Dodaj do ulubionych

SZCZECINIANIE - POTRZEBUJĘ WSPARCIA

IP: *.* 01.12.01, 23:29
Pod wpływem postów na temat opłat za wózek w autobusach, po raz kolejny baaaardzo się zdenerwowałam i z tego wszystkiego wysmarowałam grzeczny list do Rady Miasta odnośnie absurdów w regulaminie MZK takiej oto treści:"Dzień Dobry! Jestem mieszkanką Szczecina, od 10 miesięcy szczęśliwą mamą. Często zmuszona jestem korzystać z usług komunikacji miejskiej, która jest bardzo kosztowna. Regulamin korzystania z tych usług , zamieszczony w każdym autobusie wskazuje, że dzieci do lat 4 przewozi się bezpłatnie, natomiast w innym punkcie jest napisane, że wózek traktuje się jako bagaż, który podlega opłacie i za który należy skasować bilet normalny. Zauważam tu wielką niekonsekwencję, ponieważ oba te punkty regulaminu się wykluczają. Oczywistym wydaje się fakt, że niemowlęta i małe dzieci wozi się w wózkach. Zatem za każdy przejazd muszę kasować dwa bilety normalne. Nie mogę skorzystać ze zwolnienia z opłaty przewożąc moje niemowlę, gorzej nie mogę skorzystać z ulgi jaka przysługuje starszym dzieciom, co uważam za niesprawiedliwe. W związku z powyższym proszę o informacje, w jaki sposób mogę interweniować w tej sprawie. Chciałabym, aby osoby kompetentne jeszcze raz przeanalizowały regulamin uwzględniając położenie młodych mam."MAM GORĄCĄ PROŚBĘ!!! POPRZYJCIE MNIE WYSYŁAJĄC PODOBNE MEILE! Jeżeli nie dostanę odpowiedzi od Rady M, mam zamiar wysłać ten list do wszystkich radnych umieszczonych na stronie www.szczecin.pl. Ostatnio wszystko mnie dobija, a już najbardziej absurdy dnia codziennego w tej naszej Kochanej Ojczyźnie. Nie wiem czy moje wysiłki coś dadzą. Do sprawy mam zamiar podejść profesjonalnie i bez większych emocji, ale walczyć do końca i pukać do wszystkich drzwi "rządzących". Proszę o waszą opinię na ten temat!Pozdrowienia , Agucha Walcząca
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: SZCZECINIANIE - POTRZEBUJĘ WSPARCIA IP: *.* 02.12.01, 20:02
      Chętnie się przyłączę.Podaj maile do Rady Miasta i reszty.Dorka
      • Gość: guest Re: SZCZECINIANIE - POTRZEBUJĘ WSPARCIA IP: *.* 03.12.01, 01:15
        Hej Dorka! Wszystkie adresy są na stronie www.szczecin.pl:do Rady miejskiej - rada@um.szczecin.pl, Edmund Runowicz prezydent@um.szczecin.pl. Jeżeli nie znajdziesz adresów radnych, też podam. Na razie wysłałam mój "protest tylko do Rady miejskiej. Przerażają mnie podwyżki cen biletów zapowiedziane na luty 2002... ale niczemu już się nie dziwię. Dziękuję za odzew. Agucha
    • Gość: guest Re: SZCZECINIANIE - POTRZEBUJĘ WSPARCIA IP: *.* 03.12.01, 08:15
      Co prawda nie jestem ze Szczecina i rzadko korzystam z komunikacji miejskiej, ale popieram całym sercem, bo dla mnie to tez absurd. U nas (Bielsko-Biała) jest tak samo idiotycznie, proponuje nastepującą poprawkę: "opłata za bagaż ........ za wyjatkiem wózków w których przewożone są niemowleta i dzieci do lat np. 3". To wydaje się rozsadniejsze.Pozdrawiam i tak trzymaćA może telefon do Janusza Weissa ?ATA
    • Gość: guest Re: SZCZECINIANIE - POTRZEBUJĘ WSPARCIA IP: *.* 03.12.01, 12:19
      Hej! Dziś otrzymałam odpowiedź: "PanMarek BanaszekDyrektor wydziału Dróg i Transportu Miejskiego W załączeniu przesyłam pismo p. Agnieszki Madej z prośba o udzielenie odpowiedzi.A. Walas"O jakże mi przykro, że pani A.Walas nie znalazła minuty, aby napisać do mnie kilka słów, tylko przesłała mi do wiadomości suche "prześlij dalej". No cóż, przynajmniej wiem kogo nękać pismami, hihi. Muszę tylko ustalić maila do pana Mareczka, a może poproszęo to pana Weissa, to dobry pomysł Ata! Dzięki. Będę na bierząco informowała o przebiegu sprawy. Pozdrówka.Agucha Walcząca (wg męża upierdliwa, o Boski dzięki za wsparcie)
    • Gość: stynka Re: SZCZECINIANIE - POTRZEBUJĘ WSPARCIA IP: *.* 07.12.01, 12:36
      Agucha! Jaki absurd!Jach jeździ w wózku za darmochę, nikt mi nie powiedział nigdy, że mam płacić za wózek! Za pusty owszem, tak, ale nie za wózek z dzieckiem!!! Czy to możliwe, żeby przepisy w różnych miastach odbiegały tak znacznie od siebie?!A ja tak narzekam na Warszawę...Pozdrowienia serdeczne dla Mateuszka i Ciebie,stynka dotąd nie doceniająca & JachPS Walcz dziewczyno! Trzymam mocno kciuki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka