Dodaj do ulubionych

Opadanie brzusia

IP: *.* 20.08.01, 12:41
Cześć dziewczyny. Chciałam się zapytać jak to u was było z opadaniem brzucha w pierwszej ciąży. Opadł? Nie opadł? kiedy? Jestem w 39-tym tygodniu i brzuch jest tam gdzie był przez całą ciążę, czyli wysoko. Czy to oznacza, że urodzę po terminie? Pomóżcie, proszęAnia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Opadanie brzusia IP: *.* 20.08.01, 13:17
      Mój brzuszek do końca był na tej samej wysokości a urodziłam w 38 tyg. Mojej koleżance z pracy nawet w 40 tyg. nie opadł. Nie zamartwiaj się. Wszystko powinno być dobrze. Jak masz wątpliwości to wybierz się do lekarza.Pozdrawiam Ania
    • Gość: guest Re: Opadanie brzusia IP: *.* 20.08.01, 18:04
      Moj brzuszek sie obnizyl ok. 36/37 tygodnia i tak na prawde w moim przypadku to nie mialo zadnego znaczenia dla terminu porodu :))
    • Gość: guest Re: Opadanie brzusia IP: *.* 20.08.01, 20:26
      A u mnie brzuszek obnizyl sie dopiero w szpitalu ...mialam porod wywolywany z powodu odejscia wod plodowych... ale jesli mam byc szczera to tylko ja to zauwazylam - moj maz twierdxzil ze brzusio jest na swoim miejscu... :~)))))
    • Gość: guest Re: Opadanie brzusia IP: *.* 20.08.01, 22:59
      Cześć,zaczynam wlaśnie 38 tydzień ciąży. Mój mąż (a nawet i dwójka innych znajomych) twierdzi, że brzuszek mi się obniżył z całą pewnością. Ja natomiast wcale tego nie zauważyłam. Fakt faktem mój brzuszek przez całą ciążę nie zawędrował zbyt wysoko, więc może tylko ja mam wrażenie, że nic się nie dzieje. PozdrawiamMarta
    • Gość: guest Re: Opadanie brzusia IP: *.* 21.08.01, 07:45
      Aniu, u mnie brzuszek opadł dopiero po kilku godzinach pierwszych skurczy porodowych, serio. Co ja przeżywałam...wszystkie ciocie pytały, czy już brzuszek nisko, a ja strasznie się martwiłam.Z tym że...urodziłam prawie trzy tygodnie po terminie....
    • Gość: guest Re: Opadanie brzusia IP: *.* 21.08.01, 11:52
      Jeśli dzidziuś jesst duży to brzuch może się wcale nie obniżyć, bo po prostu nie ma gdzie. Tak było u mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka