Gość: guest
IP: *.*
01.12.01, 23:29
Pod wpływem postów na temat opłat za wózek w autobusach, po raz kolejny baaaardzo się zdenerwowałam i z tego wszystkiego wysmarowałam grzeczny list do Rady Miasta odnośnie absurdów w regulaminie MZK takiej oto treści:"Dzień Dobry! Jestem mieszkanką Szczecina, od 10 miesięcy szczęśliwą mamą. Często zmuszona jestem korzystać z usług komunikacji miejskiej, która jest bardzo kosztowna. Regulamin korzystania z tych usług , zamieszczony w każdym autobusie wskazuje, że dzieci do lat 4 przewozi się bezpłatnie, natomiast w innym punkcie jest napisane, że wózek traktuje się jako bagaż, który podlega opłacie i za który należy skasować bilet normalny. Zauważam tu wielką niekonsekwencję, ponieważ oba te punkty regulaminu się wykluczają. Oczywistym wydaje się fakt, że niemowlęta i małe dzieci wozi się w wózkach. Zatem za każdy przejazd muszę kasować dwa bilety normalne. Nie mogę skorzystać ze zwolnienia z opłaty przewożąc moje niemowlę, gorzej nie mogę skorzystać z ulgi jaka przysługuje starszym dzieciom, co uważam za niesprawiedliwe. W związku z powyższym proszę o informacje, w jaki sposób mogę interweniować w tej sprawie. Chciałabym, aby osoby kompetentne jeszcze raz przeanalizowały regulamin uwzględniając położenie młodych mam."MAM GORĄCĄ PROŚBĘ!!! POPRZYJCIE MNIE WYSYŁAJĄC PODOBNE MEILE! Jeżeli nie dostanę odpowiedzi od Rady M, mam zamiar wysłać ten list do wszystkich radnych umieszczonych na stronie www.szczecin.pl. Ostatnio wszystko mnie dobija, a już najbardziej absurdy dnia codziennego w tej naszej Kochanej Ojczyźnie. Nie wiem czy moje wysiłki coś dadzą. Do sprawy mam zamiar podejść profesjonalnie i bez większych emocji, ale walczyć do końca i pukać do wszystkich drzwi "rządzących". Proszę o waszą opinię na ten temat!Pozdrowienia , Agucha Walcząca