuty sumienia, wczoraj mała pośliznęła się upadła przy zjeżdzalni i buuuuuuu rozcięła sobie wargę , zdrętwiałam. Krew się leje mała wrzeszczy wszyscy się gapią. Wiem że takie rzeczy się zdarzają i czasem człowiek się zagapi. Chodzenie za rączkę w ogóle nie wchodzi w grę. Jak krew przestała lecieć okazało się, że ma przeciętą skórę na długości ok. 1,5 centymetra pod dolną wargą. Przepłukałam wodą przegotowaną i jak mała ssała cyca wieczorem ładnie się zasklepiło . W nocy parę razy posmarowaliśmy żelem aloesowym. Chciałam spytać czy miałyście podobne przypadki skaleczenia i czym smarować żeby się lepiej goiło. Najgorej, że mała ostatnio znów jest fanką brania pisku do buzi. Wiem , że to może drobnostka, ale czy małej nie zostanie blizna?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: skaleczenia IP: *.* 02.08.01, 09:05
      Droga Elik, nie bardzo wiem czy to skaleczenie jest na zewnątrz tj. na brodzie czy wewnątrz. Jeśli chodzi o przcięcia wargi wewnątrz- to doświadczyłam ich już parokrotnie z moją prawie 3- letnią Gabą. Zawsze są bardzo obfite krwawienia, trochę piecze, czasem warga na chwilę puchnie. Generalnie nie smaruję niczym, przykładam lód i po krótkim czasie ranka się goi nie pozostawiając śladu. Jeśli chodzi o rany zewnętrzne, cóż- zawsze jest możliwość blizn, ale zauważyłam, żę u mojej Gaby blizny często zanikają.
    • Gość: guest Re: skaleczenia IP: *.* 02.08.01, 09:34
      Hej moja juz trzyletnia córeczka miała jakis tego typu mały wypadeczek ok pierwszego roku życia, na tyle nieistotny ze zapomniałam juz jak do niego doszło. Też była rozcięta warga (górna) , duzo krwi i.... i niestety do dnia dzisiejszego została jaj bliznaAle może to zależy od głębokości ranyPozdrawiam KasiaK
    • Gość: guest Re: skaleczenia IP: *.* 03.08.01, 10:49
      Dzięki dziewczyny za odzew, na szczęście ranka ( na zewnątrz) się już zasklepiła i małej właściwie nie przeszkadza. Blizny chyba nie będzie bo nie było to głębokie rozięcie.Spytam jeszcze swojego pediatrę.Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka