Dodaj do ulubionych

Re: Dobry basen dla niemowlaków

IP: *.* 11.01.02, 13:12
Chodzę z synkiem na basen Wodnik na Gocławiu. Tam nie ma problemu, aby dwie osoby były w wodzie z dzieckiem. Nie ma niestety tych wszystkich udogodnień, o których piszesz (kojca np, specjalnego miejsca do przebierania). Ale basenik dla dzieci jest osobny, obok jest basen normalny dla dorosłych. Pani prowadząca zajęcia jest bardzo miła i pozwala rodzicom na wszystko. Karnet kosztuje 180 zł za 3 miesiące, raz w tygodniu pół godziny. Wejście jest liczone za godzinę, zajęcia trwają pół, resztę czasu zajmuje przebieranie, można też zostać z dzieckiem np. w jacuzzi albo popluskać się dłużej. Jeśli się przekroczy czas, dopłaca się. Pozdrawiamagata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Dobry basen dla niemowlaków IP: *.* 11.01.02, 17:54
      Bardzo ucieszyła mnie Twoja odpowiedź. Jednak mam pewne wątpliwości czy oboje rodzice na pewno mogą być z dzieckiem w wodzie ponieważ mój mąż dzwonił tam i powiedzieli mu, że z dzieckiem może być jedna osoba. Tłumaczę to sobie tym, że kobieta jest pewnie bardziej elastyczna niż ta na Potockiej i nie stwarza sztucznych problemów. Co do braku udogodnień to nie są one dla mnie najważniejsze. Interesuje mnie czy jest parking podziemny, a jeśli nie ma to czy jest to bardzo kłopotliwe? Najbardziej zależy mi na tym żebyśmy mogli być razem z Krzysiem w basenie, bo zauważyliśmy, że jak jesteśmy tam oboje z mężem to on czuje się pewniej(co chyba jest zrozumiałe). Może w końcu ktoś przestanie nam przeszkadzać, a zacznie pomagać w przezwyciężaniu awersji naszego Synka do wody. Pozdrowienia Asia
      • Gość: Agata Re: Dobry basen dla niemowlaków IP: *.* 14.01.02, 10:46
        Widziałam dzieci w towarzystwie obojga rodziców, ale nie wiem, czy to jest oficjalnie, czy nieoficjalnie. Parkingu podziemnego nie ma, ale można bardzo blisko zaparkować na dworze i nie jest to wcale uciążliwe. Po basenie i tak siedzimy chwilę z synkiem wewnątrz, powoli ubieramy się, pijemy coś, maluch nie wychodzi od razu na dwór. PozdrawiamP.S. w odróżnieniu od pływalni, o której któras z koleżanek opowiadała, tutaj grupa jest stała, więc nie ma problemu z tłokiem. Pani cały czas prowadzi zajęcia i z tygodnia na tydzień dodaje nowe ćwiczenia. Jest naprawdę OK.
        • Gość: guest Re: Dobry basen dla niemowlaków IP: *.* 14.01.02, 21:44
          MonikoNajmłodsze dziecko, które widziałam na basenie miało 2,5 miesiąca. Moja Michalinka kiedy rozpoczęła naukę pływania miała 3,5miesiąca (obecnie ma 5,5). Warunkiem nie jest wiek dziecka ale to, by w miarę dobrze trzymało glówkę.Woda w basenie jest ciepła, choć zdarzają się "zimne" dni.Nie wiem czy obecnie jest jakaś grupa początkująca, musisz zadzwonić do instruktorki(p. Małgorzata Mostowska- t. 0502652092). Ona dopasowuje dzieci w grupie pod względem wieku i stopnia zaawansowania. A tak nawiasem mówiąc z tego co wiem w Warszawie nie ma oddzielnego basenu dla niemowlaków i szczerze mówiąc wydaje mi się, że organizatorzy tych zajęć wykorzystują "modę" na te zajęcia i bardzo słabą konkurencję. Ceny są bardzo moim zdaniem wysokie a warunki bardzo słabe. Wyobraźcie sobie, że na święta byliśmy w Białymstoku i tam wybraliśmy się z malutką i ze znajomymi, którzy mają dziecko w tym samym wieku,na basen. Okazało się , że ten brodzik jest tylko dla dzieci, woda w nim jest ozonowana, jest duża przestrzeń, nie ma tłoku i generalnie warunki znacznie lepsze. A to wszystko za jedyne...5zł! Szkoda tylko, że to tak daleko. No cóż, może kiedyś się doczekamy. Pozdrawiam, Kasia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka