Dodaj do ulubionych

Ultrakatolik Jaś Pospieszalski

20.11.06, 09:38
wczoraj o aborcji widziałyście? Po kilku minutach miałam ochotę rzucić czymś
w telewizor. Pan Jan chyba zapomniał, co to jest obiektywizm dziennikarski.
Była tam też taka panna, znana mi z innych programow, pokazywala jakies
zdjecia plodow itp. Czemu nikt nie pokaze zdjec zgwalconych kobiet?
POza tym moze wreszcie zmiast dyskutowac, o aborcji, to nasze panstwo wezmie
sie do roboty: przydaloby sie wiecje przedszkoli, zlobkow, opieka nad
konbieta powracajaca do pracy po ciazy, wieksza edukacja seksulana, dostep do
badan.
Ps. A pan Jaś niech nie pierniczy, ze urodzenie dziecka chorego, po chwilowym
szoku, staje sie szczesciem dla rodziny, Chwile potem bykl na discovery
program o chlopczyku z ciezka wada genetyczna. Kazdy ucisk na skore powodowal
tworzenie sie ran, a pozniej gnicie i odpadanie ciala. Matka tego chlopca
mowila w prost, ze gdyby wiedziala, usunelaby ciaze. Codziennie musi
bandazowac syna, sprawiajac mu ogromny bol i cierpienie.
Obserwuj wątek
    • mami2 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 09:46
      Pospieszalski jest nieobiektywny bo jego dziecko zginęło w wypadku na żaglówce
      chyba. Myśle ze potrafie go w tym kontekscie zrozumiec ze sie gosciu zakręcił.
      • czaszka00 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 10:04
        taa ...sam się nawet do tego przyznał ...
    • alfama_1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 10:09
      Widziałam może kilka programów prowadzonych przez tego człowieka, za więcej
      dziękuję. Obraża gości o przeciwnych poglądach, nie daje im dojść do głosu,
      tendencyjnie dobiera komentarze "z ulicy". Zdecydowanie myli mu się rola
      dziennikarza prowadzącego z dyskutantem ultraprawicowym. On nie zapomniał co to
      obiektywizm dziennikarski bo nigdy go nie miał.
      Wrzuciłam go sobie do jednego worka z Cejrowskim, zawiązałam sznureczkiem i
      niech tam siedzą.
    • oxygen100 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 10:47
      czy to ten z VooVoo?? Jak ten to kiedys po koncercie podobno bzykal moja
      kolezanke. Nie jestem pewna czy nie byla jeszcze wtedy nieletnia hehe
      • triss_merigold6 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 11:08
        Poszalał, zaliczył tabuny panienek i cysterny wódki a potem wyłysiał i mu na
        dekiel walnęło. New born christians są zdecydowanie fanatyczni.
        • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 11:26
          A ta panna Joanna Najfeld? Heee.Jestem w SZOKU, ciężkim... I komiks na początku programu ... Oł Dżizas ! Co za bzdura...
          I komentarz Pospieszalskiego o wolności twórczości wypowiedzi na początku... Ja myślę, że on nawet próbował być lekko obiektywny, jak na swoje standardy. Jednak ta pani Joanna i ten gościu w okularch, który na koniec zaczął coś gadać o upierdliwym dziadku załamali mnie kompletnie...
          Jeśli wyjadę z PL to nie dla pieniędzy, ale przez ta mentalność i narzucanie MI skrajnie katolickiego światopoglądu !
          • madelaine6 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 11:37
            W każdym razie dochrapał się do niezłego czasu
            antenowego-kiedyś był o takiej porze,że mało kto
            oglądał,teraz nie da się go nie zauważyć.
            Ja nie oglądam,bo tego bufona nie cierpię.
            Strasznie jest napuszony a to,co głosi to banialuki.
            • triss_merigold6 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 11:42
              A co może głosić przechodzony muzyk bez studiów? Z niego taki dziennikarz jak z
              koziej d..y trąba.
        • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 14:53
          Tacy są najgorsi, próbując się odciąć od przeszłości wpadają z jednej
          skrajności w dugą, jeszcze gorszą.
      • alfama_1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 12:50
        Jak ten to kiedys po koncercie podobno bzykal moja
        > kolezanke.

Może w celach prokreacyjnych wink
        • oxygen100 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 16:13
          nie sadze to bylo przed maturasmile)
      • driadea Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 16:21
        Z Wuwu to chyba Waglewski?
      • mama.igora Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 21:16
        oxygen100 napisała:

> czy to ten z VooVoo?? Jak ten to kiedys po koncercie podobno bzykal moja
        > kolezanke. Nie jestem pewna czy nie byla jeszcze wtedy nieletnia hehe

Oxy, ubostwiam cie. No po prostu niby zawsze wiem, ze cos walniesz, tylko nigdy
        nie wiem co!!!
        Dobre.
    • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 12:57
      I jeszcze jedno- jeśli państwo narzuca kobietom rodzenie każdego poczętego "życia" powinno też zagwarantować dobre warunki dla niego...
      Czyli ta baiedna kobieta, która urodziła 14 dzieci i przy ostatnim porodzie zmarła powinna DOSTAĆ już dawno od PAŃSTWA 16 pokojowy dom w dobrym stanie plus mnóstwo zasiłków na kształcenie i leczenie dzieci oraz samej siebie... To jest logiczne. Proponuję, żeby oseł Wierzejski zrzekł się swojej pensji na poczet wielodzietnych rodzin i samotnych, nieletnich, zgwałconcy matek "z wyboru"...
      • luxfera1 ... 20.11.06, 14:17
        kobieta ta zmarła rodzac 12 dziecko,moze to nieistotne ale jednak nieprawdziwe
      • vharia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 22:28
        Ostatno pani, która urodziła 12te dziecko wyciągnęła nogi (bodajże na zawał, bo organizm kolejnej ciąży i porodu nie udźwignął), wiec nawet 13-pokojowy by wystarczył.
    • headonshoulders Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 14:26
      On nie wie o czym mowi... Ze zwyklej pokory powinien stanac na koncu kolejki tych ktorzy faktycznie
      wiedza cos o posiadaniu chorego dziecka i odmowic wypowiedzi.

Prawda jest ze zmienil sie po wypadku, kiedy zginal jego syn. Aczkolwiek on sam nigdy nie mowil ani
      tez nie probowal udawac ze jest obiektywny. W jednym wywiadzie powiedzial ze jest ojcem,
      chrzescijaninem a nie dziennikarzem. Ma okazje glosic swoja "prawde" - wiec okazje lapie i walczy o
      jedyna dla niego sluszna sprawe.

Polecam salon 24 blog polityczny, tam wszyscy co maja cos do powiedzenia sie wypowiadaja.

A co do tego ze chlal bzykal itp - wiecie tu akurat dziele chrzescijanski poglad, ze kto jest bez grzechu
      niech pierwszy rzuci kamien smile

Oxygen, kiedys jasio byl bardzo przystojny.. Kolezanka dobrze wspomina? he he he
      • sir.vimes Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 16:04
        "A co do tego ze chlal bzykal itp - wiecie tu akurat dziele chrzescijanski
        poglad, ze kto jest bez grzechu
        niech pierwszy rzuci kamien smile

Oxygen, kiedys jasio byl bardzo przystojny.. Kolezanka dobrze wspomina? he he he"

Obrzydliwy ten rechocik, wiesz?
        Nikt zresztą w niego kamieniem nie rzuca. Ale cóż, pobzykał sobie a rodzić nie
        musiał. To czemu innym każe? Może też sobie chcą pochlać i po pijaku się bzykać
        bez konsekwencji? Tylko jemu wolno? Ciekaaaweeee...
        Co do koleżanki oxygen jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to czy o
        zabezpieczeniu pamiętał.
        • demarta Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 21:16
          obrzydliwe jest moralizatorstwo, a rechocik calkiem całkiem, ja się zarażam wink))
          • sir.vimes Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 13:22
            A ja nie znoszę rechocików, szczególnie u osób , które próbuję "morallizować
            innych" , jak Pospieszalski i jego fani.
    • g0sik Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 14:26
      Tego nie dało się słuchać, przełączyłam po 5 minutach....Zresztą wybitnie nie
      cierpię Pospieszalskiego za jedynie słuszne poglądy. Jeśli już mam oglądać
      programy tendencyjne, to zgodne z moimi poglądami.....
      • fania25 Prawicowa tuba 20.11.06, 15:58
        bo to prawicowa tuba jest. poprawny politycznie, to na topie. nienawidzę tego,
        nienawidzę przez to tego kraju. nienawidzę.
        • kiniozaur fania25 21.11.06, 10:03
          A ktoś cię tu siłą trzyma?? Pakuj manatki i jedź do np. Holandii czy gdzieś,
          będziesz mogła sobie bezkarnie dzieci usuwać bądź mężusia , dzieciątko, mamusię
          a także samą siebie eutanazji poddać. Pełna wolność!!! A w tv bez wątpienia
          żaden Pospieszalski nie będzie ci marudzil..
          • sara.24 Re: fania25 21.11.06, 10:10
            Po co taka agresja? Czy autorka postu jakoś Cię zaatakowała, że tak się jeżysz?
            Wyraziła swoją opinię o tym kraju i ma do tego prawo. Po co od razu teksty o
            eutanazji i bezkarnym usuwaniu?
            • kiniozaur Eeee... 21.11.06, 12:06
              To nie jest agresja tylko propozycja.
              • sara.24 Łeeee 21.11.06, 12:25
                Tylko czemu ta prozycja jest wyrażona w takim ostrym tonie, mimo że autorka
                postu Ciebie nie zwracała się wcale do Ciebie? Reakcja niewspółmierna do
                sytaucji. Zawsze tak się rzucasz w obronie bliskich Tobie poglądów, atakujesz
                bez powodu?
          • monia145 Re: fania25 21.11.06, 10:15
            kiniozaur napisała:
            Pakuj manatki i jedź do np. Holandii czy gdzieś,
            > będziesz mogła sobie bezkarnie dzieci usuwać bądź mężusia , dzieciątko,
            mamusię
            >
            > a także samą siebie eutanazji poddać.

Czemu nie? Ja bym chciała żeby ktoś mnie odłączył od rureczek, zamiast latami
            podtrzymywać roślinkęsmile

Poza tym, czy tylko takie masz wyobrażenie o Holandii? Podpowiem Ci, że
            jeszcze, o zgrozo!, maryśkę można kupić w sklepiesmile Nieźle prawda?
          • asiaasia1 Re: fania25 21.11.06, 11:21
            Nie pojadę do Holandii bo:

Jestem Polką i Polacy muszą się w końcu nauczyć, że nie ma jedynego właściwego światopoglądu = skrajnie katolickiego i prawicowego widzenia świata.
            Sama spadaj do Watykanu i daj odpocząć temu krajowi...
            • kiniozaur A fe!!! 21.11.06, 12:18
              A dlaczego mam spadać??? Czy ja piszę , i to kilkukrotnie w jednym zdaniu , że
              nienawidze tego kraju???
              Tak - jestem praktykującą katoliczką.
              Tak - mam prawicowe poglądy , może i skrajnie.
              Co więcej - lubię Pospieszalskiego i jego program, a ten niedzielny bardzo mi
              się podobał, w przeciwieństwie do większości wypowiadających się foremek.
              Tylko gdzie ja w tym poście napisałam że mój światopoględ jest jedynym
              prawdziwym? Wyraziłam swoje zdanie i dałam propozycję.
              I nie spodobało mi się to : nienawidzę , nienawidzę.....
              Jakbym z moim światopoglądem żyła np. na Kubie , i czuła się taka
              nieszczęśliwa , to bym wyemigrowała.
              To tyle na temat spadania.
              • sir.vimes Emigracja z Kuby 21.11.06, 13:23
                bywa trudna ale do Watykanu dojedziesz na samym dowodzie osobistym.
          • fania25 Re: fania25 21.11.06, 15:48
            nie mam zamiaru usuwać dzieci, sama czekam na nie z utęsknieniem. ale pełnej
            wolności bardzo mi brakuje, bardzo. jest dla mnie wartością tak, jak dla ciebie
            nie jest - rozumiem. ale dlaczego niby ja mam wyjeżdżać?? może to ty i
            pospieszalski powinniście, żeby krew was nie zalewała na myśl o takich, jak ja...
            • sara.24 Re: fania25 21.11.06, 16:47
              > ale dlaczego niby ja mam wyjeżdżać?? może to ty i
              > pospieszalski powinniście, żeby krew was nie zalewała na myśl o takich, jak
              ja.

Właśnie jednego nie pojmuję. Tego, że w tych skrajnych katolikach, głoszących
              niby piękne zasady, na pokaz takich moralnych, jest tyle jadu i nietolerancji.
              Jakby mogli to pozamykaliby w więzieniach, wszystkich którzy ważą się mieć inne
              poglądy niż oni. Pięknie pokazują na codzień miłość do bliźnich.
              Powinni może przenieść się w jakieś odosobnione miejsce gdzie wszyscy mieliby
              poglądi identyczne jak oni, zamiast proponować wyjazd stąd osobom które
              poprostu chcą żyć normalnie, w wolnym niewyznaniowym państwie.
            • kiniozaur Przeceniasz się. 21.11.06, 21:24
              Ani o tobie nie myślę , ani krew mnie nie zalewa....
              Odczuwam swego rodzaju żal, że źle się czujesz we własnym kraju - zniewolona ,
              i że go nienawidzisz. Ja akurat w moim kraju czuję się na ogół dobrze, pomimo
              wielu mankamentów.
              I mylisz się sądząc,iż wolność nie jest dla mnie wartością ; najprawdopodobniej
              mamy rózne wyobrażenia czy też definicje tego pojęcia.
              I mam ogromną nadzieję, że w tym kraju pojęcie "wolność" nigdy nie będzie
              tożsame z "róbta co chceta" ( abstrahując od Owsiaka).
    • antulek Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 16:04
      Pan Pospieszalski nigdy nie był obiektywnym dziennikarzem. Daje do myślenia co
      on jeszcze robi i to w publicznej telewizji?
      A tej pannie to tylko pozazdrościć że dokładnie wie jak by się zachowała w
      sytuacji, tu akurat zgwałcenia. Ja tego nie wiem i nawet nie mogę sobie tego
      wyobrazić. A swoją drogą ciekawe czy urodziła już jakieś dziecko?
      • headonshoulders Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 17:08
        wciaz nie rozumiem dlaczego na sile nazywacie go dziennikarzem skoro on sam zaprzecza iz nim jest i
        otwarcie mowi ze nie jest obiektywny.

Jest to zolnierz jedynej slusznej sprawy ktory dostal czas antenowy poniewaz jego poglady zgadzaja sie
        z pogladami "elity" rzadzacych i dlatego jest wciaz w publicznej telewizji. Zmienia sie rzadzacy i wyleci.
        As simple as that.

Ja nienawidzialam domowego przedszkola wiec przelaczalam program. Radze zrobic to samo zamiast
        szargac swoje nerwy.
    • monia145 A ja uwielbiam ten program:) 20.11.06, 17:13
      Z przekorysmile
      Lubię wiedzieć, co w trawie piszczy, a program Pospieszalskiego jest barometrem
      nastrojów i projektów u naszej władzy....
      Chcę wiedzieć, jakimi argumentami posługują się prawicowcy na drażliwe tematy,
      aby przemyśleć kontrargumenty...
      Oglądam więc do końca z dziką przyjemnościąsmile)))
      • joanna35 Re: A ja uwielbiam ten program:) 21.11.06, 09:18
        monia145 napisała:

> Oglądam więc do końca z dziką przyjemnościąsmile)))

Masochistkawink)))

• monia145 Re: A ja uwielbiam ten program:) 21.11.06, 09:21
          joanna35 napisała:

>
          > Masochistkawink)))
          >

Mój mąż też tak twierdzismile)
          I nie chciałabyś słyszeć, jakie komentarze padają z mojej strony w czasie
          oglądania tego programusmile
    • mamamonika Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 17:23
      Kiedy ten program jest emitowany?
    • anka_po_prostu Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 21:14
      bunny.tsukino napisała:

> Ps. A pan Jaś niech nie pierniczy, ze urodzenie dziecka chorego, po chwilowym
      > szoku, staje sie szczesciem dla rodziny,

Wiesz coś o tym? Ja akurat mam chore dziecko i podpisuję się pod tym obiema
      rękami. Wejdź na forum Daru Życia i poczytaj posty. Może cię oświeci.
      Przykład choroby, jaki podałaś, był skrajny. Jest wiele chorób, rodzajów
      niepełnosprawności, które nie odbierają radości z posiadania dziecka.

A.

Chwile potem bykl na discovery
      > program o chlopczyku z ciezka wada genetyczna. Kazdy ucisk na skore powodowal
      > tworzenie sie ran, a pozniej gnicie i odpadanie ciala. Matka tego chlopca
      > mowila w prost, ze gdyby wiedziala, usunelaby ciaze. Codziennie musi
      > bandazowac syna, sprawiajac mu ogromny bol i cierpienie.

• bunny.tsukino Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 22:22
        to nie byl przytyk do rodzicow dzieci niepelnosprawnych. zle mnie zrozumialas.
        sama mam dziecko z wiszaca diagnoza niepelnosprawnosci. wiec atak niecelny.
        • anka_po_prostu Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 22:50
          bunny.tsukino napisała:

> to nie byl przytyk do rodzicow dzieci niepelnosprawnych. zle mnie
          zrozumialas.
          > sama mam dziecko z wiszaca diagnoza niepelnosprawnosci. wiec atak niecelny.

po pierwsze to nie był atak, po drugie nie chcę się licytować odnośnie tego, że
          nad wami wisi groźba, a nasz synek ma orzeczenie o niepełnosprawności do 16
          roku życia. Wiem tylko, że dla mnie jego życie jest cudem. Ale to nie temat na
          dyskusję nad tym, jaki jest pan Pospieszalski.
          • wiotka_trzpiotka Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 22.11.06, 18:28
            aborcja przysługuje w przypadku ciężkiego i nieodwracalnego uszkodzenia płodu,
            co nie jest synonimem niepełnosprawności
            osoba niepełnosprawna może w dobrej formie dożyć sędziwego wieku, prowadząc
            szczęśliwe i efektywne życie
            dziecko ciężko i nieodwracalnie uszkodzone nawet jeśli urodzi się żywe, raczej
            takich szans nie ma
    • vharia powiem skrótowo i baaaardzo oględnie: 20.11.06, 22:24
      ten pan mnie również WYJĄTKOWO IRYTUJE.
    • blanez16 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 22:27
      Nie oglądaj go kobieto! Oszczędź sobie nerwów. On i tak ma patent na całą
      mądrośc w TVP, a Ty masz schrzaniony wieczór...
      • lilka.w Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 20.11.06, 23:04
        A ja cieszę się,że sa ludzie nie cofajacy się z gloszeniem wlasnych pogladów w
        obawie o to,ze zostaną obrzuceni błotem z tego powodu,ze nie zgadzaja sie z
        poprawnie polityczną retoryką soscjalistycznych europejczykow.To nie państwo ma
        zapewnić byt dziecu,lecz wspierani przez nie rodzice.dzieci,czy chore,czy
        zdrowe,nie biorą sie z powietrza.A co do banału o edukacji seksualnej,to każdy
        ma dziś tv,komputer i dostęp do biblioteki-jak poszuka,to znajdzie i nie bedzie
        czekał ,az go w gimnazjum pani nauczycielka oswieci!Bardzo są niesmaczne wasze
        niesprawdzone zarzuty oPospieszalskim,bo rozumiem,ze żadna z Was tą kolezanka
        nie była.
        • monia145 Zgadzam się z Tobą:) 20.11.06, 23:08
          Też uważam, że to co dziewczyny piszą o tej koleżance jest niesmaczne- jak tak
          można na publicznym forum oczerniać znajomą?smile)))))))))))))))))
        • headonshoulders Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 01:49
          otoz to - mnie tez podoba sie ze ma w d.... co na forach beda o nim wypisywac i walczy w obronie juz
          niemodnych wartosci. Trzeba miec jaja aby sie nie obawiac ataku swoloczy.

Wydaje mi sie ze gdyby bylo wiecej takich "fanatykow" jak to Triss ladnie okreslila , Europa nie
          stoczylaby sie w otchlan brudnej politycznej poprawnosci gdzie nazwe Christmas zmienia sie na Winter
          Celebration a stewardessie BA nie pozwala na noszenie krzyzyka na szyi. Owszemk, jego poglady sa
          ekstremalne ale uwierzcie mi, gdyby bylo wiecej takich ludzi w Europie to skrajni lewicowcy mieli by
          mniej swobody w swoich czynach.
        • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:12
          Ojciec tych dzieci nie może zacząć pracować, ponieważ wtedy utraciłby wszelkie
          zasiłki na nie. Nie wiem dokładnie, ile jego dzieci jest chorych, ale pamiętam,
          że niektóre z tej całej gromadki są niepełnosprawne i chore na
          białaczkę.Oglądałam reportaż, w którym wypowiadał się dyrektor urzędu pracy w
          powiacie tego pana i powiedzial, że w Polsce obowiązują właśnie tak absurdalne
          przepisy i że on współczuje tej rodzinie, ale nie złamie prawa...

Nie oszukujmy się, w wiosce, w której ten facet mieszka dostałby pracę za 400-
          500 złotych. Daj mu Boże ! smile W tym pokoju bez kuchni mieszka nie tylko on i
          dzieci, ale także babcia, która oddaja całą rentę/emeryturę na dom. Mieszkała
          tam także jego zmarła żona. Mężczyzna sprawiał wrażenie dobrego człowieka, może
          nieudolnego, ale na pewno nie jest to bandyta ani alkoholik. Powiedział w
          wywiadzie, że najważniejsze dla niego są dzieci i ich przyszłość, i że chce je
          wychowywać. Ta rodzina od dawna starała się o mieszkanie socjalne, ale w gminie
          zabrakło pieniędzy...Oczywiście znajdą się one po interwencji TV i śmierci tej
          biednej kobiety. Może...

Jego rodzina to przykład dobrej katolickiej rodziny- sex wykorzystują w celu
          prokreacji- tak jak panna Najfeld i inni by chcieli, żeby Polacy robili,
          niezależnie, czy są wierzący, czy nie i w co wierzą...

Skoro więc postępują jak wzorcowi katolicy i sami NIE SĄ W STANIE zapewnić
          dzieciom takiej przyszłości, jaką by chcieli - powinni dostać pomoc od
          katolickiego państwa, które wkrótce będzie NARZUCAĆ kobietom rodzenie dzieci z
          gwałtu, dzieci zdeformowanych, z ciężkimi chorobami genetycznymi etc. etc.

Piszesz, że rodzice powinni zapewnić dziecku przyszlość. Zgadzam się. Moi
          rodzice tak zrobili. Skończyłam studia, chodziłam do elitarnego liceum. Wiesz,
          co mogę zrobić z moim dyplomem? Szorować nim kible w Wielkiej Brytanii... I
          powiem Ci , ze gdyby nie mój partner, który jest obcokrajowcem i nieźle zarabia
          oraz comiesięczne przesyłki dolarowe przez Western Union, to już bym w UK była,
          bo z pewnością nie miałabym kasy na dwoje dzieci, mieszkanie i jedzenie...

Jeśli chcecie dziewczyny tzw. "pro-life", to rodźcie te dzieci,wasz wybór,
          wasze życie i ja to szanuję, ale nie karzcie MI ich rodzić.
          Ja nie chcę oddawać dzieci do domu dziecka, bo nie mam kasy ich utrzymać i nie
          mówię tu o luksusach...
          • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:15
            "każcie..."
          • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:16
            Takie oszołomy jak Najfeld czy Popieszalski zamiast klepać swoje prawdy i
            narzucać innym co powinni robić, niech sami się wezmą za tworzenie co roku
            nowych obywateli. Nie robią dzieci ile się da skoro sa tacy prorodzinni, a od
            reszty niech się odczepią. Co taka sztywna panna może wiedzieć o życiu, o
            rodzinie? Ile dzieci urodziła, ile wychowuje, o ile się troszczy?
            • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:26
              Wiesz co, ona jest chyba trochę psychiczna... Widziałaś , jak się zachowywała w
              studiu? Ona gestykuluje i ma sposob wypowiedzi jak typowa fanatyczka...I
              jeszcze ten facet, który mówił o jakimś dziadku upierdliwym i ze niby wszyscy
              żyją w jednym pokoju, i czy mamy prawo zabić dziadka, bo go nie lubimy... Taka
              nieudana metafora...Hehe, on chyba nigdy w takim koszmarze nie żył. A nawet,
              jeśli, to teraz ze swoją pensyjką dziennikarza pewnie ma fajny apartament na
              zamkniętym osiedlu, a może i dom... Może to moje subiektywne uczucie, z tą
              panną Najfeld. Wiesz, jeśli ona chce rodzić dzieci, choćby była zgwałcona przez
              10 rosłych typów i miała urodzic trojaczki, to niech to robi, ale proszę mi
              tego nie kazać robić...Sama zresztą nie wiem, jak bym się zachowała w takiej
              sytuacji. Chciałabym miec jednak wybór... I cieszę się, że moje córki mają
              podwójne obywatelstwo. Jeśli jakiś typ je zgwałci na lekcji w szkole i zrobi
              film komórką, nie będą musiały rodzić jako 13-latki...
              • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:44
                Porównanie z dziadkiem, tylko pokazuje tok rozumowania takich ultrakatolików.
                Ta Najfeld też mi na całkiem normalną nie wygląda.
                Tylko gada, gada, występuje co rusz w programach na temat aborcji, broni
                cudzego życia poczętego. A powinna dawać przykład swoimi działaniami skoro jest
                tak przeświadczona o słuszności swoich poglądów i co roku nowego dzieciaka na
                świat sprowadzać. Jakby miała już kilkoro mogłaby wypowiadać się o życiu, o
                rodzinie. A tak to jest dla mnie niewiarygodną, skostniałą panną, która nie
                wiedzieć czemu miesza się w życie innych.
                • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:50
                  Typowa nawiedzona. Ja myślę, że ona jest w moim wieku. Róznica znaczna polega
                  na tym, że ja, zdeklarowana ateistka, wszak szanująca odmienne racje, urodziłam
                  dzieci w czasie studiów, które przeTrwałam i BTW skończyłam z b.dobrym
                  wynikiem. I ja wiem BARDZO DOBRZE, o czym mówię. I chciałam powiedzieć, że mam
                  koleżankę zgwałconą, która po tym gwałcie leczyła się długo psychicznie. Z
                  dużym prawdopodobieństwem ona zabiłaby potencjalne dziecko z tego gwałtu. Może
                  nawet wcześniej by je poćwiartowała, czy coś w ten deseń, jak mówi moja
                  babcia wink
                  • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:59
                    > Róznica znaczna polega
                    > na tym, że ja, zdeklarowana ateistka, wszak szanująca odmienne racje,
                    urodziłam
                    > dzieci w czasie studiów, które przeTrwałam i BTW skończyłam z b.dobrym
                    > wynikiem. I ja wiem BARDZO DOBRZE, o czym mówię.
                    U mnie podobnie. Urodziłam córkę na początku studiów studiów, które też udało
                    mi się pozytywnie zakończyć. A od kościoła jestem daleko i nie kierowałam się
                    tym co głosi, tylko własnymi uczuciami i rozumem.
                    W kwestii rodziny czy wychowania mogę o wiele więcej powiedzieć niż jakieś
                    teoretyzujące moralizatorki. One z takimi poglądami mają większe szanse na
                    staropanieństwo niż udane życie rodzinne. Nie wiem skąd ich przeświadczenie o
                    tym, że mogą innym mówić co powinni zrobić w indywidualnych, osobistych czy
                    trudnych momentach.
                    • wieczna-gosia Pospieszalski akurat to sie wzial do roboty 21.11.06, 10:30
                      nie pamietam ile ma dzieci ale celuje w 4-5.
                      • sara.24 Nie aż tak bardzo 21.11.06, 11:02
                        Z tego co wiem to oprócz syna który zginął wypadku, ma jeszcze dwoje.
                        Taki propagator życia poczętego, rodzinnego, nie powinien schodzić poniżej 5,
                        żeby dawać dobry przykład wink
                        • wieczna-gosia mozemy jednak zalozyc 21.11.06, 11:09
                          ze np stosowal NPR smile i dlatego ma troje. To pokolenie wyzej tych
                          Pospieszalskich jest wiecej, no nie?
                          Osobiscie nie lubie atakowania ad personam, no co ja poradze. Ilosc dzieci
                          jednej strony i ilosc aborcji drugiej- sa prywatna ich sprawa. Dyskutujemy o
                          pogladach smile
                          • sara.24 Re: mozemy jednak zalozyc 21.11.06, 11:21
                            Też nie jestem za analizowaniem życiorysu, czy ocenianiem na podstawie ilości
                            urodzonych dzieci czy aborcji. W tym przypadku skłoniła mnie do tego,
                            obrzydliwa moim zdaniem postawa tego pana, sądzącego że ma prawo mówić innym co
                            powinni robić ze swoim życiem. Skoro on próbuje dyktować innym, to i ja się
                            wyopowiedziałam co moim zdaniem byłoby właściwe dla takiego wzorowego
                            katolika wink
                            • wieczna-gosia Re: mozemy jednak zalozyc 21.11.06, 11:34
                              saro- wzorowi katolicy rowniez maja prawo wybuierac ilosc dzieci. nie mowiac o
                              tym ze kto wie czy nie chcial miec wiecej- moze nie mogl?
                              • sara.24 Re: mozemy jednak zalozyc 21.11.06, 11:43
                                Oczywiście że każdy ma prawo do indywidulanej decyzji w tej sprawie. Tylko
                                jeśli u kryształowego pana P czyny nie idą w zgodzie ze słowami, to staje się
                                on tylko jeszcze mniej wiarygodny.
                                Nie mi oceniać czyjeś wybory. Chciałabym tylko żeby na forum publiczne nie były
                                dopuszczane takie typy, które oceniają innych i próbują na siłę narzucić jedyny
                                właściwy sposób na życie.
                        • lilka.w Re: Nie aż tak bardzo 21.11.06, 22:09
                          Alez ty jesteś cyniczna,a moze tylko....nieudolnie starasz się byc zabawna??
                          • sara.24 Re: Nie aż tak bardzo 22.11.06, 08:59
                            E tam od razu cyniczna. Dlatego że śmiem widzieć sprzeczność między działaniem
                            i bełkotem tego pana?
                            Zastanawia mnie czemu osoby o pogląach podobnych do Twoich w większośći nie
                            potrafią napisać niczego bez puszenia się i jadu w stronę tych którzy mają inne
                            poglądy. Macie tak mało argumentów że tylko wkurzanie się już wam pozostało?
            • bunny.tsukino Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:34
              No właśnie, panie Pospieszalski i panno Najfeld do dzieła.
              Nie zgadzam się, że to rodzice mają zapewniać wszystko swoim dzieciom. Od
              czegoś mamy chyba państwo i płacimy za coś podatki, nie?? Niech mi zapewnią
              minimum potrzebne mojemu dziecku, tak bym mogła żyć godnie i nie mieć schizy na
              myśl o kolejnym dziecku.
              1. Chcę nieprzepełniony żłobek
              2. Opiekę medyczną na uczciwym poziomie.
              3. Ochronę matek powracających do pracy
              Ps. A co jest złego w lewackich poglądach, bo ja nie rozumiem??Katolicyzm cacy,
              lewica ble ble? Pan Jaś ma odwage i możliwość głoszenia swoich prawd jaśnie
              oświeconych, ale czemu inni nie mają. To ja chce program skrajnie lewicowy i
              program dla gejow i lesbijek i kobiet po aborcji co jakos traumy nie mają.
              • monia145 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:41
                Pamiętam, jak jego program nosił inną nazwę( może ktoś sobie przypomni?smile i
                oprócz osób o pogladach prawicowych zapraszane były feministki, lewicowi
                politycy- jednym słowem myslący ineczejsmile Program był totalną farsą-
                Pospieszalski i jego pretorianie dyskredytowali nieprawomyslnych werbalnie,
                niedopuszczali do głosu, prowadzący przerywał, nie dawał szansy na
                kontrargumenty, no dno .....
              • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:42
                "To ja chce program skrajnie lewicowy i
                program dla gejow i lesbijek i kobiet po aborcji co jakos traumy nie mają."

Oj dobra, od razu przyznajmy się, że mamy antypolski spisek. Ja jestm
                komunistką, żydówką i masonką. A moje córki to cyklistki.Kupiłam fajne rowerki
                niedawno. Oczywiście nie z pensji, ale dzięki dziadkom z Ameryki...
              • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 09:51
                Skoro państwo trąbi o polityce prorodzinnej i chce obywateli rozwiązaniami
                prawnymi nakłaniać do rodzenia większej liczby dzieci, to powinno dzieciom i
                rodzicom zapewniać godne warunki. Nasze tego nie robi, a więc politycy politycy
                powinni przestać się ośmieszać wychodząc z coraz nowymi pomysłami jak tu
                zwiekszyć przyrost.
                Ja również życzyłabym sobie od państwa głoszącego piękne ideały, żeby
                zapewniło: możliwość żłobka czy przedszkola dla każdego dziecka którego matka
                pracuje, dofinansowania, normalnej wysokości zasiłki dla tych którzy mają za
                małe dochody, porządną służbę zdrowia, uregulowania prawne zabezpieczające
                kobiety po powrocie do pracy.
        • kiniozaur Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 10:06
          I ja także się cieszę smile))
          • kiniozaur To apropos wypowiedzi lilki.w się cieszę 21.11.06, 10:09

• agastrusia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 10:02
      bunny.tsukino napisała:

Chwile potem bykl na discovery
      > program o chlopczyku z ciezka wada genetyczna. Kazdy ucisk na skore powodowal
      > tworzenie sie ran, a pozniej gnicie i odpadanie ciala. Matka tego chlopca
      > mowila w prost, ze gdyby wiedziala, usunelaby ciaze. Codziennie musi
      > bandazowac syna, sprawiajac mu ogromny bol i cierpienie.
      • agastrusia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 10:05
        agastrusia napisała:

> bunny.tsukino napisała:
        >
        > Chwile potem bykl na discovery
        > > program o chlopczyku z ciezka wada genetyczna. Kazdy ucisk na skore powod
        > owal
        > > tworzenie sie ran, a pozniej gnicie i odpadanie ciala. Matka tego chlopca
        >
        > > mowila w prost, ze gdyby wiedziala, usunelaby ciaze. Codziennie musi
        > > bandazowac syna, sprawiajac mu ogromny bol i cierpienie.
        >
        To rzeczywiście ma sie czym kobieta chwalić, i serdecznie współczuje dzieciom,
        które muszą żyć za świadomością, że ich rodzice ich nie chcieli ;/
        • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:08
          Przeważająca ilość ciąży to niespodzianki, że się tak wyrażę, przynajmniej tego nas "uczyli" w szkole rodzenia przy fundacji "Rodzić po ludzku". Myślę, że większość z pań w niechcianej lub niespodziewanej ciąży miało pewne wahania, nawet, jeśli nie przyznają się do tego otwarcie, nawet same przed sobą.
          • wieczna-gosia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:10
            nie sztuka jest nie miec wachan. sztuka jest je rozstrzygac smile
            • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:15
              Oczywiście! Kobieta, która codziennie sprawia ból swemu dziecku bandażując go i pewnie nawet dotykając etc. ma prawo jasno i klarownie deklarować, że gdyby wiedziała, usunęłaby ciążę...Myślę, że i dziecko w dojrzalszym wieku potrafi zrozumieć jej opinię i nie czuć się niekochane. Ona to mówi z miłości. Kobiety, które tego nie rozumieją i twierdzą, że ona nie ma się czym chwalić, są nieźle ograniczone ...
              • agastrusia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:23
                A ty byś potrafiła. Czy umiałabyś spokojnie słuchać jak twoja matka przy każdej
                pkazji ci powtarza, że cie nie chce?
                • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:25
                  Nie musi powtarzać przy jednej okazji.
                  Cierpiąc ból każdego dnia może sama chciałabym umrzeć...i miałabym pretensje do matki, że mnie urodziła.
                  • agastrusia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:27
                    Może, ale nie każde dziecko odrzucone jest chore - ta sprawa tyczy również
                    zupełnie zdrowych dzieci.
                    • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:28
                      Ale tutaj mówimy o przypadku, w którm dziecko jest bardzo chore i cierpi każdego dnia...
                • agastrusia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:26
                  Każdy z nas potrzebuje miłości, a nie tego aby nim gardzić.
                  • asiaasia1 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:27
                    Wiesz, jak by mi odpadały części ciała i sam dotyk sprawiał ból może miłością byłoby zabicie mnie na moją prośbę.
                  • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 11:29
                    Nigdzie chyba nie było mowy, że matka tym dzieckiem gardzi czy że go nie kocha.
                    Tylko, że wiedząc jak wielkie cierpienie będzie musiało znosić nie
                    zdecydowałaby się na urodzenie.
                • malila Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 22.11.06, 12:17
                  agastrusia napisała:

> A ty byś potrafiła. Czy umiałabyś spokojnie słuchać jak twoja matka przy
                  każdej
                  > pkazji ci powtarza, że cie nie chce?

To mało wyrafinowana manipulacja. Jeśli matka nie chce swojego dziecka, to albo
                  je oddaje do przytułku, albo je po prostu olewa czekając aż dziecko samo
                  ucieknie. A już na pewno nie można powiedzieć, że nie chce dziecka matka, która
                  się o nie troszczy. Wmawianie takiemu dziecku, ze matka go nie chce, jest
                  szczytem mściwej niegodziwości.
                  • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 22.11.06, 13:01
                    > To mało wyrafinowana manipulacja. Jeśli matka nie chce swojego dziecka, to
                    albo
                    > je oddaje do przytułku, albo je po prostu olewa czekając aż dziecko samo
                    > ucieknie. A już na pewno nie można powiedzieć, że nie chce dziecka matka,
                    która
                    > się o nie troszczy. Wmawianie takiemu dziecku, ze matka go nie chce, jest
                    > szczytem mściwej niegodziwości.
                    To jes właśnie przekręcanie faktów, typowe dla kogoś komu brak argumentów.
                    Krytykowanie kobiety która nie porzuciła dziecka, troszczy się o nie, za to że
                    śmiała stwierdzić że gdyby wiedziała jak ono będzie cierpiało to wolałaby go
                    nie urodzić. Jak dla kogoś to jest wyraz braku miłości, to jest na bakier z
                    logicznym rozumowniem.
    • anka_po_prostu Re: reportaż o p. P w Dużym Formacie 21.11.06, 11:10
      www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3718099.html?as=1&ias=7&startsz=x
      A.
    • utka Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 13:07
      a ja pana Pospieszalskiego lubie i cenie wlasnie za to, ze potrafi otwarcie
      mowic i bronic wartosci w ktore wierzy smile

co do obiektywizmu dziennikarskiego - hmmm jakos nie potrafie wymienic tu ani
      jednego dziennikarza ktory bylby w miare subiektywny i bezstronny w traktowaniu
      swoich rozmowcow.
      Nie ogladam Lisa, Durczoka i innych podobnych, bo ich nie lubie i wiele moge im
      zarzucic.

Jesli tak Wam przeszkadzaja programy Pospieszalskiego po prostu wylaczajcie
      telewizor. Nie lepiej usciasc na kanapie z dobra ksiazka ?
      • aluc Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 13:08
        utka napisała:

> Nie ogladam Lisa, Durczoka i innych podobnych, bo ich nie lubie i wiele moge
        im
        >
        > zarzucic.

filmu nie widziałem, tym chętniej włączam się do dyskusji wink
        • utka Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 13:10
          ... od jakiegos czasu nie ogladam itp itd.

jasniej ?
        • wieczna-gosia Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 13:11
          czlowiek wtedy ma naprawde swierze spojrzenie na sprawe i brak zahamowan smile
        • melka_x Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 16:51
          > filmu nie widziałem, tym chętniej włączam się do dyskusji wink

Książki nie czytałam, więc mogę dyskutować bez obciążeńwink (prawa autorskie
          Ismy)wink
          • isma Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 22.11.06, 10:13
            Nienienie, to jest akurat parafraza. W oryginale bylo "Nie widzialem tego
            rpzedstawienia, wiec moge dyskutowac bez obciazen" (by moj promotor, historyk
            XIX-wiecznego teatru polskiego, ktoren z definicji nie mogl widziec zadengo
            przedstawienia, na temat ktorego sie wypowiadal wink)).
      • utka Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 13:09
        sorry mialo byc 'w miare obiektywny' ofkoz smile
      • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 19:50
        > Jesli tak Wam przeszkadzaja programy Pospieszalskiego po prostu wylaczajcie
        > telewizor. Nie lepiej usciasc na kanapie z dobra ksiazka ?
        Tak też najczęściej robię wink
        Nie zmienia to jednak faktu, że przyciężkawe jest to że gospodarzem programu w
        publicznej telewizji jest ktoś kto wykazuje taką nietolerancję dla odmiennych
        poglądów
        • lilka.w Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 22:12
          Z twoich wypowiedzi za to aż bije tolerancja...
          • sara.24 Re: Ultrakatolik Jaś Pospieszalski 21.11.06, 22:25
            Jak widać poziom obiektywizmu jest na tyle zaniżony że nie potrafisz czytać ze
            zrozumieniem. Ja nie toleruję tylko nietolerancyjnych wink
            • jomamma demagogia 22.11.06, 09:53
              A czy któraś z Was słuchała jakiś czas temu wywiadu Olejnik z LPR-owcem
              (litościwie nie zapamiętałam kto to...), który mówił, że jakby jego żonę
              zgwałcili (!!!), to on by jej nie dał ciąży przerwać. A na pytanie, co by
              zrobił później z tym dzieckiem stwierdził, że najpierw to by się urodziło, ale
              czy je by wychował, to by się musiał zastanowić. No na miejscu jego żony
              normalnie dałabym mu w pysk!
              I od razu widać, że to całe gadanie już nie tylko uprzedmiotawia same kobiety,
              ale też, kurczę, te dzieci, o które tak walczą. Demagogia i gadanie dla samego
              picu.

j.
              • monia145 Re: demagogia 22.11.06, 09:59
                To nie wiedziałaś, że dzieci są interesujące o ile są w brzuchach matek?
                Po opuszczeniu brzucha mogą trafić do Domu Dziecka, żyć w rodzinie, która ich
                nie kocha, być niedożywionymi, spać na lekcjach bez śniadaniasad
                Na aborcji można zbić kapitał,a na dzieciach urodzonych? Jakoś nie zauważyłam,
                aby ktokolwiek z LPR-u wpadł na pomysł ułatwiający życie tym, które już się
                urodziły...hipokryzja i tylesmile
                • sara.24 Re: demagogia 22.11.06, 10:17
                  Dokładnie. Większość zaciętych obrońców życia traci zainteresowanie losem już
                  narodzonych w momencie kiedy przyjdą na świat. Ważne ze życie poczęte zostało
                  obronione. Co dalej z niechcianymi dziećmi, to już nie ich problem, czy
                  szlachetna mamusia która nie usunęłą, wyrzuci je na śmietnik czy będzie miała
                  na tyle litości żeby oddać do domu dziecka.
                  Czemu ci miłośnicy życia i dzieci nie wykazują tak wielkiej troski o te
                  narodzone, chore , porzucone czy biedne. Widać że ich poglądy sa na pokaz.
                  Obrzydliwe zakłamanie i tyle.
                  • isma Re: demagogia 22.11.06, 11:06
                    Taaaa. Ciekawe, ktoz to prowadzi domy samotnej matki, dajmy na to. Feministki?
                    • sara.24 Re: demagogia 22.11.06, 11:32
                      > Ciekawe, ktoz to prowadzi domy samotnej matki, dajmy na to.
                      Pewnie ludzie którzy chcą pomagać kobietom w ciężkiej sytaucji.
                      A może prowadzą je Jan Pospieszalski, panna Najfeld czy im podobni?
                      • isma Re: demagogia 22.11.06, 11:36
                        Dokladnie: im podobni. Scisle mowiac, Kosciol katolicki.
                        Znasz jakis przyklad takiego domu, prowadzonego przez jakas inna instytucje czy
                        organizacje, ktora "chce poamgac kobietom w trudnej sytuacji"? Ja nie, ale
                        chetnie sie dowiem.
                        No, chyba, ze niepasujaca do retorycznego furoru prawda trudno przez gardlo
                        przechodzi wink)).
                        • sara.24 Re: demagogia 22.11.06, 11:47
                          Niestety nie im podobni, bo tacy są zbyt zakłamani żeby działać w dobrej
                          sprawie.
                          Zgadzam się z tym że kościół prowadzi działalność pomagającą matkom w trudnej
                          sytaucji, jest z pewnością wiele osób o prawicowych poglądach działających i
                          służących pomocą.
                          Nie zmienia to faktu że są tłumy pseudokatolików ograniczających się do
                          głoszenia jedynie słusznych prawd, a w rzeczywistości palcem nie kiwną dla
                          dobra narodzonych i potrzebujących pomocy dzieci, a nawet swoje mało ich
                          obchodzą. I właśnie o krytykę takich mi chodzi.
                        • malila Re: demagogia 22.11.06, 11:55
                          Ja bym chciała, żeby było mniej domów samotnych matek, a więcej specjalnych
                          schronisk dla facetów, którzy po urodzeniu się dziecka przestają lubić i
                          dziecko, i mamusię.
                          • isma Re: demagogia 22.11.06, 13:06
                            No coz, skoro prawo nie karze stosunkow pozamalzenskich oraz dopuszcza rozwody
                            (nie chcialbybysmy, zeby bylo inaczej, prawda wink))?), to, statystycznie rzecz
                            biorac, wsrod tatusiow zdarzaja sie i tacy, ktorzy przestaja lubic dziecko i
                            mamusie, z calymi tego nielubienia konsekwencjami, niestety ;-(((.
                      • lilka.w Re: demagogia 23.11.06, 12:39
                        A skad wiesz,ze nie pomagaja i nie prowadzą? co do mnie akurat się pomyliłaśsmile
                        Znam wiele placowek państwowych i katolickich(czy ci się to podoba,czy nie),ale
                        jakos nie znam żadnej działającej np.dzieki paniom z organizacji
                        feministycznych,czy taz ruchu na rzecztzw.świadomego macierzyństwa.
              • sara.24 Re: demagogia 22.11.06, 10:08
                Takiemu durnemu dziadowi i jemu podobnym nie chodzi wcale o dobro dzieci.
                Traktują je tak samo przedmiotowo jak i ich matki, które powinny rodzić dla
                zasady, bo tak słusznie a sytuacja nie jest ważna.
                Takich stać tylko na bezsensowny bełkot. Ważne żeby urodziło się jak najwięcej
                obywateli, a co potem z nimi to mają już głeboko.
              • triss_merigold6 Re: demagogia 22.11.06, 10:13
                Oczywiście, że demagogia. Jakby jego żona była w ciąży z gwałtu to pierwszy by
                jej załatwiał prywatny, dyskretny gabinet.
                • monia145 Re: demagogia 22.11.06, 10:15
                  Mnie w głowie się nie mieści jak można na wizji opowiadać podobne głupoty? Czy
                  ten gość mysli, że ktokolwiek w to uwierzy? I będzie postrzegał go nadal jako
                  człowieka zdrowego?
                  No ale zawsze mozna miec nadzieję, że "ciemny lud to kupi"smile
                  • jomamma Re: demagogia 22.11.06, 10:31
                    No właśnie, wszyscy wiedzą, że to gadanie pod berety. Ale mnie wstrząsnęła ta
                    wypowiedź, bo chyba po raz pierwszy usłyszałam ten cały projekt obnażony. Bez
                    tej otoczki, że wszystkie dzieci się kocha itd. Facet odruchowo przyznał się,
                    że urodzić, to tak, ale potem, to... Wyglądało to tak, jakby po raz pierwszy w
                    życiu zastanowił się nad wszystkimi konsekwencjami. To przerażające po prostu.
                    • elf1977 Re: demagogia 23.11.06, 18:31
                      Ten pan jest agresywny i nie szanuje swoich przeciwników w dyskusji. Co do
                      tematu, który poruszał, nie wie, co mówi. Ciekawe, jakby śpiewał, gdyby
                      urodziło mu się dziecko bez mózgu czy np. musiał patrzyć jak jego dziecko
                      umiera stopniowo na postępujący zanik mięśni. Matka 2 uczniów z tą chorobą
                      (jednego już świętej pamięci) powiedziała, że gdyby wiedziała, że drugie
                      dziecko urodzi się również chore, na pewno usunęłaby ciążę. To lepsze, niż
                      patrzenie, jak dziecko męczy się i umiera w męczarniach.
                      • sara.24 Re: demagogia 23.11.06, 18:41
                        Tacy fanatycy nie wykazują za grosz empatii. Dla tego pana kobieta sprowadzona
                        jest do rangi przedmiotu, jej wola, uczucia, zdrowie się nie liczą. Ważne tylko
                        żeby urodzić, pomimo wszystko, dla zasady, nawet jak ma z tego być tylko
                        cierpienie dziecka i rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka