Dodaj do ulubionych

prezenty gwiazdkowe

IP: *.* 26.11.01, 18:06
Macie jakieś fajne pomysły?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 27.11.01, 12:18
      zależy dla kogo...:)zawsze największy problem mam z prezentem dla mężaa w tym roku jeszcze się nie zastanawiałam....KIKAP.S. Fajnie byłoby poczytać parę pożytecznych porad i pomysłów, co wy na to?
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 27.11.01, 13:26
        Czesć!Hmmm w zeszłych latach dla mężczyzn w rodzinie na prezenty przerabiłam:1. koszula, krawat2.portfel, kosmetyki, pokrowiec na telefonA dla kobit:1. kosmetyki2. biżuteria3. bluzkaA wy? MOże napiszcie co kupiliscie w ubiegłych latach, zawsze to podsunie komus jskies pomysły!
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 27.11.01, 13:26
      No właśnie, zależy dla kogo... Bo dla dzieciątek to chyba najłatwiej. A mąż? Znowu nieśmiertelna koszula ?(a potrzebowałby...) A rodzice i teściowie - jakieś symboliczne i niedrogie?Też czekam na ciekawe pomysły.
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 27.11.01, 14:42
        Właśnie wpadłam na pomysł, że dla taty kupię drzewko bonsai - teraz zaczął się tym interesować.Dla męża siostry mojego męża (ale zagmatwałam, nie wiem, jak taka osoba sie nazywa :) - wizytownikdla mojej siory - śmieszny prezent: kapcie w kształcie zwierzątekdla teściowej i dla mojej mamy - talon na wizytę do fryzjerazostaje jeszcze teść, siostra męża no i ON - czyli MĄŻ!!!Aha - jeszcze brat męża.....chyba zbankrutuję, trzeba ustalić max. kwotę, jaką mog wydać na prezenty, hhi hi
        • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 27.11.01, 17:25
          Ja już kupiłam prezenty dla wszystkich dzieci w rodzinie oraz: portfel dla teściowej, futerał na okulary dla mamy, piżamę dla teścia, no i zostaje mi mój mąż, któremu kupię pewnie wodę toaletową (prezent oklepany, ale On właśnie ma zapasy na wyczerpaniu), i za "Chiny ludowe" nie wiem co kupić Tacie!
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 27.11.01, 23:12
      he a ja babciom kupuje specjalne poduszeczki do goracych okladow- taki leczniczy gadzet, dziadkowi szelki, za to dla meza jak na razie wielka niewiadoma :))ale np w zeszlum roku kupima mu posrebrzane pudeleczko na wizytowi ( u jubilera wbrez pozorom nie za drogie ok 50 zl)
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 28.11.01, 20:01
      Ostatnio kupiłam fajny prezent mamie: malutką zaparzarkę do herbaty w kształcie imbryczka (taką, która mieści się w filiżance) i do tego cukier trzcinowy na patyczku. Było to w sklepie "Herbaty świata" czy coś takiego. Aha łącznie kosztowało to ok. 20 zł. I było śliczne!Można dołozyć choćby jakąś oryginalną herbatkę w małej puszeczce...Nina
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 29.11.01, 01:58
        Do męskich prezentów można dołożyć piżamę, pasek do spodni, ja w ub. roku kupiłam super-latarkę.Dla damskiej części kosmetyki, dla siostry i szwagra -Scrablle.
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 29.11.01, 16:17
      do męskich prezentów dołączam CD breloczek do kluczy skórzany , czapa na zimę , swetr własnej roboty,puzle (jak lubi)lub inne układanki dla męza kupiłam kiedys figury z gwiezdnych wojen bo lubi ten filmDla taty bambosze z owczej wełny (ma reumatyzm)dla mamy obrusy , husteczke , bluzeczke dla siostry notes w skórkowej oprawce na wazne wiadomosci z kalendarzem(tzw terminarz):hello:
    • Gość: PETRA Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 01.12.01, 18:02
      Polecam upominki ze sklepików z tzw. afrykańskimi gadżetami. Są róznej wartości i wielkości (dla bardziej wymagających są wspaniale wykonane postaci wojowników za symboliczną kwotę 4000zł ;) ).Sa też mniejsze - też ciekwe ( i znacznie tańsze 50-200zl).Ale musi to się jakoś komponować z wnętrzem osób dla których jest przewidziany prezent :)
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 01.12.01, 22:03
      I ja mam kłopot w tym roku, była już elektryczna szczoteczka do zębów, koszula, sweter, woda toaletowa, portfel - dla męża. Co teraz nie wiem. Rodzinie często ofiarowuję różne pyszności, np. moja mama uwielbia chałwę więc kupiłam jej w delikatesach wielgachną puszkę greckiej chałwy i była zachwycona (pewnie też troszke grubsza hihi), babcia lubi kawę więc kupuje jej różne egzoyczne gatunki, wujejk uwielbie czekoladę to dostaje ekskluzywne bombonierki, których na co dzien by sobie nie kupił itp. Myślę, że fajnym pomysłem na prezent mogą byc gadzety ze sklepików typu "świat herbaty" czy "pożegnanie z Afryką" np. piekny porcelanowy kubek, czajniczek dopasowany kolorystycznie do kuchni danej osoby.
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 01.12.01, 23:29
        U nas zawsze pod choinka pojawiają się książki, tyle, że trzeba uważać, by nie zdublować tytułu będącego już w księgozbiorze delikwenta. Poza tym może CD, puzzle, kalendarz - terminarz,bilety do teatru, zegarek (w razie zapotrzebowania), kosmetyki, smakołyki.Pomysły z herbatkami i pochodnymi - bardzo sympatyczne. Może mój Mikołaj to przeczyta? :)
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 02.12.01, 00:33
      Prezenty męskie - płyta CD lub DVD, koszula, ktawat, zapalniczka Zippo dla palacza, kapcie, szalik, termometr Galileusza (bardzo fajny gadżet - w szklanym podłużnym naczyniu pływają kolorowe kulki wskazujące temp.), kosmetyk, maszynka do golenia, wkrętak elektryczny - bardzo przydaje się mężczyznom, którzy lubią coś zrobić w domu kosztuje ok. 150 zł.Damskie - apaszka, woda toaletowa, torebka, książka, kapcie, bluzka, obrus, piżama, bielizna, srebrna broszka.Te wszystkie prezenty już przerabiałam na tegoroczne wciąż nie mam pomysłu...
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 02.12.01, 13:13
      aaaaaa dla facetow polecam szlafrok jakis elegancki dla kobiet ladny komplecik recznikow
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 02.12.01, 15:51
        Z niewymienionych jeszcze(chyba):***dla dziadkow:pieknie oprawione portrety wnuczatDla kazdego(oczywiscie odpowiednio):**eksklusywne papeterie**kominek aromaterapeutyczny z jakims wlasciwym olejkiem i swieczkami. Jesli kominek to dobrze znalezc taki z duza miseczka**olejki do kapieli-relaksujace np**pot-purri(mozna tez samemu zrobic takie zelowe w sloiczku)**woreczki zapachowe do kapieli lub do szuflady z bielizna(najlepiej ekskluzywne z tkaniny)**jakies piekne ramki do zdjec**luksusowy album**notes elektroniczny**ekskluzywny zestaw toaletowy**talony ksiazkowe**zabawny budzik**pachwork**serwetki z piersieniami**ciekawy wazonTyle mi sie nasuwa(to glownie z podarowanych lub otrzymanych prezentow)Wesolych swiatsmile
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 02.12.01, 18:04
      Odkryłam przypadkiem sklep herbaciany i tak się zastanawiam - nieduża puszczeczka z jakąś fajną herbatką, na przykład jaśminową: to chyba niezły pomysł, dla mamy, dla tesciowej ?
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 02.12.01, 19:11
        W zeszłym roku kupiliśmy teściowi fajny termos, często chodzi na działkę z ciepłą kawką, bardzo mu się spodobał.Szwagier dostał skrzynkę na narzędzia.Jak ktoś ma w domu informatyka, to będzie zachwycony myszką optyczną.Pozdrawiam,Monika A/P.
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 03.12.01, 08:12
      cześćdla mamy mam ramke na zdjęcia (Almi Decor - duzy wybór oryginalnych ramek)dla teściów (wspólny prezent) kupiłam obraz olejny do kolekcji (muszę go tylko oprawić)dla taty zakupię coś marynistycznego -jeszcze nie wiem co :(dla siostry zakupię rzeźbę kota (w afrtykańskim sklepie) gorzej z dzieckiem no i mężem. Mały ma juz tyle zabawek, że nie mieszczą się w pokoju a mąż dostał wszystkie proponowane przez Was pomysły. Zero koncepcji a świeta się zbilżają.Reszta rodziny (dziadkowie, babcie, ciocie...) prezentów nie dostają. W zeszłym, roku ustaliliśmy,że prezenty otrzymuje najbliższa rodzina.pozdrawiam, Eliza
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 03.12.01, 08:53
        A ja wszystkim z rodziny zrobilam w sklepie dres.pl koszulki lub bluzy z napisami (np. dla mojej mamy zakochanej w swojej wnuczce: "kocham moją wnuczkę Gaję")- polecam sklep - można wybrać wzór napisu, czcionkę, jej wielkość - koszulki i bluzy dresowe są bardzo wysokiej jakości. Najpierw zamówiłam na próbę, a potem tak mi się spodobało wymyślanie napisów, że przy pakowaniu prezentów wyglądałam, jak w hurtowni odzieży :))))) Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim wspaniałych, rodzinnych świąt!
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 03.12.01, 08:54
      Moze prenumerata ulubionego czasopisma cos o podrozach vel samochodach vel KOBIETACH?hihi - ide mezowi zaprenumerowac Dziecko :lol:
      • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 03.12.01, 09:00
        Dzięki Mela - właśnie mi przypomniałaś, że muszę mojemu zaprenumerować Muratora ;-)Słuchajcie, ja tam z mężem nigdy problemów nie miałam, ale co kupić nastolatce ( córka mojego kuzyna - jej siostrzyczka to moja chrześnica, a jesli już robię za Mikołaja, to przecież nie mogę pominąć starszej)?
        • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 03.12.01, 10:41
          Jeżeli ma przekłute uszy, to może kolczyki ? Jest mnóstwo fajnych, neutralnych wzorów, a i rozpiętość cenowa duża - może to być zarówno prezent symboliczny, jak i "porządny" :)
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 03.12.01, 11:10
      Zależy jakiego typu nastolatka. Ja mam w rodzinie model tzw. "techno-girl", rocznik 85. Dla takiej może być jakaś sportowa torebunia lub plecaczek albo np. brokat na oczy lub naklejki na paznokcie lub pianka jednorazowo koloryzująca włosy.Dla facetów polecam markowe scyzoryki - w zeszłym roku dałam swojemu ojcu taki co miał 15 w jednym (oprócz kilku nożyków śrubokręt, pensetkę, pilniczek do paznokci a nawet długopis). Tato się cieszył jak dziecko i trzyma to cudo jako "nawszelkiwypadnik" w samochodzie. Koszt tego cacka to 100 zł, ale są też takie i za 40 i za 300 zł! A kupuje się to-to w sklepach turystycznych.SV
    • Gość: guest Re: prezenty gwiazdkowe IP: *.* 20.12.01, 17:42
      A prezent dla 13-latka? POMÓŻCIE!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka