Dodaj do ulubionych

Opiekun do dziecka ?

IP: *.* 14.11.01, 21:32
Dziewczyny ! Mam dylemat. Od stycznia wracam do pracy, wiec potrzebuje opiekunki. Nie chce oddawac Juli komus calkiem obcemu, nie chcialabym rankiem jej zrywac, zeby zawozic do opiekunki. Wiec musi byc w domu. A tu podstawowy warunek. Opiekunka nie moze bac sie psow (wiecej, musi je lubic i sobie z nimi radzic) - bo mamy 2, w tym rottweilera. I okazuje sie, ze wszystkie warunki spelnia syn sasiadow. Mieszka obok, zna i lubi nasze psy, a przede wszystkim - uwielbia Juli. Czesto do nas wpada, zawsze wtedy bawi sie z mala, "rozmawia" z nia. Czasami mi pomaga i radzi sobie swietnie z np. karmieniem. A wiec - opiekun a nie opiekunka ? Zaznaczam, ze mu ufam. Wiem, ze spelni kazde polecenie - jak wyjsc na spacer o 12 na 3 godz - to o 12 na 3 godz. a nie inaczej. Co wy na to ? Czy myslicie, ze mezczyzna moze byc "odpowiednia opiekunka" ? Chodzi mi miedzy innymi o rozwoj psychiczny malej.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Opiekun do dziecka ? IP: *.* 14.11.01, 22:41
      Jasne :-)Dorka
    • Gość: guest Re: Opiekun do dziecka ? IP: *.* 14.11.01, 23:44
      Najważniejsze, by mała go akceptowała a jeżeli i on ma chęć i podejście do małej to łap to szczęście i nie zawracaj sobie głowy płcią. W końcu mamy to równouprawnienie czy nie ? :lol: :lol: :lol:PozdrawiamSammy :)
    • Gość: guest DOBRA NIANIA POSZUKIWANA !!! IP: *.* 15.11.01, 00:11
      Jesli znacie kogos kto spelnia warunki na dobra nianie to dajcie znac !Mieszkam na warszawskim Mokotowie w sasiedztwie Lazienek, wiec jest gdzie spacerowac, problem w tym , ze ja nie zawsze moge spacerowac, wiec szukam wrazliwej, cieplej osoby, ktora otoczy mojego synka odpowiednia opieka trzy razy w tygodniu po cztery godziny.Bede wdzieczna za pomoc.Sandra.
    • Gość: guest Re: Opiekun do dziecka ? IP: *.* 15.11.01, 08:10
      Jeśli kobieta mogłaby być "zastępczą mamą " to mężczyzna może być "zastępczym tatą". Do tego faceci na ogół mają więcej inwencji do zabaw. Ja bym spróbowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka