Ostatnio w Polsce wyszła czwarta część Harrego Pottera i w związku z promocją tej książki zorganizowano dyskusje na temat Harrego w telewizji "Puls". Ponieważ bardzo lubię książki typu fantasy z zainteresowaniem przysłuchiwałam sie tej dydkusji, do czasu kiedy opadły mi ręcę i krew się we mnie wzburzyła. Mianowicie pani Ewa Polak-Pałkiewicz - dziennikarka -stwierdziła, że Harry Potter jest książką satanistyczną !!!

Uważa, że książka ta jest satanistyczna ponieważ występuje w niej magia. Uważa ona, że żaden chrześcijanin nie powinien czytać tej książki gdyż kościół zabrania używania magii i uważa to za grzech.Obawiam się, że książki typu "Mary Poppins", "Akademia Pana Kleksa" czy też "Alicja w krainie czarów" będą lada moment wpisane na indeks ksiąg zakazanych. Nie mówiąc juz o Złotej Rybce...

Jakieś mądre dziecko stwierdziło, że ma nadzieje, że Bóg mu wybaczy, bo wierzy w Świętego Mikołaja...Może napisałam ten post bardzo chaotycznie, ale na prawdę jestem dosyć wzburzona logiką tej pani.Mam nadzieję, że ktoś z was oglądał ten program, a jeżeli nie to i tak włączy się do rozpoczętej przeze mnie dyskusji.Pozdrawiam serdecznieNiesamowicie zdziwiona Sammy