Dodaj do ulubionych

marzę o córce

IP: *.* 12.12.01, 11:39
To chyba obsesja.7 mies. temu urodziłam drugiego synka i jestem z tego powodu szczęśliwa, ale mampoczucie niespełnienia i niedosytu. Nie bardzo mnie stać na więcej dzieci , koliduje to też z planami zawodowymi. Z zazdrością patrzę na mamy córeczek ( nie chodzi tu tylko o sukienki i warkoczyki , choć nie ukrywam , że o to też). Myślę że niczego nie miżna porównać do kontaktu matki z córką. Ja za moją mamą przepadam. PomySlcie , że w przyszłości czeka mnie tylko rola podejrzewanej o najgorsze teściowej. Nie wiem , czy decydować się w przyszłości na kolejne dziecko wbrew zdrowemu rozsądkowi , tylko po to aby spełnić swoje marzenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 11:47
      Rozumiem doskonalesmile Tez chce córkę. A czy próbowałas metod zapłodnienie 2-3 dni przed jajeczkowaniem, a mimo to urodziłas synka?
      • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 11:59
        ja tez :) ja tez :) to moje najskrytsze marzenie miec coreczke :) nigdy nie mialam prawdziwej przyjaciolki ...wiem ze jak Bog da i bede miala coreczke , bedzie dla mnie wszystkim bede sie jej zwierzac i bede jej pomagac rozwiazywac jej problemy ..miedzy mna a moja mama nigdy tak nie bylo :(
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 12:43
      Ja mam za to dwie kochane, śliczne córeczki, które dają mi w kość gorzej niż niejeden chłopak. Ale w drugiej w ciąży chciałam mieć syna, taka ambicja i wcale nie męska. Oczywiście jak dowiedziałam się na USG że druga dziura, było mi przykro, płakałam, ale to wtedy właśnie mąż powiedział, że on lubi kobitki. Też nie mam warunków na wychowanie 3 dziecka. I wcale nie chodzi tu o poród i ciążę tylko finanse, jak zwykle :-(A co do zapłodnienia, to okazało się, że zachodziłam w ciążę zaraz po okresie, a to podobno wynika z tego, że plemniki z żeńskim chromosomem są bardziej wytrzymałe i dłużej mogą czekać na komórkę jajową, natomiast te z chromosomem męskim są szybsze i gdy stosunek jest w środku cyklu, to pierwsze docierają właśnie te odpowiedzialne za chłopaka. A więc to nie od nas kobiet zależy płeć dziecka, tylko od faceta, i od tego, kiedy był ten moment :-)Oczywiście decyzja zależy od ciebie, sama wiesz, ze chociaż dzieci to duża odpowiedzialność, to również wielka radość. Niestety polskie warunki nie pozwalają w pełni jej wykorzystać :-)Życzę powodzenia i słusznej decyzji.A propo napewno gdy zdecydujesz się na 3 dziecko, to choć może być ciężko, to przecież nigdy nie żałuje się, że ma się następne dziecko. Ja teraz czekam na okres, bo zapomniałam wziąć tabletki, też może być 3 i teraz mam doła, ale co ma być to będzie...
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 12:50
      To na odwrot niz ja. Zawsze mazylam o synku i mam jednego. Gdy planowalismy druga ciaze bylo mi to jak najbardziej obojetne, chociaz gdzies tam w duszy marzylam o drugim synku. Wydawalo mi sie ze dzieci beda mialy ze soba lepszy kontakt jesli beda tej samej plci, roznica bedze niewielka (nieco ponad 3 lata). Zaszlam w ciaze w dniu jajeczkowania, z jakiegos dziwnego wykresu o ktorym na tym forum juz byla mowa, kolezanka wyliczyla mi ze bedzie syn, a USG pokazuje dziewczynke!!! Ale jestem i tak bardzo szczesliwa. Nie chce Cie jednak zmartwic, ale chyba nie ma 100 % metody na plec dziecka. Przynajmniej u mnie sie nie sprawdzila. Zycze jednak powodzenia, moze Ci sie uda. Gabi
      • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 15:59
        I ja tez mam takie marzenia . mam syneczka upragnionego który ma już cztery latka i bardzo chciałam aby róznica pomiędzy dziecmi wynosiła 2 latka nie udało sie z przyczyn zawodowych, a od wrzesnia poluje na córcię i nic , tez słyszałam ze najlepiej przed owulacją współzyc i ze żeńskie chromosomy sa najżywotniejsze , moj mąz uwaza ze drugi to tez będzie chłopak bo on tylko chłopców ma w rodzinie, u mnie jest mieszanina , choc sama mam siostre , ach cudownie byłobymieć córcię . Zycze wszystkim spełnienia marzeń Betucha
        • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 19:06
          DEięki za odzew. Próbowałam przed jajeczkowaniem.Robiłam wykres temperatury. Okazało się póżniej , że mój organizm zrobił mi niespodziankę i jak nigdy jajeczkowanie nastąpiło wcześniej. Więc trafiliśmy w samą owulację , stąd pewnie drugoi chłopiec.Widocznie tak miało być. Kocham moich chłopców , ale nigdy nie zrozumiem co może być fascynującego w bawieniu się kablami przez pół dnia.Moniu 27 , troszkę ci zazdroszczę.Decyzja o trzecim dziecku jest tak trudna do podjęcia , że chyba tylko wpadka może sprawić,że ono się pojawi .A może do trzech razy sztuka...
          • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 19:33
            A słyszałaś o jedzeniu - na dziewczynkę już w trakcie okresu jeść dużo wapnia i magnezu a na chłopca dieta powinna zawierać dużo sodu i potasu. To ma wplyw na przyciąganie plemników przez komórkę jajową albo na śluz. W każdym razie u mnie się sprawdziło. Pozdrawiam i życzę powodzenia - wcinaj joghurty, pij mleczko, jedz sałatę i do dzieła. :)))))))) anuś
            • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 20:24
              A mi sie przypomniala historia mojej znajomej ,ktora majac dwoch synow bardzo pragnela corki wiec sie zdecydowala na jeszcze jedno dziecko.Kiedy zaszla w ciaze okazalo sie ze to blizniaki,dwoch dorodnych facetow :) .Po jakims czasie znowu sprobowala ,bo doszla do wniosku ze jak ma byc corka to teraz albo nigdy.Nastepnemu chlopakowi dala na imie Quint-to znaczy piaty.Kiedy Quint mial 3 miesiace okazalo sie ze jest w nieplanowanej ciazy,najpierw myslala o aborcji,bo byla strasznie zalamana.Nie miala odwagi zdecydowac sie na zabieg i w nagrode urodzila jej sie upragniona coreczka Demi.Jest jej ciezko z cala ta gromada ale jest bardzo szczesliwa.Wiec dziewczyny probojcie do skutku :)
              • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 17.12.01, 07:45
                Ja też znam taką historię. Leżałam w szpitalu po urodzeniu 1-szego dziecka (chłopca) z pewną panią. Miała już sporo latek jak na mamę - tak około 40 z hakiem i rodziła 9-te dziecko. Miała już 8 synów i dopiero to dziewiąte było dziewczynką. Mój mąż powiedział, że miała planowaną rodzinę - zaplanowała córkę. Zaś lekarz na obchodzie (jej znajomy) skwitował: no to ma już pani wszystkie dzieci, teraz trzeba by pomyśleć o antykoncepcji.Na pocieszenie powiem, że ja byłam przekonana, że nie będę miała córy, bo w rodzinie mojego mąża od 3 pokoleń rodzą się sami chłopcy. Jak wiadomo to od plemnika zależy co się urodzi. Po spotkaniu przy pierwszym porodzie tej właśnie pani stwierdziłam, że to chyba memento. Żebym sobie zbyt wiele nie wyobrażała i odpuściła marzenia o córce jeśli nie planuję dużej rodziny. Na a tu za drugim razem dziewczynka. Wszystkich zatkało ze mną na czele. A teściowa to chciała wyskoczyć ze skóry z radości. Nie ma reguły, choć można coś powalczyć z prawdopodobieństwem. Diety, termin jajeczkowania itp. A co do terminu jajeczkowania, to u mnie było dokładnie na odwrót niż mówią. Pierwszym razem polowanie na dziewczynkę czyli tuż po okresie, drugim wpadka w samo prawie jajeczkowanie.Gocha
          • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 12.12.01, 21:32
            Ja też chcę babę!Zastosowałam się do wszystkich metod planowania córeczki i guzik. To znaczy chłopczyk, superowy, śliczny, ale chciałabym zrównoważyć siły damsko-męskie w naszej rodzinie. Może następnym razem... Na pewno nie do skutku, bo w ten sposób mogę zostać mamą drużyny piłkarskiej.Pozdrówki i wyrazy szczerej zazdrości mamom dziewczynek (i chlopczyków).
            • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 13.12.01, 12:40
              Czesc,Co powiecie o przypadkach w mojej rodzinie ?Moj tata ma osmiu braci i ostatnia, najmlodsza siostre. Czyzby dziadkowie dzialali do skutku ? ;=) Bylam dzieckiem, gdy zmarli i nie mam szansy ich spytac. Zreszta nie wiem, czy bym sie odwazyla na takie pytanie.Od strony mojej mamy, moj wujek z ciocia maja tuzin dzieci (!), dokladnie 6-iu chlopcow i 6 dziewczynek. To ci rownowaga ! Idealna.Just
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 13.12.01, 20:11
      :hello: Ja tez ,ja tez :bounce: z kalendarzyka plci wyszlo mi ze dopiero w przyszlym roku w lutym mozemy zaczac nad tym pracowac.Probowalismy metody przed jajeczkowaniem ale na razie nici :fou:Pozdrawiammonia z Julkiem(2,5roku)
      • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 13.12.01, 21:44
        Hej, a skąd macie ten kalendarzyk płci. Ja go chcę!!! Proszę. :))))) anuś
        • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 15.12.01, 14:53
          :hello:poszukaj postu "kalendarzyk plci"jakies trzy tyg temu tam odpisala mi aga i przez priv podala mi wyniki w latach 27 i 28(wiek matki) w zaleznosci od miesiaca zaplodnienia.Dlatego ja moge Ci tylko podac te lata ale jesli napiszesz na priv do niej to tez Ci poda ten wiek ktory cie interesuje, tak mysle.Myslalysmy nawet by przeprowadzic ankiete dot tego kalendarzyka.Ja znam jako afrykanski ona jako chinski.Obojetne jak sie zwie wazne ze u wiekszosci skutkujePozdrowieniaMonia z Julkiem
          • Gość: guest Re: marzę o córce - kalendarz chiński IP: *.* 15.12.01, 16:55
            Cześć. Taki kalendarz jest na bajbus.pl. Ale uwaga !!! według niego powinnam być szczęśliwą mamą chłopczyka. Tymczasem jestem najszczęśliwszą mamą dziewczynki. U mnie chyba zadziałał seks po okresie a w dodatku mąż wrócił z dalekiej podróży i dość długo się nie widzieliśmy. I jeszcze jedno - mój ginekolog twierdzi że większość tzw. wpadek to dziewczynki :)
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 15.12.01, 19:48
      ja też marzę o córce! A mam trzech synów. Znajomy murarz skwitował to tak: jak ktoś ma formę na pustaki, to mu pełna cega nie wyjdzie.
      • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 15.12.01, 20:07
        to o tej wpadce to by sie zgadzało. Kiedy bylismy juz rodzicami dwóch chłopczyków pojechaliśmy na wczasy do Chorwacji i wróciliśmy z dziewczynką w brzuszku. Ale jest przekochana i zajmowanie sie nią jest duzo milsze niż jej braćmi. Nie płacze, potrafi sie pieknie usmiechać i dawać buzi chociaz ma dopiero pół roku.z nas wszyscy sie smiali że musieliśmy zmienic klimat żeby dorobić się córci.
      • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 16.12.01, 00:35
        No to ja, zresztą mama wymarzonej dziewczynki, powiem Wam coś ciekawego. Czytałam wywody grupy naukowców twierdzących, że choć nie udowodniono, że konkretny facet z jakichś przyczyn może mieć tylko dzieci jednej płci to i tak najbardziej prawdopodobne jest, że dziecko innej płci, które pojawiło się po sporej ilości jednorodnego rodzeństwa jest wynikiem zdrady małżeńskiej (tylko nie obraźcie się w imieniu waszych babć i cioć). Hihi, ale lepiej bądźcie wierne tatusiom Waszych kochanych synków! Zresztą nie wydało mi się to uderzająco wiarygodne. Zaszłam w ciążę w 13/14 dniu cyklu, wyszła dziewczyna. A ponieważ nie pokazała się na USG miałam ekscytującą niespodziankę. Wszystkim mamom samych synków dedykuję starosłowiański obyczaj, o którym dowiedziałam się na wykładzie z historii języka. Młodą żonę, która przenosiła się do rodziny męża i dostawała pod władzę teściowej tak długo nazywano niewiastą (czyli "tą o której nic nie wiadomo") nie używając jej imienia, aby nie rozgniewały się duchy domowe, dopóki nie urodziła syna. Córka nic nie dawała. Dopiero urodzeniem syna kobieta oswajała duchy domowe i odzyskiwała imię. Co wy na to?
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 15.12.01, 23:28
      Ja też chciałabym córeczkę.Dorota Mama Tomka i Rafałka
    • Gość: guest Re: marzę o córce IP: *.* 18.12.01, 14:27
      JA TEŻ !!! Powoli (nie, jednak coraz szybciej) dochodze do wniosku, iz to marzenie to moja obsesja (ogarniająca powoli swym zasięgiem również mojego męża). Do tego stopnia to obsesja, że na USG nie chcę poznać płci dziecka, aby sie nie rozczarować.Wolę żyć nadzieją jeszcze przez kolejne 5 miesięcy. A z drugiej strony (szczątkami zdrowego rozsądku)myślę sobie, ze jak już poczuję te wszystkie bóle i bóliki( to będzie mój pierwszy poród, to wówczas - mam nadzieję - będzie mi bez róznicy czy to syn czy córka. Najgorsze jednak to to iż napewno tęsknota za córką z czasem powróci..... (jeśli będzie to synek)pozdrawiambeata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka