16.06.11, 10:35
Wyjatkowa bezczelnosc red. Milewicz. W tekscie publicystycznym uwiklywanie PiS i odwiklywanie mordercy.To sie nazywa nie miec skrupulow, i to pracownik gazety, ktora jest mistrzem insynuacji.Co drugi wasz tytul to insynuacja.Chamstwo.
A tak a propos, to chyba cos sie ma ujawnic bardzo zlego o PO ( moze jakas afera gospodarcza ), bo cos dzis w tuskolubnych mediach od rana strasznie duzo dymu.
Obserwuj wątek
    • white_lake dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 10:48
      zwłaszcza za te słowa:
      "Gdyby prokuratura i organa ścigania PiS miały jakieś dowody korupcji Blidy to zapewne by je przez cztery lata od samobójstwa Blidy przedstawiły."

Od początku też tak mówiłam. Mieli przecież wolną drogę i wolną rękę, szukali na wszelkie sposoby i nie znaleźli. Czy to znaczy, że Blida najpierw usunęła dowody i zatarła ślady, a potem dla pewności jeszcze do siebie strzeliła? Hm, bardzo logiczne. To logika tej szui ZZ.
      Ta dyskusja zamieniła się w bagno insynuacji i pomówień, nie rozmawia się rzeczowo o faktach, a brak dowodów jest FAKTEM.
      Tym bardziej przeraża ten sposób postępowania, znaczy, że "ciąg technologiczny" mógł zostać uruchomiony całkowicie dowolnie i przeciwko każdemu.
      TS, natychmiast! Dość krycia przestępców, którzy mają jeszcze czelność kpić z tej sprawy.
      • tomasso3 Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 13:07
        Głupota forumowicza nie dziwi, ale nie uwierzę, że pani redaktor nie wie, że w myśl art. 17 kpk nie wszczyna się postępowania, a wszczęte umarza gdy oskarżony zmarł.
        Nic nie wykryto, bo nikt już niczego nie szukał.

Swoją drogą na długo zanim Blida została niepokalaną dziewicą, a władzę objął PiS głośno było na Śląsku o jej zamieszaniu w przekręty przy odbudowie po powodzi (Blida była ministrem budownictwa).

Wyjatkową obrzydliwością jest porównywanie śmierci pracownika biura PiS i Blidy. Pierwszy został bestialsko zamordowany, jego jedyna wina polegała na tym, że znalazł się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze.
        Blida popełniła samobójstwo w trakcie przeszukania zleconego przez prokuraturę - nigdy nie wypierała się znajomości z Kmiecik nie bez podstaw oskarżanej o łamanie prawa. Jeśli ktoś zadaje się z bandziorami (także gospodarczymi) trudno, żeby miał pretensje, że interesują się nim organy ścigania.
        • 2_mirabelka40 Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 13:16
          Gdyby każdy podejrzany ze strachu popełniał samobójstwo to nie byłyby potrzebne więzienia. Nie tak szybko ludzie decydują się na taki czyn. Z wielu artykułów wynika, że okoliczności śmierci tej Pani były mocno podejrzane a zachowanie obecnych tego dnia w jej domu ludzi nie zgodne ze standardami. To są fakty. Pani Milewicz MA RACJĘ i znakomicie pokazuje to co min. TY piszesz.
          • tomasso3 Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 15:07
            No właśnie, podejrzane okoliczności śmierci wynikają z artykułów prasowych (jak wiadomo nie ma speca nad dziennikarza - jest ekspertem w każdej dziedzinie) Natomiast ustalenia prokuratury (bynajmniej nie PiSowskiej) doprowadziły do umorzenia postępowania w sprawie niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariuszy ABW.

I to są fakty ustalone przez osoby zawodowo zajmujące się ściganiem przestępstw, a nie dziennikarskie dyrdymały.
            • sam16 Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 15:21
              tomasso3 napisał:

> .
              >
              > I to są fakty ustalone przez osoby zawodowo zajmujące się ściganiem przestępstw
              > , a nie dziennikarskie dyrdymały.
              Usuniecie sladow z pistoletu i zamiana kurtki tez jest faktem i co z tego wynika?-ze prokuratorzy zignorowali te fakty i postanowili umorzyc sledztwo co mozna nazwac dyrdymala prokuratorska ale fakt jest faktem ze umorzenie oboawiazuje i jest wazniejsze od zatartych sladwo,mataczenia itd.

• tomasso3 Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 15:47
                Mataczenie jest przestępstwem, jeśli wiesz, że miało miejsce zgłoś to do prokuratury.

"Fakty" które przytoczyłeś to fakty medialne. Nie możesz wiedzieć czy miały miejsce, czy prokuratura je zignorowała, czy zbadała i wyjaśniła. Wiesz tyle co napiszą media, a to może setna część materiału zebranego w sprawie.

Jak boli mnie ząb idę do dentysty, jak chcę naprawić samochód - do mechanika. Nigdy do dziennikarza, choćby napisał setkę artyków o służbie zdrowia czy o samochodach. Dlaczego wiec w sprawach o których mało kto ma pojęcie mam wierzyć laikom, kwestionując ustalenia zawodowców?
                • ponte_aronte to nie fakty medialne 16.06.11, 15:53
                  myślisz, że Kalisz w raporcie powołuje się na fakty medialne? a reszta nie protestuje?
                • bezspokoju Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 17:53
                  Wystarczy sięgnąć do projektu raportu, przeczytać go i samemu wyciągnąć wnioski.
              • guzikmaria Przeczytałam raport... 18.06.11, 08:58
                Przeczytałam raport ministra, posła, mecenasa, przewodniczącego komisji śledczej Ryszarda Kalisza.
                Zarzuty dla prezesa Kaczyńskiego, ministra Ziobry, prokuratora Ocieczka itd są poważne. Jako obywatel, domagam się wyciągnięcia wniosków z raportu. To nie jest podejrzenie o łapówkę, tu chodzi o śmierć wartościowego człowieka, jakim była Barbara Blida.
                • fedorczyk4 Re: Przeczytałam raport... 18.06.11, 09:07
                  guzikmaria napisała:
                  To nie j est podejrzenie o łapówkę, tu chodzi o śmierć wartościowego człowieka, jakim by
                  > ła Barbara Blida.

Nie wiem jakim czlowiekeim byla pani Blida, ale w tym zdaniu zawarte jest sedno sprawy. Barbara Blida nie zyje, czy bylo to samobojstwo, czy wynik szarpaniny, ktos do tego doprowadzil. Ciezko chora kobieta zostala ohydnie zaszczuta w imie IV R.P.
                  Panu Kurskiemu (nie)zycze uwiklan ktore doprowadzilyby by do rownie dramatycznych konsekwencji.
        • white_lake Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 13:34
          tomasso3 napisał:

> Głupota forumowicza nie dziwi,
          Bóg zapłać, dobry człowieku

ale nie uwierzę, że pani redaktor nie wie, że w
          > myśl art. 17 kpk nie wszczyna się postępowania, a wszczęte umarza gdy oskarżon
          > y zmarł.
          > Nic nie wykryto, bo nikt już niczego nie szukał.

ależ szukał, szukał, pisało się o tym też, trzeba więcej czytać, nie tylko "wasz nocnik" dopiero po śmierci zaczęli szukać ze zdwojoną siłą, wozili tony akt po całej Polsce, bo im się pod tyłkami paliło

poza tym nie chodziło przecież tylko o jedną, biedną oskarżoną, ale całą sieć UKŁAD, mafię węglową - no i ja ciągle pytam: gdzie ta mafia? gdzie te dowody? w chorej kwadratowej głowie tej ofermy ZZ?
          czy już przeciąg mu wywiał i teraz tylko głupawe żarciki umie sadzić

> Swoją drogą na długo zanim Blida została niepokalaną dziewicą, a władzę objął P
          > iS głośno było na Śląsku o jej zamieszaniu w przekręty przy odbudowie po powodz
          > i (Blida była ministrem budownictwa).

dowody? głośno jest też o tym, co łączy JK i ZZ, i co?

>
          > Wyjatkową obrzydliwością jest porównywanie śmierci pracownika biura PiS i Blidy
          > . Pierwszy został bestialsko zamordowany,

może powiedz lepiej: "poległ bohaterską śmiercią, oddając życie za niemniej bohaterskiego Jarosława"
          i masz rację, nie można porównywać tych spraw, tu przypadek, ślepy los, choroba psychiczna, a tam zaplanowane na zimno działanie organów władzy - koszmar!

a tak w ogóle, to daj już tej kobiecie spokój, zrobiła ci coś? ukradła ci coś? to nie rzucaj kamieniem
          musisz się pastwić - jest wielu żywych
          • tomasso3 Re: dziękuję, pani Ewo 16.06.11, 15:30
            white_lake napisała:

> ależ szukał, szukał, pisało się o tym też, trzeba więcej czytać, nie tylko "was
            > z nocnik" dopiero po śmierci zaczęli szukać ze zdwojoną siłą, wozili tony akt p
            > o całej Polsce, bo im się pod tyłkami paliło

Nie można prowadzić postępowania wobec zmarłego. Vide kpk.

> może powiedz lepiej: "poległ bohaterską śmiercią, oddając życie za niemniej boh
            > aterskiego Jarosława"
            > i masz rację, nie można porównywać tych spraw, tu przypadek, ślepy los, choroba
            > psychiczna, a tam zaplanowane na zimno działanie organów władzy - koszmar!

Raczej trudno, żeby prokuratura nie zaplanowała przeszukania. Cała reszta to Twoje bajdurzenie niepoparte żadnym dowodem - sprawę badano i umorzono. Choroby psychicznej jak dotąd także nie stwierdzono u sprawcy mordu łódzkiego.

> a tak w ogóle, to daj już tej kobiecie spokój, zrobiła ci coś? ukradła ci coś?
            > to nie rzucaj kamieniem
            > musisz się pastwić - jest wielu żywych

To nie ja używam jej trumny jako sztandaru do walki z PiS. Z pretensjami proszę do GW i im podobnych.

Tak jak tragedię smoleńską uważam za zwykłą katastrofę lotniczą (której sporo pomógł nasz i rosyjski bajzel i wstręt do przestrzegania procedur) tak śmierć Blidy to wynik nieprzestrzegania procedur przez ABW (powinni liczyć sie z tym, że człowiek u którego wczesnym rankiem dokonuje się przeszukanie może spanikować i zachowywać się nieracjonalnie, trzeba umieć zapobiegac skutkom takich zachowań).
      • koloratura1 Taka porządnicka!!! 16.06.11, 15:31
        white_lake napisała:

>Czy to znaczy, że Blida najpierw usunęła dowody i zatarła ślady, a potem dla pewności
        > jeszcze do siebie strzeliła?

A, na koniec, dokładnie wytarła broń (nie zachowały się na niej żadne odciski palców) i - zapewne - posprzątała łazienkę i wyprała odzież funkcjonariuszki, która ją reanimowała, a na której to odzieży nie znaleziono ani kropli krwi Blidy.

> Hm, bardzo logiczne. To logika tej szui ZZ.

Oraz reszty PiSu, ze szczególnym uwzględnieniem samego Guru.

> Ta dyskusja zamieniła się w bagno insynuacji i pomówień, nie rozmawia się
        > rzeczowo o faktach, a brak dowodów jest FAKTEM.

To Ty nie wiesz, że dla PiS-sekty - brak dowodu jest najlepszym dowodem przestępstwa ?

www.spieprajdziadu.com/muzeum/indeks.php?title=Porażający_dowód
        > Tym bardziej przeraża ten sposób postępowania, znaczy, że "ciąg technologiczny"
        > mógł zostać uruchomiony całkowicie dowolnie i przeciwko każdemu.

Nie zupełnie: tylko przeciwko takiemu, który nie miał ochoty budować IV RP, wyśnionej przez Guru.

> TS, natychmiast! Dość krycia przestępców, którzy mają jeszcze czelność kpić z
        > tej sprawy.

Jestem ZA.
        • rodzaj_konta Re: Taka porządnicka!!! 16.06.11, 21:21
          koloratura1 napisała:

> white_lake napisała:
          >
          > >Czy to znaczy, że Blida najpierw usunęła dowody i zatarła ślady, a potem d
          > la pewności
          > > jeszcze do siebie strzeliła?
          >
          > A, na koniec, dokładnie wytarła broń (nie zachowały się na niej żadne odciski p
          > alców) i - zapewne - posprzątała łazienkę i wyprała odzież funkcjonariuszki, kt
          > óra ją reanimowała, a na której to odzieży nie znaleziono ani kropli krwi Blidy

Kwiecień 2011

"Decyzja o umorzeniu śledztwa dot. nieprawidłowości przy zabezpieczeniu śladów i dowodów na miejscu zdarzenia po śmierci b. posłanki SLD Barbary Blidy zapadła w poniedziałek. Łódzka prokuratura uznała, że nie ma dowodów na to, iż ślady i dowody były zacierane. Stwierdziła też "brak znamion czynu zabronionego".
          Śledztwo trwało od listopada 2009 r. i zostało wyłączone z głównego postępowania w sprawie okoliczności śmierci Blidy."

Ta służalcza prokuratura Tuska. Nie! Kaczyńskiego i Ziobry! Albo chyba Tuska. Albo Seremeta?

Sama sobie znajdź o umorzeniu śledztwa w sprawie nacisków.

• rabin-pedofil nowy wątek, pominięty przez tow. Kalisza 16.06.11, 11:01
      "chroniona przez armię funkcjonariuszy ABW"
      Pytania:
      1. Armia brzmi dumnie ale ilu dokładnie funkcjonariuszy chroniło p. Blidową?
      2. Kto wydał rozkaz by armia funkcjonariuszy ABW chroniła p. Blidową?
      3. W jakim okresie p. Blidowa była chroniona przez armię funkcjonariuszy ABW?
      4. Przed czym armia funkcjonariuszy ABW miała chronić p. Blidową?

a na poważnie, to już Pani nie pamięta ... mercedesa stale i trwale (do momentu kradzieży)pozyczonego od koleżanki biznesmenki? domu wybudowanego za pieniądze koleżanki biznesmenki?

PS
      "Skoro łódzka śmierć zadana przez człowieka być może psychicznie chorego obciąża tę władzę"

A jednak!!! A co na to GWcenzor? Przyspał czy nie czyta ze zrozumieniem?
      Odtąd zawsze będę się powoływał na krynice mądrości, piekna i prawdy GW i p. Milewicz, ze morderstwo działacza PIS obciąża PO, kto odważy się polemizować z GWprawdą? No, kto? Parafrazując: PO stoi za zabójstwem działacza PIS!
      • ponte_aronte a może byś q..va przestał szerzyć te 16.06.11, 13:15
        dawno obalone bzdury o mercedesie i willi?
    • brzmski wikłam... mile 16.06.11, 11:22
      milewicz - starszy gazettreferent mogłaby, po promocyjnej cenie pomieścić w działe - ogłoszenia drobne podobnie brzmiącą zachętę do wykorzystania, niecnego, jej - bezsprzecznie ponadprzeciętnych talentów w temacie - jak nie drągiem (go), to...
    • sop3 Cos sie Pani redaktor po....ło... 16.06.11, 11:33
      Gdyby prokuratura i organa ścigania PiS miały jakieś dowody korupcji Blidy to zapewne by je przez cztery lata od samobójstwa Blidy przedstawiły.

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,9793844,Uwiklani.html#ixzz1PQiO7clU
      ..chyba że od rana w GW walicie w kanał(mam nadzieje że chociaż koszernie)
      • halfinteligentzpis Prokuratura nie jest od przedstawinia dowodów? 16.06.11, 17:00
        sop3 napisał:

> Gdyby prokuratura i organa ścigania PiS miały jakieś dowody korupcji Blidy to z
        > apewne by je przez cztery lata od samobójstwa Blidy przedstawiły.
        >
        > Więcej... wyborcza.pl/1,75968,9793844,Uwiklani.html#ixzz1PQiO7clU
        > ..chyba że od rana w GW walicie w kanał(mam nadzieje że chociaż koszernie)
    • competent Kurski.I wszystko jasne... 16.06.11, 11:46
      Syndrom Wehrmachtu stale obecny.
      Byl klamstwem.
      Ale zadzialal skutecznie...
      Ale TYLKO RAZ.
      • kamyk_wj Re: Kurski.I wszystko jasne... 16.06.11, 12:59
        Kurski i Ziobro mogą sobie podać rękę. Obaj oczerniają tragicznie zmarłego człowieka, bez żadnych dowodów. W dodatku ten drugi ewidentnie się do tego przyczynił: myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem. Ciekawe, czy chociaż śnią mu się z tego powodu koszmary? Bo ze świadomości pewnie skrzętnie to wyparł.
        Po Kurskim można się spodziewać każdej podłości, nic mnie u niego nie zaskoczy. Gość po prostu nie ma zdolności honorowej.
        • fedorczyk4 Re: Kurski.I wszystko jasne... 16.06.11, 13:14
          Oj tak, Kurski to wrecz wyjatkowa gnida i nie cofnie przed zadnym oszczerstwem, ani swinstwem."Uwiklywanie" w jego wydaniu wcale mnie nie dziwi. Na wymioty mi sie zbiera jak przez niedopatrzenie mignie mi gdzies na ekranie jego twarz
          • white_lake Re: Kurski.I wszystko jasne... 16.06.11, 13:35
            fedorczyk4 napisała:

Na wymioty mi
            > sie zbiera jak przez niedopatrzenie mignie mi gdzies na ekranie jego twarz

mam to samo
    • white_lake sorry, koles 16.06.11, 12:18
      dla mnie nie istniejesz, nie zamierzam odpowiadac
      • rodzaj_konta Re: sorry, koles 16.06.11, 21:07
        white_lake napisała:

> dla mnie nie istniejesz, nie zamierzam odpowiadac

Czyli ma rację, kłamałaś o 4 latach
    • meet_amor_foza Re: Uwikłani 16.06.11, 13:00
      To ten morderca z Łodzi był chory psychicznie? Chętnie poznam jakąś wiarygodną informację na ten temat. Niestety nasi politycy są jak nasi dziennikarze - wolą użyć dosadniejszego sformułowania i zręczniej "uwikłać" przeciwnika, niż dbać o jakąś tam prawdę czy obiektywność.
    • bsnrk Uwikłani 16.06.11, 13:34
      +1
    • sam16 Uwikłani 16.06.11, 14:41
      Kurski powtarza numer z dziadkiem z Wermahtu.
      Nie wazne czy sa dowodu wazne ze wiadomosc poszla w swiat i ciemny lud wyknal haczyk.

Uwiklani to doskonaly termin. Pasuje do kazdej sytuacji tak samo jak uklad.
      Kazdy jest w cos uwiklany.Dziennikarz jest uwiklany w pisanie,polityk w rzadzenie,murarz w budowanie. A moze nie ......
    • h-mol Re: Uwikłani 16.06.11, 15:48

grisza14 napisał:

> Wyjatkowa bezczelnosc red. Milewicz. W tekscie publicystycznym uwiklywanie PiS
      > i odwiklywanie mordercy.To sie nazywa nie miec skrupulow, i to pracownik gazety
      > , ktora jest mistrzem insynuacji.Co drugi wasz tytul to insynuacja.Chamstwo.
      > A tak a propos, to chyba cos sie ma ujawnic bardzo zlego o PO ( moze jakas afer
      > a gospodarcza ), bo cos dzis w tuskolubnych mediach od rana strasznie duzo dymu
      > .

Maładiec grisza! Maładiec! Pięknie ty uwikłany! Jest dla ciebie tytuł niehonorowy - "złoty, ubecki łeb". Wolisz odebrać gałubczik od Kiszczaka czy od Kaczora?
    • terleo Uwikłani 16.06.11, 15:58
      Jackórski - najbardziej uwikłany pismen. Ten "specjalista" od śledzenia cudzych dziadków za *potwierdzenie nieprawdy* w państwie Prawa i Sprawiedliwości poniósłby karę więzienia do 3,5 roku, ale Tu, w Prwiślańskim Kraje?!
      *Polska to Jedno Wielkie Zadupie*. J. Pilch, pisarz polski,
    • stankra Re: Uwikłani 16.06.11, 16:13
      Pisdzielski krzykacz
      • 1.6gtd Oj mohery, mohery 16.06.11, 17:42
        Uwielbiam wchodzić na to forum. Poprawia mi to humor i winduje samoocenę... jak to możliwe, że ludzie, którzy z taką pogardą traktują moherowych fanatyków Rydzyka, działają dokładnie tak samo i są w równym stopniu zaślepieni. Dokładnie tak. Jesteście identycznymi fanatykami, choć stoicie po drugiej stronie barykady, a na sztandarach nosicie Adasia, nie Tadka. Jakim poziomem rozwoju trzeba się cechować, aby na serio brać cały ten odgrzewany kotlet z Blidą? Cała sprawa zakrawa na największy absurd ostatniej dekady. W moim odczuciu, a wierzę, że w odczuciu każdego myślącego człowieka, GW z tytułu mocno tendencyjnego, stała się po prostu gazetką propagandową. Dziwicie się, że wszyscy wkoło się śmieją, a raport Kalisza i reakcje GW, osoba mająca dystans do sprawy mogłaby skwitować jeszcze tylko płaczem. No, ale spoko. Znajdzie się pewnie grupka lemingów, która przełknie i to. Zrobią smutne miny, obruszą się i z pianą na ustach oraz głową nieskażoną refleksją będą psioczyć na tych, na których psioczyć po prostu wypada.

Możecie nazywać mnie Pisowcem. Nie jest to dla mnie obelga, ani mniejsza, ani większa od platformersa.

Taka rzecz mnie jeszcze trapi... chyba jednak trudno będzie przed trybunałem udowodnić winę JK i ZZ, skoro sąd, w tym samym kraju, nie potrafił się dopatrzeć związku przyczynowo skutkowego, między wydaniem zezwolenia na użycie broni przez Kiszczaka, a tym co stało się w kopalni Wujek. Tam też ginęli ludzie. Ba! Nie strzelali do siebie sami - strzelała do nich, z pełną premedytacją, władza. Wyjaśnijcie mi błagam - jak możecie domagać się ukarania polityków PiS, jednocześnie nie widząc niemocy państwa w rozliczaniu komunistycznych zbrodni, dodajmy - oczywistych zbrodni (chyba, że ktoś zechce je tutaj negować - po forum GW można się spodziewać naprawdę wiele).
        • toporowa Re: Oj mohery, mohery 18.06.11, 10:24
          Mam podobne uwagi do Twoich.
          Paradoksalnie: z wnioskiem o TK dla Ziobry i Kaczyńskiego występuje Kalisz, spadkobierca PZPR, czyli tej wesołej gromadki, która nie widzi powodu aby postawić przed Trybunałem Stanu wielokrotnych morderców stoczniowców i górników.
          Gazeta Wyborcza już dawno ogłosiła, że Kiszczak i Jaruzelski to ludzie honoru i należy "od...ć się do generała".
          To tylko taki malowniczy symbol nienaruszalności pewnych interesów. Pani Milewicz, jak i cała GW broni tej nienaruszalności jak potrafi. Nieszczególnie troszcząc się przy tym o logikę swoich wywodów. Bo tu nie o logikę ani o prawdę chodzi lecz o komunikat dla starannie dobranego towarzystwa: "jesteśmy na posterunku, czuwamy, potrafimy bronić naszych wspólnych interesów, damy sobie radę nawet z niekorzystną dla nas logiką i ze szkodliwą dla nas prawdą". Wielu czytelnikom GW ten komunikat wystarcza: "jak to dobrze, że ktoś za nas myśli". Dlatego spory z panią Milewicz i jej podobnymi publicystami nie mają większego sensu.
          A wracając do pani Blidy. W całej tej smutnej historii zadziwiającym dla mnie szczegółem jest to, że pani Blida miała potrzebę posiadania pistoletu. Do tego stopnia wydawało się jej to nieodzowne, że zabierała pistolet nawet do łazienki. W jakim celu? Jaki użytek można zrobić z pistoletu w łazience? Poza tym, że można się tam, za zamkniętymi drzwiami - zastrzelić. Albo w jakiejś absurdalnej determinacji, bronić się tam przed kimś do ostatniego naboju? Pan Kalisz to wyjaśnił?
          Być może moje zdziwienie jest naiwnością. Rzeczywiście, nie znam ludzi z tego rodzaju kręgów, ale występując o prawo do posiadania broni trzeba prawdopodobnie jakoś to uzasadnić? Jakie uzasadnienie dała zatem pani Blida?
          Czy rzeczywiście, w Polsce istnieje realne zagrożenie dla ministrów odchodzących ze stanowiska? Jest regułą, czy raczej wyjątkiem, że byli ministrowie chodzą uzbrojeni w pistolety?
    • marek.56b Uwikłani 16.06.11, 17:34
      Coś mi się wydaje że gdy następuje nalot to odrazu szuka się broni i dokumentów tożsamości.
      Tutaj coś zostało zakłócone i na ekranie prawdy są pasy, mogło być tak że znależli broń
      i policjantka usłyszała- "ubiju blać". Nie możliwe ? U nas wszystko możliwe, znani mordercy
      nagle ruszeni "sumieniem" wieszają się w swoich monitorowanych celach .CUDA !
      • 1.6gtd Re: Uwikłani 16.06.11, 17:47
        marek.56b napisał:

> Coś mi się wydaje że gdy następuje nalot to odrazu szuka się broni i dokumentów
        > tożsamości.
        > Tutaj coś zostało zakłócone i na ekranie prawdy są pasy, mogło być tak że znal
        > eżli broń
        > i policjantka usłyszała- "ubiju blać". Nie możliwe ? U nas wszystko możliwe, zn
        > ani mordercy
        > nagle ruszeni "sumieniem" wieszają się w swoich monitorowanych celach .CUDA !

Twoją tezę można bardzo łatwo obalić na podstawie badań kryminalistycznych. O ile możesz mieć wątpliwości co do działania prokuratury pod rządami PiS (zahacza to o lekką paranoję) to jak wytłumaczysz umorzenie sprawy przez prokuraturę pod rządami PO? Dlaczego nie wykorzystali okazji do ewidentnego wykończenia swego największego wroga?(ciężka paranoja). Ale jak już pisałem - na forum GW nic zdziwić mnie nie jest w stanie. Myślcie ludzie! Myślcie! Rozsądek to świetna sprawa!
        • nonna2 Re: Uwikłani 19.06.11, 11:34
          "Dlaczego nie wykorzystali okazji do ewidentnego wykończenia swego największego wroga?"

Dlaczego? Bo na tym PO buduje swoją wielkość- musi mieć wroga inaczej nie istnieje. Orliki to za mało na zwycięstwo.
    • lzeelitytozwyklebydlonieelity GWno jest uwikłane w szambo bo z niego wypełZŁO 16.06.11, 17:34
      GWno ПРАВДА to zwykle scierwo..
      GWno jest taka sama jak Trybuna Ludu bo:
      1. politycznie skrajnie komunistyczna
      2. uzywa jezyka nienawsci wobec opozycji
      3. robi polowanie z nagonka czyli szczucie na niewygodne dla systemu osoby
      4. nienawidzi katolikow i kosciola
      5. nienawidzi Polski i gardzi Polakami
      6. robi wszystko by rozbic wspolnote i pogardzic spoleczenstwem obywatelskim
    • lzeelitytozwyklebydlonieelity Uwikłani w stalinizm to są ale zydoUBowcy z GWna 16.06.11, 17:42
      Ta cała Gazeta Wyborcza to przecież "gadzinówka" - nazwa znana powszechnie. Prymitywna, wręcz groteskowa w swej przewrotności i hipokryzji. Szczekaczka ubeckich kapusiów, trybuna intelektualistów stalinowskiego chowu, z patologicznych rodzin. Kto to czyta? - wpis internauty na www.kościół.pl
    • przedwieczorny Pani Milewicz ... 16.06.11, 20:38
      ... Pani też jest uwikłana i to sama przez siebie. Czepia się Pani Kurskiego A cóż innego robi Pani sama? Te organa "ścigania PiS" to niby jakie? Te co są obecnie POwskie i wpadają o szóstej rano do studentów prowadzących strony internetowe nieprzychylne prezydentowi? Czy może te organa ścigania POwskie które ścigają innych studentów piszących w gazetce Ze premier to "ćwok"? A może te które pewnego dziennikarza doprowadziły prawie do samobójstwa? To które to są te PiSowskie organa ścigania.

Ależ nie, przepraszam Pani napisała "organa ścigania PiS". I tu ma Pani rację te organa rzeczywiście od czterech prawie lat nie robią nic innego tylko ścigają PiS w ramach "dorzynania watach".
    • georgev Uwikłani 17.06.11, 07:23
      I znowu Szanowna Pani Redaktor ma rację w 100 % ! Proszę wreszcie napisać coś kontrowersyjnego z czym mógłbym się nie zgodzić i Panią skrytykować ! ;-) A na razie dalszej tak "celnej" publicystyki i dużo zdrowia - sympatyk.
    • para-lela Uwikłani 17.06.11, 09:16
      To dziwne ale większość redaktorów GW ma semickie rysy, zatrudniają w tej gazecie ze wezględu na korzenie?
    • para-lela Uwikłani 17.06.11, 09:18
      Jak ta baba JUDZI, i kłamie. Umorzyli postępowanie bo osoba zmarła takie jest prawo i ona dobrze o tym wie ale ciemny lud jej bredzenie kupuje.
    • para-lela Uwikłani 17.06.11, 09:22
      A wiecie że żydzi mają pretensje do tej gazety że "Zbyt mało broni ich interesów ICH GAZETA"? A GW pilnuje ich interesów tylko jest lewicowa więc mają o to do niej pretensje o Palestynę.
    • equipage Re: Uwikłani 17.06.11, 22:37
      grisza14 napisał:
      Trudno bredzić o "wyjątkowej bezczelności" jesli masię porypane KLEPKI - "czarne jest białe" (cytat z prezesa dyplomowanych analfabetów).

> Wyjatkowa bezczelnosc red. Milewicz. W tekscie publicystycznym uwiklywanie PiS
      > i odwiklywanie mordercy.To sie nazywa nie miec skrupulow, i to pracownik gazety
      > , ktora jest mistrzem insynuacji.Co drugi wasz tytul to insynuacja.Chamstwo.
      > A tak a propos, to chyba cos sie ma ujawnic bardzo zlego o PO ( moze jakas afer
      > a gospodarcza ), bo cos dzis w tuskolubnych mediach od rana strasznie duzo dymu
      > .
    • abdank27 Re: Uwikłani 18.06.11, 22:09
      grisza14 napisał:
      chyba cos sie ma ujawnic bardzo zlego o PO ( moze jakas afer
      > .
      Griszka dlaczego ty tracisz czas przy komputerze. Przecie ty to taki mądry, że tobie doktorat w pewnej wyższej szkole w Toruniu pisać, a nie panią redaktor jałowe spory wieść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka