IP: *.* 12.03.02, 11:55
Drogie mamy,Jestem dopiero w 3 miesiącu ciąży, ale już teraz zbieram różne informacje odnośnie porodu oraz zajmowania się dziećmi.Spotkałam się z różnymi opiniami odnośnie rodzaju pieluch, które należy zakładać dziecku zaraz po urodzeniu. Jedni twierdzą, że przez pierwsze dwa/trzy miesiące koniecznie pieluchy tetrowe. Inni zaś uważają, że od samego początku można spokojnie używać pieluch jednorazowych. Kto ma rację?Pozdrawiam,Gosia&Bulgotek
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta-C. Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 12:33
      Cześć.Ja moim dzieciom przez pierwsze 2 tygodnie zakładałam pieluchy tetrowe, a później już pampersy.
      • Gość: Kasia_M Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 13:10
        ja od razu załozyłam pampersa - po tetrowej założonej w spzitalu przez pielęgniarki - dziecko dostało odparzeńi poprosiłam męża o przywiezienie pampersa - od tej pory nie mieliśmy odparzeń ani krostek- potówek na pupcismile
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 13:22
      Pampersy od samego początku i nie było żadnego problemu.Zresztą nawet w szpitalu używali pieluch jednorazowych.Agnieszka :hello:
    • Gość: AniaSK Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 14:04
      Ja tez używałam pampersów, ale na początku, w domu, używałam tetrowych a to dlatego, żeby wiedzieć ile razy mniej więcej mały siusia (dlatego zauważyłam, że coś jest nie tak, bo siusiał tylko 3x dziennie) - czasem warto to wiedzieć, czasem lekarz pyta. Potem tylko robiłam taki jeden dzień tetrowy z powodów wyżej wymienionych, a poza tym pampersy. Ania
      • Gość: weronka Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 14:07
        moja Nika ma 2 latka przez 1,5 roku była w dzień w tetrze a nan noc w pampersie i dlaego już dziś nie mam problemów z sikaniem na nocnika ani z sikaniem po nocach. a tetra jest tak samo dobra jak pampers i ekonomiczniejsza i nie zaśmieca środowiska bo pampers rozkłada się 400 lat. życzę szczęśliwego rozwiązania
        • Gość: Robi Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 14:13
          Dzięki wielkie za rady! Jeszcze mam trochę czasu, ale myślę, że zacznę od pieluch jednorazowych. A potem zobaczymy...Pozdrawiam,Gosia&Bulgotek
        • Gość: Ania_G Re: Pieluchy IP: *.* 12.03.02, 22:58
          400 lat?Tak myślałam.Paskudztwo.Pozdrawiam.
        • Gość: Kasia_M Re: Pieluchy IP: *.* 13.03.02, 08:35
          co do ekonomiczności to się nie zgodzę... przynajmniej po częsci - kiedyś jedno z pism o tematyce dziecięcej robiło symulację - ile proszku, prądu, wody, pracy zużywa się do prania i wygotowywania a potem prasowania tetrowych pieluch i jak to sie ma do pampersów - i wiesz co wyszło? że o grosze taniej wychodzi pampers....
        • Gość: darek Re: Pieluchy IP: *.* 13.03.02, 10:50
          no tu co do ekonomiczno-środowiskowych kosztów pozwolę się neizgodzić. Do kosztów tery należy doliczyć zużycie wody prądu, detergentu, czas. Pranie detergent woda też powoduje określone koszty w środowisku naturalnym, wytworzenie energii niezbędnej do wyprania wygotowania też co nieco naturę kosztuje, a dobre pieluszki jednoraowe to w końcu pochodne bawełny, a nie folii, czyli opakowanie wkładu się rozłoży dosyć szybko, granulki trochę poleżakują, ponadto czy w związku z tym podpasek i wkładek higienicznych też używasz wielorazowych ?
          • Gość: PAULA Re: Pieluchy IP: *.* 13.03.02, 19:23
            pampersy to najlepszy wynalazek naszych czasówja raz założyłam zuzi tetrę i zaraz żałowałam jak się posikała to trzeba ją było całą przebierać -wszystko mokre a dzięki pampersom mała ani razu się nie odparzyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka